Yüksek Kolesterol

Yüksek Kolesterol

Son dakika yüksek kolesterol haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yüksek kolesterol ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yüksek kolesterol haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yüksek Kolesterol

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yüksek kolesterol gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.033 yüksek kolesterol haberi bulunmuştur. Tüm yüksek kolesterol haberleri aşağıda listelenmiştir.
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir'
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir' Kış aylarında solunum yolunu etkileyen influenza A-B, Respiratuar Sinsityal Virüs (RSV), Rhinovirüs ve Adenovirüs gibi viral enfeksiyon salgınları görülüyor. Bu kış özellikle influenza A ve RSV vakalarında artış yaşandığını ve semptomların geçmiş yıllara göre daha şiddetli olduğunu belirten İç Hastalıkları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, RSV enfeksiyonuna karşı alınabilecek önlemler ve çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirttiği glutatyonun hastalıklardan korunmadaki rolünü anlattı. Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, “Glutatyon tedavisiyle bağışıklığı güçlendirilebilir” dedi.
18.01.2024 Sağlık
Mide ağrısı sandı, hayatını şokunu yaşadı! Bir anda kendini ameliyathanede buldu
Mide ağrısı sandı, hayatını şokunu yaşadı! Bir anda kendini ameliyathanede buldu İstanbul'da 41 yaşındaki Mustafa Turan, göğsünden karnına doğru aniden başlayan şiddetli bir ağrı ile acile kaldırıldı. Tetkikleri normal çıktı, mide ağrısı sanılıp eve gönderildi. Sonraki 24 saat boyunca ağrısı hiç azalmadı, gece 02:00 sularında Göztepe Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi aciline gitti ve nöbetçi doktorun dikkati sayesinde yapılan ileri tetkiklerle, aort damarında anevrizmaya (baloncuk) bağlı yırtık olduğu tespit edildi. Acilen ameliyata alınan Turan, şans eseri ölümden döndü. Kalp Damar Cerrahisi Klinik Şefi Prof. Dr. Ebuzer Aydın, risk grubunda olanların düzenli kontrol yaptırması gerektiğini söyledi ve "Yırtığa bağlı acil ameliyatla, planlı ameliyatlar arasında ölüm riski açısından 4-5 kat fark var" dedi.
18.11.2023 Gündem
Sertleşme haplarına ve bel çevresindeki yağlanmaya karşı uyarı geldi: Cinsel performansı düşürüyor
Sertleşme haplarına ve bel çevresindeki yağlanmaya karşı uyarı geldi: Cinsel performansı düşürüyor Genel sağlık durumunun cinsel performansı doğrudan etkilediğini söyleyen Prof. Dr. Halim Hattat, risk faktörlerine karşı uyararak önerilerde bulundu. Hattat, cinsel damarların gücünü azaltan risk faktörlerinin başında özellikle bel çevresinde depolanan aşırı vücut yağlarına dikkat çekti.
29.05.2023 Sağlık
Uzm. Dr. Sevilay Karaduman: "Kemikleriniz kadar kaslarınızı da düşünün"
Uzm. Dr. Sevilay Karaduman: "Kemikleriniz kadar kaslarınızı da düşünün" Uzm. Dr. Sevilay Karaduman yaşlılıkta kas kaybına dikkat çekti. Yaşla birlikte kemik erimesinin (osteoporoz) yanı sıra kas kitlesi ve işlev kaybının da (sarkopeni) ortaya çıktığını belirten Karaduman, “Kaslar yalnızca hareket yeteneği sağlayıp kemiklere destek olmuyor, metabolik hastalıklardan da koruyor. Sarkopeniyi yaşlanmanın bir sonucu olarak görmeyin, önlenebilir” dedi.
17.04.2023 Sağlık
Diyabet ve tansiyon ile ilgili son dakika uyarısı! Kör ediyor
Diyabet ve tansiyon ile ilgili son dakika uyarısı! Kör ediyor Diyabet ve tansiyon ile ilgili son dakika uyarısı! Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabete ve yüksek tansiyona bağlı gelişebilen görme kaybı, zamanında önlem alınmadığı takdirde kalıcı körlükle sonuçlanabiliyor. Göz Hekimi Belgin Ekmekçiler, 40 yaş üstü herkesin yılda bir defa göz muayenesinin yaptırması gerektiğini söyledi.
27.01.2023 Sağlık
Sperm kalitesini artırıyor, cinsel sağlığı koruyor! Kan şekerini düzenliyor, kolesterol, diyabet, kanser...
Sperm kalitesini artırıyor, cinsel sağlığı koruyor! Kan şekerini düzenliyor, kolesterol, diyabet, kanser... Yüksek kolesterol, kan şekeri seviyeleri gibi diyabetik komplikasyonların önlenmesinde çok etkili, şeker hastalarının kan şekeri seviyelerini daha iyi yönetmelerine yardımcı oluyor. İyi bir magnezyum kaynağı, kalp sağlığını güçlendiriyor. Bağışıklığı güçlendiriyor; mide, göğüs, akciğer, prostat ve kolon kanseri riskini düşürüyor, idrar rahatsızlıklarını tedavi etme potansiyeline sahip. Sperm kalitesinde artış sağladığı kanıtlanan bu besin, cilt ve göz sağlığı için çok yararlı. Cinsel sağlığınıza olumlu katkıları bulunuyor, saç dökülmelerini durduruyor.
6.08.2022 Sağlık
Kolesterolü fırlatıyor, felç ve kalp krizine neden oluyor! Kimse bilmiyor ama hepsi çok sinsi...
Kolesterolü fırlatıyor, felç ve kalp krizine neden oluyor! Kimse bilmiyor ama hepsi çok sinsi... Kolesterol, hücrelerin oluşmasından bütünlüğünün korunmasına kadar pek çok farklı işlevi üstlenmektedir. Ancak aşırı bulunduğu durumlarda atardamarda kan pıhtılarına yol açabilmektedir. Bu durum ise ilerleyen süreçlerde felç ve kalp krizi gibi ciddi sağlık sorunlara yol açabilir ve hatta ölüme neden olabilir. Peki yüksek kolesterole neler sebep olur ve nasıl düşürülebilir? İşte yüksek kolesterolü tetikleyen besinler...
11.07.2022 Sağlık
Böbrek taşının düşmanı! Kasları gevşetiyor, kan basıncını dengeliyor, kolesterolü düşürüyor! Günde iki bardak içilirse...
Böbrek taşının düşmanı! Kasları gevşetiyor, kan basıncını dengeliyor, kolesterolü düşürüyor! Günde iki bardak içilirse... Böbreklerdeki taşların ve kumların vücuttan atılmasını sağlıyor, ağrıyı hafifletiyor. Adet dönemindeki kramplara ve ağrılara iyi geliyor, içeriğinde bulunan C vitamini ile bağışıklık sistemine katkıda bulunuyor. Kasları gevşetiyor, strese iyi geldiği de biliniyor. İçerisindeki antioksidanlarla kansere karşı koruyucu bir kalkan oluşturuyor, kan basıncını dengeleyerek yüksek tansiyonun önüne geçiyor. Yüksek kolesterolü düşürüyor, kalp ve damar hastalıklarının önlenmesinde etkili oluyor. Tam bir idrar sökücü olan bu besin cildin nem ihtiyacını karşılayarak cildi güzelleştiriyor. İşte faydaları saymakla bitmeyen besinin diğer özellikleri...
29.06.2022 Sağlık
Ereksiyon güçlüğüne kalıcı çözüm!
Ereksiyon güçlüğüne kalıcı çözüm! Ereksiyon güçlülüğüne çözüm oluyor. Sertleşme sorunu olan herkesi ilgilendiriyor Erkeklerde önemli cinsel sorunların başında gelen sertleşme bozukluğunda düşük yoğunluklu şok dalga tedavisinin kalıcı çözüm sağladığını belirten Op. Dr. Egemen İşgören, şok dalga tedavisinin vücudun doğal iyileşme mekanizmalarını harekete geçirdiğini söyledi.
27.05.2022 Sağlık
Damar sertliği nedir? Damar sertliği belirtileri nelerdir?
Damar sertliği nedir? Damar sertliği belirtileri nelerdir? Damar sertliğinin, tıbbi adıyla ateroskleroz, vücudun atardamarlarını etkileyen ve tedavi edilmediğinde hayati tehlikeye yol açabilen kalp damar hastalığı olduğunu bildiren Kalp Damar Cerrahı Doç. Dr. Mustafa Seren, “Şeker hastalığı, obezite, sigara kullanımı, yüksek tansiyon, aile bireylerinde kalp hastalığının olması, hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenme damar sertliği riskini artırıyor. Damar sertliğinin belirtileri, hangi atardamarın etkilendiğine göre farklılık gösteriyor” dedi.
24.05.2022 Sağlık
Karaciğeri yeniliyor! Yüksek kolesterolü bitiriyor, felç, inme, kalp krizi riskini ortadan kaldırıyor
Karaciğeri yeniliyor! Yüksek kolesterolü bitiriyor, felç, inme, kalp krizi riskini ortadan kaldırıyor Bilim insanlarının mucize dediği besin karaciğeri temizliyor Yüksek yüksek kolesterolü düşürüyor. Kolesterol, düzensiz değerler nedeniyle oldukça riskli bir hastalığa dönüşebilir. Özellikle dünyanın büyük bölümünde görülen "yüksek kolesterol" kalp-damar sağlığı sorunlarına davetiye çıkararak felç, inme ve hatta kalp krizi gibi hayatı tehdit eden hastalıklara da zemin hazırlıyor. Fakat bu sorunla mücadele etmenin etkili bir yöntemi bulunuyor: Beslenme sistemini değiştirmek. İşte kolesterol problemini ortadan kaldıracak besinler...
3.05.2022 Sağlık
Ayçiçek yağı ve zeytinyağında büyük tuzak! Fiyatlara da yansıyor, zamlardan sonra...
Ayçiçek yağı ve zeytinyağında büyük tuzak! Fiyatlara da yansıyor, zamlardan sonra... Ayçiçek yağı ve zeytinyağı ile ilgili flaş açıklamalar geldi. Birçok üründe görülen hileler, zeytinyağı ve ayçiçek yağında da yapılıyor. Vatandaşların, gıda sahtekarlarının yeni gözdesi olan bu hileleri anlaması çok zor. Hileler sadece insanları kandırmakla kalmıyor, sağlıkla da oynuyor. Ayçiçek ve zeytinyağına, düşük kalite kanola, mısır, fıstık, pamuk, soya vb. yağlar karıştırılıyor veya daha önce kullanılmış yağlar piyasaya sürülüyor. Alerjisi olan insanlar için ciddi sağlık sorunları yaratabiliyor. Fiyatlarda artış olunca gramajlarda da oynamalar yapılıyor. 500 gram yazan bir paketten 450 gram ürün çıkıyor. Peki zeytinyağı ve ayçiçek yağı alırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Hileli yağlar ayırt edilebilir mi? İşte detaylar...
18.04.2022 Ekonomi
6 saatten az uyku kalp hastalıklarına zemin hazırlıyor
6 saatten az uyku kalp hastalıklarına zemin hazırlıyor Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ahmet Karabacak, zararlı yiyecekler ve alışkanlıkların kalp krizi yaşını düşürdüğünü söyleyerek, “20 yaş üstü gençler düzenli kalp taraması yaptırmalı” dedi. Dr. Karabacak, günde 6 saatten daha az ve kalitesiz uykunun da kalp hastalıklarına zemin hazırladığını söyledi.
14.04.2022 Yaşam
Mide bulantısı, bacak ve karın şişliği varsa dikkat! Karaciğer yağlanması olabilir!
Mide bulantısı, bacak ve karın şişliği varsa dikkat! Karaciğer yağlanması olabilir! 40-60 yaş arasında görülen karaciğer yağlanması daha erken yaşlarda ortaya çıkabiliyor. Sarı cilt tonu, bacak ve karın şişliği gibi belirtilerle kendini gösterebilen karaciğer yağlanmasına karşı erken dönemde önlem almanın önemli olduğunu belirten Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Nurettin Tunç karaciğer yağlanmasının 8 belirtisini anlattı.
29.03.2022 Sağlık
Müzik sadece ruhun değil, beynin de gıdası!
Müzik sadece ruhun değil, beynin de gıdası! Beyin sağlığını en çok etkileyen hastalıkların Alzheimer, demans, inme gibi hastalıklar olduğunu belirten uzmanlar, erken teşhisin önemine dikkat çekiyor. Beyni korumak için genel sağlığa dikkat etmenin önemli olduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, düzenli egzersiz yapmayı, yoğun gerilimden uzak durmayı, hobiler edinmeyi ve okumayı, yeni şeyler öğrenmeyi tavsiye ediyor. Özellikle Alzheimer’dan korunmak için hayatın içinde olmanın önemini vurgulayan Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, “Yalnız yaşamayın, eve kapanmayın. Erken emekli olup kabuğunuza çekilmeyin. Hep aynı işlerle uğraşmayın, yeni şeyler deneyin” tavsiyesinde bulunuyor. Şarkı söylemenin hafızayı koruduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, “Şarkı söylemek de benzeri şekilde hafıza oluşturarak ve hafızayı koruyarak beyni uyarır” diyerek müziğin beynin gıdası olduğunu söyledi.
15.03.2022 Sağlık
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, diyabete iyi geliyor! Hepsi antioksidanlar bakımından çok zengin...
Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, diyabete iyi geliyor! Hepsi antioksidanlar bakımından çok zengin... Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, soğuk algınlığı kaynakları hastalıkların önüne geçiyor. Antioksidanlar bakımından çok zengin, içerisinde bulunan A, C, E vitaminleri ile folik asit gibi vitaminler, selenyum gibi mineraller, oligosakkaritler ve bazı fenolik bileşikler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Kanser, enfeksiyonlar, diyabet ve yüksek kolesterol tedavisinde etkili oluyor, probiyotik özelliği ile bağırsak florasını geliştirerek bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
2.03.2022 Sağlık
Ekmek ile ilgili flaş gelişme! Yüzde 110 arttı
Ekmek ile ilgili flaş gelişme! Yüzde 110 arttı Ekmek ile ilgili flaş detay. Ekmek, binlerce yıldır insanoğlunun en temel besinleri arasında. Ancak Türk halkını dünyadaki ülkeler arasında zirveye taşıyan ekmek tüketimi üzerindeki tartışmaların ardı arkası kesilmiyor. Buna son olarak 30 gün ekmek yememenin yararlı olduğu iddiası da eklendi. Uzmanlar ise Türkiye'de son 50 yılda ekmek tüketiminin yüzde 55 azalmasına rağmen obezitenin yüzde 110 arttığını söylüyor.
7.02.2022 Gündem
İnsülin direnci kırıyor, diyabete şifa! Tansiyona ve kalp damar...
İnsülin direnci kırıyor, diyabete şifa! Tansiyona ve kalp damar... İnsülin direnci kırıyor, diyabete şifa oluyor. Tansiyon ve kalp damar hastalıklarının önüne geçiyor, iştahı kontrol edip obeziteden koruyor. İnflamasyon oluşumunu önleyerek pankreas hücrelerini koruyor, karaciğerden glikoz çıkışını baskılayarak insülin direncine azaltıcı etki sağlıyor. Vitamin, mineral ve yüksek miktarsa su içerikleri ile vücudun susuz kalmasını önlüyor, bağırsak sağlığını koruyor, vücut için enerji kaynağı oluyor. Glutensiz beslenmek isteyenler de tercih ediyor, B grubu vitaminlerin ve minerallerin çok iyi bir kaynağı olarak biliniyor. 2500 yıldır Çin'de yüksek kolesterol, romatizmal hastalıklar, astım, şeker hastalığı gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Ağrıları dindirmek, mide rahatsızlıklarını gidermek, bağışıklığı güçlendirmek, uyku sorunlarını önlemek gibi yararlı etkilere sahip olduğu biliniyor. Yapısında bulunan kateşin, prosiyanidin, sinnamik asit gibi bileşenler ile kan şekerini düşürüyor.
27.01.2022 Sağlık
Obezite cerrahisinde hangi yöntemler bulunmaktadır?
Obezite cerrahisinde hangi yöntemler bulunmaktadır? Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Onur Bayraktar, obezite ve tedavi yöntemleri hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
12.01.2022 Sağlık
Cinsel sorunlar ilişkilere zarar veriyor!
Cinsel sorunlar ilişkilere zarar veriyor! Cinsel sorunlar pek çok çift için içinden çıkılmaz bir duruma dönüşebiliyor. Özellikle de son yıllarda sık görülen cinsel fonksiyon bozuklukları hem çiftler arasındaki duygusallığa hem de iletişimde kopukluğa neden olabiliyor. Cinsel fonksiyon bozukluklularının boşanmaya varan büyük sorunlara neden olabileceğini vurgulayan Üroloji ve Androloji Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Karataş, problemlerin çözümü ile ilgili tavsiyelerde bulundu.
4.01.2022 Sağlık
Dünya genelinde her 1 dakikada 1 kişi inme geçiriyor
Dünya genelinde her 1 dakikada 1 kişi inme geçiriyor Nöroloji Uzmanı Dr. Nil Çetin, "Her 6 kişiden biri yaşamında 1 kez inme geçiriyor. İnme her yaşta görülse de, ileri yaşta ve erkek cinsiyetinde görülme sıklığı artıyor." ifadelerini kullandı.
27.10.2021 Sağlık
Koronavirüs sonrası kalp muayenesi uyarısı
Koronavirüs sonrası kalp muayenesi uyarısı Türk Kardiyoloji Derneği 29 Eylül Dünya Kalp Günü'nde kalp ve damar hastalıklarına karşı korunma konusunda uyardı. Türk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Vedat Aytekin, "Bu dönemde koronavirüs geçirmiş hastalarımız 'kalbimde hasar oluştu mu?' sorusuna cevap arıyor. Koronavirüsü ayakta geçiren kişide bu oran binde birden düşük, hastaneye yatmış kişide yüzde 25'e kadar çıkabiliyor. Hastaneye yatacak kadar ağır bir koronavirüs enfeksiyonu geçirdiyseniz kalp kontrolü yaptırın" uyarısında bulundu.
29.09.2021 Sağlık
Cinsel performans düşüyor! Büyük tehlike
Cinsel performans düşüyor! Büyük tehlike Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, orta yaştaki erkeklerde performans kaybı, cinsel istekte azalma, prostat büyümesi, motivasyon düşüklüğü gibi problemlerin olabileceğini söyleyerek, “Kişiler bu sorunları sadece kendilerinin yaşadığını düşünüp, uzmana başvurmuyor. Ama hepsinin tedavisi var, mutlaka bir doktora gidin” dedi.
16.09.2021 Sağlık
Çocukluk çağı diyabeti hayati tehlikeye neden olabilir
Çocukluk çağı diyabeti hayati tehlikeye neden olabilir Yetişkinlerde yaygın olarak görülen diyabetin çocukluklarda da sık görülür hale geldiğini söyleyen Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Dr. Aliye Sevil, “Çocukluk çağı diyabeti tedavi edilmediğinde hayati tehlikeye yol açabilir” dedi.
20.08.2021 Sağlık
Polikistik Over Sendromu anneliğe engel değil!
Polikistik Over Sendromu anneliğe engel değil! Polikistik over sendromu, kadınların anne olma yolunda karşılaştığı önemli sağlık sorunlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Çocuk sahibi olmak isteyen kadınların yüzde 10-20’sinde polikistik over sendromunun görüldüğünü söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman hastalığın, sağlıklı bir yumurtlamanın olmaması, adet düzensizliği, tüylenme şikâyetleri ve kısırlık (infertilite) gibi sorunları da beraberinde getirdiğini söylüyor. Ancak bu sorunu yaşayanlar tüp bebek ile anne olabiliyor.
15.08.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Yüksek Kolesterol ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yüksek kolesterol haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.