Yetim

Yetim

Son dakika yetim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yetim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yetim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yetim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yetim gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.115 yetim haberi bulunmuştur. Tüm yetim haberleri aşağıda listelenmiştir.
SGK tek tek tespit ediyor! Önce maaş kesintisi yapılıyor sonra ödenen paralar faizi ile alınıyor
SGK tek tek tespit ediyor! Önce maaş kesintisi yapılıyor sonra ödenen paralar faizi ile alınıyor Boşandığı eşi ile birlikte yaşadığı tespit edilen kişilere bağlanan dul ve yetim aylığı kesiliyor. Ödenmiş olan maaşların tamamı yasal faizi ile birlikte geri alınıyor. SGK ise böyle bir yola başvurmuş kişilere ağır bir suçlama ile dava açıyor.
25.04.2024 Gündem
Boşanma sonrası hileli yöntem! SGK tek tek tespit etti, paralar faizliyle geri alınıyor
Boşanma sonrası hileli yöntem! SGK tek tek tespit etti, paralar faizliyle geri alınıyor Boşandığı eşi ile birlikte yaşadığı tespit edilen kişilere bağlanan dul ve yetim aylığı kesiliyor. Ödenmiş olan maaşların tamamı yasal faizi ile birlikte geri alınıyor. SGK ise böyle bir yola başvurmuş kişilere ağır bir suçlama ile dava açıyor. İşte detaylar...
17.04.2024 Ekonomi
İsrail saldırılarında 10 binden fazla kadın can verdi
İsrail saldırılarında 10 binden fazla kadın can verdi Birleşmiş Milletler (BM) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 7 Ekim’den bu yana 10 binden fazla kadının hayatını kaybettiğini belirterek, hayatını kaybeden kadınların 6 bininin arkalarında 19 bin yetim çocuk bıraktığı ifade edildi.
16.04.2024 Dünya
Osmanlı’daki geleneği mahalle muhtarı yaşattı!
Osmanlı’daki geleneği mahalle muhtarı yaşattı! Osmanlı’da ramazan ayında zenginlerin esnafı dolaşarak, ‘zimem defteri’ denilen borç defterinin bir kısmını ya da tamamını satın alması geleneğini yaşatarak, bayram öncesi, mahalle bakkalının veresiye defterindeki borçlarını ödeyen Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Dikkaldırım ve Hüdavendigar mahallelerinin eski muhtarı İsmail Yetim, Trabzon’daki fındık bahçesinin geliri ile arife günü 15 kişinin, 14 bin 250 liralık bakkal borcunu ödediğini söyledi.
10.04.2024 Gündem
Ölmüş annenin ruhuna gidecek bayram mesajları 2024! Ölen anne ve babaya duygusal minnet dolu Ramazan Bayramı mesajları
Ölmüş annenin ruhuna gidecek bayram mesajları 2024! Ölen anne ve babaya duygusal minnet dolu Ramazan Bayramı mesajları Ölmüş anneye minnet dolu bayram mesajları, Ramazan bayramını öksüz ve yetim geçirecek kişilerin en çok arattığı içerikler arasında yer aldı. Milyonlarca insan bu bayramda anne ve babasının elini öperken onlar mezar ziyaretine gidiyor. Yoklu her bayramda daha derinden hissedilen ölen anne ve babaya duygusal Ramazan bayramı mesajlarını hazırladık.
9.04.2024 Gündem
Emekli bayram ikramiyeleri banka hesaplarına yatırılıyor! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'na farklı günlerde ödenecek
Emekli bayram ikramiyeleri banka hesaplarına yatırılıyor! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'na farklı günlerde ödenecek Emekli ikramiyesi ödemeleri ile ilgili merak edilen detay ortaya çıktı. Milyonlarca emekli, dul ve yetim maaşı alan kişi bekliyordu. Ödeme takvimi belli oldu. Emeklilerin 3 bin liraya çıkartılan bayram ikramiyesinin ödemeleri bugün başlıyor. Ödemeler 5 Nisan'a kadar yapılacak. Yaklaşık 16 milyon emeklinin ikramiyeleri, aylıklarını aldıkları hesaplara yatırılacak.
2.04.2024 Çalışma Hayatı
Bayram ikramiyesi ödemeleri yarın başlıyor! Emekli,dul ve yetim maaşı alanları ilgilendiren kritik detay belli oldu
Bayram ikramiyesi ödemeleri yarın başlıyor! Emekli,dul ve yetim maaşı alanları ilgilendiren kritik detay belli oldu Emekli ikramiyesi ödemeleri ile ilgili merak edilen detay ortaya çıktı. Milyonlarca emekli, dul ve yetim maaşı alan kişi bekliyordu. Ödeme takvimi belli oldu. Emeklilerin 3 bin liraya çıkartılan bayram ikramiyesinin ödemeleri yarın başlıyor. Ödemeler 5 Nisan'a kadar yapılacak. Yaklaşık 16 milyon emeklinin ikramiyeleri, aylıklarını aldıkları hesaplara yatırılacak.
1.04.2024 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek mitinginde halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular. Bavul bavul paralar… Bu paralar nereden geliyor, nereye gidiyor. Tek sermayesi sizlerin oyları olan DEM, benim Kürt kardeşlerimizin iradesini işporta pazarına çıkarmıştır." dedi. Erdoğan, Diyarbakır'ın ardından Batman'da önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomi politikalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan, "Güçlü bir kadro kurduk. Ekonomi programımız işliyor. Batman'ın evladı olan Hazine ve Maliye Bakanı'mız olan Mehmet Şimşek'e itimadım tam." dedi.
27.03.2024 Gündem
Emekliye 3 bin TL bayram ikramiyesi! Net ödeme takvimi belli oldu, işte paraların hesaplara yatırılacağı tarih
Emekliye 3 bin TL bayram ikramiyesi! Net ödeme takvimi belli oldu, işte paraların hesaplara yatırılacağı tarih Milyonlarca emekli, dul ve yetim maaşı alanlar bekliyordu. Emekli ikramiyesinde ödeme takvimi belli oldu. Ramazan Bayramı öncesi ödemeler yapılacak. İşte detaylar...
25.03.2024 Ekonomi
Bayram ikramiyesi dul ve yetimlere ne kadar verilecek 2024? Dul ve yetim bayram ikramiyesi ne kadar, dul ve yetim bayram ikramiyesi ne kadar alacak?
Bayram ikramiyesi dul ve yetimlere ne kadar verilecek 2024? Dul ve yetim bayram ikramiyesi ne kadar, dul ve yetim bayram ikramiyesi ne kadar alacak? Emekli bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarih belli oldu. Ramazan Bayramı bu yıl 10 Nisan'da idrak edilecek. Türkiye Yüzyılı'nın Emekçileri İftar Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram ikramiyelerinin 2-5 Nisan tarihleri arasında yatırılacağını söyledi. Peki, kimler ikramiye alacak? Dul ve yetim maaşı alanlar da bayram ikramiyesi alacak mı? Dul ve yetim bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?
19.03.2024 Ekonomi
Bayram ikramiyesi ödemesinde kritik tarih 31 Mart! Emekli ikramiyesinde net tutar hesabı belli oldu
Bayram ikramiyesi ödemesinde kritik tarih 31 Mart! Emekli ikramiyesinde net tutar hesabı belli oldu Emekli ikramiyesi ile ilgili son dakika gelişmesi! İkramiye almak isteyenlerin başvuru yapması gerekiyor. Son tarih 31 Mart olarak açıklandı. Sadece emekliler değil dul ve yetim aylığı alanlarda ikramiye imkanından yararlanacak. Peki kim kaç lira ikramiye alacak? Ödeme tutarı maaş bağlanma oranına göre değişiyor. İşte emekli ikramiyesine dair merak edilen ayrıntılar...
19.03.2024 Çalışma Hayatı
Çalışan milyonları doğrudan ilgilendiriyor! Birikmiş binlerce liranız olabilir
Çalışan milyonları doğrudan ilgilendiriyor! Birikmiş binlerce liranız olabilir Çalışan milyonlar ile bil birlikte devlet desteği alan ya da banka hesabı olan milyonları kapsıyor. Birikmiş paranız olabilir. Devletin sunduğu engelli ve yaşlı aylıkları gibi ödemelerinin hesaplarına yatırıldığının farkına bile varmıyor. Peki, unutulan destek ödemeleri nasıl alınabilir? İşte adım adım bilinmesi gerekenler…
7.03.2024 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Yetim bırakılan bütün evlatlarımıza sahip çıkmak insanlık borcu
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Yetim bırakılan bütün evlatlarımıza sahip çıkmak insanlık borcu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in Gazze’deki saldırılarıyla çok sayıda çocuğu yetim ve öksüz hale getirdiğini belirterek, “Yetim bırakılan bütün evlatlarımıza sahip çıkmanın bir insanlık borcu olduğunu Grand Bassam’dan ifade etmek istiyorum. İnşallah çocukların yetim bırakılmadığı, kadınların ailelerinden koparılmadığı, yaşlı insanların suçsuz yere öldürülmediği, yer yüzünde hakkaniyetin, adaletin, insafın ve vicdanın hakim olduğu bir dünyayı kurmak hepimize nasip olur.” dedi.
4.03.2024 Gündem
Emekli promosyonlarında rakamlar değişti! Mart ayını bekleyenler kazançlı çıktı, bankalar art arda duyurdu
Emekli promosyonlarında rakamlar değişti! Mart ayını bekleyenler kazançlı çıktı, bankalar art arda duyurdu Emekli vatandaşlar maaş zammı sonrası bayram ikramiyesine yapılacak olan zam oranını bekliyordu. Emekli ikramiyesine yüzde 50 zam yapılarak 3 bin TL'ye yükseltileceği açıklandı. İkramiye zammının ardından emekli, dul ve yetim aylığı alan vatandaşlar için bir artış haberi daha geldi. Bankalar emekli vatandaşlar için harekete geçti, promosyon miktarları değişti. Tüm emekliler bankaların promosyon ödemelerinden yararlanabiliyor. Ancak üç yıllık taahhüt şartı bulunuyor. Emeklilerin promosyon aldıkları bankada 3 yıl kaması gerekiyor. Ödeme miktarının artması ile banka değiştirmek isteyenlerin sayısı da arttı. Peki emekliler hangi şartlarda banka değiştirerek yüksek promosyon alabilir? Öte yandan emekli promosyon kampanyaları Şubat ayına girilmesiyle güncellendi. Bankalar müşteri kazanmak adına promosyon rakamlarını tek tek yeniledi. Emekliler, ek gelir sağlayacak olan banka promosyonlarını yakın takibe aldı. 15 bin liraya varan emekli promosyon tutarları ise dikkat çekti. İşte en yüksek banka promosyonu...
3.03.2024 Ekonomi
Emekliye 6 bin TL bayram ikramiyesi! Net tarih belli oldu
Emekliye 6 bin TL bayram ikramiyesi! Net tarih belli oldu Milyonlarca emekli, dul ve yetim maaşı alanlar bekliyordu. Emekliye çifte bayram müjdesi geldi. TBMM Genel Kurulu 16 milyon emeklinin çıkmasını dört gözle beklediği bayram ikramiyesiyle ilgili düzenlemeyi kabul etti. Yasa ile emeklilerin Ramazan ve Kurban bayramlarında aldıkları 2 bin liralık ikramiye yüzde 50 artışla 3 bin liraya çıkartıldı.
3.03.2024 Ekonomi
Bitocin psikolojik sınırı aştı! Yeni rekora koşuyor
Bitocin psikolojik sınırı aştı! Yeni rekora koşuyor Bitcoin fiyatları ABD'de ETF'lere yoğun talebin gelmesiyle birlikte güç kazandı. Bitcoin 57 bin doları aştı. Lider kripto para birimi Bitcoin'in rekoru 69 bin dolardı.
27.02.2024 Ekonomi
Emekliler ile dul ve yetim aylığı alanlar dikkat! 1 Mart'ta başlıyor
Emekliler ile dul ve yetim aylığı alanlar dikkat! 1 Mart'ta başlıyor Emekli vatandaşları ve bu yıl içerisinde emekli olacakları yakından ilgilendiriyor. Ayrıca eşi dolayısıyla ölüm aylığı alanları da kapsıyor. 2024 yılı emlak vergisi 1. taksidi Mart ayı başında başlıyor. Ancak emekliler başta olmak üzere bazı mükellefler vergi ödemiyor. İşte şartları…
27.02.2024 Ekonomi
Emekliye 6.000 TL bayram ikramiyesi! Ödeme takvimi belli oldu
Emekliye 6.000 TL bayram ikramiyesi! Ödeme takvimi belli oldu Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. Yeni dönem zamlı maaşlarını alan emeklilerin gözü bayram ikramiyelerine yapılacak zam oranındaydı. Emekli, dul ve yetim aylığı alanlar bayram ikramiyesi ödemelerinden yararlanıyor. Emekli ikramiyesi ödeme miktarı ve tarihi belli oldu. Bazı emekliler ikramiyelerini evlerinden alabilecekler. Peki yeni emekli olanlar da ikramiye alacak mı? İşte emekli bayram ikramiyesi ile ilgili merak edilen tüm detayları...
26.02.2024 Çalışma Hayatı
Emekli promosyonunda rakamlar arttı! Başvuru için son gün 29 Şubat
Emekli promosyonunda rakamlar arttı! Başvuru için son gün 29 Şubat Emekli vatandaşlar maaş zammı sonrası bayram ikramiyesine yapılacak olan zam oranını bekliyordu. Emekli ikramiyesine yüzde 50 zam yapılarak 3 bin TL'ye yükseltileceği açıklandı. İkramiye zammının ardından emekli, dul ve yetim aylığı alan vatandaşlar için bir artış haberi daha geldi. Bankalar emekli vatandaşlar için harekete geçti, promosyon miktarları değişti. Tüm emekliler bankaların promosyon ödemelerinden yararlanabiliyor. Ancak üç yıllık taahhüt şartı bulunuyor. Emeklilerin promosyon aldıkları bankada 3 yıl kaması gerekiyor. Ödeme miktarının artması ile banka değiştirmek isteyenlerin sayısı da arttı. Peki emekliler hangi şartlarda banka değiştirerek yüksek promosyon alabilir? Öte yandan emekli promosyon kampanyaları Şubat ayına girilmesiyle güncellendi. Bankalar müşteri kazanmak adına promosyon rakamlarını tek tek yeniledi. Emekliler, ek gelir sağlayacak olan banka promosyonlarını yakın takibe aldı. 15 bin liraya varan emekli promosyon tutarları ise dikkat çekti. İşte en yüksek banka promosyonu...
26.02.2024 Ekonomi
Emekli ve EYT'liler ile dul ve yetim aylığı alanları doğrudan ilgilendiriyor! Ödeme yapılmayacak
Emekli ve EYT'liler ile dul ve yetim aylığı alanları doğrudan ilgilendiriyor! Ödeme yapılmayacak Emekli vatandaşları ve bu yıl içerisinde emekli olacakları yakından ilgilendiriyor. Ayrıca eşi dolayısıyla ölüm aylığı alanları da kapsıyor. 2024 yılı emlak vergisi 1. taksidi Mart ayı başında başlıyor. Ancak emekliler başta olmak üzere bazı mükellefler vergi ödemiyor. İşte şartları…
25.02.2024 Ekonomi
Emekliye 15 bin TL ek ödeme! Tek seferde maaş hesaplarına karşılıksız olarak yatırılıyor
Emekliye 15 bin TL ek ödeme! Tek seferde maaş hesaplarına karşılıksız olarak yatırılıyor Emekli vatandaşlar maaş zammı sonrası bayram ikramiyesine yapılacak olan zam oranını bekliyordu. Emekli ikramiyesine yüzde 50 zam yapılarak 3 bin TL'ye yükseltileceği açıklandı. İkramiye zammının ardından emekli, dul ve yetim aylığı alan vatandaşlar için bir artış haberi daha geldi. Bankalar emekli vatandaşlar için harekete geçti, promosyon miktarları değişti. Tüm emekliler bankaların promosyon ödemelerinden yararlanabiliyor. Ancak üç yıllık taahhüt şartı bulunuyor. Emeklilerin promosyon aldıkları bankada 3 yıl kaması gerekiyor. Ödeme miktarının artması ile banka değiştirmek isteyenlerin sayısı da arttı. Peki emekliler hangi şartlarda banka değiştirerek yüksek promosyon alabilir? Öte yandan emekli promosyon kampanyaları Şubat ayına girilmesiyle güncellendi. Bankalar müşteri kazanmak adına promosyon rakamlarını tek tek yeniledi. Emekliler, ek gelir sağlayacak olan banka promosyonlarını yakın takibe aldı. 15 bin liraya varan emekli promosyon tutarları ise dikkat çekti. İşte en yüksek banka promosyonu...
21.02.2024 Ekonomi
Ev alacaklara büyük destek! 500 bin TL karşılıksız veriliyor
Ev alacaklara büyük destek! 500 bin TL karşılıksız veriliyor Evi olmayanlara müjde gibi haber! 500 bin TL'ye kadar karşılıksız ödeme yapılıyor. Detaylar belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardım Programlarını açıkladı. Ev alacaklara bazı şartlar dahilinde 500 bin liraya kadar kadar destek verilirken bunun dışında yaşlılık aylığı, engelli aylığı, asker çocuğu yardımı, öksüz ve yetim yardımları, doğum yardımı da veriliyor.
21.02.2024 Ekonomi
SGK tarafından tespit ediliyor! Önce maaş kesintisi yapılıyor sonra ödenen paralar faizi ile alınıyor
SGK tarafından tespit ediliyor! Önce maaş kesintisi yapılıyor sonra ödenen paralar faizi ile alınıyor Boşandığı eşi ile birlikte yaşadığı tespit edilen kişilere bağlanan dul ve yetim aylığı kesiliyor. Ödenmiş olan maaşların tamamı yasal faizi ile birlikte geri alınıyor. SGK ise böyle bir yola başvurmuş kişilere ağır bir suçlama ile dava açıyor.
20.02.2024 Gündem
Emekliye ek ödeme! Tek seferde 15 bin TL maaş hesaplarına yatırılıyor
Emekliye ek ödeme! Tek seferde 15 bin TL maaş hesaplarına yatırılıyor Emekli vatandaşlar maaş zammı sonrası bayram ikramiyesine yapılacak olan zam oranını bekliyordu. Emekli ikramiyesine yüzde 50 zam yapılarak 3 bin TL'ye yükseltileceği açıklandı. İkramiye zammının ardından emekli, dul ve yetim aylığı alan vatandaşlar için bir artış haberi daha geldi. Bankalar emekli vatandaşlar için harekete geçti, promosyon miktarları değişti. Tüm emekliler bankaların promosyon ödemelerinden yararlanabiliyor. Ancak üç yıllık taahhüt şartı bulunuyor. Emeklilerin promosyon aldıkları bankada 3 yıl kaması gerekiyor. Ödeme miktarının artması ile banka değiştirmek isteyenlerin sayısı da arttı. Peki emekliler hangi şartlarda banka değiştirerek yüksek promosyon alabilir? Öte yandan emekli promosyon kampanyaları Şubat ayına girilmesiyle güncellendi. Bankalar müşteri kazanmak adına promosyon rakamlarını tek tek yeniledi. Emekliler, ek gelir sağlayacak olan banka promosyonlarını yakın takibe aldı. 15 bin liraya varan emekli promosyon tutarları ise dikkat çekti. İşte en yüksek banka promosyonu...
18.02.2024 Ekonomi
Emekli, dul ve yetime bayram müjdesi! Zamlı ikramiye ödeme detayları belli oldu
Emekli, dul ve yetime bayram müjdesi! Zamlı ikramiye ödeme detayları belli oldu Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. Yeni dönem zamlı maaşlarını alan emeklilerin gözü bayram ikramiyelerine yapılacak zam oranındaydı. Emekli, dul ve yetim aylığı alanlar bayram ikramiyesi ödemelerinden yararlanıyor. Emekli ikramiyesi ödeme miktarı ve tarihi belli oldu. Bazı emekliler ikramiyelerini evlerinden alabilecekler. Peki yeni emekli olanlar da ikramiye alacak mı? İşte emekli bayram ikramiyesi ile ilgili merak edilen tüm detayları...
18.02.2024 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Yetim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yetim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.