Gazete Vatan Logo

Prenses Diana'nın tacının ardındaki sır ortaya çıktı! 2015 yılına kadar görülmemişti

İngiltere'ye resmi ziyarette bulunan Güney Afrika Cumhurbaşkanı için Buckingham Sarayı'nda davete Kate Middleton 'Prenses' unvanıyla katıldı. Kraliçe 2. Elizabeth'in hayatını kaybetmesinin ardından Kral III. Charles'ın tahta geçmesiyle Kate Middleton'ın Düşes unvanı Prenses oldu. Middleton, ilk kez Galler Prensesi unvanıyla davete katılırken Prenses Diana detayı dikkat çekti. Tacın ardında ise büyük bir tarih yatıyor.

Prenses Diana'nın tacının ardındaki sır ortaya çıktı! 2015 yılına kadar görülmemişti

Galler Prensesi unvanıyla ilk kez bir resmi daevete katılan Kate Middleton'ın taktığı taç ülkede gündem oldu. Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünün ardından büyük oğlu Kral III. Charles tahta geçti. Daha önce ‘Düşes’ unvanına sahip olan Kate Middleton, ‘Galler Prensesi’ olarak ilk resmi etkinliğinde boy gösterdi.

Kraliyet ailesindeki roller, Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından yeni halini aldı. 70 yıl boyunca ülkesini yöneten İngiltere Kraliçe'si II. Elizabeth'in 96 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından en büyük oğlu Charles, Kral 3. Charles olarak tahta geçti. Kraliyet ailesindeki roller, Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından yeni halini aldı.

YENİ UNVAN

Posta'nın haberine göre; Kral Charles'ın oğlu Prens William'ın eşi Kate Middleton da unvanı değişen kişilerden. Cambridge Düşesi olarak Kraliyet'e giren Kate Middleton, Galler Prensesi unvanının sahibi oldu. Galler Prensesi unvanı, Kral Charles'ın ilk eşi ve Prens William'ın annesi Diana'nın unvanıydı.

Prenses Diana, Charles'tan boşandıktan sonra Paris'te paparazilerden kaçarken aracının kaza yapması sonucu hayatını kaybetmişti. Katıldığı davette ilk kez Galler Prensesi olarak boy gösteren Kate Middleton'ın tacı dikkat çekti.

Haberin Devamı

Zira taktığı taç, Prenses Diana'nın en favori tacıydı. Kate Middleton bununla da sınırlı kalmadı. Cambridge Aşıklarının Düğümlü Tacı (Lover’s Knot) adlı tacı takan Middleton, ayrıca Prenses Diana’ya ait olan küpeleri tercih etti.

Prenses Diana'nın en ikonik mücevherlerinden biri olan Aşıkların Düğümü, hatırı sayılır bir Kraliyet geçmişine sahip. Cambridge Aşıklarının Düğümü olarak da adlandırılan taç, aslen daha eski bir tacın kopyası.

KOPYALAMAK İÇİN TACINI FEDA ETTİ

Kate Middleton'ın taktığı taç, 1914 yılında Kraliçe Mary için Garrard Hanedanlığı'nın elinde bulunan inci ve elmaslardan yapıldı. Kraliçe Mary, büyükannesi Hessen Prensesi Augusta'nın orijinal tacı olan ve şu anda özel bir koleksiyonda tutulduğu düşünülen gerçek Aşıkların Düğümü Tacı'nı kopyaladı. Kaynaklara göre Kraliçe Mary, Aşıkların Düğümü tacını yeniden yaptırabilmek için kendi Ladies of England tacını feda etti.

Haberin Devamı

Kraliçe Mary 1953'te hayatını kaybettiğinde taç, torunu Kraliçe II. Elizabeth'e geçti. Kraliçe Elizabeth, 50'li yıllarda Kraliçe Mary'nin tacını birkaç kez taktı. Sonrasında ise favori taçları olan Girls of Great Britain ve Ireland taçlarını kullanmaya başladı.

1981'de Kraliçe Elizabeth, Aşıkların Düğümü Tacı'nı düğün hediyesi olarak Prenses Diana'ya verdi. Ancak Prenses Diana, düğün gününde kendi ailesinden yadigar olan Spencer tacını takmayı tercih etti. Prenses olduktan sonra katıldığı davetlerde ise başını ağrıtacak kadar ağır olmasına rağmen favori tacı olarak Aşıkların Düğümlü Tacı'nı taktı.

Prenses Diana ve Charles boşandıklarında ise taç Kraliçe Elizabeth'e iade edildi ve Buckingham Sarayı'nda bir kasaya konuldu. Prenses Diana'nın diğer mücevherlerinin onda kalmasına izin verildi.

2015'E KADAR GÖRÜLMEDİ

Prenses Diana'nın 1997'de ölümünden sonra taç, 2015 yılına kadar bir daha görülmedi. O yıl Kate Middleton'ın katıldığı bir davette Aşıkların Düğümü tacını takması en çok konuşan konulardan biri olmuştu. Kate Middleton'ın tacı şimdiye dek en az 9 kez taktığı biliniyor.

Haberin Devamı