Gazete Vatan Logo
Magazin 'O şarkıyı Hadise’ye yazmadım'

'O şarkıyı Hadise’ye yazmadım'

Özel açıklamalarda bulundu

Sinan Akçıl, 97.6 Radyo Müzik stüdyolarında Şafak Karaman’ın konuğu oldu. Akçıl, programda sadece Radyo Müzik’e özel açıklamalarda bulundu.

’Ben özgüvenli bir popcorn’um’

Kendisini popcorn kültürünün tam ortasında gören Sinan Akçıl, konuya dair şu açıklamalarda bulundu; ‘’Amerika örneğinden yola çıkarsak, Justin Timberlake de popcorn kültürünün tam ortasındadır, Bieber da, Rihanna da. Bunlar müzikleri kadar yaptıklarıyla, hareketleri ile kıyafetleriyle, açıklamalarıyla konuşulurlar, müzik de onları destekler. Tabi şöyle bir şey var, mesela Paris Hilton da bir popcorn ürünüdür ama ben özgüvenli bir popcorn ürünüyüm. Bugün dünyaca ünlü şarkıcı Justin Bieber’ı ankette dünyanın en nefret edilen adamı olarak birinci sıraya koymuşlar ama deli de bir fan kitlesi de var. Bu çocuk kendini anlatabilmek, önyargıları kırmak adına, bir dvd çıkarttı ve twitter’da paylaştı. Ben de o önyargıyı şarkılarımla, bestelerimle, müzik sevgimle kırdım. Sadece magazinde olan bir insan olsaydım altı boş bir insan olurdum.

’Kapı şarkısını eurovision için yazdım’

Eurovision için kapı şarkısı dahil bir kaç alternatif şarkı yazdığını söyleyen Sinan Akçıl, Şafak Karaman’ın ‘’Eurovision’da temsil etme iddiası taşıyor musun?’’ sorusuna ise şöyle cevap verdi; ‘’İddia değil ama Trt ile bu konuda görüşmelerimiz oldu. Bu sene alınan katılmama kararını akıllıca buluyorum. Şu an Eurovision platformuna çıksam, Türkiye adına büyük enerji yayarım. Sokakta yaşadığım duygu, müzikal duygum, hepsi birleşince Eurovision hiç fena olmazdı. Bir gün katılırsam diye bir kaç şarkı yazdım, kapı da onlardan biri.’’

’Ben olmasam da Hande Yener’in sırtı yere gelmez’

Hande Yener ile yollarının kesin olarak ayrılmadığını, ara ara telefon ile konuştuklarını ifade eden Akçıl, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu; ‘’Hande Yener ile ilişkimde nefes alınması gerektiğini hisettim. 3 albüm ve 3 single’da beraber çalıştık. Çok ciddi bir şarkı sayısı var, nefes alınması gerekiyor ki tıkanmaya gidilmesin. Onun başka bestecilerle de çalışması gerektiğini düşünüyorum. Kendisi istediği sürece ben yanında olurum.’’ Karaman’ın; ‘’Hande Yener’in yeniden doğuşuna büyük katkı sağladın yorumuna ise; ‘’Ben öyle düşünmüyorum. Hande Yener olmasa o doğuş da olmazdı. Ben sadece nereye gitmemiz gerektiğini hissedip, özellikle ‘Atma ve Bodrum’ şarkıları ile Hande Yener’den beklenenleri uygulamaya çalıştım. Bundan sonra ben olmasam da Hande Yener’in sırtı yere gelmez.’’ şeklinde karşılık verdi.

’Sekiz yıl aradan sonra İzel ile proje yapıyoruz’

Sekiz yıl aradan sonra İzel ile çalışacağını ilk kez Şafak Karaman’ın programında açıklayan Sinan Akçıl, sözlerine şöyle devam etti; ‘’4 veya 5 şarkılık bir İzel albümü yapacağız.Yapılması gerekenleri biliyorum, onunla uzun süre konuştuk. İzel heyecanlandı, bende de onun sesine özlem var. Umarım güzel bir işe imza atarız. İzel’in muhteşem sesini olması gereken şarkılarla buluşturacağız.’’ Karaman’ın; ‘’İzel’den sonra Hande Yener ile çalıştın, şimdi tekrar İzel’e geri döndün’’ yorumuna Akçıl; ‘’Geri dönmek değil, ben hala Hande Yener ile çalışabilirim, arada husumet yok. Bende bu arada duygumu dinlendiriyorum, sesini özlüyorum’’ şeklinde karşılık verdi.

’Yapmacık şarkısını Hadise’ye yazmadım’

Şafak Karaman’ın; ‘’Yapmacık isimli şarkıyı Hadise’ye mi ablasına mı yazdın?’’ sorusuna; ‘’Ben ‘Atma’ şarkısını, üç yıl önce, ayrılık döneminde onlara yazdığımı kabul ediyorum. Herkesin yolu açık olsun dedikten, sular dindikten sonra tekrar böyle bir şey yapmak beni saygısız yapardı. Bu ilişkiden reklam malzemesi yapıyormuşum gibi itici bir duruma düşürürdü. O yüzden ben bu şarkıyı o tarafa yazdığımı kabul etmiyorum. ‘Yapmacık’ şarkısı birilerinin gölgesinde yaşayan herkese hitaben yazıldı.’’ şeklinde cevap verdi.

Haberin Devamı