Gazete Vatan Logo
Futbol İstikrar için Demirören

İstikrar için Demirören

TÜRKİYE Futbol Federasyonu’nun olağan genel kurulunda tek aday olarak seçime giren Yıldırım Demirören 2. kez başkanlığa seçildi

İstikrar için Demirören

Haluk Ulusoy 39 imzada kalması nedeniyle seçime giremezken, Demirören 219 oyun geçerli 214’ünü alarak 4 yıl daha Türk futbolunun patronu oldu

TÜRKİYE Futbol Federasyonu olağan genel kurulunda seçime tek aday olarak katılan mevcut başkan Yıldırım Demirören yeniden bu göreve seçildi. Ankara Mariott Otel’de yapılan Genel Kurul’a 297 delegeden 287’si katılırken Yıldırım Demirören kullanılan 219 oyun geçerli 214’ünü alarak yeniden TFF Başkanlığı’na seçildi. Diğer aday adaylarından Haluk Ulusoy ise 39 geçerli imzada kalması nedeniyle başkanlık seçimine katılamadı.

DİVAN BAŞKANI BAYKAN

TFF’NİN olağan genel kurulu, kabul edilen gündem maddeleri çerçevesinde yeterli delegenin salonda bulunmasıyla saat 11.15’te başladı. Mehmet Baykan’ın tek aday olarak Divan Kurulu Başkanlığı’na seçilmesinin ardından adaylık başvuruları gerçekleşti. Başkan Baykan, aday adayı Yıldırım Demirören’e 240 ıslak imzalı başkanlık yazısı verildiğini belirtirken Haluk Ulusoy için yeterli sayıda imza olduğunu açıkladı.

26 MÜKERRER İMZA ÇIKTI

Haberin Devamı

BU durum üzerine Baykan her iki tarafa birden oy verilip verilmediğinin tespiti için oturuma 20 dakika ara verildiğini açıkladı. Statüye göre bir delegenin tek bir aday için imza verebileceğinden çift imzaların toplam sayıdan düşürüleceğini de belirten Divan Başkanı yaklaşık bir saat süren sayımın ardından, Demirören’e 240, Ulusoy’a 65 ıslak imzalı belge verildiği belirlendi. 26 mükerrer imzanın tespit edilmesinin ardından Demirören’in imza sayısı 214’e, Ulusoy’un ise 39’a düştü.

DİVAN, İTİRAZI REDDETTİ

BU duruma aday adayı Haluk Ulusoy ekibinin, Demirören’e verilen ıslak imzalı belgelerin bir kısmının geri çekildiğine yönelik ellerinde dilekçe olduğu gerekçesiyle yaptıkları itiraz ise Divan tarafından reddedildi. Divan Kurulu’nun yaptığı açıklamada Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay kararlarında zamanında geri alınmayan imzaların daha sonra geri alınamayacağına ilişkin kararları örnek gösterdi.

DİVAN Başkanı Baykan’ın seçimli genel kurulun tek listeyle yapılacağını açıklamasının ardından oy kullanan 219 delegenin geçerli 214 oyunu alan Yıldırım Demirören bir kez daha başkanlık koltuğuna oturdu.

Haberin Devamı

Erdoğan’dan tebrik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TFF Başkanlığı’na yeniden seçilen Yıldırım Demirören’e tebrik telgrafı gönderdi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da Demirören’i kutlarken, F.Bahçe ve Beşiktaş kulüpleri de resmi sitelerinden Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına yeniden seçilen Yıldırım Demirören için kutlama mesajı yayınladı.

Gencer’e yoğun ilgi

BAŞKENT’TEKİ Genel Kurul’un flaş isimlerinden birisi de hiç şüphesiz Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer oldu. Eto’o transferinin ardından ayağının tozuyla Ankara’ya gelen Gencer hem basın mensuplarının hem de de diğer kulüp yöneticilerinin ilgi odağı oldu.

İşte Yıldırım Demirören'in listesi

Başkanvekilleri: Servet Yardımcı, Nihat Özdemir, Ali Dürüst, Hüsnü Güreli

Yönetim Kurulu: Cengiz Zülfikaroğlu, Erhan Kamışlı, Alaattin Aykaç, Ahmet Gökçek, Mustafa Çağlar, İbrahim Usta, Ali Düşmez, Kaan Terzioğlu, Arif Koşar, Yaşar Aşçıoğlu

Haberin Devamı

Yedek Üyeler: Ziya Erbaş, Mete Düren, Selahattin Aydoğdu, Serhat Soysal, Atilla Bingöl, Ertuğrul Dindar, Ömer Sarılar, Saliha Kübra Kabaali, Bayram Yüksel, Mustafa Küçükmeral

KURUL ÖNCESİ GERGİNLİK

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Mehmet Baykan, delegelere ve salonda bulunan misafirlere açılış konuşmasını yaptı. Başkan adaylarından Haluk Ulusoy ile oğlu Saffet Ulusoy'un otele girişi sırasında gerginlik yaşandı.
Güvenlik görevlileri, akreditasyon kartı olmaması sebebiyle Saffet Ulusoy'un genel kurulun yapılacağı kata çıkmasına engel olmak istedi. Haluk Ulusoy ve Saffet Ulusoy, güvenliğin ilk müdahalesinden geçerek, genel kurulun yapılacağı kata çıktı. Burada bir kez daha durdurulan Haluk Ulusoy ve ekibi, kısa süren tartışmanın ardından salona girerken, oğul Ulusoy ise otelin lobisine indi.