Yüz Nakli

Yüz Nakli

Son dakika yüz nakli haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yüz nakli ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yüz nakli haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yüz Nakli

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yüz nakli gelişmeleri de dahil olmak üzere 465 yüz nakli haberi bulunmuştur. Tüm yüz nakli haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hayvandan insana organ nakli için çalışmalar başladı! Türk bilim insanları duyurdu
Hayvandan insana organ nakli için çalışmalar başladı! Türk bilim insanları duyurdu Organ nakli ile ilgili son dakika gelişmesi, tıp dünyasında bir ilik yaşanacak. Türkiye'nin ilk yüz nakli, çift kol ve dünyanın ilk rahim naklini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan, birçok naklin yanı sıra hayvandan insana nakilin araştırılacağı Bilim Vadisi oluşturmak için altyapı girişimlerini yaptıklarını duyurdu.
17.12.2022 Sağlık
Prof. Dr. Ömer Özkan kimdir, nereli, hangi hastanede görevli? Binali Yıldırım’ın ameliyatını yapan Ömer Özkan’ın biyografisi…
Prof. Dr. Ömer Özkan kimdir, nereli, hangi hastanede görevli? Binali Yıldırım’ın ameliyatını yapan Ömer Özkan’ın biyografisi… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte gittiği Azerbaycan'da trafik kazası geçiren AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın ameliyatını Antalya'dan İstanbul'a giden Prof. Dr. Ömer Özkan yaptı. Peki, Prof. Dr. Ömer Özkan kimdir, nereli, hangi hastanede görevli?
24.10.2022 Gündem
Yüz nakli yapılan Recep Sert gözaltına alındı
Yüz nakli yapılan Recep Sert gözaltına alındı Balıkesir'in Edremit ilçesinde narkotik polisinin yaptığı operasyonda gözaltına alınan 10 kişi arasında yüz ve çene nakli yapılan Recep Sert'in de bulunduğu belirtildi. Operasyonda bir kilo 237 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi.
16.03.2022 Gündem
Türkiye'nin ilk yüz naklinin üzerinden 10 yıl geçti
Türkiye'nin ilk yüz naklinin üzerinden 10 yıl geçti Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk yüz naklinin üzerinden 10 yıl geçti. Yıl dönümünü pasta keserek yüz nakilli Uğur Acar ve Turan Çolak ile kutlayan Prof. Dr. Ömer Özkan, "Uğur, beni nakilden 6 ay önce ziyaret etti. Bazı sorular sorup, biraz sinirlendirdi. Naklini biraz öteledik ama sonrasında düşündük bu kadar önemli nakil için bu türden soruların sorulması çok normaldi" dedi.
21.01.2022 Yaşam
Gaziantep'te Pitbull saldırısına uğramıştı! Asiye'den yeni haber geldi
Gaziantep'te Pitbull saldırısına uğramıştı! Asiye'den yeni haber geldi Gaziantep'te, oturdukları sitenin bahçesinde oynarken pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş, Antalya’ya sevk edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatıyla hava ambulansıyla Antalya'ya götürülen Asiye'nin tedavisini Prof. Dr. Ömer Özkan sürdürecek. Akdeniz Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, Asiye Ateş'i çocuk yoğun bakım servisine yatırılmasının hemen ardından sabah erken saatlerde ziyaret etti. Yanında annesi bulunan Asiye, Prof. Dr. Çete'ye "Eve gitmek istiyorum" dedi.
25.12.2021 Gündem
Çok nadir görülen hastalığa kritik ameliyat! Dünyada ilk...
Çok nadir görülen hastalığa kritik ameliyat! Dünyada ilk... Dünyada sadece 4 ailede görülen 'yüz anomalisi' (yapısal bozukluk) rahatsızlığı bulunan Ayşenur Yavuz'un (5,5) gözleri arasındaki 6 santimlik mesafe operasyonla 3 santime düşürülürken, burun yapısı da düzeltildi. Ameliyatı yapan Prof. Dr. Ramazan Erkin Ünlü, "Hastamızın gözlerinin arasındaki mesafeyi 3 santime kadar indirdik, burun da yaptık. Bu şekildeki bir ameliyat muhtemelen dünyada ilk olabilir diye düşünüyoruz. Buna benzer bir örnek görmedik literatürde" dedi.
28.10.2021 Gündem
'Kadavradan akciğer ve ince bağırsak nakli için öncelik Türk hastalarda'
'Kadavradan akciğer ve ince bağırsak nakli için öncelik Türk hastalarda' Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, ince bağırsak ve akciğer naklini hedeflediklerini açıklamalarının ardından yurt dışından çok sayıda hastanın kendileriyle iletişime geçtiğini belirterek, "Kadavradan nakil olacaklar için öncelik Türk vatandaşları" dedi.
11.04.2021 Sağlık
Seda Sayan'a yorum yağdı! 'Seda ablam yüz nakli olmuş!'
Seda Sayan'a yorum yağdı! 'Seda ablam yüz nakli olmuş!' Geçtiğimiz yıl 'Fransız Askısı' adı verilen yöntemle yüzünü gerdiren Seda Sayan'ın, Instagram'daki son paylaşımı sosyal medyayı salladı. Sayan'ın fotoğrafını filtreden geçirdiğini söyleyen takipçileri, ünlü şarkıcıya yorum yağdırdı.
29.03.2021 Magazin
Prof. Dr. Özkan: Hedefimiz ince bağırsak ve akciğer nakli
Prof. Dr. Özkan: Hedefimiz ince bağırsak ve akciğer nakli Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, organ nakillerini çeşitlendirmek istediklerini söyledi. Akdeniz Organ Nakli Günleri'nin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Özkan, hedeflerinin ince bağırsak ve akciğer nakilleri olduğunu söyledi.
27.03.2021 Sağlık
ABD’de ilk yüz nakli yapılan Connie Culp hayatını kaybetti
ABD’de ilk yüz nakli yapılan Connie Culp hayatını kaybetti ABD’nin Ohio eyaletindeki bulunan ve 2008’deki yüz naklinin gerçekleştirildiği Cleveland Clinic, ABD’de yüz nakli geçiren ilk kişi olan Connie Culp’un 57 yaşında hayatını kaybettiğini duyurdu. Culp’ın Çarşamba günü, geçirdiği yüz nakliyle ilgili olmayan bir enfeksiyondan kaynaklanan komplikasyonlar sonucu hayatını kaybettiği ifade edildi.
2.08.2020 Dünya
Recep Sert eşi Esma Sert'ten ayrılıyor
Recep Sert eşi Esma Sert'ten ayrılıyor Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan Türkiye'nin 5'inci yüz nakillisi Recep Sert ile eşi Esma Sert, 6 yıllık evliliklerini sonlandırma kararı aldı. Boşanma kararı aldıklarını sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla duyuran Esma Sert, "İkimiz de çok yorulduk. Geçmişten bu zamana kadar yaşadıklarımız bizi çok yordu ve yıprattı. Evet çok sevdik, çok severek evlendik. Biz arkadaş olarak kalma, bundan sonra yolumuza bu şekilde devam etme kararı aldık" dedi.
22.02.2020 Yaşam
Leyla'nın yüzü doku nakliyle gülecek
Leyla'nın yüzü doku nakliyle gülecek Kahramanmaraş'ta başındaki eşarbın alev alması sonucu yüzü ve kafa derisi yanan Leyla Demirci'ye 9 saat süren ameliyatla vücudundan doku nakli gerçekleştirildi.
12.02.2020 Sağlık
"Farklı bir metot uyguladık"
"Farklı bir metot uyguladık" Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlenen Özkan, Türkiye'nin 4'üncü çift kol nakillisi Yusuf Oğuz Şimşek'in (26) fizik tedavi sürecinin geçen hafta başladığını belirterek, "Bundan sonra Yusuf'u daha yoğun fizik tedavi süreci bekliyor" dedi. Baba Mustafa Şimşek ise Yusuf'un 2-3 gündür odasında ayağa kalktığını belirterek, "Hocalarımız ve Yusuf, parmaklarında dolaşım ve hissinin olduğunu söylüyor" dedi.
16.12.2019 Sağlık
Dünyanın konuştuğu 'ilklerin doktorları' Özkan çifti
Dünyanın konuştuğu 'ilklerin doktorları' Özkan çifti "Türkiye'nin ilk yüz ve çift kol, dünyada kadavradan ilk rahim nakli"ni gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve eşi Prof. Dr. Özlenen Özkan çifti, başarılarıyla dünyada adından söz ettiriyor.
27.11.2019 Sağlık
Her 100 aileden 27'si organları bağışlıyor
Her 100 aileden 27'si organları bağışlıyor Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Kahveci, Türkiye'de her 100 aileden 27'sinin ölen yakınlarının organlarını bağışladığını bildirdi.
24.10.2019 Sağlık
Yüz nakli mi yaptırdın!
Yüz nakli mi yaptırdın! Bir dönem ‘İşte Benim Stilim’ yarışmasında yer alan Ayşegül Melis Doğan, inanılmaz değişimiyle herkesi şoke etti.
27.09.2018 Magazin
Bir yüzün hikayesi!
Bir yüzün hikayesi! ABD’de intihar girişiminde bulunan ve yüzü paramparça olan Katie Stubblefield, ABD’nin en genç yüz nakli yapılan hastası oldu. National Geographic dergisi, ‘Bir yüzün hikayesi’ başlığıyla yüz naklinden tarihi kareler yayımladı
17.08.2018 Dünya
Yüz nakli yaptırmış gibi!
Yüz nakli yaptırmış gibi! TOLGAHAN Sayışman, önceki gün Etiler’de kuaför çıkışı görüntülendi.
14.04.2018 Magazin
Tıp çaresiz kaldı, mucize bekliyor, yardım istiyor
Tıp çaresiz kaldı, mucize bekliyor, yardım istiyor Antalya’da, dünyada nadir görülen bir tür cilt kanserine yakalanan 43 yaşındaki Sibel Oflas vücudunu saran yaralardan kurtulmak istiyor.
21.02.2018 Yaşam
Prof.Dr. Ömer Özkan, Antalyaspor yönetiminde
Prof.Dr. Ömer Özkan, Antalyaspor yönetiminde TAM yüz nakli ve çift kol nakilleriyle adını duyuran Prof. Dr. Ömer Özkan, Antalyaspor'un yönetimine girdi. Prof.Dr. Ömer Özkan, "Sayın başkan konuyu açınca kendisini kıramadım" dedi.
11.01.2018 Antalyaspor
AHBAP borcu ödedi, Recep Sert serbest kaldı
AHBAP borcu ödedi, Recep Sert serbest kaldı BURSA'nın İnegöl ilçesinde, bin 500 liralık beyaz eşya taksitini ödemediği için dün tutuklanan, yaklaşık 4 yıl önce yüz ve çene nakli yapılan Recep Sert, tüm borcu olan 6 bin liranın, rock şarkıcısı Haluk Levent öncülüğünde kurulan Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP) şubesi aracılığıyla ödenmesiyle serbest bırakıldı. Haluk Levent, bu gelişmeyi sosyal medya hasabından duyurdu.
17.11.2017 Yaşam
Yüz nakilli Recep Sert, bin 500 lira borcunu ödemeyince tutuklandı
Yüz nakilli Recep Sert, bin 500 lira borcunu ödemeyince tutuklandı Bursa'da temizlediği tüfeğin ateş alması sonucu yüzü tanınmayacak hale gelen ve Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yüz ve çene nakli yapıldıktan sonra tedavi gördüğü hastanede tanıştığı Esma Akyurt ile evlenen Recep Sert, 1500 lira borcunu ödemediği için tutuklandı.
29.09.2021 Gündem
Yıllar sonra gelen çarpıcı itiraf!
Yıllar sonra gelen çarpıcı itiraf! Prof. Dr. Ömer Özkan, ilk yüz nakli operasyonunda eski yüzü çıkartıp yeni yüzü yerleştirdiklerinde bambaşka bir insanla karşılaştıklarını ve ekip olarak birkaç saniye durakladıklarını söyledi.
12.10.2017 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Yüz Nakli ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yüz nakli haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.