Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Federer'den görkemli başlangıç

Federer'den görkemli başlangıç

TEB BNP PARIBAS İstanbul OPEN Erkekler Tenis Turnuvası'nda ilk maçına çıkan İsviçreli zorlanmadı

Federer'den görkemli başlangıç

İlk turu maç yapmadan geçen dünya iki numarası, Marsel İlhan’ı eleyen Finlandiyalı Nieminen’i 6-2 ve 7-5’lik setlerle mağlup ettiİlk turu maç yapmadan geçen dünya iki numarası, Marsel İlhan’ı eleyen Finlandiyalı Nieminen’i 6-2 ve 7-5’lik setlerle mağlup etti

Tribünlerden ‘Biraz yavaş oyna Federer’ sesini duyduğumuzda maçın henüz 16. dakikasıydı ve Federer ilk sette 5-1 öndeydi. Korta ulaşmak için saatlerce trafikte kalmış, günlerdir bu anı bekleyen ve yağmur yağmasın diye dua eden tenisseverlerden böyle bir isyanı duymak anormal değildi. İstanbul’a adım attığı ilk andan itibaren, kendisine hayran olan herkesi bir kez daha büyüleyen ekselansları kortta ne kadar kalırsa herkes o kadar fazla mutlu olacaktı.

MAÇA dair söylenecek çok fazla şey yok. Rakibi Nieminen’i 6-2 ve 7-5’lik 2 sette geçerek çeyrek finalin yolunu tuttu bile Federer. Teknik değerlendirmeden ziyade, daha önemli olan tenisin yaşayan efsanesinin İstanbul’da korta çıkmasıydı. Bu şehir WTA Championships ile 3 yıl boyunca müthiş bir tenis organizasyonuna ev sahipliği yaptı ve bu yıl da ilk ATP Turnuvası’na yapıyor.

Haberin Devamı

HERKESE TEŞEKKÜRLER

TABİİ ki her tenisçi, yapılan her turnuva, yerel organizasyon vs. çok değerli. Ama maalesef ülkemizde geri planda kalmış sporların öne çıkarılması için Federer gibi dünya devlerinin gelmesi hem ulusal hem de uluslararası platformda çok büyük katkı sağlıyor. Tenis seveni de sevmeyeni de korta çekiyor. Arena’nın dolmasını, kimbilir kaç kişinin de eline raket almasını sağlıyor. Yine de benim dileğim her yıl büyük bir ismi buraya getirip ağırlamaktan ziyade, insanımıza tenisi sevdirip sadece Federer’i değil; en az onun kadar değerli olan Dimitrov’u, Rublev’i, Golubev’i izlemeye teşvik etmek. Bu amaçta son yıllarda büyük yol katettik ama daha çok yolumuz var, eksiklerimizi görüp daha şimdiden onları düzeltmek için çalışmalara başlamalıyız. Her ne kadar ufak tefek eksiklerimiz olsa da önce bu turnuvayı, akabinde başta Federer ve Dimitrov olmak üzere buraya katılan bütün raketleri İstanbul’da izlememizde emeği olan herkese büyük teşekkür etmek lazım.

Haberin Devamı

BU arada Fedex geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından Boğaz Köprüsü’nün fotoğrafını ve hamamda çektiği bir fotoğrafı paylaşmıştı, bugün de boğaz turuna çıkacak. Bakalım bu kez nasıl bir fotoğraf gelecek.