Gazete Vatan Logo
Magazin 'Ömrümü tek bir yerde geçiremem'

'Ömrümü tek bir yerde geçiremem'

İri gözleri her an parlayan Melisa Sözen kariyerinde de parlıyor...

'Ömrümü tek bir yerde geçiremem'

Bir yandan Cannes’da yarışan Kış Uykusu’nun heyecanını yaşayan oyuncu, dizi çekimlerine de devam ediyor. Sözen, Vogue Türkiye’ye konuştu...

Bugüne kadar hep çok iyi yönetmenlerle çalıştı Melisa Sözen... Av Mevsimi’nde Yavuz Turgul, Cenneti Beklerken’de Derviş Zaim, Bir Bulut Olsam dizisinde Meral Okay ve Ulaş İnaç ile... Teklifi ilk aldığında ne yaptığını sorduğumuzda; “Elbette çok mutlu oldum ama asıl çalışırken çok mutluydum” diyor: “Gerçekten şanslıyım hep çok iyi yönetmenler ve oyuncularla çalıştım.


Nuri Bilge Ceylan, bambaşka, uçsuz bucaksız bir okul, yeni bir çağ. Çok ayrı bir lüks onun setinde çalışmak. Hatta bizim şartlarımızda diyebilirim ki mucize sunuyor oyuncuya. Kendi kafasındakini sizden alıyor ve sonra size başka bir alan daha açıyor.

Onunla ilgili en hayran olduğum şey: İnsanla ilgili, insan ruhuna ve aklına dair muazzam bir farkındalığı, bakış açısı ve derinliği var. Sen bir oyuncu olarak bir karakteri yaratırken, o seni bambaşka yerlere götürebilecek bir vizyona ve içgüdüye sahip...”

Ömrümü tek bir yerde geçiremem

Seni ne besler?

“Ben ömrümü tek bir yerde geçirebilecek biri değilim. Etiler’de yaşıyorum, ama tüm hayatımı o çevrede geçiremem, farklı birçok yerde dünyam var. İnsanlar yaşadığı yerin, çevrenin, şehrin ruhuna bürünüyor çoğu zaman. Ben benimkinden başka dünyaların ruhuna bürünmeden hepsinin ziyaretçisi olmayı seviyorum. Farklı ortamlara çok çabuk adapte oluyorum. Bu beni çok besleyen bir şey.

Nelerden mutlu olursun?

“Büyük bir aile olma hissiyatı beni mutlu eder, özgürlük hissi mutlu eder, işim mutlu eder.”

Bir oyuncunun en büyük mucizesi nedir?

“Kendi. Kendini koyuyorsun ortaya. 10 sene sonra bir oyuncu olarak hangi noktada ve bilgi birikiminde olurum bilmiyorum, ama şu an için üzerinde çalıştığım şey: Korunaksız, olduğum gibi, sürprize ve her şeye ‘açık’ bir şekilde kendimi ortaya koyabilmek.”

Haberin Devamı