Gazete Vatan Logo
Magazin Mert’e sürpriz görev

Mert’e sürpriz görev

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), rol aldığı yapımlar ve sahiplendiği sosyal sorumluluk projeleriyle geniş bir coğrafyada tanınan, başarılı oyuncu Mert Fırat’ı Türkiye’deki ilk İyi Niyet Elçisi olarak atadı

Mert’e sürpriz görev

Rol aldığı başarılı projeler ile adından söz ettiren Mert Fırat, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın Türkiye’deki iyi niyet elçisi olarak atandı. Ünlü oyuncu bu yeni görevinde, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri konusunda farkındalık ve desteği artırmaya odaklanacak. Küresel Hedefler olarak da bilinen bu 17 hedef, yoksulluğu sona erdirme, eşitsizlikler ve iklim değişikliği ile mücadele için evrensel bir çağrı niteliğinde. Fırat, “Açlığı ve yoksulluğu sona erdirerek ve eşitsizliği ortadan kaldırarak herkes için daha iyi bir gelecek yaratma amacı taşıyan Küresel Hedefler konusunda UNDP İyi Niyet Elçisi olarak benim esas görevim, farkındalığı arttırmak olacaktır. Hepimiz biliyoruz ki, cinsiyet eşitliği sağlanmadan ve iklim değişikliği konusunda eyleme geçmeden bu hedefleri başarmak mümkün değil” diye konuştu.

Mert Fırat, Antonio Banderas, Didier Drogba, Iker Casillas ve Nikolaj Coster-Waldau gibi dünyaca ünlü oyuncular ve sporcuları kapsayan UNDP İyi Niyet Elçileri’nin arasına katılıyor.

Haberin Devamı