Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması! Tüm öğrenciler için geçerli, bu dönem...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması! Tüm öğrenciler için geçerli, bu dönem... MEB'den flaş yüz yüze eğitim açıklaması! Bakan Özer duyurdu. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Okullar kapanacak mı? Yüz yüze eğitime ara verilmesi bakanlığın gündeminde mi? Öğrenciler 6 Eylül itibarı ile başlayan yüz yüze eğitim sürecinde yeniden uzaktan eğitime geçilip geçilmeyeceğini merak ediyordu. Bakan Özer yaptığı açıklamalarda okulların kapatılmayacağına vurgu yapsa da sürekli gelen, 'Yüz yüze eğitime ara verilecek mi?' Sorusuna son noktayı koydu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kovid-19 salgını nedeniyle 1,5 yıl aradan sonra yüz yüze eğitime kararlılıkla devam edildiğini belirterek, "İnşallah bu dönemi bir taraftan yüz yüze eğitime devam ederken bir taraftan da 1,5 yıl aranın getirmiş olduğu öğrenme kayıplarını, psikososyal sıkıntıları telafi ederek tamamlayacağız." dedi. Uzaktan eğitim sürecinde oluşan öğrenme kayıplarının giderilmesi için ise MEB tarafından yapılan çalışmalar devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı, ekim ayından itibaren hazırladığı yardımcı kaynakları her ay öğrenci ve öğretmenlerin istifadesine sunmayı sürdürüyor. Tüm kademe ve sınıf seviyesindeki öğrencilere yönelik hazırlanan yardımcı kaynak paketinde “etkinlik kitapları, öğretmen kılavuz kitapları, çalışma soruları, beceri temelli testler, merkezî sınava yönelik örnek sorular, etkileşimli sorular, tekrar testleri, YKS'ye yönelik TYT, AYT ve YDT örnek soru kitapçıkları” yer alıyor.
10.03.2022 Eğitim
Yüz yüze eğitimle ilgili son dakika açıklaması! 81 ilde okul öncesinden liseye kadar...
Yüz yüze eğitimle ilgili son dakika açıklaması! 81 ilde okul öncesinden liseye kadar... Son dakika yüz yüze eğitim açıklaması! Yüz yüze eğitime ara verilecek mi? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıkladı. Bakan Özer yüz yüze eğitim ile ilgili yaptığı açıklamada, ''7 Şubat Pazartesi günü 81 ilde tüm ilçelerimizde okul öncesinden liseye kadar tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitime aynı kararlılıkla devam edeceğiz.' dedi. Aynı zamanda Özer, Omicron varyantı veya artan vakalar nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmeyeceğini de duyurdu.
3.02.2022 Eğitim
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! İlköğretim, lise, üniversite...
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! İlköğretim, lise, üniversite... Yüz yüze eğitim ile ilgili flaş açıklama! 'Okullar kapanacak mı?', 'Yüz yüze eğitime ara verilecek mi?' Üniversiteler eğitime ara verecek mi?' sorularına son nokta koyuldu. Sağlık Bakanı Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bakan Koca yüz yüze eğitim ile ilgili, "Yeni dönemde kişisel tedbirlerin devreye girdiği, kişisel güvenlik çemberinin daha çok önemsendiği ve aşılamayı ön planda hedeflediğimiz bir dönem olarak görüyoruz. Yeni dönemde kısıtlamaları gündemimize almak istemiyoruz. Okullar ve yükseköğrenim de dahil olmak üzere asla kapanmayacak olan kurumlar olacak" dedi.
28.09.2021 Eğitim