Gazete Vatan Logo

Anayasa buluşması perşembeye!

Tuzak endişesi ağırlıklı olarak tartışıldı

CHP MYK dünkü toplantısında AKP’nin şu ana kadar Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda 4 partinin mutabakatıyla benimsenen 60 maddenin, gerekirse ikili ya da üçlü işbirliğiyle Meclis’ten geçirilmesi önerisini masaya yatırdı. Ancak toplantıda net bir karar alınmadı.

Toplantıda Uzlaşma Komisyonu protokolünde yer alan “4’lü mutabakat” şartı nedeniyle, AKP’nin “4 partinin mutabakatı olmasa da 60 maddelik paketi üçlü, ikili işbirliğiyle Meclis’ten geçirmeye varız” önerisinin “Uzlaşma Komisyonu masasını dağıtmaya yönelik bir tuzak olup olmadığı” endişesi ağırlıklı olarak tartışıldı. Önümüzdeki hafta Çarşamba günü gerçekleştirilecek MYK’da konu yeniden ele alınacak. MYK’da alınan karar çerçevesinde ertesi gün de AKP’ye yanıt verilecek. AKP ve CHP grup başkanvekilleri 7 Kasım Perşembe günü saat 12.00’de biraraya gelecek.

Tutuklu vekil şartı

CHP komisyonda 4 partinin uzlaştığı 60 maddeye ilişkin ilke olarak “evet” deme görüşünü benimsemiş olsa da AKP’ye “tutuklu vekil” şartı sunulacak. AKP’den gelen “komisyonda 4 parti uzlaşırsa olabilir” görüşü doğrultusunda AKP’ye “MHP ve BDP’nin de görüşünü alın tutuklu vekil konusunda görüşler netleşsin” mesajı verilecek. AKP’nin MHP ve BDP’den nabız yoklaması istenecek. Buradan gelecek tavra göre CHP’de 60 maddeye ilişkin genel kurulda ne yapacağı tavrını belirleyecek. Bazı MYK üyeleri “AKP ile baş başa Anayasa yapar konuma düşmek istemeyiz” mesajı da verdiği için CHP bu konudaki tavrını dün netleştiremedi.

Haberin Devamı