Gazete Vatan Logo

8 bin 801 cami, itikafa hazır mütekif veya akif bekliyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan’ın son 10 gününü ibadetle geçirmek ve Kadir Gecesi’ni tam olarak idrak etmek isteyenler için Türkiye genelinde 8 bin 801 camiyi itikafa hazırladı. İtikafa girenler sadece ibadet ve dua ediyor, cep telefonunu bile kapıyor...

8 bin 801 cami, itikafa hazır mütekif veya akif bekliyor!

Hazreti Muhammed’in sünnetlerinden ‘itikaf’ı yerine getirmek için ramazan ayının son 10 gününde çok sayıda kişi, ibadet için camilere kapanmaya hazırlanıyor. Ramazanın son 10 gününde Allah’ın hoşnutluğunu kazanmak üzere dünya işlerinden ilgiyi kesip camiye kapanarak ibadet etmeye yani itikafa girenler, bu süre boyunca ibadet ediyor, Kur’an-ı Kerim okuyup, tesbihatta bulunuyor. Dünyayla ilişkilerini kesen vatandaşlardan bazıları cep telefonlarını da kapalı tutuyor. İtikafa giren vatandaşlar, zaruri ihtiyaçları dışında camiden çıkmıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, bu yıl Türkiye genelinde itikaf için hazırlanan 8 bin 801 camiden 253’ü İstanbul’da, 268’i ise Ankara’da. Ramazanda itikafa girenlere ‘mütekif’ veya ‘akif’ deniliyor.

Kocatepe ve Hacı Bayram...

Modern hayatın yoğunluğu içinde kendisine zaman ayıramayan Müslümanlar için bulunmaz bir nimet olarak görülen “’itikaf’ ibadeti, ramazan ayının manevi ikliminden yararlanmak ve Kadir Gecesi’ni tam olarak idrak edebilmek adına da büyük önem taşıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, itikafa girilecek camileri belirledi. Yurt genelinde 8 bin 801 cami itikafa girmek isteyenler için hazırlanırken, Ankara’da Kocatepe, Hacı Bayram-ı Veli, Altındağ Zincirli, Etlik Hicret, Ufuktepe Veysel Karani, Yenimahalle Sultan 2. Abdülhamit Han ve Etimesgut Osmangazi camilerinin de aralarında yer aldığı 268 camide itikafa girilebiliyor.

Haberin Devamı

İstanbul’da 253 cami

İstanbul Müftülüğü, İstanbul’da itikâfa girilen camileri açıkladı. İstanbul’da 253 camide itikaf ibadeti gerçekleştirilecek. İşte İstanbul’da itikâfa girilen camilerden bazılarının isimleri: Adalar Hamidiye Camii, Arnavutköy Karaburun Camii, Ataşehir Yeni Çamlıca İmam Buhari Camii, Avcılar Aksa Camii, Bağcılar Mevlana Camii, Bağcılar Ebubekir Camii, Bahçelievler Yeni Camii, Beykoz Hacı Alibey Camii, Beylikdüzü Fenerkent Zeynep Hatun Camii, Beylikdüzü Hz.Ali Camii, Beyoğlu Ebul Fadıl Mehmet Efendi Camii, Büyükçekmece Beyken Camii, Çatalca Mescit Camii, Çekmeköy Alemdağ Kevser Camii, Esenler Sondurak Camii, Eyüp Alibeyköy Yeşiltepe Camii, FatihŞehzade Camii, Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Camii, Güngören Akıncılar Camii, Kadıköy Gözcübaba Camii, Kağıthane Çağlayan Çarşı Camii, Kartal Adnan Kahveci Camii, Küçükçekmece Takva Mescidi, Maltepe İmam-I Rabbani Camii, Pendik Velibaba Merkez Camii, Sancaktepe Ebubekir Sıddık Camii, Silivri Mimar Sinan Camii, Sultanbeyli Mescidi Aksa Camii, Üsküdar Mihrimah Sultan, Üsküdar Validei Atik Camii ve Zeytinburnu Taş Camii.

Haberin Devamı