Gazete Vatan Logo

Antalya'daki sel felaketi! Bakan Soylu'dan flaş açıklama

Antalya'yı etkili olan sağanak yağışın ardından oluşan sel ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bölgeye gitti. Durumu yerinde inceleyen Bakan Soylu açıklamalarda bulundu.

Antalya'daki sel felaketi! Bakan Soylu'dan flaş açıklama

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle; Esnafın çok ciddi bir hasarı var. Selin zarar verdiği araçları sürüklemek suretiyle zarar gördüler. Bir takım işçi evleri olmak üzere buradaki evler zarar gördüler. Sayın valimiz ve belediyler, karayollarımız, elektrik idarelerimiz, AFAD koordinasyonda büyük bir gayret gösteriyor. Evvela vatandaşlarımız.

497 araç hasar gördü. 100 konutun hasar gördüğü tespit edildi ama çalışma devam ediyor. 920 iş yeri hasar gördü. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 50-55 bin dönümlük sera var. 12-13 bini zarar gördüğü tespit ediliyor.

Gavur deresinin taşmasıyla oluşan bir tabloyla karşı karşıyayız.

Gerek Ankara gerek İzmir'den yüksek su çekebilecek pompalar getiriyoruz. Evlerin asansör boşluklarında ciddi su var. Onlar da çekilecekler. Sayın Cumhurbaşkanımıza hem bilgiyi arz ettik, hem de vatandaşımızı yalnız bırakmamızı talimatlandırdı. Birçok afetle karşı karşıya kaldık. Hiçbirinde vatandaşımızı yalnız bırakmadık. Bütün gücümüzle yanında olmaya devam edeceğiz. Ev, iş yeri hasarları olmak üzere hasarlar tespit edilecek. Gücümüzün yettiğince yardımcı olacağız. Aynısı tarım için de geçerlidir. Bu el birliğiyle beraber götürülecek süreçtir. Bunu beraber sağlayacağız. İnşallah bu yaraları birlikte saracağız. Cana birşey gelmedi. Diğerlerini el birliğiyle toparlayacağız.

Haberin Devamı