Yüksek Faiz

Yüksek Faiz

Son dakika yüksek faiz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yüksek faiz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yüksek faiz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yüksek Faiz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yüksek faiz gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.688 yüksek faiz haberi bulunmuştur. Tüm yüksek faiz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı, bankalar mevduat faizlerini güncelledi! İşte en yüksek faiz oranı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı, bankalar mevduat faizlerini güncelledi! İşte en yüksek faiz oranı Merkez Bankası, faizi sabit bırakmasına rağmen, TL mevduat payının artırılması ve KKM'den TL mevduata geçişin desteklenmesi amacıyla TL zorunlu karşılıklara uygulanacak faizi yükseltti. Bu da dolaylı olarak bankaların faizleri artırması anlamına geliyor. Bu kapsamda bankalar mevduat faizlerinde güncellemeye gitti. İşte 1 milyon TL'nin banka banka aylık getirisi...
27.04.2024 Ekonomi
Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Bakan Işıkhan noktayı koydu
Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Bakan Işıkhan noktayı koydu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı canlı yayında asgari ücrete ara zamma ilişkin sorulan soruya "Temmuz'da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor" yanıtını verdi.
27.04.2024 Ekonomi
Mevduat faizleri rekora koşuyor! Bankada parası olanlar için kritik uyarı geldi
Mevduat faizleri rekora koşuyor! Bankada parası olanlar için kritik uyarı geldi Bankada parası olanları çok yakından ilgilendiriyor. Yatırım amacı ile ev ya da araba alanlar yönünü değiştirdi. Son dönemlerde banka mevduatlarına yönelen yatırımcılar kazancına kazanç katıyor. Mevduat faizleri en cazip yatırım araçlarından biri olma yolunda ilerliyor. Mevduat faizlerinde yükseliş hız kazandı. Özellikle 92 gün vadeli hesaplara verilen faiz 2-3 puan daha yüksek. Nakdi olanların, vade sonu gelenlerin daha yüksek faiz alabilmek için bankalarıyla pazarlık yapmasında da fayda var. Çünkü 1 puan yüksek faizin getirisi hiç de az değil. Peki hangi güncel faiz ve vadede ne kadar getiri sağlanır? Sizin için hesapladık...
26.04.2024 Ekonomi
Ev satışında yeni dönem başladı! Peşinatı olmayan da konut sahibi olabiliyor
Ev satışında yeni dönem başladı! Peşinatı olmayan da konut sahibi olabiliyor Ev almayı ya da satmayı düşünen herkesi doğrudan ilgilendiriyor. Yeni dönem başladı, tamamen değişti. Artan fiyatlar ve yüksek faiz oranlarının etkisiyle konut piyasası durgunluğa girince çözüm ‘takasta’ bulundu. Emlak ilan sitelerine yüzlerce takasa uygun ilanı eklendi.
22.04.2024 Ekonomi
Ev, araba, arsa satışında yeni model! 'Tüketici kendi çözümünü buldu'
Ev, araba, arsa satışında yeni model! 'Tüketici kendi çözümünü buldu' Ev, araba, arsa almayı ya da satmayı düşünen herkesi doğrudan ilgilendiriyor. Yeni dönem başladı, tamamen değişti. Artan fiyatlar ve yüksek faiz oranlarının etkisiyle konut piyasası durgunluğa girince çözüm ‘takasta’ bulundu. Emlak ilan sitelerine yüzlerce takasa uygun ilanı eklendi. Ev sahipleri, araç, arsa ya da başka bir konutla takas yaparak satışı hedefliyor.
21.04.2024 Ekonomi
Borsa ile ilgili çarpıcı uyarı geldi! Kâr satışları ve tepki alımları sürüyor
Borsa ile ilgili çarpıcı uyarı geldi! Kâr satışları ve tepki alımları sürüyor Doğrudan yatırımlarda olmasa da sıcak para yönünden yabancı ilgisi devam ediyor. TCMB verilerine göre, 12 Nisan ile biten haftada yabancı yatırımcılar; hisse senetlerinde 160 milyon dolar, tahvil bonoda 38.2 milyon dolar alım yaptı. Hisse senetlerinde dört haftadır devam eden alımların toplamı 1.2 milyar doları buldu. Yerli yatırımcıların ise yüksek faiz nedeniyle borsaya ilgisinin fazla olduğunu söylemek bu aşamada zor.
21.04.2024 Ekonomi
Bankaların faiz yarışı kızıştı! 100 bin liranın aylık getirisi rekor kırdı!
Bankaların faiz yarışı kızıştı! 100 bin liranın aylık getirisi rekor kırdı! Mevduat faizleri rekor seviyeye ulaştı. 100 bin lirasını mevduat faizine yatıran büyük kazanç sağlıyor. Merkez Bankası yaptığı son hamle ile politika faizini yüzde 50'ye yükseltti. Bankalar da politika faiz oranıyla birlikte daha yüksek faizler vermeyi taahhüt etmeye başladı. Müşteri yarışına giren bankalar üç aylık mevduatta faizi yüzde 67.48'e kadar yükseltti. Bankalarda mevduat hesabı açarken Merkez Bankası'nın kamuya açıkladığı oranları talep edebilir ve yüksek faiz getirisi elde edebilirsiniz. İşte mevduat faizleriyle ilgili tüm detaylar...
19.04.2024 Ekonomi
Bankaların faiz oranları güncellendi! 1 milyon lira aylık 52 bin lira getiri sağlıyor
Bankaların faiz oranları güncellendi! 1 milyon lira aylık 52 bin lira getiri sağlıyor Merkez Bankası’nın faiz artışı sonrası bankalarda mevduat faiz oranları güncellendi. Bankalarda halihazırda faizler yüzde 57 seviyesine kadar çıktı. Öte yandan döviz dönüşümlü KKM hesaplarından TL mevduata geçiş için bankalar çok daha yüksek faiz oranı sunmaya başladı. Faizlerde yüzde 75’e varan seviye dikkat çekti. Peki 1 milyon TL’si olan ne kazanıyor? Merak edilenler haberin detayında...
28.03.2024 Gündem
Fahiş hesap çıkartıp, senet imzalatan mekan sahiplerine operasyon! Çok sayıda gözaltı var
Fahiş hesap çıkartıp, senet imzalatan mekan sahiplerine operasyon! Çok sayıda gözaltı var Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde müşterilere fahiş hesap çıkartıp, ödemeyenlere senet imzalatan eğlence mekanı sahiplerine yönelik operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.
26.02.2024 Gündem
Adana'daki konut sektörü ile ilgili çarpıcı değerlendirme geldi
Adana'daki konut sektörü ile ilgili çarpıcı değerlendirme geldi Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkan Yardımcısı Nihat Dizman, Adana’da günlerdir konut satılmadığını, sektörün ciddi bir duraklama dönemine girdiğini söyledi.
25.02.2024 Adana
Ev fiyatları düştü, kredilerde hesap değişti! Oran verildi tek tek açıklandı
Ev fiyatları düştü, kredilerde hesap değişti! Oran verildi tek tek açıklandı Ev almak isteyenlere güzel haber geldi. Yatırım için ev alımı kısıtlanarak piyasanın rahatlatılması hedeflenen ortamda ihtiyaç için alım yapmak isteyenlerin önünde ise konut kredilerinin yüksek faiz oranları var. Mevcut durumda en düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 2.80 olarak görülüyor. Ancak bu oran bankalarca oldukça seçici bir prosedürle sunuluyor. Ortalama faiz oranı ise yüzde 3.50’yi aşıyor.
16.02.2024 Ekonomi
Faizsiz kredi fırsatı! Bankalar art arda duyurdu, üst limit belli oldu
Faizsiz kredi fırsatı! Bankalar art arda duyurdu, üst limit belli oldu Acil nakit ihtiyacı olan tüketicilere güzel haber geldi. Bankaların yüksek faiz oranlarından şikayetçi olanları çok yakından ilgilendiriyor. 10 banka birden faizsiz kredi veriyor. Sıfır faizli nakit avans ya da kredi kampanyaları devam ediyor. Bankaların müşteri çekmek için aldığı aksiyonları kullanmak yararlı olabiliyor. Enflasyonist ortamda sıfır faizli ve vadeli para bulmak küçük miktarlar da olsa bazı ihtiyaçları karşılayabilir.
15.02.2024 Ekonomi
Sıfır faizli kredi hamlesi! Bankalar tek tek duyurdu, paralar anında hesaplarda
Sıfır faizli kredi hamlesi! Bankalar tek tek duyurdu, paralar anında hesaplarda Acil nakit ihtiyacı olan tüketicilere güzel haber geldi. Bankaların yüksek faiz oranlarından şikayetçi olanları çok yakından ilgilendiriyor. 10 banka birden faizsiz kredi veriyor. Sıfır faizli nakit avans ya da kredi kampanyaları devam ediyor. Bankaların müşteri çekmek için aldığı aksiyonları kullanmak yararlı olabiliyor. Enflasyonist ortamda sıfır faizli ve vadeli para bulmak küçük miktarlar da olsa bazı ihtiyaçları karşılayabilir.
14.02.2024 Ekonomi
İzmir’de 5.1 milyarlık vurgunda yeni detaylar! 'Paralar nerede?' sorusunu yanıtladı
İzmir’de 5.1 milyarlık vurgunda yeni detaylar! 'Paralar nerede?' sorusunu yanıtladı İzmir’de, yüksek faiz vaadiyle binlerce kişiden 5 milyar 123 milyon TL para topladığı belirtilen Ocakçı Holding’in sahibi Sedat Ocakçı ile eşi Seçilay Ocakçı’nın da aralarında olduğu 32 şüpheli adliyeye sevk edildi. Sevk sırasında gazetecilerin "paralar nerede?" sorusuna Sedat Ocakçı, "Herkes parasını alacak, paralar faaliyette" dedi. Ocakçı’nın aylık yüzde 17’lik faiz verileceği vaadiyle paralar toplandığı öğrenilmişti.
9.02.2024 Ekonomi
Sedat Ocakçı kimdir, nereli, eşi kim? Ocakçı Holding ne iş yapıyor, şirketleri neler? İşte Sedat Ocakçı dolandırıcılığı
Sedat Ocakçı kimdir, nereli, eşi kim? Ocakçı Holding ne iş yapıyor, şirketleri neler? İşte Sedat Ocakçı dolandırıcılığı İzmir’de, yüksek faiz vaadiyle binlerce kişiden 2,5 milyar TL para topladığı belirtilen Ocakçı Holding’in sahibi iş insanı Sedat Ocakçı’nın da aralarında olduğu 30 kişiyi hakkında gözaltı kararı verildi. İzmir polisi, Ocakçı’ya ait 3 ayrı iş yerinde aramalar yaparken, şuana kadar 20 kişinin yakalandığı belirtildi. Öte yandan, sırra kadem basan Sedat Ocakçı’nın 2019 yılında TSK’dan ihraç edilen üsteğmen olduğu ortaya çıktı. Haberlerin ardından Sedat Ocakçı dolandırıcılığı ile ilgili araştırmalar arttı. Peki, Sedat Ocakçı kimdir, nereli, eşi kim? Ocakçı Holding ne iş yapıyor, şirketleri neler?
8.02.2024 Gündem
Mevduat faizleri değişti! Vade günü detayına dikkat, kazancınız artıyor
Mevduat faizleri değişti! Vade günü detayına dikkat, kazancınız artıyor Bankada parası olan ya da bankaya para yatıracakları yakından ilgilendiriyor. Mevduat faizleri düşüş ekseninden hafif yükselişe geçti. 32 günlük mevduata yıllık yüzde 42-45-47-49 oranında faiz veren bankalar müşteri çekmeye çalışıyor. Merkez Bankası'nın verilerine göre en yüksek faiz 3 aylıkta oluştu. Mevduat faizleriyle ilgili vade günü detayı ortaya çıktı.
3.02.2024 Ekonomi
Mevduat faizleri tavan seviyeye ulaştı! 100 bin liraya 55 bin lira faiz
Mevduat faizleri tavan seviyeye ulaştı! 100 bin liraya 55 bin lira faiz Mevduat faizleri düşüş ekseninden hafif yükselişe geçti. 32 günlük mevduata yıllık yüzde 42-45-47-49 oranında faiz veren bankalar müşteri çekmeye çalışıyor. Merkez Bankası'nın verilerine göre en yüksek faiz 3 aylıkta oluştu.
2.02.2024 Ekonomi
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Fiyatlar yüzde 40 düşecek
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Fiyatlar yüzde 40 düşecek Türkiye’de ev sahipliği oranı son 9 yıldır geriliyor. Oturduğu konuta sahip olanların oranı 2015 ve öncesinde yüzde 60’ı aşmışken, 2023’te yüzde 56.2’ye düştü. Artan fiyatlara ve yüksek faiz oranlarına dikkat çeken sektör temsilcileri, “Erişilebilir konut için yeni model şart” diyor. Kamuya ait arsalarda, kamu-özel sektör işbirliği ile konut üretilmesi ve bu yolla fiyatların yüzde 40 düşürülmesi öneriliyor.
2.02.2024 Ekonomi
Konut sektöründe bir dönem kapanıyor! Yeni sistem geliyor, fiyatlar yüzde 40 düşecek
Konut sektöründe bir dönem kapanıyor! Yeni sistem geliyor, fiyatlar yüzde 40 düşecek Ev alma planı yapanları yakından ilgilendiriyor. Satılık konut fiyatlarını düşürecek adım atılıyor. Sektör temsilcileri detayları paylaştı. Artan fiyatlar ve yüksek faiz oranları ev sahibi olmayı zorlaştırınca firmalar yeni modeller geliştirdi. Tek seferde ev borcuna girilemediğini gören firmalar, ‘kademeli satışa’ başladı. Yeni modelde önce arsa payı, sonra evler satılıyor. Aşamalı konut edinme sistemiyle, tüketici önce arsayı taksitle alacak, ardından inşaat maliyetini ödeyecek. İşte detaylar...
30.01.2024 Ekonomi
Konut sektöründe yeni dönem! Kademeli satış sistemi fiyatları düşürecek
Konut sektöründe yeni dönem! Kademeli satış sistemi fiyatları düşürecek Ev alma planı yapanları yakından ilgilendiriyor. Satılık konut fiyatlarını düşürecek adım atılıyor. Sektör temsilcileri detayları paylaştı. Artan fiyatlar ve yüksek faiz oranları ev sahibi olmayı zorlaştırınca firmalar yeni modeller geliştirdi. Tek seferde ev borcuna girilemediğini gören firmalar, ‘kademeli satışa’ başladı. Yeni modelde önce arsa payı, sonra evler satılıyor.
28.01.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek’ten valilere ‘tasarruf’ uyarısı! Togg alın
Bakan Şimşek’ten valilere ‘tasarruf’ uyarısı! Togg alın Valilerden, “kamuda tasarruf tedbirleri”ne hassasiyetle uymalarını isteyen Bakan Şimşek, “Harcadığımız para babamızın parası değil, milletin parası. Gösterişten uzak, mütevazi bir kamu anlayışına mecburuz” dedi.
16.01.2024 Gündem
Seçil Erzan için 252 yıla kadar hapis cezası isteniyor! Davada tanık olarak dinlenen Semih Kaya: Kesinlikle fazla almadım
Seçil Erzan için 252 yıla kadar hapis cezası isteniyor! Davada tanık olarak dinlenen Semih Kaya: Kesinlikle fazla almadım Seçil Erzan'ın yargılanmasına devam ediliyor. Aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen Seçil Erzan ve 6 sanığın yargılandığı davada üçüncü duruşma başladı. Semih Kaya'dan önce söz alan Erzan, "GPS kayıtlarına, HTS eşleşmelerine bakılsın. MASAK kayıtları incelesin. Ben banka müdürü olmasam Selçuk İnan bana o parayı vermezdi. Ben kabul ediyorum ama yüksek faiz beklentisi de vardı bu da bir gerçek. Canımla buradayım. Kim ne aldığını söylemezse gerçeği ortaya çıkaramayız. İlk fonu Semih Kaya'ya söyledim. Arabanın bagajını açtığımda paralar kapışılıyordu" dedi.
15.01.2024 Gündem
Kur korumalı mevduatta 50 milyar liralık düşüş
Kur korumalı mevduatta 50 milyar liralık düşüş Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki tutar 2 trilyon 626 milyar 353 milyon liradan 2 trilyon 576 milyar 457 milyon liraya geriledi. Böylece KKM'de 49.9 milyar liralık düşüş gerçekleşti.
11.01.2024 Gündem
Diyarbakır'da 'tefecilik' operasyonu! Çok sayıda gözaltı var
Diyarbakır'da 'tefecilik' operasyonu! Çok sayıda gözaltı var Diyarbakır'da tefecilik yaptığı belirlenen şüphelilere yönelik operasyonda, 10 kişi gözaltına alındı.
11.01.2024 Gündem
Turizmde sevindiren 2024 beklentisi
Turizmde sevindiren 2024 beklentisi Küresel ekonomiye dair 2024 yılı öngörülerini hazırladığı bir raporla paylaşan Mastercard Ekonomi Enstitüsü (MEI), 2024 yılında Avrupalı turistin Türkiye’ye olan ilgisinin devam etmesinin beklendiğini duyurdu.
9.01.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yüksek Faiz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yüksek faiz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.