Gazete Vatan Logo

‘Başbakan başkesen oldu’

Bahçeli: Yolsuzluk ve rüşvet iddialarının ortaya çıktığı günden itibaren Sayın Başbakan artık başkesen haline gelmiştir.

İstanbul’da partisinin seçim çalışmalarına katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bugünkü siyasi iktidarın söylemlerle, kendilerine uyarı, ikazlarla kendilerine bir çekidüzen vereceğine artık inanmıyoruz. Bu seçimlerde, bugünkü siyasi iktidar küçük de olsa bir oy kaybıyla kendisine çekidüzen verecek bir uyarıyı görmelerinde yarar vardır” dedi. Medyanın sanki Türkiye’de sadece AKP ve CHP varmış gibi davrandığını belirterek bunu eleştiren Bahçeli, Ne AKP, ne CHP arada bir MHP var. İlle de MHP diyoruz” dedi.

‘Savcı polis tanımıyor’

Yolsuzluk operasyonuna da değinen MHP lideri, “Yolsuzluk ve rüşvet iddialarının ortaya çıktığı günden itibaren Sayın Başbakan artık başkesen haline gelmiştir. Savcı, emniyet müdürü tanımıyor, yolsuzluk ve rüşvet iddialarına inanmıyor. Bunların, kendi iktidarına karşı yargının bir darbesi olarak nitelendiriyor. Bu iddialar karşısında önce evlatlıktan reddedeceği yerde reddetme gerekçesi doğru mu yanlış mı ona bakması lazım” diye konuştu.

‘Yargı karşısına çıksın’

Öncelikle yargının üzerindeki baskının kaldırılması ve Bilal Erdoğan’ın yargı önüne çıkarılması gerektiğine işaret eden Bahçeli, “Eğer yargıda dedikleri gibi olursa, o zaman temiz, dürüst, ilkeli, Başbakanlığa yakışır bir şahsiyetin evladı olarak Bilal kardeşimiz toplumca bağıra basılacak bir hale gelir. Eğer tam tersi oluyor ise, yargı sonucunda suçlamalar doğru çıkıyorsa, Başbakan’ın da bu görevinden uzaklaşması ve toplumun huzuruna da bu kadar iddialar sonrası çıkmayacak bir duruma girmesinde yarar vardır” dedi.

Beşiktaşlıyım ama...

Devlet Bahçeli, Yargıtay’ın önceki gün açıklanan Şike davası kararına ilişkin soru üzerine de, “Ben Beşiktaşlıyım. Onun için bir rakip spor kulübünü suçlamak amacıyla söylemiyorum. Fenerbahçe’ye çok büyük hizmetler sunan bir büyük başkandır Aziz Yıldırım. Türkiye’nin bu kadar ağır karşı karşıya kaldığı sorunları içerisinde birden bir başka gündem değişikliği olarak Aziz Yıldırım’ı oturtmakyanlıştır. Bir spor adamının da cezaevine gönderilerek, sporun düzeltileceğinin de dünyada hiçbir örneği yoktur” diye konuştu.

Haberin Devamı