Karadeniz'deki büyük doğal gaz keşfinin yıl dönümü! Faz-2 başlayacak
Karadeniz'deki büyük doğal gaz keşfinin yıl dönümü! Faz-2 başlayacak Zonguldak açıklarında Sakarya Gaz Sahası'ndaki doğal gaz keşfinin üzerinden 3 yıl geçti. Karadeniz doğal gazı, '2020 yılında denizlerde yapılan en büyük keşif, milli imkanlarla yapılan ilk derin deniz keşfi' olarak tarihe geçti.
21.08.2023 Gündem
Yerli doğal gaz ile ilgili yeni gelişme! Bakan Dönmez duyurdu
Yerli doğal gaz ile ilgili yeni gelişme! Bakan Dönmez duyurdu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2023 yılının ilk çeyreğinde Karadeniz Gaz Sahası'ndaki doğal gazı vatandaşlara ulaştıracaklarını belirterek, "Karadeniz Gaz Sahası'ndaki üretimi kontrol edecek olan kablo gemisi İstanbul Boğazı'na geldi. İnşallah birkaç gün sonra o kabloyu denizin tabanına yerleştirecek olan gemiyi Filyos'a göndereceğiz. Boruları nasıl çekmeye devam ediyorsak, kabloları da bitireceğiz. Adım adım ilerliyoruz" dedi.
30.09.2022 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili büyük müjde! Tarih verildi
Doğal gaz ile ilgili büyük müjde! Tarih verildi Yerli doğal gaz ile ilgili flaş açıklama. Yerli doğal gazın kullanımıyla ilgili tarih verildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, iftar programı sonrası yaptığı açıklamada “Önümüzdeki yıl belki bugünlerde yerli gazımızı kullanır hale geleceğiz” ifadelerini kullandı.
1.05.2022 Ekonomi