Yeşil Erik

Yeşil Erik

Son dakika yeşil erik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yeşil erik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yeşil erik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeşil Erik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yeşil erik gelişmeleri de dahil olmak üzere 190 yeşil erik haberi bulunmuştur. Tüm yeşil erik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yeşil erik bu yöntemle haftalarca kütür kütür kalıyor - Aldıktan 1 gün sonra yumuşumaya başıyor
Yeşil erik bu yöntemle haftalarca kütür kütür kalıyor - Aldıktan 1 gün sonra yumuşumaya başıyor Yazın gelişini haber veren ve pazar tezgahlarında yerini alan yeşil erik ağız sulandırmaya başladı. Yeşil erik emen yumuşamaya başladığı için diğer meyvelere göre çabuk bozuluyor. Ancak bir yöntem var ki uzun süre korumanızı sağlıyor.
24.04.2024 Yaşam
Kilosu 2 bin lira! Arap şeyhlerinin gözdesi
Kilosu 2 bin lira! Arap şeyhlerinin gözdesi Türkiye’nin en erken erik hasadını yapan 23 yaşındaki ziraat mühendisi Mustafa Kutay Ası’nın ürettiği eriklerin kilosu 2 bin liradan satılıyor. Eriklere en çok ilgiyi ise Arap şeyhleri gösterdi.
17.02.2022 Ekonomi
Erik tezgâhlara düştü! Tanesi 20 lira
Erik tezgâhlara düştü! Tanesi 20 lira Bursa’nın İznik ilçesinde ziraat mühendisi Mustafa Kutay Ası, serada yetiştirip kış ortasında hasadını yaptığı erikleri dünyanın dört köşesine ihraç ediyor. 1 Şubat itibari ile başlayan erik hasadı Türkiye tarihinde en erken üretim olarak kayıtlara geçti. Eriğin tanesi ise 20 liradan satılıyor. Fertlerinin hepsinin ziraat mühendisi olduğu Ası ailesi, kış mevsiminde erik yetiştiriyor. Şubat başı itibariyle erik hasadına başlayan Mustafa Kutay Ası, senede bir ton erik elde etmeyi planladıklarını söyledi.
7.02.2022 Ekonomi
Kilosu 800 TL! Talep çok fazla, başka illerden bile almak için gelenler var...
Kilosu 800 TL! Talep çok fazla, başka illerden bile almak için gelenler var... Kilosu 800 TL'ye satılıyor. Talep çok fazla. Alıcıları genellikle hamileler oluyor. Başka illerden bile almak için gelen var. 3 tanesinin fiyatı ise 40 lira. İlkbahar aylarında hasadı yapılan yeşil eriğin kilogram fiyatı, mevsimi olmayan zamanlarda 800 liraya kadar yükseliyor. Kış aylarında Güney Amerika ülkesi Şili’den getirtiliyor. İstanbul’da paketlenen erikler belirli illere dağıtılıyor.
13.12.2021 Ekonomi
Meyve tabaklarında saklı gizli tehlikeler!
Meyve tabaklarında saklı gizli tehlikeler! Mürdüm eriği, dut, şeftali, üzüm, kiraz ve diğerleri… Birbirinden lezzetli yaz meyveleri sıcak yaz günlerinde gerek tatları, soğuk ve bol sulu yapılarıyla, gerekse görünüşleriyle iştah kabartıyor. Ancak dikkat! Yaz aylarıyla birlikte öğünlerimizde çok daha fazla yer alabilen, öyle ki öğlen ya da akşam öğünlerinde sebze ve etin yerine tüketilebilen kocaman meyve tabakları faydadan çok zarar verebilir.
19.06.2021 Sağlık
Yeşil eriğin fazlası ertesi gün sindirim sistemini bozuyor
Yeşil eriğin fazlası ertesi gün sindirim sistemini bozuyor Diyetisyen Öznur Akgöz, aşırı miktarda yenen eriğin sindirim sistemini bozduğunu, tuz ile yenen eriğin ise yüksek tansiyon ve ödeme yol açtığını belirtti.
8.06.2021 Sağlık
1 kilo kıyma fiyatına 4 adet yeşil erik
1 kilo kıyma fiyatına 4 adet yeşil erik ANTALYA Toptancı Hali'nde aşeren anne adayları için özel paketlenen 4 adet yeşil erik, 1 kilo kıyma fiyatı olan 60 liradan alıcı buluyor. Eriğin fiyatına şaşıran Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Bana 5 lira deseler, fazla bulurum. 1 kilo etten 10 kişi doyar, ama bu erikten 1 kişi doymaz" dedi.
5.02.2021 Ekonomi
Yeşil eriğin fiyatı altınla yarışıyor! Kilosu 1000 lira...
Yeşil eriğin fiyatı altınla yarışıyor! Kilosu 1000 lira... Yaz aylarında kilosu 2-3 liraya kadar düşen yeşil eriğin fiyatı altınla yarışıyor. Amasya'da 60 grama denk gelen 3 tane yeşil erik 60 liraya, kilosu ise bin liraya satılıyor.
14.01.2021 Ekonomi
Fiyatı şaşırtıyor! 3 tanesi 40 lira...
Fiyatı şaşırtıyor! 3 tanesi 40 lira... Yaz aylarında kilosu 4-5 liraya kadar inen yeşil eriğin fiyatı şimdi altınla yarışırken, Eskişehir’de 50 grama denk gelen 3 tane yeşil erik 40 liraya, kilosu ise 800 liraya satılıyor.
29.10.2020 Ekonomi
Yazın karpuz, üzüm ve incir tüketimine dikkat
Yazın karpuz, üzüm ve incir tüketimine dikkat Yaz mevsimi ile birlikte sebze ve meyve çeşitlerinin çoğaldığına dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, "Eğer herhangi bir kronik hastalığınız yoksa bütün meyvelerden ölçülü miktarda tüketmeyi öneriyoruz. Ancak bazı meyvelere dikkat edilmesi gerekiyor. Karpuz, incir ve üzüm, bu üçü çok fazla fruktoz içerdiği için fazla tüketimini önermiyorum” dedi.
19.06.2020 Sağlık
Yeşil eriğin kilosu 750 TL!
Yeşil eriğin kilosu 750 TL! Antalya toptancı halinde piyasaya sunulan ilk hasat yeşil erik, çeyrek altın fiyatını geçerek, kilosu 750 TL'den piyasaya sunuldu. Mersin'deki üreticiden özel otomobille gece yarısı toptancı haline getirilen yeşil erik için anne adaylarının erkenden sipariş verdiği öğrenildi.
3.03.2020 Ekonomi
Şeker hastalarının beslenmesinde bunlara dikkat
Şeker hastalarının beslenmesinde bunlara dikkat Diyetisyen F. Bengü Büyükdereci, şeker hastalarının beslenmesi konusunda önemli bilgiler paylaştı.
3.08.2018 Sağlık
Vesile Hanım’dan yöresel vesileler
Vesile Hanım’dan yöresel vesileler Lale Harika Haksal yarattığı Vesile Hanım markasıyla dalından topladığı lezzetlerle turşudan reçele kadar birçok lezzet sunuyor. Londra’da da satılan ürünlerin yeni hedefi Japonya, Çin ve Kore.
13.04.2018 Arşiv
Tanesi 10 kilosu 600 lira
Tanesi 10 kilosu 600 lira Kış aylarına rağmen pazar tezgahlarında yerlerini alan yaz meyvelerinin rekortmeni, Şili’den gelen ve tanesi 10, kilosu 600 liraya yatılan yeşil erik oldu. Yeşil erik fiyatı ile adeta cep yakıyor.
5.02.2018 Yaşam
Bikini dostu yiyecekler
Bikini dostu yiyecekler Kışın alınan kilolar, çok beğenerek alınan bikiniler için pek de iyi bir haber değil. İstanbul Florence Nightingale Hastanesinden fitoterapi uzmanı, Dyt. Ece Günay Akkuş bikini dostu gıdaları anlattı.
19.05.2017 Arşiv
Seç beğen uygula
Seç beğen uygula Yaza resmi olarak tam iki hafta kaldı. Kışın aldığımız fazla kilolardan artık kurtulma zamanı. Türkiye’nin önde gelen beş diyetisyeni kışın aldığınız fazla kilolardan kurtulmanıza yardımcı olabilecek beslenme programları hazırladı.
13.05.2017 Arşiv
Yeşil erik cep yakıyor
Yeşil erik cep yakıyor Bitlis'in Ahlat ilçesinde kilosu 50 TL'den satışa sunulan yeşil erik, 100 gramlık paketlerle tüketiciye ulaştırılıyor.
10.04.2017 Ekonomi
Meyve fiyatları normale dönüyor
Meyve fiyatları normale dönüyor Yaz yaklaşıp yerli ürün çıkınca fiyatlar da düşüyor: Kilosu 150 lira olan çağala 12 liraya, 600 liradan başlayan yeşil erik 100 TL'ye kadar düştü
5.04.2017 Ekonomi
Kilosu yarım altından daha pahalı!
Kilosu yarım altından daha pahalı! Kış aylarına rağmen tezgahlardaki yerlerini alan yaz meyveleri, fiyatları ile adeta sıcak günleri özlettiriyor. En yüksek fiyata sahip olan meyvelerin başında ise erik, karadut ve çilek geliyor.
28.01.2017 Yaşam
Çocuğunuzu beslerken mevsimlere dikkat edin!
Çocuğunuzu beslerken mevsimlere dikkat edin! Günümüzde birçok meyve ve sebzenin mevsimi kalmadı. Her mevsim, marketlerde manavlarda birçok meyve ve sebzeyi kolayca bulabiliyorsunuz. Uluslararası İstanbul Anne Bebek Çocuk Ürünleri Fuarı’nda bebek ve çocuk beslenmesi konusunda ailelere bilgiler verecek ve sorularını yanıtlayacak olan Uzman Diyetisyen Canan Aksoy, ‘çocuklarımızın her türlü besini mevsiminde tüketmelerine özen göstermek çok önemli’ diyor.
29.09.2021 Gündem
Ramazan'da açlık hissini meyveyle yenin
Ramazan'da açlık hissini meyveyle yenin Ramazan'da tüketilen mevsim meyveleri, kalp sağlığını koruyarak kanserle mücadelede etkin rol oynuyor...
17.05.2018 Arşiv
"Yerli erik" tezgaha pahalı düştü
"Yerli erik" tezgaha pahalı düştü Mersin'de hasadına başlanan ve kısa sürede Türkiye'deki pek çok manavın tezgahında satışa sunulan yeşil erik, fiyatı pahalı olduğundan gramla satılıyor.
12.03.2016 Ekonomi
Bir vitamin deposu...
Bir vitamin deposu... Yazın yaklaştığını müjdeleyen meyvelerden biri olan yeşil erik, lezzetli olmasının yanı sıra vitaminler açısından da oldukça zengin...
8.04.2015 Sağlık
İlk erik hasadı yapıldı
İlk erik hasadı yapıldı Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Göksu Vadisi köylerinde, örtü altına alınan erik bahçesinde ilk hasat yapıldı...
12.03.2015 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yeşil Erik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yeşil erik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.