Gazete Vatan Logo

Bakan Çavuşoğlu'ndan 'Türk heyeti ayakta bekletildi' iddiasına sert yanıt!

Moskova'daki zirve öncesi ile ilgili Rus medyasında yayınlanan görüntüleri değerlendiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Rus medyasının yaptığı şey saygısızlıktır" dedi. Çavuşoğlu, "Ortada bir protokol var, buluşma noktası var. İki lider farklı noktalardan geliyor. Cumhurbaşkanımız 30 saniye beklediyse Putin de 30 saniye bekledi" ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu'ndan 'Türk heyeti ayakta bekletildi' iddiasına sert yanıt!

Anadolu Ajansı'nın Editör Masası yayınına katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na, geçen hafta Moskova'da Türkiye ve Rusya arasında imzalanan İdlib mutabakatı da soruldu. Çavuşoğlu, "Suriye'de siyasi çözümün temel şartı, sahadaki çatışmaların durmasıdır. Bu ateşkes Suriyeli kardeşlerimiz için yapıldı. M-4 yoluna herhangi bir saldırı olmayacak, yolun kuzeyini biz güneyini Ruslar denetleyecek. Ateşkesin kalıcı hale gelmesi için çalışmaları sürdürüyoruz" diye konuştu. Ateşkesin dün basit bir silahla ihlal edildiği bilgisini veren Çavuşoğlu, "Rusya rejimi sert bir şekilde uyardı. Rejim ateşkese uymazsa, askerimiz gerekeni yapar" dedi

MOSKOVA ZİRVESİNDEKİ GÖRÜNTÜLER

Rusya'daki zirveden gelen Rus medyasının çarpıttığı görüntüleri de değerlendiren Çavuşoğlu, Rusya lideri Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Soçi'de her seferinde kapıda karşıladığını, her seferinde aracına kadar uğurladığını hatırlattı. Çavuşoğlu "Rus medyasının yaptığı saygısızlıktır. Rus medyasının bunu magazin haline getirmesi doğru bişey değil. Rus medyası En ufak bir görüş ayrılığında kara propaganda başlatıyorlar. Sonra ilişkiler iyileşince hepsini yiyip yutuyorlar. Ortada bir protokol var, buluşma noktası var. İki lider farklı noktalardan geliyor. Cumhurbaşkanımız 30 saniye beklediyse Putin de 30 saniye bekledi" dedi.

Haberin Devamı