Gazete Vatan Logo

'Başbakan beni hâlâ aramadı!'

CHP lideri Kılıçdaroğlu Erdoğan'a tepkili

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın hala kendini aramadığın söyledi. Aramasını da beklemiyorum dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK’lılar tarafından kaçırılması sonrasına Başbakan Recep Tayip Eroğan’ın kendisini henüz aramadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Başbakan beni hâlâ aramadı. Terörün vardığı noktayı iktidar tekrar düşünmelidir. Türkiye bataklığa sürükleniyor” şeklinde konuştu.

Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasını NTV’ye değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, olaydan kaygı duyduğunu söyledi. Olayın ardından Başbakan Erdoğan’ın kendisini aramadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Terörün geldiği nokta düşündürücüdür. Hükümetin oturup düşünmesi lazım” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK’lılar tarafından kaçırılmasını NTV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç'a değerlendirdi.

Olayı takip ettiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Kaygı duyuyorum" dedi.

Terörün geldiği noktanın “düşündürücü” olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Bunun bilinmesi, iyi tahlil edilmesi ve sorgulanması gerekir. Defalarca izlenen politikanın yanlış olduğunu, bunun çıkmaz bir yol olduğunu söyledik. Ancak CHP olarak en ağır eleştirileri biz aldık. Gelinen noktada iktidarın oturup düşünmesi ve bu yaşananları görmesi gerekir."

'BAŞBAKAN BENİ ARAMADI'

Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hâlâ kendisini aramadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Kendisinden böyle bir telefon da beklemiyorum. Duyguların tutsağı olanlar sağlıklı yönetici olamaz” diye konuştu.

'TÜRKİYE BATAKLIĞA SÜRÜKLENİYOR'

Meclis’in toplanmasına karşı çıkan Erdoğan’ı eleştiren Kılıçdaroğlu, “Başbakan da sorunun ‘tek başına çözülmeyeceğini’ söylemişti. Buyurun yarın gelin, hep beraber çözelim. Suriye konusunda yanlış politika izleniyor, Türkiye bataklığa sürükleniyor” dedi.

'BİZ MECLİS'TE OLACAĞIZ'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milletin vicdanına bırakıyoruz. Biz yarın orada olacağız, söyleyeceklerimizi söyleyeceğiz. Olağanüstü Grup Toplantısı’nda her türlü konuda fikirlerimizi açıklayacağız. Telkinle dış politika olamaz. Tüm siyasi partiler ortak bir uzlaşı içinde olmalıdır.”

Haberin Devamı