Yerli Yazılım

Yerli Yazılım

Son dakika yerli yazılım haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yerli yazılım ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yerli yazılım haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yerli Yazılım

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yerli yazılım gelişmeleri de dahil olmak üzere 628 yerli yazılım haberi bulunmuştur. Tüm yerli yazılım haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ambalajı at paranı al! Yeni dönem için tarih verildi
Ambalajı at paranı al! Yeni dönem için tarih verildi Zorunlu depozito için geri sayım başladı. Eğer bir erteleme olmazsa 1 Ocak 2024 itibarıyla başta içeceklerde kullanılan ambalajlar depozitolu olacak. Plastik, şişe veya metal kaplar iade makinelerine atılınca 50 kuruş veya 1 lira gibi bir tutar hesaba geçecek. Sistemin yerli yazılım altyapısı, kopyalanamaz barkodları hazır. 30 bin iade makinesi kısa sürede Anadolu’ya yayılacak.
21.03.2023 Gündem
Avrupa Yetenek Zirvesi 30 ülkeden gençleri bir araya getirdi
Avrupa Yetenek Zirvesi 30 ülkeden gençleri bir araya getirdi Avrupa Yetenek Zirvesi'nde, bilişim alanında yetenekli gençlere doğru dijital araçların nasıl sağlanacağı konusu masaya yatırıldı.
10.12.2022 Eğitim
İçişleri: 59 milyon acil çağrının 40 milyonu asılsız çıktı
İçişleri: 59 milyon acil çağrının 40 milyonu asılsız çıktı İçişleri Bakanlığı, 81 ilde yaygınlaştırılan 112 Acil Çağrı Merkezlerine, yılbaşında bu yana 59 milyon 107 bin 410 çağrı geldiğini, bunlardan 40 milyon 748 bin 69'unun ise asılsız olduğunu açıkladı.
31.07.2022 Yaşam
Evi olan ve ev almayı planlayan herkesi ilgilendiriyor! ikiye katlandı,
Evi olan ve ev almayı planlayan herkesi ilgilendiriyor! ikiye katlandı, Evi olan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Ödeme miktarı iki katına çıkarıldı. 100 metrekare için 300 bin TL ödeme yapılacak. Limitler yükseltilirken vatandaşlara iki seçenek sunulacak. DASK’ın tarihinde bir ilk yaşanıyor. Yeni düzenleme ile metrekare başına sağlanan teminat rakamı iki katına çıkıyor. Böylece 100 metrekare bir ev için teminat 150 binden 300 bine çıkmış olacak.
22.06.2022 Ekonomi
Gelecek için sürdürülebilir enerji çalışmaları büyük önem taşıyor
Gelecek için sürdürülebilir enerji çalışmaları büyük önem taşıyor Fosil yakıtların hızla azaldığı ifade edilirken sürdürülebilir enerji konusundaki çalışmalar büyük önem taşıyor.
12.05.2022 Bilim ve Teknoloji
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında flaş gelişme! Aylar sonra ilk kez oldu! Eskiye dönüyor
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında flaş gelişme! Aylar sonra ilk kez oldu! Eskiye dönüyor Sıfır araba ve ikinci el araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Araba fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama. Araba fiyatlarıyla ilgili tarih verildi. Çip krizi sebebiyle araba fiyatlarında yeni değişimler yaşanacak. İkinci el araba piyasasında ise hareketlenme başladı. Durgunluk sebebiyle fiyatların bir miktar düştüğünü söyleyen satıcılar önümüzdeki günlerde piyasının daha da hareketlenmesi bekliyor. Vatandaş ise istediği fiyattan araba bulamamasından şikayetçi. Vatandaşlar 90 bin lira bandında araba kalmamasından yakındı. Öte yandan Çip krizinin yol açtığı olumsuz etkiler Türkiye'de de derinden yaşanıyor. Son iki yıldır Türkiye'de satılan otomobillerde aksesuar seviyesi geriledi. Cam tavan, deri koltuk, şerit takip sistemi, kör nokta uyarısı gibi konfor ve güvenlik donanımları otomobillerden çıkarılmaya başlandı. Daha önce standart olan donanımlar isteğe bağlı olarak getirilmeye başlandı. Bunun en önemli nedeni ÖTV matrahına göre vergilendirme uygulaması. 1.000 TL'lik bir fark bile otomobilin ÖTV matrahını etkiliyor ve bir üst dilime çıkarıyor. Dolayısıyla otomobilin anahtar teslim satış fiyatını yükseltiyor. Bu yüzden firmalar modellerinin alt dilimdeki ÖTV matrahına girmesi için çabalıyor. Otomobillerini daha az aksesuarla getiriyorlar. Öte yandan araba fiyatlarıyla ilgili uzmanlar son dakika açıklamalarda bulundu! Uzmanlar nisan yanında yaşanacak fiyat değişimleriyle ilgili fiyat verdi. İşte sıfır ve ikinci el araba fiyatlarıyla ilgili tüm gelişmeler...
10.04.2022 Ekonomi
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında flaş gelişme! Böylesi görülmedi ilk kez oldu! Tarih verildi! Nisan ayında...
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında flaş gelişme! Böylesi görülmedi ilk kez oldu! Tarih verildi! Nisan ayında... Sıfır araba ve ikinci el araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. Araba fiyatlarıyla ilgili tarih verildi. Çip krizi sebebiyle araba fiyatlarında yeni değişimler yaşanacak. Çip krizinin yol açtığı olumsuz etkiler Türkiye'de de derinden yaşanıyor. Son iki yıldır Türkiye'de satılan otomobillerde aksesuar seviyesi geriledi. Cam tavan, deri koltuk, şerit takip sistemi, kör nokta uyarısı gibi konfor ve güvenlik donanımları otomobillerden çıkarılmaya başlandı. Daha önce standart olan donanımlar isteğe bağlı olarak getirilmeye başlandı. Bunun en önemli nedeni ÖTV matrahına göre vergilendirme uygulaması. 1.000 TL'lik bir fark bile otomobilin ÖTV matrahını etkiliyor ve bir üst dilime çıkarıyor. Dolayısıyla otomobilin anahtar teslim satış fiyatını yükseltiyor. Bu yüzden firmalar modellerinin alt dilimdeki ÖTV matrahına girmesi için çabalıyor. Otomobillerini daha az aksesuarla getiriyorlar. Öte yandan araba fiyatlarıyla ilgili uzmanlar son dakika açıklamalarda bulundu! Uzmanlar nisan yanında yaşanacak fiyat değişimleriyle ilgili fiyat verdi. İşte sıfır ve ikinci el araba fiyatlarıyla ilgili tüm gelişmeler...
7.04.2022 Ekonomi
GSMA Mobil Dünya Kongresi'nde yerlilik hamlesi
GSMA Mobil Dünya Kongresi'nde yerlilik hamlesi Türk Telekom, 5G'deki stratejik çalışmalarında birlikte yol alacağı yerli şirketleri GSMA Mobil Dünya Kongresi öncesinde duyurdu. Millî sorumluluk anlayışıyla yerli teknolojilerle iş birliği yapan Türk Telekom, Akıllı Tarım alanında 5G uygulamaları geliştirmek üzere Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'nin teknoloji iştiraki TARNET ile önemli bir iş birliğine imza attı.
26.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Yerli ve millî otomasyon platformu kuruldu!
Yerli ve millî otomasyon platformu kuruldu! Yerli ve millî test otomasyon platformu ‘TTiMoT’ son kullanıcı terminallerini, uluslararası standartlarda el değmeden otomatik olarak test etmeye başladı. Platform sayesinde Türk Telekom, altyapısında kullanılan ve kullanılması planlanan müşteri terminallerinin test süreçlerini tam otomatize ve merkezi olarak yöneterek; 15 kata varan zaman tasarrufu, iş gücü ve hizmet kalitesiyle de önemli kazanımlar sağlıyor.
20.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Bitay nedir? Bitay güvenilir mi? Hediye bitcoin nasıl alınır? İşte detaylar
Bitay nedir? Bitay güvenilir mi? Hediye bitcoin nasıl alınır? İşte detaylar Türkiye'nin kripto para borsası olarak uygulamaya konan Bitay kazandıran davet kampanyası ile gündeme geliyor. Pek çok kişi Bitay nedir? Bitay güvenilir mi? Bitay kimin? Bitcoin nasıl alınır? Hediye bitcoin nasıl alınır? sorularını araştırıyor. İşte Bitay ile ilgili merak edilenler...
8.04.2021 Ekonomi
“Yazılımda yerlileşme, Türkiye’yi ‘çağdaş uygarlığın temsilcisi’ yapabilir”
“Yazılımda yerlileşme, Türkiye’yi ‘çağdaş uygarlığın temsilcisi’ yapabilir” TÜBİSAD verilerine göre bilgi ve iletişim teknolojileri (BT) sektörünün ihracatı 6,5 milyar lira olarak gerçekleşirken, yazılım 23,4 milyar liralık hacmiyle bilgi teknolojilerindeki en büyük pay sahibi oldu. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bilişim A.Ş. Kurucusu Prof. Dr. Aydın Köksal, yerli ve milli nitelikteki yazılım sistemleri birikiminin, Türkiye’nin 'çağdaş uygarlığın bir temsilcisi' durumuna yükselmesi için bir araç olarak kullanılabileceğini söyledi.
15.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Yerli yazılım, şirketlerin internetteki açıklarının peşine düşecek
Yerli yazılım, şirketlerin internetteki açıklarının peşine düşecek Google, Facebook, Twitter, CERN gibi şirketlerin dijital uygulamalarındaki açıkları tespit edip, bunların iyileştirilmesine katkı sağlayan siber güvenlik uzmanı Kılıç ve ekibi, sitelerin siber güvenlik risklerini ortaya koyan yazılım geliştirdi.
20.12.2020 Bilim ve Teknoloji
ÖSYM'den flaş açıklama! KPSS, YKS, ALES ve...
ÖSYM'den flaş açıklama! KPSS, YKS, ALES ve... Milyonlarca kişi merak ediyordu. ÖSYM resmen duyurdu. KPSS, ALES, YKS, LYS... Tüm sınavlara girenleri ilgilendiriyor. Bu yıl değişti. Yeni uygulamalar başladı. 2021'de sınavlarla ilgili yenilikler sürecek. Milyonlarca kişi yeni sınav takvimi ve 2021'deki sınavlar ile ilgili ne gibi değişiklikler olacağını merak ediyordu. Konuyla ilgili ÖSYM Başkanı Aygün önemli bir açıklamada bulundu. Yeni yılla birlikte birçok yeniliğin de yaşanacağını aktaran Aygün, Ankara, İstanbul ve İzmir'in ardından dördüncü e-sınav merkezinin Adana'da hizmete açılacağını bildirdi.
14.12.2020 Eğitim
'Diş hekimlerinin işini kolaylaştıracak' yazılım!
'Diş hekimlerinin işini kolaylaştıracak' yazılım! Eskişehir ve Ankara'daki üniversitelerden bir grup öğretim üyesinin geliştirdiği yazılım, diş hekimliğinde görüntüleme aşamasında, yapay zeka teknolojisinin gücüyle 2 boyutlu dental radyografilerde otomatik tanı ve tedavi planlama imkanı sağlıyor.
8.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Türk bilim insanlarından 'diş hekimlerinin işini kolaylaştıracak' yazılım
Türk bilim insanlarından 'diş hekimlerinin işini kolaylaştıracak' yazılım Eskişehir ve Ankara'daki üniversitelerden bir grup öğretim üyesinin geliştirdiği yazılım, diş hekimliğinde görüntüleme aşamasında, yapay zeka teknolojisinin gücüyle 2 boyutlu dental radyografilerde otomatik tanı ve tedavi planlama imkanı sağlıyor.
8.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Üniversite öğrencilerinden 'Zirai İnsansız Hava Aracı Projesi'
Üniversite öğrencilerinden 'Zirai İnsansız Hava Aracı Projesi' Samsun Teknopark Ön Kuluçka Girişimcisi Başak Demir ve 6 arkadaşı, hazırladıkları "Helimore Zirai İnsansız Hava Aracı (ZİHA) Projesi" ile tarımsal ve çevre ilaçlaması yapmayı hedefliyor.
1.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Bakanlık harekete geçti... Rekor başvuru! 420 bin kişi...
Bakanlık harekete geçti... Rekor başvuru! 420 bin kişi... İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirildi. Vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. 36 günde 420 bin kişi başvuru yaptı. "Hayat Kimliğinle Kolay" uygulaması ile yeni nesil sürücü belgelerindeki bilgiler, çipli kimlik kartlarına entegre ediliyor. Böylelikle vatandaşların, yanlarında ayrıca sürücü belgesi bulundurma zorunluluğu ortadan kalkıyor.
29.10.2020 Gündem
Yerli ve milli yazılım kartı döviz kaybını engelleyecek
Yerli ve milli yazılım kartı döviz kaybını engelleyecek Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar tarafından TEKNOFEST 2020'de tanıtılan yerli ve milli Deneyap Yazılım Kartı ile önemli miktarda döviz kaybının önüne geçilmesi bekleniyor.
26.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Yerli video konferans uygulaması ilk sınavdan geçti
Yerli video konferans uygulaması ilk sınavdan geçti "Güvenlik ve savunma buluşması" SEDEC'te, yerli video konferans uygulaması "BizBize" ile 24 ülkeden katılımcılar 3 günde 700 toplantı yaptı.
20.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Edirne AFAD, Pardus’a geçiş yaptı
Edirne AFAD, Pardus’a geçiş yaptı Edirne AFAD İl Müdürlüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devlet kurumlarınca kullanılmasını tavsiye ettiği yerli ve milli işletim sistemi Pardus'a geçiş yaptı.
8.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Sosyal medyadan canlı yayınlar gelir kapısı oldu
Sosyal medyadan canlı yayınlar gelir kapısı oldu Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle evde kalma sürecinde gittikçe popüler olan sosyal medya platformları aracılığıyla yapılan canlı yayınlar, farklı iş modelleriyle kazanç kapısı haline geldi.
10.05.2020 Bilim ve Teknoloji
HAVELSAN, yerli yazılımla konuşturacak
HAVELSAN, yerli yazılımla konuşturacak Uzaktan çalışma koşullarında yüksek güvenlik sağlayan yerli video konferans ürünü HAVELSAN Diyalog, yoğun testlerin tamamlanmasıyla bu ay içinde kullanıma sunulacak.
4.05.2020 Bilim ve Teknoloji
Rusya'daki teknolojik cihazlarda "yerli yazılım şartı" ertelendi
Rusya'daki teknolojik cihazlarda "yerli yazılım şartı" ertelendi Rusya'da Rus yazılımına sahip olmayan akıllı telefon ve bilgisayarların satışının yasaklanmasına yönelik son tarih ertelendi.
31.03.2020 Bilim ve Teknoloji
Corona virüse karşı dezenfeksiyon cihazı
Corona virüse karşı dezenfeksiyon cihazı Konya'da bir firma, otellerde su tasarrufu sağlamak için geliştirdiği "İkarus" adlı cihazını, yeni tip corona virüse karşı tedbirler kapsamında dezenfeksiyon aracına dönüştürdü.
23.03.2020 Gündem
Eğlenceli makineler, ATRAX 2020 Fuarı'nda sergileniyor
Eğlenceli makineler, ATRAX 2020 Fuarı'nda sergileniyor Parayla çalışan oyuncak otomatlarından yerli yazılım sanal gerçeklik oyunlarına, nano teknolojik oyun parklarından elektrikli faytonlara kadar pek çok inovatif otomat, 8. Uluslararası Eğlence-Etkinlik, Park-Rekreasyon Fuarı'nda ziyaretçilerini ağırlıyor
14.02.2020 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Yerli Yazılım ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yerli yazılım haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.