Gazete Vatan Logo
Magazin Meghan Markle Prenses Diana detayıyla dikkat çekti!

Meghan Markle Prenses Diana detayıyla dikkat çekti!

Prenses Diana'nın mirasını gelinleri sürdürüyor. Galler Prensesi unvanını alan Kate Middleton, bunu kayınvalidesinin tacını takarak kutlamıştı. Prens Harry'nin eşi Meghan Markle ise dün katıldığı davette Prenses Diana detayıyla dikkat çekti.

Meghan Markle Prenses Diana detayıyla dikkat çekti!

İngiltere'de Kraliçe II. Elizabeth'in hayatını kaybetmesi ile birlikte Kraliyet ailesi içinde de unvanlar değişmeye başladı. İngiltere tarihinin en uzun süre tahtta kalan Kraliçe Elizabeth'in yerine hükümdar olarak oğlu Kral III. Charles geçti.

Charles'ın Kral olması ile birlikte hayatını kaybeden Prenses Diana'dan oğlu olan Prens William, Galler Prensi unvanını aldı. Prens William'ın eşi Kate Middleton ise Galler Prensesi oldu.

ZAMANSIZ ÖLÜMÜ POPÜLERLİĞİNİ ARTIRDI

Prenses Diana, 1997 yılında Charles'tan boşanmasının ardından Paris'te bir gezi yaptığı esnada yaptığı trafik kazası sebebiyle hayatını kaybetti. O dönemler halkta büyük şoke etkisi yaratan ölümün arkasından çokça komplo teorileri anlatılsa da Diana, insanların gönlünde 'Halkın Prensesi' olmaya devam etti.

Hayatta olduğu dönemlerde adeta bir moda ikonu olan Prenses Diana, kadınların giyinişlerine de büyük ilham kaynağı olmuştu. Kadınlar her zaman onun gibi giyinmek için birbiriyle yarışmıştı. Ayrıca zamansız bir şekilde hayatını kaybeden Diana'ya olan ilgi vefatının ardından daha da yükselmişti.

Haberin Devamı

PRENSES KATE, TACINI TAKMIŞTI

Öte yandan vefatının üzerinden neredeyse 25 yıl geçen Diana'nın en büyük takipçilerinden birisinin de gelini Galler Prensesi Kate Middleton olduğu halk arasında konuşuluyor. Kate'in tarzının çoğu zaman kayınvalidesiyle örtüşür şekilde olduğu görülüyor.

Geçtiğimiz günlerde yeni unvanı olan Galler Prensesi olarak ilk kez boy gösteren Kate Middleton'ın tacı dikkatleri çekmişti. Kate'in taktığı taç, kayınvalidesi Diana'nın en sevdiği taçtı. Bunun yanı sıra Prenses Kate'in aynı davette Diana'ya ait olan küpeleri tercih etmesi de dikkatlerden kaçmadı.

Prenses Diana'nın en sevdiği taç olan 'Lover's Knot' (Aşığın Düğümü) 1997'de onun ölümünden sonra uzun yıllar boyunca tekrar görünmedi. Uzun süre sonra ilk kez 2015 yılında yine Kate Middleton tarafından takılan taç, o günden beri en çok konuşulan olayların arasında. Prenses Kate, bu tacı şimdiye kadar 9 kere taktı.

Prenses Diana'nın izinden giden bir diğer gelini ise oğlu Harry'nin eşi Meghan Markle. Sussex Düşesi unvanı bulunan Meghan, Prens Harry ile birlikte tüm kraliyet haklarından vazgeçtiklerini açıklayarak İngiltere'den taşınmışlardı.

Haberin Devamı

MEGHAN, DİANA'YA SELAM ÇAKTI

Posta'dan Ömer Faruk Ekinci'nin haberine göre; Prenses Diana'nın moda anlayışını benimseyen ve onu takip eden isimlerden biri olan Meghan'ın yüzüğü dün Harry ile katıldıkları bir davette dikkat çeken detaylar arasındaydı. New York'ta 'ırkçılık karşıtlığı' ödülü almak için kırmızı halıda boy gösteren Meghan, adeta kayınvalidesi Prenses Diana'ya selam çaktı.

Düşes Meghan, giydiği kıyafetle adeta kayınvalidesinin tarzını kırmızı halıda taşıdı. Bunun yanı sıra Meghan, Diana'ya ait 90 bin dolar değerindeki akuamarin yüzüğü de taktı. Ancak bu, Düşes'in bu yüzüğü ilk takışı değildi.

İlk kez 2018 yılının Mayıs ayında düzenlenen kendilerinin düğün resepsiyonunda bu yüzüğü takan Meghan, aynı yılın ekim ayında Tonga'ya yaptıkları Kraliyet ziyaretinde de bu yüzüğü takmıştı.

DİANA İLK KEZ 1996'DA TAKTI

Haberin Devamı

Prenses Diana tarafından ilk olarak 1996 yılında Avustralya gezisinde takılan bu yüzük, aynı zamanda 1997 yılına ait resepsiyonlarda ve özel görüşmelerde de onun parmağında görüntülenmişti.

Bu yüzük, Harry'nin eşine verdiği tek mücevher değildi. Aynı zamanda Meghan'ın evlilik yüzüğünde bulunan iki elmas da Prenses Diana'ya aitti. Meghan'ın sık sık Diana'ya ait saatleri de mücevherleri taktığı ve kendisine bir idol olarak kayınvalidesini aldığını görmek ise zor değil.