Yüksek Sıcaklık

Yüksek Sıcaklık

Son dakika yüksek sıcaklık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yüksek sıcaklık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yüksek sıcaklık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yüksek Sıcaklık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yüksek sıcaklık gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.570 yüksek sıcaklık haberi bulunmuştur. Tüm yüksek sıcaklık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Nisan ayında son 53 yılın sıcaklık rekoru kırıldı! Bakan Özhaseki verilerle açıkladı
Nisan ayında son 53 yılın sıcaklık rekoru kırıldı! Bakan Özhaseki verilerle açıkladı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz nisan ayında son 53 yılın sıcaklık rekorunun kırıldığını duyurdu.
14.05.2024 Gündem
Meteoroloji haritayı güncelledi! Günlerce sürecek, çok kuvvetli sıcakla birlikte yağış geliyor
Meteoroloji haritayı güncelledi! Günlerce sürecek, çok kuvvetli sıcakla birlikte yağış geliyor Meteoroloji Genel Müdürlüğü yarın 17 kent için sarı alarm verdi. Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar yurdun birçok yerinde etkisini gösterirken sıcaklıklarla ilgili de bir uyarı geldi. Verilen bilgilere göre hafta boyunca en yüksek sıcaklık 38 derecelere kadar yükselecek. Bu hafta dahil önümüzdeki hafta için de alarm verildi. İşte tüm yurdu bekleyen hava durumu detayları…
23.04.2024 Hava Durumu
Adana, Şubat ayında Türkiye'nin en sıcak ili oldu! Vatandaşları endişelendirdi
Adana, Şubat ayında Türkiye'nin en sıcak ili oldu! Vatandaşları endişelendirdi Şubat ayında 28,7 derece ile Adana'nın Karaisalı ilçesi Türkiye'nin en sıcak yeri oldu. Ölçümlere göre, Şubat 2024'te sıcaklık ortalaması uzun yıllar ortalamasının 3,4 derece üzerine çıktı. Yazın sıcaklığıyla ünlü Adana'da şimdiden havaların çok sıcak geçmesi vatandaşları kara kara düşündürüyor.
15.03.2024 Adana
Milli SİHA Bayraktar TB2 750 bin uçuş saatini tamamladı
Milli SİHA Bayraktar TB2 750 bin uçuş saatini tamamladı Türkiye’nin ilk milli ve özgün SİHA’sı Bayraktar TB2, 750 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak Türk havacılık tarihinde yeni bir rekora daha imza attı.
11.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Meteoroloji açıkladı! 39 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Meteoroloji açıkladı! 39 il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı Ülke genelinde yarın beklenen kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle 39 il için "turuncu" ve "sarı" kodlu uyarıda bulunuldu.
17.11.2023 Gündem
Meteoroloji'den kavurucu sıcaklık alarmı! İstanbul, Ankara dahil 81 ili vuracak
Meteoroloji'den kavurucu sıcaklık alarmı! İstanbul, Ankara dahil 81 ili vuracak Meteoroloji'den son dakika sıcaklık alarmı geldi! İstanbul, Ankara dahil 81 ili kavuracak. Hava sıcaklıkları hiç görüşmeyen seviyelere çıkacak. Türkiye genelinde hissedilen yüksek sıcaklıklar geri döndü. Mısır ve Libya tarafından gelen sıcak hava dalgası, özellikle Akdeniz ve İç Anadolu Bölgelerini etkileyecek. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 10 derece üstüne çıkacağını belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu hafta illerde görülmesi beklenen hava tahmin raporunu açıkladı. Meteoroloji verilerine göre Türkiye’de görülmüş en yüksek sıcaklık, dün Hatay’ın Hassa ilçesinde 50 dereceyle kırıldı. İşte hava durumuyla ilgili merak edilen tüm detaylar...
15.08.2023 Yaşam
Hava durumu ile ilgili son dakika uyarısı! Hem yüksek sıcaklık hem de yağmur: İstanbul, Ankara, İzmir
Hava durumu ile ilgili son dakika uyarısı! Hem yüksek sıcaklık hem de yağmur: İstanbul, Ankara, İzmir Meteoroloji son dakika hava durumu. Meteoroloji hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Hava durumu tahmin raporuna göre, kavurucu sıcaklıklar devam edecek. Uzman isim kavurucu sıcakların tarihini açıkladı. İstanbul, Ankara, İzmir'de yağmur bekleniyor mu? Yağmur yağacak iller açıklandı. İşte son dakika hava durumu...
1.08.2023 Gündem
Titan denizaltısının ortağı yeni hedefini açıkladı!
Titan denizaltısının ortağı yeni hedefini açıkladı! Titanic gemisinin batığını ziyaret etmek için yola çıkan Titan gemisi 5 kişinin ölümüne neden olmuştu. Bütün dünyada yankı uyandıran olayın ardından OceanGate Explorations'ın kurucu ortağı Guillermo Söhnlein bu kez Venüs'e yolculuk yapmak istediklerini duyurdu.
31.07.2023 Dünya
Hava tahminleri nasıl yapılıyor? Uzman isim sosyal medya hesaplarına karşı uyardı
Hava tahminleri nasıl yapılıyor? Uzman isim sosyal medya hesaplarına karşı uyardı Hava sıcaklıklarını rekor seviyeye çıkmasının ardından vatandaşların hava olaylarına ilgisi arttı. Bu durumun farkında olanlar ise sosyal medyada peş peşe hava durum tahmini yapan hesaplar açmaya başladı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, vatandaşları bu hesaplara karşı uyararak önemli açıklamalarda bulundu.
31.07.2023 Gündem
Meteoroloji açıkladı! İstanbul'da sıcaklık rekoru
Meteoroloji açıkladı! İstanbul'da sıcaklık rekoru Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yüksek sıcaklık uyarısında bulunduğu İstanbul'da bugün 13 ilçede hava sıcaklığı 40 derecenin üzerinde ölçüldü. İstanbul'da daha önceki sıcaklık rekoru 13 Temmuz 2000 tarihinde 40.6 ile kırılmıştı.
26.07.2023 Gündem
Uzman isimden erkeklere uyarı! Bunu yapmak sperm sayısını ciddi oranda düşürüyor
Uzman isimden erkeklere uyarı! Bunu yapmak sperm sayısını ciddi oranda düşürüyor Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Nicel Taşdemir, yaşam tarzının baba olmak için gereken sperm miktarında etkili olduğunu belirterek, 'kısırlık' hakkında açıklamalarda bulundu.
24.07.2023 Sağlık
Yeni sıcak hava dalgası geliyor! Rekor sıcaklıklar görülecek, tarih verildi
Yeni sıcak hava dalgası geliyor! Rekor sıcaklıklar görülecek, tarih verildi Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası Türkiye'yi kavurdu. Hissedilen sıcaklıklar gölgede bile vatandaşları bunaltıyor. Öte yandan hava sıcaklıklarıyla ilgili yeni bir alarm verildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, 26 Temmuz tarihi işaret ederek yeni rekor sıcaklıkların görüleceğini ifade etti.
22.07.2023 Gündem
Antalya Orman Bölge Müdürü uyardı: 20 gün mangal yakmayın
Antalya Orman Bölge Müdürü uyardı: 20 gün mangal yakmayın Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, kentteki yüksek sıcaklık ile düşük neme dikkati çekip, orman yangınlarının yüzde 90'nın insan eliyle çıktığını söyledi. Dikici, "İhmal çok fazla. Tarlada anız yakılıyor. Sera yaparken demir kesiliyor; kıvılcım çıkıyor. Mangal var. 20 gün mangal yakmasak ne olur? Restoranda yiyin" dedi.
19.07.2023 Gündem
Türkiye'nin en sıcak yerleri belli oldu
Türkiye'nin en sıcak yerleri belli oldu Hava sıcaklıkları bunaltıyor. Antalya'nın Kaş ilçesi ile Muğla'nın Köyceğiz ilçesi, 45,9 derece ile Türkiye'nin en sıcak yeri oldu.
16.07.2023 Gündem
Meteoroloji'den bir bölgeye 'yüksek sıcaklık' uyarısı
Meteoroloji'den bir bölgeye 'yüksek sıcaklık' uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için vatandaşlara yüksek sıcaklık uyarısı yaptı.
10.07.2023 Gündem
Yazın 60 dakikadan daha uzun süre egzersiz yapıyorsanız dikkat! Potasyum ve elektrolit içerikli içecekleri yanınızdan ayırmayın!
Yazın 60 dakikadan daha uzun süre egzersiz yapıyorsanız dikkat! Potasyum ve elektrolit içerikli içecekleri yanınızdan ayırmayın! Yaz aylarının gelmesiyle güvenli bir şekilde egzersiz yapmak daha önemli bir hal aldı. Yüksek sıcaklık vücuda ekstra yük bindirdiğinden yaz aylarında egzersiz yapmak zorlaşır, sıcak çarpması, aşırı su kaybı ya da ısı bitkinliği gibi sorunlara davetiye çıkarabilir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk sıcak havalarda spor yaparken su içmenin altını çizerken yaz aylarında serin kalmaya yardımcı olacak tavsiyelerde de bulundu.
24.06.2023 Sağlık
Pekin’de 9 yıl sonra ilk kez sıcaklık için kırmızı alarm!
Pekin’de 9 yıl sonra ilk kez sıcaklık için kırmızı alarm! Çin’in başkenti Pekin’de, iki gündür 40 dereceyi aşan hava sıcaklığı nedeniyle 2014’ten bu yana ilk kez alarm seviyesi bu sabah kırmızıya yükseltildi.
23.06.2023 Dünya
Nisanda yağışlar yüzde 254 arttı, kuraklık haritası yeşile döndü
Nisanda yağışlar yüzde 254 arttı, kuraklık haritası yeşile döndü Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre yağışlar, nisan ayında geçen yıla göre yüzde 254, son 30 yıllık normaline göre de yüzde 51 artış gösterdi. En fazla artış, yüzde 82 ile Marmara ve Karadeniz'de gerçekleşti; Karadeniz son 63 yılın rekorunu kırdı. Siyah ve kahverengi ağırlıklı kuraklık haritası da yeşil ve mavi tonlara döndü.
25.05.2023 Gündem
Airfryer gerçekten sağlıklı mı? Evde yüz binlerce kişi bu cihazı kullanıyor, dikkat çeken uyarı geldi
Airfryer gerçekten sağlıklı mı? Evde yüz binlerce kişi bu cihazı kullanıyor, dikkat çeken uyarı geldi Tüm dünyada popüler hale gelen ve son dönemde adeta satış patlamasının yaşandığı cihaz Airfryer (hava fritözü) ile ilgili detaylar birçok kişi tarafından merak ediliyor. Satın almak isteyen de var aktif şekilde kullanan da. Ancak yüz binlerin mutfağında yerini alan bu cihaz pratikliğinin yanı sıra 'olası insan kanserojeni' olarak adlandırılan akrilamid ve yağ kullanımı açısından bazı tartışmalara da sebep oldu. Airfryer bu kadar popülerken, sağlığa olan etkilerini ise uzmanlara sorduk. Hava fritözü kansere neden olabilir mi? Kanserojen madde içeriyor mu? Çalışma prensibi nasıl işliyor? Bu cihazla yapılan yiyecekler güvenle tüketilebilir mi? İşte tüm detaylar…
13.05.2023 Sağlık
Bayraktar TB-2'nin başarısı sınırları aştı! Teknoloji devi ülke harekete geçti
Bayraktar TB-2'nin başarısı sınırları aştı! Teknoloji devi ülke harekete geçti Türkiye'de üretilen silahlı insansız hava araçlarına yurt dışından talepler artarak devam ediyor. Bu kapsamda teknoloji devi ülkenin Bayraktar TB-2'yi deneme amaçlı kullanacağı belirtildi.
7.04.2023 Ekonomi
Kızları yıkılan binanın altında kalan babalar enkazı elleriyle kazıyor
Kızları yıkılan binanın altında kalan babalar enkazı elleriyle kazıyor Malatya’da yıkılan binalarının başından bir saniye ayrılmıyor, taşı toprağı tırnaklarıyla eşeliyorlar. İki baba da gözyaşları içinde enkaz altında kalan kızlarına ulaşmaya çalışıyor.
9.02.2023 Gündem
İzlanda soğukları nedir, İzlanda alçak basınç sistemi ne demek? İzlanda kışı ne zaman başlayacak, bitecek?
İzlanda soğukları nedir, İzlanda alçak basınç sistemi ne demek? İzlanda kışı ne zaman başlayacak, bitecek? Türkiye yarından itibaren İzlanda soğuklarının etkisi altına giriyor. Meteoroloji uzmanları Ankara'da pazartesi akşamı, İstanbul'da ise salı gece saatlerinde kar görüleceğini kaydetti. Peki, İzlanda soğukları nedir, İzlanda alçak basınç sistemi ne demek? İzlanda kışı ne zaman başlayacak, bitecek?
30.01.2023 Gündem
Bayraktar TB2'yi bir ülke daha istedi! 370 milyon dolarlık sözleşme imzalandı
Bayraktar TB2'yi bir ülke daha istedi! 370 milyon dolarlık sözleşme imzalandı Baykar ile Kuveyt Savunma Bakanlığı arasında Bayraktar TB2 ihracatına yönelik sözleşme imzalandı. 2019 Temmuz ayından bu yana devam eden süreçte, Amerika, Avrupa ve Çin’den önemli firmaların yer aldığı rekabetin kazananı Türk firması Baykar oldu.
18.01.2023 Ekonomi
İstanbul'da kar ne zaman yağacak, İstanbul'a ne zaman kar gelecek? Bu hafta kar var mı? Tarih verildi!
İstanbul'da kar ne zaman yağacak, İstanbul'a ne zaman kar gelecek? Bu hafta kar var mı? Tarih verildi! İstanbul'a kar ne zaman yağacak 2023, İstanbul kar yağışı ne zaman bekleniyor? Ocak ayında havaların mevsim normallerinin üzerinde gitmesi vatandaşların İstanbul’da karın ne zaman yağacağını araştırmasına neden oldu. Meteoroloji havaların soğumaya başlayacağını ifade ediyor. İşte İstanbul’da kar yağışı takvimi…
12.01.2023 Yaşam
Ekimde, Antalya'da 41,2 derece ile sıcaklık rekoru
Ekimde, Antalya'da 41,2 derece ile sıcaklık rekoru Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sıcaklık raporuna göre, Türkiye'de son 52 yılın en sıcak 12'nci ekim ayı yaşanırken, Antalya ise 41,2 dereceyle en yüksek sıcaklığın görüldüğü il oldu. Antalya ile birlikte 18 noktada ekstrem sıcaklık gerçekleşti.
28.11.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Yüksek Sıcaklık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yüksek sıcaklık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.