Yüksek Kira

Yüksek Kira

Son dakika yüksek kira haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yüksek kira ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yüksek kira haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yüksek Kira

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yüksek kira gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.948 yüksek kira haberi bulunmuştur. Tüm yüksek kira haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fırsatçı ev sahiplerinden 'pes' dedirten yöntem! 'Mutlaka şikayetçi olun'
Fırsatçı ev sahiplerinden 'pes' dedirten yöntem! 'Mutlaka şikayetçi olun' Ev sahipleri de mevcut kiracıları çıkarıp daha yüksek kira bedeli almak için birçok yol deniyor. Bunlardan en sık karşılaşılanı ihtiyaç sebebi ile tahliye. Ancak kiracı olumsuz yanıt verince sonuç kiracıyı tehdide kadar gidiyor; hatta daha da fazlası... Kiracının kişisel haklarının ihlal edildiği noktada, hukuki süreç başlıyor. Uzman isim kiracıların maruz kaldığı bu gibi durumlarda yapması gerekenleri açıkladı.
16.02.2024 Gündem
İstanbul'da ofis kira bedelleri arttı! M2 bedeli 25 dolara ulaştı
İstanbul'da ofis kira bedelleri arttı! M2 bedeli 25 dolara ulaştı İstanbul'da ofis kira bedelli arttı. Ekonomik dalgalanmaların, döviz kurunun, deprem risklerinin, küresel enflasyonun ve çalışma alışkanlıklarındaki değişimin İstanbul ofis piyasasına etkilerini ortaya koyan İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 4. Çeyrek Raporu yayımlandı. Gayrimenkul şirketi Propin tarafından 19 yıldır hazırlanan raporun son sayısında, güvenli ofis ihtiyacına yönelik talebin ofis boşluk oranlarını dip noktaya taşıdığı belirtildi.
8.02.2024 Ekonomi
Kiracılar dikkat! Mülk sahibi iade etmek zorunda, sadece talep edenler geri alabiliyor
Kiracılar dikkat! Mülk sahibi iade etmek zorunda, sadece talep edenler geri alabiliyor Kiralarda görülen fahiş artış ile birlikte ev sahibi - kiracı aradınsa yaşanan anlaşmazlıklar da arttı. Pek çok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını ararken bütçesine uygun ev bulmakta zorlanan kiracılar mülk sahiplerinden gelen talepleri kabul etmek zorunda kalıyor. Kimi ev sahipleri SSK dökümü isterken kimileri de kiracının kredi notunu görmek istiyor. Bu talepleri yerine getirenler ise; bir yıllık peşin kira ya da yasal sınırların üzerinde depozito ödemesi ile karşı karşıya kalıyor. Peki ev sahiplerinin gerçekten bunları talep etme hakkı var mı? Bu gibi taleplerle karşılaşan kiracılar ne yapmalı? İşte kiracıların en çok merak ettiği soruların yanıtları...
13.11.2023 Ekonomi
Öğrenciye 'uygun' kiralık ev 12 bin 500 lira! Şikayet yağıyor
Öğrenciye 'uygun' kiralık ev 12 bin 500 lira! Şikayet yağıyor Kiralık ev fiyatlarının kent merkezindeki ilçelerde 8 bin lira ila 500 bin lira arasında değiştiği Antalya'da, üniversite öğrencileri bütçelerine uygun ev bulmakta zorlanıyor. Üniversiteye yakın mahallelerde kiraların 30 bin lirayı ulaştığı kentte, elektronik ticaret platformlarındaki ilanlarda 2 odalı konutlar, 'Öğrenciye uygun' başlığıyla 12 bin 500 liradan başlayan fiyata kiralanıyor.
7.10.2023 Yaşam
Ev sahibinin oyunu pes dedirtti! Kiraya yüzde 500 zam istedi
Ev sahibinin oyunu pes dedirtti! Kiraya yüzde 500 zam istedi Gaziantep'te bir ev sahibi, mühendis kiracısından yüzde 500 zam istedi. Ev sahibi, kiracının konuyu yargıya taşıyacağını bildirmesinin ardından ise akıl almaz bir oyuna başvurarak annesinin sahte imzasıyla kira sözleşmesi düzenledi. Olayın ortaya çıkması sonrası kiracı konuyu yargıya taşıdı.
24.09.2023 Yaşam
Fırsatçı ev sahiplerinden 'pes' dedirten yöntem! 'Mutlaka şikayet edin'
Fırsatçı ev sahiplerinden 'pes' dedirten yöntem! 'Mutlaka şikayet edin' Kira fiyatları adeta uçtu. Ev sahipleri de mevcut kiracıları çıkarıp daha yüksek kira bedeli almak için birçok yol deniyor. Bunlardan en sık karşılaşılanı ihtiyaç sebebi ile tahliye. Ancak kiracı olumsuz yanıt verince sonuç kiracıyı tehdide kadar gidiyor; hatta daha da fazlası... Kiracının kişisel haklarının ihlal edildiği noktada, hukuki süreç başlıyor. Uzman isim kiracıların maruz kaldığı bu gibi durumlarda yapması gerekenleri açıkladı.
11.09.2023 Gündem
Kirada yeni dönem! Fahiş artışa böyle çözüm buldular, fiyatlar 1500 TL'den başlıyor
Kirada yeni dönem! Fahiş artışa böyle çözüm buldular, fiyatlar 1500 TL'den başlıyor Kiralardaki fahiş artış sonrası kiracılar bütçelerine uygun ev bulmakta zorlanırken ev sahipleri de yüksek kira bedelini ödeyebilecek kiracı bulmakta zorlanıyor. Bu noktada yeni bir model ev sahipleri ve kiracılar arasında rağbet görmeye başladı. Son dönemde ‘paylaşımlı evler’den sonra, ‘paylaşımlı oda’ ilanları da artmaya başladı. Yurtlar gibi aynı odaya birkaç yatak ya da ranza konuluyor, sekiz kişiye kadar kiracı tek odada birlikte kalıyor. Peki bu yasalara uygun mu? Ev sahipleri ve kiracılar açısından ne gibi sonuçları olabilir? İşte konun ayrıntıları...
24.08.2023 Ekonomi
Kiracılar dikkat: Geçersiz sayılıyor! Ev sahibinden para iadesi talep edebilirsiniz
Kiracılar dikkat: Geçersiz sayılıyor! Ev sahibinden para iadesi talep edebilirsiniz Kiralarda görülen fahiş artış ile birlikte ev sahibi - kiracı aradınsa yaşanan anlaşmazlıklar da arttı. Pek çok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını ararken bütçesine uygun ev bulmakta zorlanan kiracılar mülk sahiplerinden gelen talepleri kabul etmek zorunda kalıyor. Kimi ev sahipleri SSK dökümü isterken kimileri de kiracının kredi notunu görmek istiyor. Bu talepleri yerine getirenler ise; bir yıllık peşin kira ya da yasal sınırların üzerinde depozito ödemesi ile karşı karşıya kalıyor. Peki ev sahiplerinin gerçekten bunları talep etme hakkı var mı? Bu gibi taleplerle karşılaşan kiracılar ne yapmalı? İşte kiracıların en çok merak ettiği soruların yanıtları...
23.08.2023 Ekonomi
İstanbul, Ankara ve İzmir'i solladı! Türkiye'de ilk sırada, kira artış oranı yüzde 300
İstanbul, Ankara ve İzmir'i solladı! Türkiye'de ilk sırada, kira artış oranı yüzde 300 Eylül ayı ortalarında başlayacak olan yüksek öğretim yeni döneminde üniversiteyi Trabzon’da okuyacak öğrencilerin aşırı kira artışı nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirten Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon İnşaatçılar Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, Trabzon halkının depremzedelere gösterdiği duyarlılığı üniversite öğrencilerine de göstermelerini istedi.
12.08.2023 Ekonomi
Ağustos ayı kira artış oranı 2023 hesaplama | Ağustos kira artış oranı ne kadar oldu, 2023 ağustos kira zammı yüzde kaç? TÜİK enflasyon rakamları ile Ağustos ayı kira hesaplama 2023
Ağustos ayı kira artış oranı 2023 hesaplama | Ağustos kira artış oranı ne kadar oldu, 2023 ağustos kira zammı yüzde kaç? TÜİK enflasyon rakamları ile Ağustos ayı kira hesaplama 2023 Enflasyon oranları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı tüketici enflasyonu verilerini açıkladı. Temmuz ayında enflasyon (TÜFE) %9,49 arttı. Böylece yıllık enflasyon %47,83 seviyesine yükseldi. Peki, ağustos ayı 2023 kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE TÜFE ağustos kira zammı ile en yüksek kira artış oranı ne oldu, yüzde 25 sınırı var mı?
3.08.2023 Ekonomi
Ev sahiplerine boş ev vergisi geliyor mu? Boş ev vergisi nedir, ne kadar alınır?
Ev sahiplerine boş ev vergisi geliyor mu? Boş ev vergisi nedir, ne kadar alınır? Boş ev vergisi nedir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Kira artışları sonrası hükümetin yüzde 25'lik sınır getirmesi de kiracıları kurtarmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek kira fiyatları sonrası atılacak adımlar hakkında bilgi verdi. Ev sahiplerini yakından ilgilendiren boş ev vergisi de bundan sonra gündeme geldi. Peki boş ev vergisi ne kadar? Boş ev vergisi gelecek mi?
24.07.2023 Yaşam
Kiracılara kötü haber! Anahtarı teslim etmeyen ödeme yapar
Kiracılara kötü haber! Anahtarı teslim etmeyen ödeme yapar Son günlerde kiralardaki fahiş artış tartışmaları sürerken, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Kiracının tahliye ettiği anahtarı mülk sahibine teslim ettiğinin muhakkak belgelendirmesi gerektiğine dikkat çeken Yargıtay, anahtarı vermeyen kiracının daireyi boşaltsa da kira bedelinden yükümlü olduğuna dikkat çekti.
24.07.2023 Gündem
Ev sahiplerinden 'kirli' oyun! Kiracılara kritik uyarı: Bunu sakın yapmayın
Ev sahiplerinden 'kirli' oyun! Kiracılara kritik uyarı: Bunu sakın yapmayın Kira fiyatlarındaki artış nedeniyle ev sahipleri mevcut kiracısını çıkararak evini yüksek bedel karşılığında yeniden kiraya vermek istiyor. Bu nedenle pek çok yola başvuran mülk sahiplerinin yaptıkları şaşkınlık yaratıyor. Kimi çocuğunun taşınacağı, kimi tadilat bahanesiyle kiracıları tahliye etmeye çalışıyor, boş tahliye taahhüdü, kiraların elden alınması ve kiracıya IBAN verilmemesi de ev sahiplerinin elini güçlendiriyor. 3. kişiye satışlar bile tahliye taktiği.
21.07.2023 Ekonomi
Fırsatçı kiracılar iş başında! Evleri pansiyona çevirdiler, ancak haklı tahliye nedeni...
Fırsatçı kiracılar iş başında! Evleri pansiyona çevirdiler, ancak haklı tahliye nedeni... Fahiş artış kiralık konutları pansiyona çevirdi. Kiracılar yüksek kira bedelini karşılayamadıkları noktada oturdukları evin odalarını kısa dönemli olarak kiraya veriyor. Ancak ek gelir sağlamak isteten kiracılar, tahliye talebiyle karşı karşıya kalabiliyor. Bu durumda eğer kontratta belirtilmemiş ise; mahkeme mülk sahibini haklı bularak evin tahliyesine karar veriyor.
16.07.2023 Ekonomi
Temmuz ayı kira artış oranı 2023 hesaplama! Temmuz ayı kira zam oranı yüzde kaç, temmuz kira zammı hesaplama nasıl yapılır? Temmuz ayı kira zammı!
Temmuz ayı kira artış oranı 2023 hesaplama! Temmuz ayı kira zam oranı yüzde kaç, temmuz kira zammı hesaplama nasıl yapılır? Temmuz ayı kira zammı! Enflasyon oranları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayı tüketici enflasyonu verilerini açıkladı. TÜFE'deki değişim 2023 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre %3,92, bir önceki yılın Aralık ayına göre %19,77, bir önceki yılın aynı ayına göre %38,21 ve on iki aylık ortalamalara göre %59,95 olarak gerçekleşti. Enflasyon ekonomistlerin beklentilerinin altında geldi. Peki, temmuz ayı 2023 kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE TÜFE temmuz kira zammı ile en yüksek kira artış oranı ne oldu, yüzde 25 sınırı var mı?
5.07.2023 Ekonomi
Kiracılar dikkat! Ucuz tekliflere aldanmayın, K3 belgesi isteyin
Kiracılar dikkat! Ucuz tekliflere aldanmayın, K3 belgesi isteyin Yüksek kira bedelleri nedeniyle İstanbul içi ve şehirlerarası başlayan taşınma son iki yıldır devam ediyor. Diğer yandan nakliye sektörü raporuna göre bu alanda çalışanların çok büyük kısmı kayıt dışı. Ucuz taşıma teklifleriyle mağduriyetler artıyor.
2.07.2023 Ekonomi
Yükselen kira ve ev fiyatları sonrası talep patlaması yaşandı!
Yükselen kira ve ev fiyatları sonrası talep patlaması yaşandı! Yüksek konut kiraları, hem büyükşehirler içinde hem de şehirler arası taşınmaları artırdı. Küçülen ev tercihleri nedeniyle fazla eşyalar ise depolama yapan şirketlere emanet ediliyor. Son iki yıldır artan depo talebinin büyümeye devam etmesi bekleniyor.
10.06.2023 Ekonomi
Ev sahibi ve kiracı milyonlarca vatandaşı kapsıyor! Yüzde 25 zam isyan ettirdi
Ev sahibi ve kiracı milyonlarca vatandaşı kapsıyor! Yüzde 25 zam isyan ettirdi Kiracı ve ev sahipleriyle ilgili son dakika açıklaması geldi. Konutlarda yüksek kira artışı ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirmeye devam ediyor. Yüzde 25 kira artış sınırının üzerinde zam yapmak isteyen ve bunu kiracıya kabul ettiremeyen ev sahipleri tahliye yoluna gidiyor.
8.06.2023 Ekonomi
Haziran 2023 kira artış oranı! TEFE FÜFE Haziran ayı kira zam oranı yüzde kaç oldu, haziran kira zammı nasıl hesaplanır? Haziran ayı kira zam oranı ve haziran ayı kira artış oranı
Haziran 2023 kira artış oranı! TEFE FÜFE Haziran ayı kira zam oranı yüzde kaç oldu, haziran kira zammı nasıl hesaplanır? Haziran ayı kira zam oranı ve haziran ayı kira artış oranı Enflasyon oranları açıklandı. Enflasyonda mayıs ayı rakamları belli oldu. Mayısta Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 0,04 arttı, yıllık bazda TÜFE yüzde 39,59 oldu. Peki, haziran ayı 2023 kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE TÜFE ocak kira zammı ile en yüksek kira artış oranı ne oldu, yüzde 25 sınırı var mı? İşte Haziran ayı kira zam oranı ve haziran ayı kira artış oranı
5.06.2023 Ekonomi
Kira fiyatları ve enflasyon için hükmet düğmeye bastı! Yeni model geliyor
Kira fiyatları ve enflasyon için hükmet düğmeye bastı! Yeni model geliyor İkinci tur seçimler için geri sayım sürerken, yeni dönemde hükümet programına “orta direk” damga vuracak. Fiyat artışları, enflasyon ve yüksek kira ile topyekûn mücadele edilecek. İşte kira fiyatları ve enflasyonu düşürecek adımlarla ilgili detaylar...
19.05.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kılıçdaroğlu kasetle geldi, şimdi de bir adayı saf dışı bıraktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kılıçdaroğlu kasetle geldi, şimdi de bir adayı saf dışı bıraktı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da halka seslendi. Adaylıktan çekilen Muharrem İnce için açıklamada bulunan Erdoğan "Adaylardan bir tanesi ne yapmış adaylıktan çekilmiş. Doğrusu üzüldüm keşke bu yarış sonuna kadar böyle devam etseydi. Acaba ne oldu da çekildi?" dedi. Öte yandan yüksek kira sorununu çözeceklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Her mesele gibi bunun da üstesinden geleceğiz' ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Ankara’nın Sincan ilçesinde düzenlenen mitingde konuştu. Erdoğan açıklamasında, "Bay Bay Kemal kasetle geldi. Şimdi de cumhurbaşkanı adaylarından birini saf dışı bıraktı." ifadelerini kullandı.
11.05.2023 Gündem
Kız Kulesi ziyarete hazır! Mayıs sonuna kadar ücretsiz
Kız Kulesi ziyarete hazır! Mayıs sonuna kadar ücretsiz Kız Kulesi'nde restorasyon çalışmaları sona erdi. Bu akşam 21.00'de gerçekleştirilecek ışık ve lazer gösterilerinin ardından tarihi yapı, yarından itibaren halkın ziyaretine açılacak. Kız Kulesi'ni basın mensuplarıyla birlikte ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "İki yıllık bir restorasyon sürecinden sonra bu akşam Kız Kulesi'ni nihayet tekrar vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Binanın son 20 yıldır, 30 yıldır gözlemlediğimiz görüntüsü, yanlış görüntüsüydü. Aslına özgün haline, bu çalışmayla binamız getirildi. Bu akşam saat 9'dan itibaren ışık ve lazer şovu ile birlikte binamız açılıyor. Vatandaşlarımızın rahat ulaşabilmesi seyredebilmesi için Mayıs sonuna kadar ücretsiz yaptık, motor da ücretsiz olacak" dedi.
11.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüksek kira sorununu çözeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yüksek kira sorununu çözeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Pursaklar ilçesinde düzenlenen mitingde konuştu. Yüksek kira sorununu çözeceklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Her mesele gibi bunun da üstesinden geleceğiz' ifadesini kullandı.
11.05.2023 Gündem
Mayıs kira artış oranı 2023 hesaplama! Mayıs ayı kira zam oranı yüzde kaç, mayıs kira zammı hesaplama nasıl yapılır? Mayıs ayı kira zammı!
Mayıs kira artış oranı 2023 hesaplama! Mayıs ayı kira zam oranı yüzde kaç, mayıs kira zammı hesaplama nasıl yapılır? Mayıs ayı kira zammı! Enflasyon oranları açıklandı. Nisan ayında enflasyon aylık bazda yüzde 2,39 oranında yükseliş gösterirken, yıllık ise baz etkisiyle yüzde 43,68'e gerilediği hesaplandı. Böylelikle enflasyon ekonomistlerin beklentilerinin altında geldi. Peki, Mayıs ayı 2023 kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE TÜFE ocak kira zammı ile en yüksek kira artış oranı ne oldu, yüzde 25 sınırı var mı?
3.05.2023 Ekonomi
Fahiş kira sorunu için yeni formül! İspanya modeli: Yüzde 150 vergi
Fahiş kira sorunu için yeni formül! İspanya modeli: Yüzde 150 vergi Türkiye'de kira fiyatlarındaki artış, uzun süredir tartışılıyor. Kiracılarla ev sahiplerini karşı karşıya getiren sürecin çözülmesi için yeni formüller aranıyor. Kiraya yüzde 25 sınır uygulamasının uzatılacağı belirtilirken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hapis cezasının da gündemde olduğunu açıklamıştı. Türkiye gibi İspanya da yüksek kira fiyatlarıyla boğuşuyor. İspanya sorunun çözümü için yeni önlemler alırken uzman isimler alınan önlemlerin Türkiye'de de uygulanabileceğini belirtti. İşte haberin detayları...
29.04.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yüksek Kira ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yüksek kira haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.