Yeşil Bölge

Yeşil Bölge

Son dakika yeşil bölge haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yeşil bölge ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yeşil bölge haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeşil Bölge

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yeşil bölge gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.291 yeşil bölge haberi bulunmuştur. Tüm yeşil bölge haberleri aşağıda listelenmiştir.
Irak’ın yeni cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşit oldu
Irak’ın yeni cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşit oldu Irak Meclisinde yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde kazanan Abdüllatif Reşit oldu.
13.10.2022 Dünya
Afganistan’da İçişleri Bakanlığı yerleşkesindeki camide patlama: 4 ölü, 25 yaralı
Afganistan’da İçişleri Bakanlığı yerleşkesindeki camide patlama: 4 ölü, 25 yaralı Afganistan’ın başkenti Kabil’de bulunan İçişleri Bakanlığı yerleşkesinin içerisindeki camide meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı.
5.10.2022 Dünya
Irak Cumhurbaşkanı Salih’ten erken seçim için ulusal uzlaşı şartı
Irak Cumhurbaşkanı Salih’ten erken seçim için ulusal uzlaşı şartı Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, ulusal uzlaşı sağlandığı takdirde erken seçimin yapılmasının ülkedeki siyasi krize bir çözüm olacağına inandığın belirtti. Irak’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr'ın destekçilerine Yeşil Bölge’den çekilmesi yönündeki çağrının ardından Koordinasyon Grubu destekçileri de bölgeden çekildi.
30.08.2022 Dünya
Irak'ta ne oluyor, neden sokağa çıkma yasağı var? Sadr kimdir, Sadr yanlıları ne istiyor?
Irak'ta ne oluyor, neden sokağa çıkma yasağı var? Sadr kimdir, Sadr yanlıları ne istiyor? Irak'ta Sadr Grubu Şii lideri Mukteda Sadr'ın siyaseti bırakma kararını açıklaması ardından Irak'ta gerilim tırmandı. Sadr'ın destekçileri korunaklı Yeşil Bölge'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın önünde toplanarak, sarayı basarken, görüntülerde sarayın bahçesinde bulunan havuza girdikleri görüldü. Söz konusu gelişmenin ardından “Irak'ta ne oluyor, neden sokağa çıkma yasağı var?” sorularına yanıt aranırken Sadr kimdir, Sadr yanlıları ne istiyor, Sadr yanlıları kim, Sadr ne demek, Sadr hareketi ne demek? gibi soruların da yanıtı araştırılmaya başlandı.
30.08.2022 Dünya
Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek?
Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek? Irak’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr’ın siyaseti bırakma kararının üzerinden birkaç saat geçmeden, Sadr Grubu destekçileri Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı bastı. Başkent Bağdat’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Söz konusu gelişmenin ardından Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek?
30.08.2022 Dünya
Irak'ta durumlar giderek kötüleşiyor! Sokağa çıkma yasağı geldi
Irak'ta durumlar giderek kötüleşiyor! Sokağa çıkma yasağı geldi Irak’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr’ın siyaseti bırakma kararının ardından patlak veren protestolar sonrası gözler bölgede. Başkent Bağdat’taki Yeşil Bölge’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı basan Sadr destekçileri ise güvenlik güçleri tarafından saraydan çıkarıldı.
29.08.2022 Dünya
Irak’ta siyasi taraflar “erken seçim” konusunda anlaştı
Irak’ta siyasi taraflar “erken seçim” konusunda anlaştı Irak’ta yaşanan siyasi krizi aşmak için Başbakan Mustafa el-Kazımi başkanlığında toplanan siyasi parti liderleri erken seçime gidilmesi konusunda anlaştı.
17.08.2022 Dünya
Mukteda Sadr’dan destekçilerine 20 Ağustos’ta protesto çağrısı
Mukteda Sadr’dan destekçilerine 20 Ağustos’ta protesto çağrısı Irak’ta destekçileri yaklaşık 3 haftadır başkent Bağdat’taki korunaklı Yeşil Bölge’de yer alan Irak meclisini işgal eden Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr, destekçilerine 20 Ağustos’ta “eşsiz ve kalabalık” protesto çağrısında bulundu.
14.08.2022 Dünya
Irak'ta gerginlik devam ediyor! Tüm oturumlar askıya alındı
Irak'ta gerginlik devam ediyor! Tüm oturumlar askıya alındı Irak Meclisi Başkanı Muhammed el-Halbusi, meclis binasının Sadr Grubu destekçileri tarafından basılmasının ardından oturumların askıya alındığını duyurdu.
30.07.2022 Dünya
Dehşet evinde 17 yıl işkence! Polis gördüklerine inanamadı: Biri 19 diğeri 22 yaşlarında...
Dehşet evinde 17 yıl işkence! Polis gördüklerine inanamadı: Biri 19 diğeri 22 yaşlarında... Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde ortaya çıkan korkunç olay dünya medyasında kendine yer buldu. Bir ihbar üzerine girdikleri evde 17 yıldır hapis tutulan bir kadın ve çocuklarını bulan polis şaşkına döndü. Yaşananların inanılmaz detayları ise adeta duyanı şoke etti…
30.07.2022 Dünya
Bağdat’ta Sadr destekçileri yine Yeşil Bölge’yi bastı: 60 yaralı
Bağdat’ta Sadr destekçileri yine Yeşil Bölge’yi bastı: 60 yaralı Irak’ın başkenti Bağdat’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr'ın destekçileri, beton bariyerleri aşıp hükümet binaları ve yabancı misyon temsilciliklerinin yer aldığı Yeşil Bölge'ye girerek meclis binasını bastı. Bölgeye giriş sırasında güvenlik güçlerinin müdahalede bulunması sonucu 60 kişi yaralandı.
30.07.2022 Dünya
Irak’ta Sadr yanlısı grup parlamentoyu bastı
Irak’ta Sadr yanlısı grup parlamentoyu bastı Irak’ta Koordinasyon Grubu’nun Muhammed Şiya el-Sudani’yi başbakan adayı göstermesine itiraz eden Mukteda Sadr liderliğindeki Sadr Grubu destekçileri, Yeşil Bölge’deki parlamento binasına bastı. İlerleyen saatlerde Mukteda Sadr liderliğindeki Sadr Grubu destekçileri, Sadr’ın çağırısı üzerine Yeşil Bölge ve parlamento binasından geri çekildi.
27.07.2022 Dünya
Türkiye'den Bağdat'taki saldırılara ilişkin açıklama: Endişeyle karşılıyoruz
Türkiye'den Bağdat'taki saldırılara ilişkin açıklama: Endişeyle karşılıyoruz Dışişleri Bakanlığı, Bağdat'ta meydana gelen saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, "Bağdat’ta dün ve bugün muhtelif siyasi parti temsilciliklerini ve yabancı misyonların bulunduğu Yeşil Bölge’yi hedef alan saldırıları endişeyle karşılıyor ve kınıyoruz. Saldırılarda yaralananlara acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.
14.01.2022 Gündem
Irak’ta ABD Büyükelçiliğine roketli saldırı
Irak’ta ABD Büyükelçiliğine roketli saldırı Irak’ın başkenti Bağdat’taki ABD Büyükelçiliğine roketli saldırı düzenlendiği bildirildi.
13.01.2022 Dünya
Biden, Irak Başbakanı Kazımi'ye yönelik saldırıyı kınadı
Biden, Irak Başbakanı Kazımi'ye yönelik saldırıyı kınadı ABD Başkanı Joe Biden, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'nin konutuna insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıyı kınadı.
7.11.2021 Dünya
Iraklılar, sandık başında
Iraklılar, sandık başında Irak’ta erken genel seçimler için oy kullanma başladı.
10.10.2021 Dünya
Bağdat'ta Yeşil Bölge'ye roketli saldırı!
Bağdat'ta Yeşil Bölge'ye roketli saldırı! Irak'ın başkenti Bağdat'ta, hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'ye roketli saldırı düzenlendiği bildirildi.
22.02.2021 Dünya
Füze alarmı verildi! İran'dan tehdit gibi mesaj
Füze alarmı verildi! İran'dan tehdit gibi mesaj İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump'ı İran'a karşı savaşa sokmak için İsrail ajanlarının Irak'taki ABD güçlerine saldırılar planladığına dair istihbarat elde ettiklerini bildirdi. İran Dini Liderinin Yüksek Askeri Danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, İran’ın ABD’ye ait savaş gemilerini Basra Körfezi’nde birkaç saat içerisinde yok edebileceğini ifade etti.
2.01.2021 Dünya
Bağdat'taki ABD Büyükelçiliğine füze saldırısı düzenlendi!
Bağdat'taki ABD Büyükelçiliğine füze saldırısı düzenlendi! Irak'ın başkenti Bağdat'ta Yeşil Bölge'de bulunan ABD Büyükelçiliğine füze saldırısı gerçekleştirildi.
20.12.2020 Dünya
Bağdat'ta Yeşil Bölge'ye füze saldırısı
Bağdat'ta Yeşil Bölge'ye füze saldırısı Irak'ın başkenti Bağdat'taki Yeşil Bölge'ye füze saldırısı düzenlendi.
17.11.2020 Dünya
Bağdat’taki Yeşil Bölge’ye saatler sonra ikinci roketli saldırı
Bağdat’taki Yeşil Bölge’ye saatler sonra ikinci roketli saldırı Irak’ın başkenti Bağdat’taki Yeşil Bölge’ye saatler sonra ikinci roketli saldırı düzenlendi.
27.08.2020 Dünya
Irak'ta ABD Büyükelçiliğine roketli saldırı
Irak'ta ABD Büyükelçiliğine roketli saldırı Irak’ın başkenti Bağdat’ta ABD Büyükelçiliği, yabancı misyonların bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge’ye roketli saldırı gerçekleştirildiğini duyurdu.
10.06.2020 Dünya
ABD Büyükelçiliğine füzeli saldırı
ABD Büyükelçiliğine füzeli saldırı Irak’ın başkenti Bağdat’ta hükümet binalarının bulunduğu Yeşil Bölge’ye 2 füze atıldığı bildirildi.
1.03.2020 Dünya
ABD Büyükelçiğine füzeli saldırı!
ABD Büyükelçiğine füzeli saldırı! Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'ye atılan füzelerin ABD'nin Bağdat Büyükelçiliğine isabet ettiğini açıkladı.
26.01.2020 Dünya
Bağdat'ta Yeşil Bölge'ye füze saldırısı
Bağdat'ta Yeşil Bölge'ye füze saldırısı Irak’ın başkenti Bağdat'ta Yeşil Bölge'ye 5 adet füzeyle saldırı düzenlendiği bildirildi.
26.01.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Yeşil Bölge ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yeşil bölge haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.