Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Çantada keklik değil

Çantada keklik değil

F.Bahçe'nin UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda eşleştiği Atromitos'u yazarımız Güntekin Onay mercek altına aldı:

Çantada keklik değil

Yunan ekibi mütevazı bir takım ama kolay lokma değil. Son iki sezonda kendi sahalarında hiç lig maçı kaybetmediler. F.Bahçe, Atina’da gollü bir beraberlik veya galibiyet alırsa bu turu güle oynaya geçer

ATROMITOS, oyuncu kalitesi bakımından F.Bahçe ile mukayase edilemeyecek bir kadroya sahip. Hiçbir oyuncusu F.Bahçe’de oynayabilecek seviyede değil. Ancak futbolda işler böyle yürümüyor. Yunan Ligi’nde son yıllarda hep ilk 4’e oynayan bir ekip. Kendi sahalarında son iki sezon ligde hiç yenilmediler. Bu sezon transferde kendi bütçelerine oranla hareketli günler geçirdiler. Bir dönem Liverpool’da da oynayan Le Tallec, Atromitos’a transfer oldu. Orduspor’dan tanıdığımız Umbides takımın önemli oyuncularından biri. Asteras’ın orta sahasında geçen sene izlediğimiz Usero da yeni transferlerden biri.

PEREIRA AVANTAJI!

KADRO olarak değerlendirmekten ziyade ekip olarak bakmakta fayda var. Bu tur için UEFA Avrupa Ligi’nde çok daha kolay geçilebilecek takımlar vardı. Atromitos, mütevazı bir takım ama kolay lokma değil. Özellikle Atina’daki maç 20 Ağustos sıcağında kolay geçmeyecektir.

Haberin Devamı

F.BAHÇE, Atina’da gollü bir beraberlik veya galibiyet alırsa bu turu güle oynaya geçer. İlk maç belirleyici olabilir. Kadro kalitesi üzerinden, bütçe üzerinden bir yargıya varırsak büyük bir yanılgıya düşebiliriz. F.Bahçe bu tura büyük bir ciddiyetle ve disiplinle hazırlanmalı. Vitor Pereira’nın geçen yıl Yunanistan’da çalışmış olması da bence F.Bahçe için büyük bir avantaj.

Yunanistan’ın Başakşehir’i!

YUNANİSTAN’IN Başakşehir’i diye tanımlayabiliriz Atromitos’u. Olympiakos, Panathinaikos ve AEK gibi 3 büyük kulübün olduğu Atina’da büyük bir taraftar desteği yok. Ama 10 bin kişilik stadı F.Bahçe maçında dolduracaklardır. İsveç temsilcisi AIK Stockholm’ü elemeleri de Yunan temsilcisinin dişli bir ekip olduğunun göstergesi.