Yenişafak

Yenişafak

Son dakika yenişafak haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yenişafak ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yenişafak haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yenişafak

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yenişafak gelişmeleri de dahil olmak üzere 469 yenişafak haberi bulunmuştur. Tüm yenişafak haberleri aşağıda listelenmiştir.
Taşerona kadro verilecek mi? 90 bin taşerona kadro var mı?
Taşerona kadro verilecek mi? 90 bin taşerona kadro var mı? 3600 ek gösterge, ev hanımlarına prim desteği, SSK ve Bağkur prim eşitlemesi gibi önemli düzenlemeler dışında taşerona kadro da Meclis’in açılmasıyla yeniden gündeme geldi. KİT ve belediyelerde halen 90 bin civarında taşeron işçi, kadroya alınmayı bekliyor. 
16.04.2024 Çalışma Hayatı
Emekliye çifte bayram! Promosyon ve ikramiye ödemesi yapılacak
Emekliye çifte bayram! Promosyon ve ikramiye ödemesi yapılacak Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT’lilerin ilk maaşlarını 1 Mart günü alacaklarını açıklamıştı. Bu yıl içinde EYT’den emekli olanlar Ramazan Bayramı’nda 1100 TL de bayram ikramiyesi alacaklar.
31.01.2023 Emekli
Sinan Ateş’i kim öldürdü? Sinan Ateş’in katili bulundu mu, kim çıktı?
Sinan Ateş’i kim öldürdü? Sinan Ateş’in katili bulundu mu, kim çıktı? Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürüldüğü olayla ilgili gözaltına alınan 3 şüpheliden birinin "Para için yaptık" diyerek suçu itiraf ettiği öne sürüldü. Saldırıda azmettirici olup olmadığı ise araştırılıyor. Peki, Sinan Ateş’i kim öldürdü? Sinan Ateş’in katili bulundu mu, kim çıktı?
2.01.2023 Gündem
Avrupa'dan Türkiye'ye talep yağıyor! 19 kat arttı: 400-500 euro
Avrupa'dan Türkiye'ye talep yağıyor! 19 kat arttı: 400-500 euro Rusya-Ukrayna savaşı sonrası enerji krizi, kış ayları öncesi Avrupalıları farklı ısınma yollarına itti. Son olarak Rusya'nın, doğal gaz akışını kesmesi sonrası tedirgin olan Avrupalılar için sobayla ısınmak da seçenek haline geldi. Geçen yıl yurt dışından 5-6 sipariş aldığını söyleyen üreticiler şu anda ise eylül ayına kadar 100'ün üzerinde sipariş olduğunu ifade etti.
9.09.2022 Ekonomi
Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Bakanlık harekete geçti, Arabulucu’ sistemi geliyor
Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Bakanlık harekete geçti, Arabulucu’ sistemi geliyor Ev sahibi ve kiracı olan herkesi ilgilendiriyor. Yüksek kira artışları sonrası vatandaş isyan ederken mahkemelerin yükü de hiç olmadığı kadar arttı. Ev sahibi ile yüksek kira bedeli nedeniyle anlaşamayan kiracılar mahkemelik oldu. Bu gelişmelerin ardından ev sahipleri ile kiracılar arasında açılan davalara arabulucu şartı getiriliyor. Taraflar, dava açmadan önce arabulucuya başvuracak. Doğrudan mahkemeye dava açılması halinde ise davalar reddedilecek.
9.08.2022 Ekonomi
Okul servislerine zam geldi mi, okul servis ücretleri ne kadar oldu, yüzde kaç zam geldi? Okul servis ücretleri 2022
Okul servislerine zam geldi mi, okul servis ücretleri ne kadar oldu, yüzde kaç zam geldi? Okul servis ücretleri 2022 Okul servislerine zam geldi mi, okul servis ücretleri ne kadar oldu? Artan maliyetler, okul servis ücretlerine de yansıdı. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına az bir süre kala, velilerin servis zamlarını araştırıyor. Mevcut tarifede alt limit olan 0-1 kilometre arası aylık 554 lira olarak fiyatlandırılırken, 25 kilometreyi aşan her kilometre başına 11 lira 62 kuruş ödeme yapılıyor. Peki, okul servis ücretleri zamlandı mı, yeni zam yapılacak mı?
4.08.2022 Ekonomi
Sıfır arabalar tükendi, kimse araç bulamıyor! 30 bin TL kapora verip bekliyorlar, tarih verildi! Sıfır araç fiyatları ise...
Sıfır arabalar tükendi, kimse araç bulamıyor! 30 bin TL kapora verip bekliyorlar, tarih verildi! Sıfır araç fiyatları ise... Sıfır arabalarla ilgili son durum ne? Açıklama geldi. Düşük veya orta segmentte otomatik vitesli araç kalmadı. Ağustos ayında herhangi bir sıfır araç bulmak neredeyse imkânsız. Bayi yetkililerinden gelen açıklamaya göre ÖTV matrahlarında güncelleme yapılsa dahi hemen aracın bulunamayacağı, tedarikten dolayı halen yeterli aracın gelmediği belirtiliyor. Yerli üretim otomobiller de satan bayinin satış temsilcisi, müşterilerden 30 bin TL kapora alınıp, araç satışı gerçekleştiğinde kur hangi seviyedeyse o seviyeden satışının yapıldığını söyledi. Öte yandan ÖTV düzenlemesi sonrası araba fiyatlarında bir düşüş olup olmayacağı da takip ediliyor. İşte sıfır araba fiyatlarına ilişkin açıklamalar ve piyasada son durum...
2.08.2022 Ekonomi
Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika! Aylar sonra ilk! Araba fiyatlarında büyük düşüş! ÖTV düzenlemesi sonrası...
Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika! Aylar sonra ilk! Araba fiyatlarında büyük düşüş! ÖTV düzenlemesi sonrası... Araba almak isteyen milyonları ilgilendiriyor. Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Araba fiyatları düşüşe geçti. İkinci el otomobil piyasasında hareketlilik yaşanıyor. ÖTV'deki düzenleme yetkisinin cumhurbaşkanına geçirilmesi, otomobil piyasasında olumlu etki yaptı. ÖTV'de yapılması beklenen indirim söylentisi şimdiden ikinci el piyasasında fiyatların düşmesine neden oldu. ÖTV'de düzenleme yetkisinin cumhurbaşkanına geçirilmesi ikinci el otomobil piyasasında da olumlu etki yaptı. "ÖTV'de düzenleme yapılacak" söylentisi sonrası fiyatlarda gözle görülür düşüş yaşandı. İnternetteki ilanlarda; 350 bin liraya kadar olan araçlarda 10-15 bin, 1 milyon lira bandındaki üst segment araçlarda ise 30-40 lira aralığında indirim gözlemlendi. Peki ikinci el araba fiyatları düşecek mi, indirim yapılacak mı? Ağustos ayında otomobil fiyatları düşer mi? Sıfır ve ikinci el araç fiyatları ucuzlayacak mı? İşte ÖTV düzenlemesinin ikinci el piyasasına yansımaları...
28.07.2022 Ekonomi
Elektrik ve doğal gaz faturaları düşecek! EPDK'dan faturalarla ilgili önemli karar! Her yıl...
Elektrik ve doğal gaz faturaları düşecek! EPDK'dan faturalarla ilgili önemli karar! Her yıl... Elektrik ve doğal gaz faturalarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Elektrik ve doğal gaz faturaları için EPDK harekete geçti. Faturaların yerli yazılımla düşürülmesi için kollar sıvandı. Yazılımın büyük bölümünün yurt dışından olduğu belirlenirken, ilk alım için 160 milyon dolar, her yıl lisans ücreti içinde 35 milyon dolar ödendiği tespit edildi. Atılan adım sayesinde faturalar üzerindeki önemli bir maliyetin ortadan kaldırılacağı ifade ediliyor.
12.07.2022 Ekonomi
Simite zam geldi mi, İstanbul’da simit ne kadar oldu? 1 Temmuz simit zammı!
Simite zam geldi mi, İstanbul’da simit ne kadar oldu? 1 Temmuz simit zammı! Simite zam geldi mi, İstanbul’da simit ne kadar oldu? İstanbul’da simit 5 lira oldu. 4 liraya satılan simit artık 1 Temmuz itibarıyla 5 liradan satılacak. İstanbul UN-İŞ Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği simitçilere yazı gönderdi.
1.07.2022 Ekonomi
Fiyatlar düşecek! Milyonlara güzel haber! Yasaklandı
Fiyatlar düşecek! Milyonlara güzel haber! Yasaklandı Sebze meyve fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Fiyatlar düşecek. Uzun bir süredir üzerinde çalışılan hal yasasında artık geri sayım başladı. Tekelleşmeyi sonlandıracak ve aracıları da azaltacak düzenlemeyle birlikte sebze-meyve ticareti büyük bir değişim yaşayacak. Fiyatların artmasına neden olan etkinlerden birinin de hal esnafının birbirine ürün satması olduğu değerlendiriliyor. Ürünlerin el değiştirmesinin fiyat artışını da beraberinde getirdiği belirtilirken, bunun önlenmesine yönelik bir adım atılabileceğine dikkat çekiliyor.
4.06.2022 Ekonomi
Moda tasarımcısı Emre Coşgun otomobilinde bıçaklanarak öldürüldü
Moda tasarımcısı Emre Coşgun otomobilinde bıçaklanarak öldürüldü Denizli'de yaşayan moda tasarımcısı Emre Coşgun (34), kendisine ait otomobilde tartıştığı arkadaşı Onur Ş. (32) tarafından göğsünden bıçaklanarak öldürüldü. Polis ekiplerince olay yerinde gözaltına alınan Onur Ş., Coşgun'u başkasının öldürdüğünü iddia etti.
12.03.2022 Yaşam
Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili son dakika zam açıklaması! 5 litrelik ayçiçek yağı...
Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili son dakika zam açıklaması! 5 litrelik ayçiçek yağı... Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Ayçiçek yağı fiyatlarına yeniden zam geldi. Ayçiçek yağı fiyatları yine yükseldi. Aralık ayının son haftasında sembolik bir indirim yapan zincir marketler, 5 litrelik yağın fiyatını yeniden 119-140 liraya çıkardı. Fiyat artışlarını hammadde sıkıntısına bağlayan Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, fiyatları düşürme yolunun üretimi artırmaktan geçtiğini söyledi.
8.02.2022 Ekonomi
Denizli'de hafif ticari araç otomobille çarpıştı: 1 çocuk öldü, 4 yaralı
Denizli'de hafif ticari araç otomobille çarpıştı: 1 çocuk öldü, 4 yaralı Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde hafif ticari araç ile otomobilin çarpıştığı kazada 1 çocuk öldü, 3'ü çocuk 4 kişi yaralandı.
7.11.2021 Yaşam
Markette 5 litre, evde ise 4,5! Hemen fotoğrafını çekin, 115 bin TL cezası var
Markette 5 litre, evde ise 4,5! Hemen fotoğrafını çekin, 115 bin TL cezası var Marketlerde ortaya çıkan gramaj oyunları herkesi şaşırtıyor. Marketten 5 litre yağ alan vatandaş, eve gittiğinde 4,5 litre olduğunu görünce yetkililere şikayette bulundu ve denetimlerin artmasını istedi. Bakanlığın diğer bir şikayet üzerine yaptığı denetimde ise başka bir markette 200 gramlık pakette 150 gramlık ceviz satıldığı ortaya çıktı. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, vatandaşların böyle durumlarla karşılaşması durumunda fotoğrafını çekip şikayet edilmesi tavsiyesinde bulundu.
30.09.2021 Ekonomi
Hesaplara 4842 TL yatırılacak! En yüksek ödeme, yüzde 200...
Hesaplara 4842 TL yatırılacak! En yüksek ödeme, yüzde 200... Hesaplara 4 bin 842 lira yatırılacak. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Kuruşu kuruşuna hesaplandı ve belli oldu. Memurlara verilecek ödül tutarının ne kadar olacağı merak ediliyordu. Devlet memurlarına maaşlarının yüzde 200'üne kadar ödül verilebiliyor. Bu rakam da 4 bin 842 liraya karşılık geliyor. Ancak bu rakam en yüksek ödenecek ücreti temsil ediyor. 4 bin 842 liranın üzerinde ödeme yapılamıyor, altında ödeme ise yapılabilir.
20.09.2021 Ekonomi
Avustralya’dan sonra Fransa'ya bir darbe de İsviçre’den
Avustralya’dan sonra Fransa'ya bir darbe de İsviçre’den Son dakika haberi... Fransa, Avustralya’nın savunma anlaşmasını iptal etmesinin ardından şimdi de İsviçre’nin Paris’ten alacağını duyurduğu Rafale savaş uçaklarından vazgeçmesiyle şokta. Bern yönetimi daha cazip olduğunu belirterek F-35 satın alacağını duyurdu. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, kasım ayında ağırlayacağı İsviçreli mevkidaşı Guy Parlemin’le görüşmeyi tek taraflı iptal etti.
20.09.2021 Dünya
Zam yapıyorlar! Gram gram çalıyorlar
Zam yapıyorlar! Gram gram çalıyorlar Gizli zam uygulaması pandemi döneminde başladı. Pek çok kişi gramları kontrol etmeden alışveriş yaptığı için gramaj hilelerinden habersiz. Aynı ücrete daha az ürün satarak gizli zam yapan firmalar için devlet harekete geçti. Pandemi sürecinde ambalajlı gıda ve temel tüketim ürünlerinde gramaj azalırken, fiyatın değişmemesi gizli zam oyununu gözler önüne serdi. Bazı paketlerde 200 gramlık fındığın 160 grama, 100 gramlık ayçekirdeğinin de 74 grama kadar düştüğü anlaşıldı. Uzmanlar, tüketicilere ürün alırken mutlaka paketteki gramaja bakmaları, gerekirse ilgili yerlere şikayet etmeleri önerisinde bulundu.
19.08.2021 Ekonomi
1.000 TL zam yapıyorlar! Kiracılar dikkat, fiyat artışı...
1.000 TL zam yapıyorlar! Kiracılar dikkat, fiyat artışı... Milyonlarca kiracıyı çok yakından ilgilendiriyor. Kiralık ev fiyatlarının yükselmesi nedeniyle birçok mülk sahibi evini yeniden daha yüksek fiyata kiraya vermek istiyor. Bu nedenle oturmakta olan kiracıyı çıkarıyor. Yeni kiracı ile birlikte yeni kira bedeli belirlenerek, yeniden depozito almak ev sahiplerine karlı görünüyor. Örneğin İstanbul’da 1500 TL olan bir daire yeni kiracılara 2500 TL’lere kadar fiyatlara kiralanabiliyor. Ancak ev sahipleri yükümlülüklerini yerine getirdiği müddetçe kiracılarını çıkaramaz. Evin satışının yapılaması durumunda bile kira kontratı geçerliliğini korur.
12.07.2021 Ekonomi
Zam geldi! 3.416,14 TL oldu, temmuzdan itibaren...
Zam geldi! 3.416,14 TL oldu, temmuzdan itibaren... Temmuz ayının gelmesi ile birçok kişinin maaşına zam yapıldı. Enflasyon oranın açıklanması ile zam miktarları da netleşti. Herkes maaşının ne kadar artacağını merak ediyor. Tek tek maaş artışları açıklandı. Maaşlara yapılan zam ile birlikte pek çok ücret de zam geldi. Memurları çok yakından ilgilendiren bir ödeme kaleminde de artış oldu. Temmuzdan itibaren memura verilecek ödül tutarı 3.416,14 TL oldu.
11.07.2021 Ekonomi
Bankada parası olan milyonları ilgilendiriyor! İade edilecek
Bankada parası olan milyonları ilgilendiriyor! İade edilecek Bankada parası olan milyonlarca kişi için geçerli. Harekete geçildi. Bildirim zorunluluğu geliyor. Ayrıca para iadesi yapılacak. Bankalar tek tek müşterilerini uyarmıştı. Çoğu kişi uygulamadan haberdar olmadığı için işlem yapmıyordu. Bankalar müşterilerini son tarihi kaçırmamaları için bilgilendirdi. Bankada unutulan paraların zaman aşımına uğraması söz konusu. Binlerce kişi bu hesaplardan kalan parasını çekmiyor. Zaman aşımı nedeniyle TMSF’ye ve Yatırımcı Tazmin Merkezi’ne devredilen alacak ve emanetlere iade yolu açılıyor. Meclis'e sunulan düzenleme kapsamında zaman aşımı nedeniyle devredilen paralar hak sahipleri tarafından talep edilmesi halinde iade edilecek. Uygulama ile mülkiyet hakkının güvence altına alınması amaçlanırken, sermaye piyasalarına olan güvenin de zedelenmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Sadece geçtiğimiz yıl 10 yıl içinde hiçbir işlem yapılmayan 1 milyon 44 bin hesap açıldı ve toplam 217 milyon lira para sahibi başvuru yapmadığı için TMSF'ye devredildi.
7.04.2021 Ekonomi
Araba alacaklar için büyük fırsat! Sıfır faiz seçeneği...
Araba alacaklar için büyük fırsat! Sıfır faiz seçeneği... Araba alacak herkesi ilgilendiriyor. Ödemelerde büyük kolaylık sağlanıyor. Araba alımında sıfır faizli kredi seçeneği sunuluyor. Kampanya nisan ayı için geçerli. Araba almayı planlayan pek çok kişi taksit seçeneklerinden yararlanmak istiyor. Otomotiv firmaları çeşitli kampanyalarla araba alıcılarına ödeme kolaylığı sağlıyor. Opel tarafından nisan ayına özel finansman seçenekleri sunuluyor. Araba almak isteyenlere 0,99 faiz oranı ile araba alma fırsatı veriliyor. Ayrıca KOBİ'lere özel sıfır faiz imkanı da bulunuyor.
5.04.2021 Otomobil
Emlakçılıkta yeni dönem! Artık yapılamayacak, ev alan ve ev satanlar...
Emlakçılıkta yeni dönem! Artık yapılamayacak, ev alan ve ev satanlar... Bakanlık harekete geçti ve açıklama geldi. Artık yapılamayacak. Uygulama uzun süredir gündemdeydi. Yeni düzenlemede geri sayım başladı. Ev alacak ya da evini satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Son tarih 31 Mart'a kadar uzatılmıştı. Yetkisi olmayanlar artık yapamayacak. Yapanlara ise yakalanmaları halinde ceza uygulanacak ve cezalar 10 katına kadar çıkabilecek. Emlakçılar için bakanlıktan maille 'yetki belgesi başvuru' uyarısı geldi. Eğer son tarihe kadar başvuru yapılmazsa 1 Nisan'dan itibaren emlakçılık yapılamayacak. İhbar için şikayet hattı da kuruldu.
26.03.2021 Ekonomi
İki ülke liderinden tarihi adım! İlk kez Türkçe konuştular
İki ülke liderinden tarihi adım! İlk kez Türkçe konuştular Son dakika haberine göre; Özbekistan’daki zirvede tarihi anlar yaşandı. Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile Özbek mevkidaşı Şevket Mirziyoyev, ilk kez bir resmi görüşmede Rusça yerine Türkçe konuştu. Türk Cumhuriyetlerinde son yıllarda Rus Kiril alfabesi yerine Latin alfabesinin kullanımına yönelik kararlar alındığı da biliniyor.
15.03.2021 Dünya
Tüm Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün açıklayacağı müjdeyi bekliyor!
Tüm Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün açıklayacağı müjdeyi bekliyor! Tüm Türkiye'nin beklediği gün geldi. Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Çarşamba günü Millete Sesleniş konuşmamı özellikle izlemenizi tavsiye ediyorum. Sizlere birçok güzellikleri takdim edeceğim" açıklamasının üzerine bugüne kilitlendi. Günlerdir sosyal medya ve yazışma gruplarının gündeminde olan "Erdoğan'ın müjdesi ne olacak?" sorusu bugün cevabını buluyor. Cumhurbaşkanlığı'ndan, Erdoğan'ın açıklayacağı müjde ile ilgili ser verilip sır verilmezken, kulislerde birçok tahmin yürütülüyor.
10.02.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Yenişafak ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yenişafak haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.