Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Dimitrov'dan sürprize izin yok

Dimitrov'dan sürprize izin yok

TEB BNP Paribas İstanbul Open Erkekler Tenis Turnuvası'nda iki numaralı seri başı Bulgar tenisçi Grigor Dimitrov çeyrek finale yükseldi.

Dimitrov'dan sürprize izin yok

Turnuvanın 2 numaralı seri başı Bulgar raket, dünya 117.’cisi Kazak Andrey Golubev’i 6-3 ve 6-2’lik setlerle rahat devirdi

FEDERER’DEN sonra herkesin gözü kulağı turnuvanın ikinci favorisi olan Dimitrov’daydı. İki tek el backhandcinin karşılaşmasında Bulgar raket maç boyunca tempoyu belirleyen taraf oldu. Dimitrov antrenman maçı havasında geçen karşılaşmada, Golubev’i kortta hareket etmeye zorlayınca, bir nevi zaafını ortaya çıkarmış oldu. Pozisyon almakta güçlük çeken Kazak raket, özellikle içten dışa forehandlerde birçok basit hata yaptı. Toprak kortta sıkça görmeye alışık olduğumuz miss-itlerin de oldukça gazabına uğrayan Golubev, Dimitrov’u engellemenin yanına bile yaklaşamadı ve 64 dakikada turnuvaya veda etti.

GÜNÜN maçı her ne kadar Dimitrov sebebiyle bu maçmış gibi görünse de, tenise doyuran maç Ivan Dodig-Dusan Lajovic maçıydı. Her iki raket de çeyrek finalde Dimitrov’un karşısında boy gösterebilmek için iki buçuk saat boyunca büyük mücadele verdi. İlk sette 4-2 geriden gelerek 7-5 kazanan Lajovic, ikinci sette de Dodig ile birlikte üst düzey bir tenis ortaya koydu. Tie-break’e uzayan sette mental olarak düşen Sırp raket, Dodig’in 7-1 ile maça ortak olmasının önüne geçemedi. Üçüncü set ise her ne kadar hakemle sıkıntılar yaşasa da sinirini yönetmeyi bilen Hırvat raket lehine sonuçlandı.

Haberin Devamı

Son 8’de Cuevas, Bellucci’ye karşı
TEB BNP Paribas İstanbul Erkekler Tenis Turnuvası’nda çeyrek finaldeki bir diğer eşleşme de Thomaz Bellucci-Pablo Cuevas şeklinde oluştu. Dün Rus Teimuraz Gabashvili’yi 4-6, 6-4, 6-4’lük setlerle mağlup eden Uruguaylı Cuevas adını son 8 raket arasına yazdırdı. Thomaz Bellucci ise Özbek Denis Istomin’i 6-3 ve 6-2’lik setlerle mağlup edip çeyrek finale yükselerek Cuevas’la eşleşti.