Gazete Vatan Logo
EskişehirEskişehir'de sokaklar yayaların! 6 saat boyunca araç girişi yasak

Eskişehir'de sokaklar yayaların! 6 saat boyunca araç girişi yasak

Eskişehir'de sokaklar yayaların! 6 saat boyunca araç girişi yasak

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen “Arabasız Pazar” etkinliği, Mart ayının son haftasında kenti bir kez daha trafik gürültüsünden uzaklaştırıyor. 29 Mart Pazar günü belirlenen cadde ve bulvarlar tamamen yayalara, bisikletlilere ve çocuklara ayrılacak.

Haberin Devamı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kent yaşamına nefes aldırmak ve çevre bilincini artırmak amacıyla her ayın son pazar günü düzenlediği “Arabasız Pazar” etkinliğine bir yenisini daha ekliyor. Bu hafta sonu gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında, şehrin en işlek noktalarından bazıları araç trafiğine kapatılarak vatandaşların kullanımına sunulacak.

6 Saat Boyunca Sessizlik ve Huzur

29 Mart 2026 Pazar günü saat 10.00 ile 16.00 arasında uygulanacak olan etkinlikte; Atatürk Bulvarı, Porsuk Bulvarı ve Turgut Reis Caddesi’nin belirli bölümleri yalnızca yaya, bisiklet, kaykay ve scooter kullanımına açık olacak. Vatandaşlar, güvenli bir ortamda yürüyüş yapma, çocuklarıyla oyun oynama ve spor yapma imkanı bulacak.

Eskişehirde sokaklar yayaların 6 saat boyunca araç girişi yasak

Trafiğe Kapatılacak Noktalar

Etkinlik süresince araç girişine kapalı olacak alanlar şu şekilde belirlendi:

  • Atatürk Bulvarı: Dr. Sadık Ahmet Bulvarı ile Migros arası (Odunpazarı yönü, 700 metre).

  • Osmangazi Mahallesi: Porsuk Bulvarı Eğri Sokak (Yalınay Sokak ile Darcan Sokak arası, 450 metre).

  • Ömerağa Mahallesi: Turgut Reis Caddesi (Gaffar Okkan Caddesi ile Arıcı Sokak arası, 580 metre).

Belediye yetkilileri, tüm Eskişehirlileri pazar gününün tadını çıkarmak ve daha temiz bir hava için araçlarını evde bırakarak sokaklara davet etti.