Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Son 10 dakikaların golcüsü!

Son 10 dakikaların golcüsü!

Kartal, bu sezon yaptığı 10 maçta 11 gol atarken, bunların 5'ini son 10 dakikada buldu.

Son 10 dakikaların golcüsü!

UEFA Avrupa Ligi'nde İngiltere'nin Tottenham Hotspur ile 89. dakikada bulduğu golle 1-1 berabere kalan Beşiktaş, bu sezon resmi maçlarda son dakikaya kadar verdiği mücadeleyle dikkati çekiyor.

Spor Toto Süper Lig'de 4 ve Avrupa Ligi'nde de 10 karşılaşmaya çıkıp 11 gol bulan siyah-beyazlı takım, bu gollerin yüzde 45,4'ünü son bölümlerde buldu. "Kara Kartallar", rakip karşısında kalan 10 dakikada 5 gol atarak taraftarlarını son ana kadar sevindirmesini bildi.

Ligde iki maçta bunu yaptı

Beşiktaş, Süper Lig'deki iki maçta son bölümleri iyi değerlendirdi.

Ligde 2 galibiyet ve 2 beraberlik alan siyah-beyazlı ekip, son 10 dakikada bulduğu iki golle 4 puan topladı. Süper Lig'in 2. haftasında sahasında Çaykur Rizespor ile karşılaşan Beşiktaş, 1-0 geride olduğu mücadeleyi 80. dakikada Olcay Şahan'ın attığı golle 1-1 tamamlamasını bildi.

Sonraki hafta deplasmanda Bursaspor'un karşısına çıkan "Kara Kartallar", 86. dakikada yine Olcay Şahan ile sonuca giderek karşılaşmayı 1-0 kazandı.

Avrupa'da da iki maçta bunu başardı

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı ekip, ligde olduğu gibi Avrupa'da da 2 maçta son ana kadar mücadelesini verdi.

Sezona UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarıyla başlayan Beşiktaş, Hollanda'nın Feyenoord ekibiyle yaptığı ve 3-1 kazandığı rövanş maçında son 10 dakikada 2 gol birden buldu. Rakibi karşısında 28. dakikada Demba Ba'nın golüyle 1-0 öne geçen siyah-beyazlı ekip, 74. dakikada kalesinde beraberlik golünü gördü. Kalan 10 dakikada 80 ve 86. dakikada olmak üzere 2 gol atan Senegalli oyuncu, takımının 3-1 sahadan galibiyetle ayrılmasını yadımcı oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam etme şansını Arsenal karşısında yitiren Beşiktaş, son dakika gollerine UEFA Avrupa Ligi'ndeki Tottenham Hotspur karşısında da sürdürdü. İngiltere'deki mücadelede birçok gol pozisyonundan yaralanamayan Beşiktaş, 89. dakikada sonuca gitti. Bu dakikaya kadar 1-0 geride götürdüğü mücadelede penaltı atışını kazanan siyah-beyazlı ekip, Demba Ba'nın golüyle sahadan 1 puanla ayrıldı.

Son dakika golleri

Beşiktaş'ın son 10 dakikada gol bulduğu maçlarda aldığı sonuçlar şöyle:

Haberin Devamı

Maç Sonuç Dakika Gol
Beşiktaş-Çaykur Rizespor 1-1 80 Olcay Şahan
Bursaspor-Beşiktaş 0-1 86 Olcay Şahan
Beşiktaş-Feyenoord 3-1 80-86 Demba Ba (2)
Tottenham Hotspur-Beşiktaş 1-1 89 Demba Ba