Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Tören var şölen yok

Tören var şölen yok

Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi H Grubu ikinci maçında Portekiz ekibi Sporting Lisbon'u Atatürk Olimpiyat'ta konuk etti.

Tören var şölen yok

İlk yarının hakimi olan ve 16’da Ruiz’le öne geçen Portekiz ekibinin farkı açmasını Tolga engelledi. Son yarım saatte ise Kartal üstünlüğü aldı. 61’de Gökhan skoru eşitlerken galibiyet golü gelmedi

BEŞİKTAŞ son 3-4 maçta olduğu gibi dün de Sporting karşısında ilk yarıda yattı, ikinci devrede patladı! Siyah-beyazlılar ilk 45 dakikada hem savunmada hem de hücumda organize olamadı. Hatta 60’a kadar da pozisyon bulamadı. Maçın erken kopmasını kaleci Tolga önledi.
İLK fırsatı 7’de yakaladı Sporting... Matheus sağ çaprazdan vurdu, Tolga açıyı iyi kapattı. 12’de yine sağdan geldiler, kaptan bu kez de Teofilo’ya izin vermedi. 16’da ise sağdan kesilen topa, ceza sahasının sol çaprazından Ruiz vurdu, Beck’e çarpan top Tolga’yı yanılttı ve ağlara gitti.
4 NET KAÇTI
ARDINDAN 2. gol için 2 önemli şans daha buldu Sporting. İlki 37’de, diğeri 51’deydi, Teofilo birincisinden dışarı attı, ikincisinde Tolga’ya takıldı. Beşiktaş ise ilk tehlikeli atağını 61’de yaptı ve skoru eşitledi. Beck topu sağdan getirdi, Sosa’ya bıraktı... Arjantinli de topuğuyla en sola döndü, Gökhan plaseyle durumu 1-1 yaptı.
DEVAMINDA siyah-beyazlıların pozisyonları da üst üste geldi. 72’de Cenk, 77’de Oğuzhan, 85’te de önce Gomez, sonra Atiba çok net fırsatları kaçırdılar. Onlardan biri gol olsa Beşiktaş puanını 6 yapacak ve tur yolunda büyük avantaj sağlayacaktı. Ancak maçın ilk yarısını ve Sporting’in ilk maçta Lokomotiv’e yenildiğini de düşünürsek Kartal için bu 1 puan da kâr oldu.

Haberin Devamı