Son dakika yüz yüze eğitim açıklaması! Bakan Özer duyurdu, bu dönem....
Son dakika yüz yüze eğitim açıklaması! Bakan Özer duyurdu, bu dönem.... Milyonlarca öğrenci ve öğretmeni ilgilendiriyor. Yüz yüz eğitim ile ilgili flaş açıklama bakan Özer'den geldi. Koronavirüs salgını ile birlikte başlayan uzaktan eğitim süreci salgının kısmen kontrol altına alınmasının ardından sona erdi. Okullarda 6 Eylül itibarı ile yüz yüze eğitim başladı. Ancak yaşanan salgın dolayısıyla öğrenci ve veliler, 'okullar kapanacak mı, yüz yüze eğitime ara verilecek mi?' sorularına yanıt arıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer her açıklamasında yüz yüze eğitim vurgusu yaparak okulların açık tutulması için alınan önlemlere değiniyor. Özer son açıklamasında, "En az bir doz aşı olmuş öğretmen oranı bugün itibarıyla yüzde 94'e ulaştı. En az iki doz aşı olmuş öğretmen oranımız yüzde 90, en az üç doz aşı olmuş öğretmen oranımız da yüzde 53. Yani bir de aşı olmayıp bağışıklık kazanan öğretmen oranını dikkate aldığımızda aslında eğitim sistemimizdeki 1,2 milyon öğretmenimizin hemen hemen tamamı en az 2 doz aşısını tamamlamış bulunmakta. Onun için inşallah, kararlı şekilde bu dönemi de yüz yüze eğitimde tutarak nihayetlendireceğiz." diye konuştu.
1.03.2022 Eğitim
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika kararı! Bakan Özer duyurdu, 7,8, 11 ve 12. sınıf  öğrencileri...
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika kararı! Bakan Özer duyurdu, 7,8, 11 ve 12. sınıf öğrencileri... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Flaş gelişme Bakan Özer tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Milyonlarca öğrenciyi çok yakından ilgilendiriyor. 7,8, 11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor. MEB yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika gelişmesini duyurdu. 6 Ağustos'tan sonrası için geçerli. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlık görevini devraldığı 6 Ağustos'ta yaptığı, önceliğinin okulları yüz yüze eğitime hazır hale getirmek olduğuna yönelik açıklamasını hatırlatarak, o günden sonra yüz yüze eğitime geçiş için 180 günlük çalışma yürüttüklerini ifade etti. Öte yandan MEB tarafından uzaktan eğitim sürecinin telafisi için de önemli adımlar atılıyor. Bu kapsamda öğrenme kayıplarının tespiti için 7,8, 11 ve 12. sınıf düzeylerinden toplam 4 milyon 565 bin 916 öğrenciye kazanım değerlendirme uygulaması yapıldı. Ayrıca eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması adına 59 anaokulu ve 6 bin 950 yeni ana sınıfı eğitime başladı. 5 yaş grubunda okullaşma oranı180 günde yüzde 78'den yüzde 90'a ulaştı. Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi" ile de 2 ayda 81 ilde 16 bin 361 yeni kütüphane inşa edildi. Kitap sayısı 28 milyondan 50 milyona ulaştı.
20.02.2022 Eğitim
Yüz yüze eğitime bir hafta mola! Bakan Özer'den flaş mesaj...
Yüz yüze eğitime bir hafta mola! Bakan Özer'den flaş mesaj... Milyonlarca öğrenci için geçerli. Yüz yüze eğitim ile ilgili karar verildi. Bakan Özer yazılı olarak duyurdu. Kritik tarihler belli oldu. 6 Eylül'de okullarda yüz yüze eğitimin başlamasının ardından, başta veliler olmak üzere pek çok kişi eğitimin nasıl devam edeceğini, okulların yeniden kapatılıp kapatılmayacağını merak ediyordu. Milli Eğitim Bakanı Özer yüz yüze eğitim ile ilgili süreci kamuoyu ile sıklıkla paylaşıyor.
12.11.2021 Eğitim