Yerli Ürün

Yerli Ürün

Son dakika yerli ürün haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yerli ürün ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yerli ürün haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yerli Ürün

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yerli ürün gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.842 yerli ürün haberi bulunmuştur. Tüm yerli ürün haberleri aşağıda listelenmiştir.
TOKİ inşaatlarında yerli malı ürün kullanımı yüzde 100'e ulaştı
TOKİ inşaatlarında yerli malı ürün kullanımı yüzde 100'e ulaştı İnşaatlarda yerli malı ürün kullanımı TOKİ inşaatlarında yüzde 100'e, yap-satlar da ise yüzde 97'ye ulaştı. Sektör temsilcileri, yerli malı ürünlerin hem daha ucuz ve kaliteli olduğunu hem de ekonomiye can suyu kattığını söyledi.
18.05.2023 Ekonomi
Togg fabrikasının zemin yükseltme aşamasında sona gelindi
Togg fabrikasının zemin yükseltme aşamasında sona gelindi Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otomobili Togg’un Gemlik’te inşa edilen fabrikasının zemin yükseltme aşamasında sona gelindi. ABS Yapı, üstlendiği proje kapsamında yaptığı yazılı açıklamada, “Tesis genelinde doğal zeminin, geri dönüşümlü plastikten imal edilen ABS Dolgu Kör Kalıpları kullanılarak inşa edilen betonarme yükseltilmiş döşeme sayesinde en ekonomik ve hızlı şekilde yükseltilmesi sağlandı” ifadelerine yer verdi.
23.09.2022 Otomobil
Bakan Karaismailoğlu, haberleşme sektörünün temsilcileriyle görüştü
Bakan Karaismailoğlu, haberleşme sektörünün temsilcileriyle görüştü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, haberleşme sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi. Sektörde yerli ve milli oranının artırılması için ortak çalışmanın önemine değinen Karaismailoğlu, sektör temsilcilerinden konuyla ilgili rapor hazırlamalarını istedi.
14.09.2022 Gündem
Bakan Karaismailoğlu, haberleşme sektörünün temsilcileriyle görüştü
Bakan Karaismailoğlu, haberleşme sektörünün temsilcileriyle görüştü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, haberleşme sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi. Sektörde yerli ve milli oranının artırılması için ortak çalışmanın önemine değinen Karaismailoğlu, sektör temsilcilerinden konuyla ilgili rapor hazırlamalarını istedi.
14.09.2022 Ekonomi
GSMA Mobil Dünya Kongresi'nde yerlilik hamlesi
GSMA Mobil Dünya Kongresi'nde yerlilik hamlesi Türk Telekom, 5G'deki stratejik çalışmalarında birlikte yol alacağı yerli şirketleri GSMA Mobil Dünya Kongresi öncesinde duyurdu. Millî sorumluluk anlayışıyla yerli teknolojilerle iş birliği yapan Türk Telekom, Akıllı Tarım alanında 5G uygulamaları geliştirmek üzere Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'nin teknoloji iştiraki TARNET ile önemli bir iş birliğine imza attı.
26.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Savunma Sanayii Başkanı Demir 2022 hedeflerini açıkladı! Türk SİHA'ları dünyanın radarında! 170 ülke peşinde...
Savunma Sanayii Başkanı Demir 2022 hedeflerini açıkladı! Türk SİHA'ları dünyanın radarında! 170 ülke peşinde... Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, 2021 yılındaki çalışmalardan ve 2022 yılında hayata geçirilecek kritik projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Türk SİHA’ları ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Demir, “Dost ve müttefik ülkelerimizin envanterlerinde yerlerini alan ürünler, dünyanın dört bir yanına ihraç edilirken, özellikle Türk SİHA’larının oyun değiştiren konsepti dünyanın da gündemine girdi. Savunma sanayii ürünlerimizi ihraç ettiğimiz ülke sayısı 170’e; İHA ve SİHA’lar, kara araçları, deniz platformları başta olmak üzere ihraç edilen ürün çeşidi 228’e çıktı.” diye konuştu. Demir HÜRJET'in hangardan çıkacağını ve yer testlerinin başlayacağını, aynı zamanda yeni insansız deniz araçlarının geleceğini de belirtti. İşte 2022 hedefleri...
31.01.2022 Gündem
Stokçulara yeni ceza tarifesi! Ve belli oldu, yıl bitmeden düzenlemenin çıkması bekleniyor
Stokçulara yeni ceza tarifesi! Ve belli oldu, yıl bitmeden düzenlemenin çıkması bekleniyor Son dönemdeki stok tartışmalarından sonra mecliste hazırlığı süren pakete ceza artışı da girdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ürünleri stoklayarak fiyat artışına neden olanlara verilecek cezaların arttırılmasına ilişkin sözlerinin ardından, ‘Perakende Satış Yasası’nın 18’inci maddesinde yer alan stokçulara verilen cezalarda artışa gidilecek. Üzerinde çalışılan düzenlemeye göre, stokçuluk yaptığı tespit edilenlerden ilk gruptakilere 50 bin TL ila 100 bin TL, ikinci kademedekilere ise 100 bin TL ila 2 milyon TL arasında para cezası verilecek.
13.12.2021 Ekonomi
Türkiye'ye dev yatırım! Malezyalı MR. D.I.Y. 5 yılda 400 mağaza açacak...
Türkiye'ye dev yatırım! Malezyalı MR. D.I.Y. 5 yılda 400 mağaza açacak... Malezyalı firmadan Türkiye'ye dev yatırım. Ev dekorasyonu alanında mağazalar zinciri olan Malezyalı MR. D.I.Y. Türkiye’de 5 yılda 400 mağaza açacağını ve her yıl 40 milyon dolarlık yatırım yapacağını açıkladı.
3.12.2021 Ekonomi
Milli Siber Güvenlik Zirvesi başladı
Milli Siber Güvenlik Zirvesi başladı Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi'nin Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi himayesinde düzenlediği "Siber Güvenlik Haftası" etkinlikleri, Milli Siber Güvenlik Zirvesi ve Fuarı ile başladı.
22.11.2021 Bilim ve Teknoloji
SSB Başkanı Demir: Yerli üreticilerimize güvendikçe sonuç aldığımızı göreceğiz
SSB Başkanı Demir: Yerli üreticilerimize güvendikçe sonuç aldığımızı göreceğiz Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, yerli ürün önceliğinin her alanda mutlaka Türkiye'nin bir numaralı gündemi olması gerektiğini belirterek, "Yerli üreticilerimize güvendikçe, onlara imkan sağladıkça, biraz da sabırlı oldukça buradan sonuç aldığımızı göreceğiz. Savunma sanayisi bunun bir örneği." dedi.
13.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Türk mühendisi ‘gücü çevirdi’ ambargoyu aştı
Türk mühendisi ‘gücü çevirdi’ ambargoyu aştı Türk savunma sanayisi bünyesinde yürütülen faaliyetlerle kritik önemdeki alt sistem ve birimlerin yerlileştirme çalışmaları hız kesmeden sürüyor.
27.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Askeri birlikler milli teknolojilerle korunuyor
Askeri birlikler milli teknolojilerle korunuyor Askeri birliklerin çevre güvenliği, Türk savunma sanayisi tarafından geliştirilen milli teknolojilerin kullanıldığı Entegre Ağ Destekli Güvenlik Sistemi ile sağlanıyor.
16.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Yerli video konferans uygulaması "BizBize" 1 milyonu geçti!
Yerli video konferans uygulaması "BizBize" 1 milyonu geçti! Yerli video konferans uygulaması BizBize, 50 binden fazla kişi tarafından kullanıldı, 1,2 milyon dakikadan fazla görüşme gerçekleştirildi. BİTES Genel Müdür Yardımcısı Ebru Coşkun yaptığı açıklamada "WhatsApp, Facebook, Instagram'da başımıza gelen, yerli ve milli olmayan diğer video konferans sistemlerinde de başımıza gelebilir. Ürünümüze güveniyoruz. Gerekli pazarlama çalışmaları ve yatırımların yapılmasıyla birlikte 2022, BizBize özelinde biraz daha globale baktığımız bir yıl olacak" ifadelerini kullandı.
9.10.2021 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST'te elektrikli araç yarışlarında ödüller sahiplerini buldu
TEKNOFEST'te elektrikli araç yarışlarında ödüller sahiplerini buldu TÜBİTAK'ın düzenlediği Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'nda ödüller sahiplerini buldu. Dereceye giren takımlar ödüllerini TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Yardımcısı Fatih Kacır'dan aldı.
5.09.2021 Ekonomi
Yerli ve millî otomasyon platformu kuruldu!
Yerli ve millî otomasyon platformu kuruldu! Yerli ve millî test otomasyon platformu ‘TTiMoT’ son kullanıcı terminallerini, uluslararası standartlarda el değmeden otomatik olarak test etmeye başladı. Platform sayesinde Türk Telekom, altyapısında kullanılan ve kullanılması planlanan müşteri terminallerinin test süreçlerini tam otomatize ve merkezi olarak yöneterek; 15 kata varan zaman tasarrufu, iş gücü ve hizmet kalitesiyle de önemli kazanımlar sağlıyor.
20.06.2021 Bilim ve Teknoloji
İhale sisteminde yeni dönem! Hiçbir şekilde katılamayacaklar
İhale sisteminde yeni dönem! Hiçbir şekilde katılamayacaklar Kamu alım ihalelerinde iş ve yatırımların önünü açacak yeni bir sayfa açılıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda, özel sektörün gözü kapalı teklif vereceği, teşebbüs hürriyetine aykırı maddeleri ortadan kaldıran, yatırımcının tek bir yasa ile muhatap olmasını sağlayacak kamu ihale reformu Aralık sonunda yaşama geçiriyor.
16.06.2021 Ekonomi
Akıncı TİHA'da flaş gelişme! Müjdeli haber geldi
Akıncı TİHA'da flaş gelişme! Müjdeli haber geldi Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, "Akıncı TİHA’mızın bu yıl envantere girmesini bekliyoruz" dedi.
24.04.2021 Ekonomi
Kamuda yeni dönem! Sistem tamamen değişiyor, tarih belli oldu
Kamuda yeni dönem! Sistem tamamen değişiyor, tarih belli oldu Kamuda bir dönem sona eriyor. Açıklama geldi. Tarih belli oldu. Ehliyet sistemi kuruluyor. Kamu ihalelerine katılacak firmalar için gelecek yıl sertifikasyon (ehliyet) sistemi kurularak bu firmaların liyakat ve yetkinlik kriterleri belirlenecek.
24.03.2021 Gündem
850 bin esnaftan gelir vergisi alınmayacak! İşte madde madde ekonomide reform paketi içeriği…
850 bin esnaftan gelir vergisi alınmayacak! İşte madde madde ekonomide reform paketi içeriği… Türkiye’nin merakla beklediği yeni ekonomi reform paketi açıklandı. Reform paketiyle enflasyonla mücadeleye devam edileceği belirtilirken cari açığı azaltıcı önlemleri devreye gireceği aktarıldı. Kamuda yeni tasarruf tedbirleri devreye alınacak. Esnaftan gelir vergisi alınmayacak. İşte tek tek ekonomide reform paketi maddeleri…
13.03.2021 Çalışma Hayatı
Bakan Varank: Tüm zamanların rekoru geldi!
Bakan Varank: Tüm zamanların rekoru geldi! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla oluşturduğumuz yerli ve milli bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde 2020 büyüme rakamımız yüzde 1,8 olarak açıklandı. Salgın sebebiyle yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen büyümesini sürdürebilen nadir ülkelerden biri olduk. Şubat ayı ihracatımız tüm zamanların en yüksek değerine ulaşarak 16 milyar doları aştı." dedi.
9.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakanlık harekete geçti! Küçük yatırımcıya büyük destek
Bakanlık harekete geçti! Küçük yatırımcıya büyük destek Ticaret Bakanlığı, yerli ürünlerin tüketimini ve bunlara yönelik farkındalığı artırmak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütürken ihracatta "Türk malı" imajının yerleştirilmesine ilişkin de destekler veriyor.
11.12.2020 Ekonomi
Mutlaka kontrol edin! Yerliyi bulun
Mutlaka kontrol edin! Yerliyi bulun Marketleri dolaşarak gıda ürünlerindeki etiket sıkıntılarını gördük. Tüketicinin ‘yerli’ hassasiyeti bazı ürünlerde karşılık bulmuyor. En çok ithal ürün sarımsak, ceviz ve bakliyatta kendini gösteriyor.
15.10.2020 Ekonomi
Mühendislik öğrencilerinin 'ödül avcısı' aracı Revolt...
Mühendislik öğrencilerinin 'ödül avcısı' aracı Revolt... Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğrencilerince geliştirilen ve TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'nda 3 ödül alan araç, yerli üretim çalışmalarının yansıması olarak dikkati çekiyor.
9.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Ve Meclis'e sunuldu! Doğal gaz...
Ve Meclis'e sunuldu! Doğal gaz... Milyonlarca vatandaşı çok yakından ilgilendiriyor. Doğal gazın daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayacak düzenleme TBMM'ye sunuldu.
5.10.2020 Siyaset
TÜBİTAK yerli ve milli atomik saat üretti
TÜBİTAK yerli ve milli atomik saat üretti TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitüsü tarafından üretilen rubidyum tabanlı atomik saat, milli konum belirleme sistemi oluşturma çalışmalarına önemli katkı sağlayacak
3.10.2020 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Yerli Ürün ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yerli ürün haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.