Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı

Son dakika Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan birleşmiş milletler kalkınma programı gelişmeleri de dahil olmak üzere 306 birleşmiş milletler kalkınma programı haberi bulunmuştur. Tüm birleşmiş milletler kalkınma programı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emine Erdoğan: Dünya liderleri hangi gerekçe ile sessiz kalabiliyor?
Emine Erdoğan: Dünya liderleri hangi gerekçe ile sessiz kalabiliyor? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu'nda yaptığı konuşmada, “Buradan sormak istiyorum, 25 kişi öldürüldüğünde Paris'te kol kola yürüyüş düzenleyen dünya liderleri, bugün ekseriyeti kadın ve çocuk olan 30 bin insan vahşice katledilirken hangi gerekçe ile sessiz kalabiliyor" dedi.
2.03.2024 Gündem
Kozan canlı hayvan pazarının yapımı devam ediyor! Çevre ilçelerde faydalanacak
Kozan canlı hayvan pazarının yapımı devam ediyor! Çevre ilçelerde faydalanacak Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi çerçevesinde yapımı devam eden Kozan Canlı Hayvan Pazarı’nda incelemede bulundu. Kökçüoğlu, projenin yapımı tamamlandığında Kozan’ın ve çevre ilçelerin faydalanacağı modern bir hayvan pazar yeri olacağını ifade etti.
23.02.2024 Adana
Yarının Köyleri’nde dijital eğitim tatilde de sürüyor
Yarının Köyleri’nde dijital eğitim tatilde de sürüyor Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)  işbirliğinde Trendyol’un yürüttüğü Yarının Köyleri projesi kapsamında Adana’nın Kürkçüler Köyü’nde açılan Dijital Merkez’de, yarıyıl tatili boyunca eğitim veriliyor. 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin, temel bilgisayar kullanımından robotik kodlamaya uzanan program dahilinde iki hafta boyunca dijital yeteneklerini geliştirmesi hedefleniyor.
26.01.2024 Yaşam
Rekor sıcaklıklar için soğuk formül! Bakanlık düğmeye bastı
Rekor sıcaklıklar için soğuk formül! Bakanlık düğmeye bastı Dünya genelinde iklim değişliğinin etkileri daha fazla hissedilirken, ortalama sıcaklık artışlarında da üst üste rekorlar kırılıyor. Çevre Bakanlığı’na bağlı İklim Değişikliği Başkanlığı, program kapsamında bir çalışma grubu oluşturdu ve Ulusal Soğutma Eylem Planı hazırlamak için kolları sıvadı.
11.07.2023 Gündem
Kemal Derviş hayatını kaybetti
Kemal Derviş hayatını kaybetti Eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, 74 yaşında hayatını kaybetti.
8.05.2023 Gündem
Kemal Derviş öldü mü, neden öldü, hastalığı ne? Eski Devlet Bakanı Kemal Derviş kimdir, kaç yaşında, nereli?
Kemal Derviş öldü mü, neden öldü, hastalığı ne? Eski Devlet Bakanı Kemal Derviş kimdir, kaç yaşında, nereli? Eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş yaşamını yitirdi. Peki, Kemal Derviş öldü mü, neden öldü, hastalığı ne? Kemal Derviş kimdir, kaç yaşında, nereli?
8.05.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: Uluslararası hasar tespit raporunun hazırlanması için çalışmalar başladı
Bakan Çavuşoğlu: Uluslararası hasar tespit raporunun hazırlanması için çalışmalar başladı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kurumlarımız deprem sonrası hasar tespit ve ihtiyaç değerlendirme raporu çalışmalarına süratle başladı. Eş zamanlı olarak bakanlığımız, Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı, Dünya Bankası ve Avrupa Birliği (AB) temsilcileriyle istişarelerde bulundu. İstişareler sonucunda, uluslararası standart haline gelmiş metodolojiyle uyumlu hasar tespit raporunun da hazırlanması için gerekli çalışmalara başlandı" dedi.
10.03.2023 Gündem
Büyük felakette 14. gün! Deprem bölgesinden dakika dakika gelişmeler
Büyük felakette 14. gün! Deprem bölgesinden dakika dakika gelişmeler AFAD'ın verilerine göre, 6 Şubat Pazartesi saat 04:17'de 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan deprem, yerin 7 kilometre altında gerçekleşti. Aynı gün saat 13.24'te ise merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Yapılan son açıklamaya göre; can kaybı 40 bin 642’ye yükseldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 10 ilde yeni yerleşim alanlarına ilişkin yerlerin belirlendiğini duyurdu. Öte yandan depremin 296. saatinde iki kişi daha enkazdan sağ olarak çıkarıldı.
18.02.2023 Gündem
“Küresel İş Birliği Köyü”ne Türk kurucu ortak
“Küresel İş Birliği Köyü”ne Türk kurucu ortak 16 -20 Ocak 2023 tarihleri arasında İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) 2023 Yıllık Toplantısı, dijital teknolojiler alanında bir ilke ev sahipliği yaptı. Küresel İş Birliği Köyü (Global Collaboration Village - GCV) adını taşıyan, dünyanın ilk küresel amaç-odaklı metaverse platformu, Dünya Ekonomik Forumu tarafından Accenture ve Microsoft iş birliğiyle hayata geçirildi.
17.01.2023 Ekonomi
Biyolojik çeşitliğe zarar veren aslan balığı ile mücadelede av yarışması
Biyolojik çeşitliğe zarar veren aslan balığı ile mücadelede av yarışması Hatay'da, biyolojik çeşitlilik üzerinde olumsuz etkiye sahip olan aslan balığını avlama yarışması gerçekleştirildi. Aslan balığının avlanmasını teşvik ederek, popülasyonunun azaltılmasını ve kontrol altına alınmasını sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Akif Günkut, "Dünya ekonomisini çok ciddi düzeyde etkiliyor, sağlığı etkiliyor, biyolojiyi çeşitliliği ve habitatı bozuyor" dedi.
4.11.2022 Yaşam
Bakan Yanık: 200 üniversitenin 19'unda kadın rektör var; 'cam tavanı' burada da görüyoruz
Bakan Yanık: 200 üniversitenin 19'unda kadın rektör var; 'cam tavanı' burada da görüyoruz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 200 üniversitenin 19’unda yani yüzde 9,5'inde kadın rektör görev yaptığını belirterek, "Kadınların karar alma mekanizmalarında ve yönetim kademelerinde karşılaştıkları 'cam tavanı' burada da görüyoruz" dedi.
4.07.2022 Siyaset
İşi olmayan, 18-29 yaş arasındaki kadınlar için yeni proje! 11 pilot il belirlendi, 3 yıl sürecek
İşi olmayan, 18-29 yaş arasındaki kadınlar için yeni proje! 11 pilot il belirlendi, 3 yıl sürecek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eğitim ve iş hayatında yer almayan, çeşitli nedenlerle eğitimi kesintiye uğramış, aktif iş arayışı olmayan ya da eğitim ve istihdama dahil olmak isteyen 18-29 yaş arasındaki kadınların güçlenmesi, toplumsal ve ekonomik hayata aktif katılımını sağlamak amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğinde 'Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi'ni hayata geçiriyor.
6.05.2022 Ekonomi
Dünyanın etkili üniversiteleri açıklandı: Türkiye’den birçok üniversite listede yer aldı
Dünyanın etkili üniversiteleri açıklandı: Türkiye’den birçok üniversite listede yer aldı İngiltere merkezli uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan “THE 2022 Etki Sıralaması” verileri açıklandı. Listeye devlet ve vakıf olmak üzere, birçok Türk Üniversitesi ismini yazdırdı.
29.04.2022 Eğitim
10 bin kadına ‘Dijitalde Hayat Kolay’
10 bin kadına ‘Dijitalde Hayat Kolay’ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde ‘Dijitalde Hayat Kolay’ projesi ile dijital okuryazarlık ve dijital pazarlama eğitimleri alanında 10 bin kadına ulaşmayı hedefleyen Türk Telekom, projenin yeni döneminde kadınların dijital yetkinliklerini geliştirmeye ve ürünlerini çevrim içi kanallardan pazarlamalarına destek oluyor.Proje ile yeni dönemde daha fazla sayıda kadına ulaşılırken, eğitimlere katılan kadınlar arasından belirlenecek girişimcilere hibe desteği sunulacak.
7.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Bakan Yanık: Kadınların statüsü yükselsin diye çalışıyoruz
Bakan Yanık: Kadınların statüsü yükselsin diye çalışıyoruz Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi toplantısında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Her alanda kadınların statüsünün yükselmesi için çalışıyoruz. NEET grubu, 18-29 yaş arasındaki bütün NEET ama özellikle genç kadınlar bizim için hazine değeri taşıyor" dedi.
23.02.2022 Siyaset
Bakan Varank: Türkiye ekonomisini kurlar üzerinden ölçmek haksızlık
Bakan Varank: Türkiye ekonomisini kurlar üzerinden ölçmek haksızlık Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye ekonomisini sadece kurlar üzerinden ölçmek, ülkemize büyük haksızlıktır. Üretim cephesindeki çeşitliliğimiz, kriz dönemlerindeki direncimiz, çalışkan ve üretken iş gücümüz, risk alabilen girişimcilerimiz, Türkiye ekonomisinin bel kemiğidir" dedi.
17.12.2021 Ekonomi
Kolluk personelinin hizmetlerinden memnuniyet yüzde 20 arttı
Kolluk personelinin hizmetlerinden memnuniyet yüzde 20 arttı Avrupa Birliği (AB) tarafından yerel ve ulusal ölçekte gerçekleştirilen 'Kolluk Kuvvetlerine Yönelik Vatandaş Memnuniyeti ve Güven Anketi'ne göre, Türkiye'de vatandaşların kolluk personelinin hizmetlerinden memnuniyet oranı 2015 yılına göre yüzde 20 arttı.
9.10.2021 Gündem
Türkiye’de ilk defa uygulamaya geçiriliyor! ‘İklim elçileri’ yetişiyor...
Türkiye’de ilk defa uygulamaya geçiriliyor! ‘İklim elçileri’ yetişiyor... Son dakika haberine göre; Ülkemizde ilk iklim ve çevre eğitimi başlıyor. Darüşşafaka Ortaokulu’nda ay sonunda uygulamaya başlayacak eğitimle Türkiye’nin ‘iklim elçileri’ yetiştirilecek
19.09.2021 Gündem
Bakan Varank duyurdu! Değerlendirme süreci başladı
Bakan Varank duyurdu! Değerlendirme süreci başladı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı' ile imalat sanayi işletmelerine ve teknoloji tabanlı start-up'lara 3 yıl geri ödemesiz ve faizsiz kredi desteği sunduklarını belirterek, "Geçen hafta başvuru süreci tamamlanan programda değerlendirme süreci başladı" dedi.
26.05.2021 Ekonomi
Meclis'te çarpıcı rapor! Boğaz'da başka binalar yalı olabilir
Meclis'te çarpıcı rapor! Boğaz'da başka binalar yalı olabilir Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, "Yüzyılın sonunda sıcaklıkların 3 derece artması durumunda deniz seviyesinin 5 metreye kadar artması söz konusu. Böyle olunca İstanbul Boğazı'ndaki su seviyesi de yükselecektir. Belki de İstanbul Boğazı'nda başka binaların yalı olacağını göreceğiz." dedi.
7.04.2021 Gündem
Emine Erdoğan, UNDP Türkiye'ye  teşekkür etti
Emine Erdoğan, UNDP Türkiye'ye teşekkür etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, himayelerinde yürütülen Sıfır Atık Projesi ve çevreye ilişkin diğer çalışmalara katkılarından dolayı Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Ofisi tarafından bu yıl ilki verilen "Küresel Amaçlar Eylem Ödülü" dolayısıyla teşekkür etti.
25.03.2021 Gündem
Emine Erdoğan, BM'nin Küresel Amaçlar Eylem Ödülü'ne layık görüldü
Emine Erdoğan, BM'nin Küresel Amaçlar Eylem Ödülü'ne layık görüldü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Sıfır Atık Projesi ve çevreye ilişkin diğer çalışmalara katkıları nedeniyle Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Ofisi tarafından bu yıl ilki verilen 'Küresel Amaçlar Eylem Ödülü'ne layık görüldü.
25.03.2021 Gündem
"Geleceğin Gücü Girişimciler Forumu" çevrim içi düzenledi
"Geleceğin Gücü Girişimciler Forumu" çevrim içi düzenledi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Firmaları ve girişimcileri dijital dünyaya hazırlıyoruz. Bu kapsamda, KOBİ’leri dijital ortama taşımak ve teknolojik altyapılarını geliştirmek için projeler üretiyoruz." dedi.
22.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklama: Dünyada ikinciyiz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklama: Dünyada ikinciyiz! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Boğaziçi Zirvesi'ne canlı bağlantıyla katıldı. Yatırımcılara çağrıda bulunan Erdoğan, 'Büyümede Çin'den sonra ikinci sıradayız' dedi.
8.03.2021 Siyaset
Emine Erdoğan: Değişimden yana adım atmazsak kuraklık, dünyanın kaderi olacak
Emine Erdoğan: Değişimden yana adım atmazsak kuraklık, dünyanın kaderi olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, iklim krizine dikkat çekerek, "Değişimden yana adım atmazsak gelecekte açlık, kuraklık ve göçler, dünyanın kaderi olacak. Attığımız her yanlış adım, gelecek nesillerin felaketi olabilir. O nedenle yediden yetmişe çevreyle ilgili konuları son derece ciddiye almalıyız. Adeta küresel seferberlik şuuruyla hareket etmeliyiz" dedi.
28.12.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki birleşmiş milletler kalkınma programı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.