Zorunlu Trafik Sigortası

Zorunlu Trafik Sigortası

Son dakika zorunlu trafik sigortası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan zorunlu trafik sigortası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını zorunlu trafik sigortası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zorunlu Trafik Sigortası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zorunlu trafik sigortası gelişmeleri de dahil olmak üzere 368 zorunlu trafik sigortası haberi bulunmuştur. Tüm zorunlu trafik sigortası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Trafik sigortasında yeni sistem devreye girdi! Milyonlarca araç sahibi mağdur ediyordu
Trafik sigortasında yeni sistem devreye girdi! Milyonlarca araç sahibi mağdur ediyordu Zorunlu trafik sigortasında riskli basamaklarda yer alan sürücülerin poliçe sorununa çözüm için geliştirilen ‘Sigorta Aracıları Teklif Platformu’ bugün (19 Şubat 2024) itibarıyla devreye girdi. Sistemle 10 dakika içerisinde teklif almak mümkün olacak. Bir başka deyişle ‘sigorta yaptırılamadığı’ için yaşanabilecek mağduriyetlerin ve zaman kayıplarının önüne geçilecek. Yenilenecek sigorta için alınacak bedel devletin belirlediği tavan fiyatlarının üzerine çıkamayacak.
19.02.2024 Ekonomi
Şubat ayında trafik sigortası primlerine zam geliyor! Arabası olan herkese uyarı geldi
Şubat ayında trafik sigortası primlerine zam geliyor! Arabası olan herkese uyarı geldi Türkiye'de zorunlu trafik sigortası primlerinde 2024 Şubat ayında yüzde 10'lik bir artış kararı alındı. SEDDK'nın açıklamasına göre, bu değişiklik trafik sigortası maliyetlerini etkileyecek ve sürücüler için yeni bir fiyatlandırma dönemini başlatacak. Konuyla ilgili sigorta şirketi kurucusu Erol Esentürk, önemli açıklamalarda bulundu.
26.01.2024 Ekonomi
Trafik sigortası primlerinde artış yaşanacak! Araba sahiplerine uyarı
Trafik sigortası primlerinde artış yaşanacak! Araba sahiplerine uyarı Trafik sigortası baz primlerinde Şubat'ta da yüzde 10 artış olacak. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), araç grubu ve kullanım türüne göre uygulanan baz primlerin Şubat 2024 için de yüzde 10 artırılmasına karar verdi.
12.01.2024 Ekonomi
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Teminat bedelleri artacak
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Teminat bedelleri artacak Zorunlu trafik sigortası azami prim tutarıyla ilgili geçtiğimiz günlerde yönetmelikte yapılan değişiklik 22 milyon araç sahibini yakından ilgilendiriyor. Peki bu değişiklik ne gibi yenilikleri beraberinde getirecek ve yönetmeliğin araç sahiplerine yansıması nasıl olacak?
27.12.2023 Ekonomi
Taksi plakası büyük zarar ettirdi! Faize konsa 260 bin kiraya verilse 25 bin kazandırıyor
Taksi plakası büyük zarar ettirdi! Faize konsa 260 bin kiraya verilse 25 bin kazandırıyor Ticari taksiler yatırım aracı olmaktan çıktı. Taksi plakaları bundan 5 yıl önce yaklaşık 1.5 milyon liraya satılırken ve İstanbul’da bu tutara 4-5 daire alınıyordu. Bugün 6.3 milyon liraya alıcı bulmayan taksi plakaları İstanbul’da çok da iyi olmayan bir semtte ancak tek daire alabilir seviyeye düştü. Taksi plakasını yasal olmasa da galericiler aracılığıyla kira verenler 25-27 bin lira gelir elde ederken 6.3 milyon lirayı mevduat faizine konsa aylık gelir 262 bin 500 liraya ulaşıyor. Plaka kiralamak isteyenler de otomobil için verecekleri 1 milyon lirayı faize koysa ayda 40 bin lira faiz geliri elde edebiliyor. İTEO Başkanı Eyüp Aksu, taksi plakası fiyatlarının en az 20 milyon lira olması gerektiğini, tarifelere de yüzde 100’ün üzerinde zam yapılmasını istediklerini söyledi. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman, taksilerin yarım günlük yevmiyelerinin 900-1000 lira arası değiştiğini belirtti.
13.12.2023 Gündem
Hükümetin belirlediği fiyatlara ayar geliyor! Elektrikten toplu taşıma ücretlerine kadar hepsi değişecek
Hükümetin belirlediği fiyatlara ayar geliyor! Elektrikten toplu taşıma ücretlerine kadar hepsi değişecek Üniversite kontenjanına “iş bulma” ayarı... İş Kanunu’na esnek çalışma düzenlemesi... Elektrik, toplu taşıma, trafik sigortası, köprü geçiş ücretine yeni formül... Pek çok düzenlemeyi beraberinde getirecek olan OVP, günlük hayatı birebir etkileyecek.
8.09.2023 Ekonomi
Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni tarife başladı
Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni tarife başladı Zorunlu trafik sigortası için 1 Mayıs itibarıyla yeni dönem başladı. 1’den 7’ye kadar olan basamaklar artık 0’dan 8’e kadar olacak. Basamak sıfıra doğru yaklaştıkça trafik sigortası pahalanacak, 8’e yaklaştıkça ucuzlayacak. 81 il için geçerli yeni tarifeler de ilan edildi. İşte son gelişmelere göre illere ve basamaklara göre 25 milyon araç sahibinin ödeyeceği rakamlar.
4.05.2023 Gündem
Araba sahibi milyonları ilgilendiriyor! Değişiklik yapıldı, talep 4 kat arttı
Araba sahibi milyonları ilgilendiriyor! Değişiklik yapıldı, talep 4 kat arttı Araba sahibi milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Tek tek açıklandı, 81 ilde fiyatlar belli oldu. Zorunlu Trafik Sigortası fiyatları aylık olarak belirleniyor. Artık kaza yapma durumuna göre sürücüler 1 ila 7 basamak arasında sınıflandırılıyor. Hiç kaza yapmayanlar yüzde 42 oranında indirim alırken, kazaya sık karışanlar sigortayı yüzde 135 zamlı ödüyor. İşte iş il uygulanacak sigorta fiyatları...
12.04.2023 Otomobil
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor!  Sürücüler 16 bin 431 lira ödeyecekler
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Sürücüler 16 bin 431 lira ödeyecekler Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Zorunlu Trafik Sigortası'na ilişkin yeni dönem başlıyor. Buna göre aylık olarak trafik sigortası yüzde 2 artacak. Hasarsızlık oranı yüzde 45'ten yüzde 50'ye yükseltilecek. Hasarsızlıkta basamak adedi 7'den 8'e çıkacak. Yüzde 100 elektrikli araçlara da yüzde 10 ekstra prim indirimi uygulanacak. Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Sigorta Komisyon Başkanı Turusan Bağcı konu ile ilgili detayları açıkladı.
8.04.2023 Ekonomi
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Yeni dönem başladı, fark yüzde 200'e çıktı
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Yeni dönem başladı, fark yüzde 200'e çıktı Araba sahibi milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Zorunlu Trafik Sigortası’nda kaza yapmayan sürücünün ödüllendirildiği, kötü sürücünün ise cezalandırıldığı yeni sisteme resmen geçildi. Yeni sistemde kazasız sürücüye yüzde 50 indirim yapılırken, kötü sürücüler poliçesini yüzde 200 zamlı ödemek zorunda kalacak. Değişiklik ile hasar ve hasarsızlık indirimini belirleyen basamak sayısı da değişti. İşte yeni sistemin detayları...
5.04.2023 Otomobil
Trafik sigortası yönetmeliğinde değişiklik! Yüzde 20 indirim
Trafik sigortası yönetmeliğinde değişiklik! Yüzde 20 indirim Arabası olan herkesi çok yakından ilgilendiren karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları hakkındaki yönetmelikte değişiklik yapıldı.
4.04.2023 Ekonomi
"Sigorta masrafı olmasın" diye aracını trafikten çekti, bu kararının cezasını pahalı ödedi
"Sigorta masrafı olmasın" diye aracını trafikten çekti, bu kararının cezasını pahalı ödedi Rize’de kullanmadığı aracına sigorta ödememek için aracını trafikten çeken vatandaşa sonrasında sigorta yaptırmadığı dönem için borç çıktı. Rizeli vatandaş duruma tepki gösterirken, sorununa çözüm bulunmasını istedi.
24.03.2023 Gündem
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Büyük indiririm sağlıyor, tek tek açıklandı
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Büyük indiririm sağlıyor, tek tek açıklandı Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Sigorta maliyetlerini etkiliyor. Araba olan vatandaşlara sigorta fiyatlarını düşürmeleri için öneriler geldi. Araç fiyatlarındaki artış sigorta maliyetlerini de direkt etkiliyor. Buna bağlı olarak zorunlu trafik sigortası ve kasko fiyatlarında son dönemde önemli artışlar oldu. Özellikle kasko fiyatları, C sınıfı bir araçta 10 bin liradan başlayıp 20 bin liralara kadar çıkabiliyor. Yükselen fiyatlar içinde de hesaplı alternatifler ve yollar var. Bunlardan en etkili olanı ise ‘muafiyetli kasko’.
20.01.2023 Ekonomi
Araba sahibi milyonları ilgilendiriyor! Tamamen değişti, il il yeni fiyatlar açıklandı
Araba sahibi milyonları ilgilendiriyor! Tamamen değişti, il il yeni fiyatlar açıklandı Araba sahibi milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Tek tek açıklandı, 81 ilde fiyatlar belli oldu. Zorunlu Trafik Sigortası fiyatları aylık olarak belirleniyor. Artık kaza yapma durumuna göre sürücüler 1 ila 7 basamak arasında sınıflandırılıyor. Hiç kaza yapmayanlar yüzde 42 oranında indirim alırken, kazaya sık karışanlar sigortayı yüzde 135 zamlı ödüyor. İşte iş il uygulanacak sigorta fiyatları...
8.01.2023 Otomobil
Kasko fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 300 arttı, düzenleme geliyor
Kasko fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 300 arttı, düzenleme geliyor Arabası olan herkesi ilgilendiren son dakika açıklaması! Kasko fiyatlarındaki artış araba sahiplerini zorlamaya devam ediyor. Fiyatlar 150 bin liranın üzerine kadar çıktı, yüzde 300’e kadar arttı. Kasko poliçeleri için yeni yılda en az yüzde 50 ile yüzde 100 arasında zam beklentisi oluştu. Fahiş fiyatlara karşı ise yeni bir düzenleme çalışmaları başladı. İşte detaylar...
9.12.2022 Otomobil
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Büyük tuzak, sakın düşmeyin
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Büyük tuzak, sakın düşmeyin Zorunlu trafik sigortalarında artan fiyatları kendilerince fırsata çeviren dolandırıcılar, sigorta yaptırmak isteyenlere gerçeklikten uzak düşük teklifler vererek mağduriyetlere sebep oluyor.
19.11.2022 Gündem
Araba sigortasında yeni dönem! Şartlar belli oldu, yüzde 50 indirimli olacak
Araba sigortasında yeni dönem! Şartlar belli oldu, yüzde 50 indirimli olacak Arabası olan herkesi ilgilendiren son dakika açıklaması! Zorunlu trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor. Poliçelerde sistem tamamen değişiyor. Bazı sürücülere yüzde 50 indirim yapılırken; bazılarına da yüzde 200 zam gelecek. Yani basamak sayıları artırılacak, kişiye özel poliçeler olacak. Peki bu indirim ya da zamlar neye göre belirlenecek? Piyasadaki fiyatlar ne durumda? İşte zorunlu trafik sigortası ile ilgili son detaylar...
17.11.2022 Otomobil
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! 81 ilde fiyatlara büyük zam geldi, tek tek açıklandı
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! 81 ilde fiyatlara büyük zam geldi, tek tek açıklandı Arabası olan milyonları ilgilendiriyor. Zorunlu trafik sigortasına gelen artışlar sonrası sigorta yaptırma oranı düştü. Trafiğe çıkan araçlarının yüzde 20'sinde sigorta bulunmuyor. Öte yandan 81 ilde trafik sigortası fiyatları tek tek açıklandı. İşte arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
12.09.2022 Ekonomi
Zorunlu Trafik Sigortası'nda son dakika gelişmesi! Zam geldi, Zorunlu Trafik Sigortası'nda il il yeni ücretler belli oldu
Zorunlu Trafik Sigortası'nda son dakika gelişmesi! Zam geldi, Zorunlu Trafik Sigortası'nda il il yeni ücretler belli oldu Zorunlu Trafik Sigortası ücretleriyle ilgili son dakika gelişmesi. Zorunlu Trafik Sigortası ücretlerine yüzde 20 zam geldi. 81 ilde yeni Zorunlu Trafik Sigortası ücretleri tek tek açıklandı. Tüm araba sahiplerini ilgilendiren ‘Zorunlu Trafik Sigortası’ fiyatları 1 Eylül itibarıyla yüzde 20 arttı. Bunun yanında tavan fiyatlar için uygulanan aylık artış oranı da yüzde 2.25’ten 4.75’e çıktı. Hasarsızlık indirimi düştü. İstanbul’da en ucuz sigorta 2.296 lira oldu. Peki 81 ilde uygulanabilecek en yüksek tarifeler ne oldu?
5.09.2022 Ekonomi
Araba sahiplerini ilgilendiriyor! Yüzde 20 zam! Cezası çok büyük
Araba sahiplerini ilgilendiriyor! Yüzde 20 zam! Cezası çok büyük Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! Zorunlu trafik sigortasına geçtiğimiz günlerde yüzde 20 oranında zam geldi. Zam sonrası milyonlarca araba sahibi zorunlu trafik sigortası yaptırmadı. Fakat zorunlu trafik sigortası yaptırmayan araba sahiplerini kaza durumunda daha yüksek bedeller bekliyor. Örneğin arabanız ortalama 400 bin TL maliyetinde. Kaza yaptığınızda masraflar size kalıyor. Ayrıca çarptığınız aracın şoförünün ya da yanındakilerin ölümüne veya sürekli sakatlığına sebebiyet verirseniz 1 milyondan başlayan bedelleri de ödemek zorunda kalıyorsunuz. İşte arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren zorunlu trafik sigortasıyla ilgili tüm detaylar...
27.08.2022 Ekonomi
Araba sahibi milyonları ilgilendiriyor! Fiyatlar değişti, yeni ücretler tek tek açıklandı! Yapılması zorunlu ve...
Araba sahibi milyonları ilgilendiriyor! Fiyatlar değişti, yeni ücretler tek tek açıklandı! Yapılması zorunlu ve... Araba sahibi milyonları ilgilendiren son dakika kararı! ‘Zorunlu Trafik Sigortası’ ile ilgili kritik uyarı geldi. Tamamen zorunlu, fiyatlar değiş, yeni ücretler tek tek açıklandı. Son dönemde sigortacıların maliyeti gerekçe gösterip poliçe kesimini zorlaştırdığıyla ilgili şikayetler artmış, düzenleyici kurumdan da bu konuda uyarılar gelmişti. Şubat 2022 itibarıyla artış katsayısı, yüzde 1.50 olarak uygulanmaya başladı. Ayrıca 1 Şubat’ta tek seferlik yüzde 20 artış yapıldı. İşte tüm araç sahiplerini ilgilendiren trafik sigortasında güncel fiyatlar...
7.08.2022 Otomobil
Zorunlu trafik sigortası ile ilgili yeni düzenleme! 5 katını geçemeyecek, milyonlarca araç sahibi...
Zorunlu trafik sigortası ile ilgili yeni düzenleme! 5 katını geçemeyecek, milyonlarca araç sahibi... Araç sahibi milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren zorunlu trafik sigortasına ilişkin gelişme yaşandı. Yeni genelge yayımlandı. 5 katını geçemeyecek. Zorunlu Trafik Sigortası Prim/Öz sermaye katsayısında değişiklik yapıldı. SEDDK'nın internet sitesinde yer alan düzenlemeye göre, şirketlerin trafik sigortası primleri o yıl sonu öz sermayelerinin 5 katını geçemeyecek. İşte detaylar...
5.08.2022 Ekonomi
Bakan Kirişci'den selin vurduğu Zonguldak'ta inceleme
Bakan Kirişci'den selin vurduğu Zonguldak'ta inceleme Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, selden etkilenen Zonguldak’ta incelemelerde bulunarak, tarım arazileri zarar görenlere tarım sigortasının önemini anlattı.
28.06.2022 Gündem
İkinci el, sıfır araba ve akaryakıt fiyatlarındaki artış sonrası yeni formül açıklandı! MTV, bakım ve kasko...
İkinci el, sıfır araba ve akaryakıt fiyatlarındaki artış sonrası yeni formül açıklandı! MTV, bakım ve kasko... Araba almak isteyen milyonları ilgilendiren gelişme! Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), yılda bir kasko, zorunlu trafik sigortası, araba muayene ve egzoz emisyon ölçümü, yıllık periyodik bakım, kış lastiği, akü masrafı, yıkatma, park, köprü ve otoyol geçiş ücreti... Hepsinin masrafları sona eriyor, bu yöntem maliyeti en aza indiriyor. Dakikalık ya da saatlik olarak kiralanıyor, istediğiniz yere bırakabiliyorsunuz. Özellikle ikinci el araba fiyatlarına ve akaryakıt fiyatlarına gelen zamlardan sonra pek çok kişi artık bu yöntemi tercih ediyor. Uzun süreli kiralama sözleşmesi yok, istediğiniz marka, model ve rengi bulabiliyorsunuz. Sarı taksiden katbekat ucuz, şehir dışına bile çıkılabiliyor. İşte araba almayı düşünenleri büyük masraftan kurtaracak yöntemin detayları....
24.06.2022 Otomobil
Arabası olan herkesi kapsıyor! Yeni karar ile tamamen değişti, zam geldi 1608 lira...
Arabası olan herkesi kapsıyor! Yeni karar ile tamamen değişti, zam geldi 1608 lira... Aracı olan ya da alacaklar dikkat! Yeni yönetmelik ile değişti ve yüzde 100 artırıldı. 1 Temmuz 2022'den itibaren yürürlüğe girecek. Zorunlu trafik sigortası ile ilgili açıklama geldi. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yapılan açıklamada, zorunlu trafik sigortaları kapsamında karşılanan maddi zararlar için geçerli araç başına uygulanan teminat limiti 50.000 TL’den 100.000 TL’ye, kaza başına uygulanan teminat limiti ise 100.000 TL’den 200.000 TL’ye yükseltildiğine dikkat çekildi. Öte yandan değişiklik ile trafik sigortası haziran ayı primleri, mayıs ayı primlerine göre yüzde 25 artacak. İstanbul'da azami miktarlar otomobiller için 1608 ila 7310 TL arasında değişecek. Taksi sahipleri için ise İstanbul'da 5298 TL ile 18.921 TL arasında olacak. İşte son gelişmeler...
18.05.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Zorunlu Trafik Sigortası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zorunlu trafik sigortası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.