Yemek Ücreti

Yemek Ücreti

Son dakika yemek ücreti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yemek ücreti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yemek ücreti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yemek Ücreti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yemek ücreti gelişmeleri de dahil olmak üzere 524 yemek ücreti haberi bulunmuştur. Tüm yemek ücreti haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yemek yardımında gözden kaçan detay! Maaşa ve prime doğrudan etki ediyor
Yemek yardımında gözden kaçan detay! Maaşa ve prime doğrudan etki ediyor Çalışan herkesi ilgilendiriyor. Şirketlerin gelir vergisinden istisna tutulacağı günlük yemek bedeli belli olmuştu. 2024 yılı günlük yemek bedeline yüzde 54.54 zam yapılmıştı. Konuyla ilgili merak edilen soruların başında 'yemek yardımı için sınır var mı?' geliyor. İşte yemek yardımıyla ilgili kritik detay...
9.02.2024 Çalışma Hayatı
Devlet memurları için yemek bedelleri belli oldu
Devlet memurları için yemek bedelleri belli oldu Devlet memurlarına yiyecek yardımı yönetmeliği uygulama tebliği Resmi Gazete'de yer aldı.
9.01.2024 Memur
Yemek ücretlerine ne kadar zam geldi? Asgari ücret zam oranı belli oldu, yemek ücretleri masada!
Yemek ücretlerine ne kadar zam geldi? Asgari ücret zam oranı belli oldu, yemek ücretleri masada! Asgari ücret zam oranı yüzde 49 olarak açıklandı. Buna göre 2024 net asgari ücret 17 bin 2 lira oldu. Tüm ödemelerde değişikliğe neden olan asgari ücret, kıdem tazminatı, işsizlik maaşı, engelli aylığında artışa neden oluyor. Ancak yemek ücretlerinde yaşanacak artış da merak ediliyor. Peki yemek ücretlerine ne kadar zam geldi?
27.12.2023 Ekonomi
Yemek kartı ve ücretiyle ilgili flaş ayrıntı! Büyük risk barındırıyor
Yemek kartı ve ücretiyle ilgili flaş ayrıntı! Büyük risk barındırıyor Asgari ücret artışı ve ekonomik dalgalanmaların gölgesinde, çalışanların ve işverenlerin gündeminde yeni bir konu var: Yemek kartları ve nakit yemek yardımları. Milliyet yazarı Cem Kılıç'ın analizine göre, bu uygulamaların çalışanların beslenme alışkanlıkları ve mali refahı üzerindeki etkileri, iş dünyasında önemli bir tartışma başlattı. Yemek kartlarının sağladığı faydalar ve nakit yardımlarının yarattığı riskler, ekonomik koşulların zorlaştığı bu dönemde daha da belirginleşti. İşte milyonlarca çalışanın merak ettiği detaylar...
19.12.2023 Ekonomi
Çalışanların yemek parası güncellenmeli! En az 173 lira...
Çalışanların yemek parası güncellenmeli! En az 173 lira... Çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bir öneri geldi. KDV artışı sebebiyle çalışanları yemek ücretleri düşük kaldı. KDV oranındaki artış, hem de yemek ve gıda fiyatlarındaki artışlardan dolayı en son Ocak 2023 itibariyle 110 TL + KDV olarak açıklanan günlük yemek bedeli istisna tutarı çalışanın düzgün beslenmesi adına yetersiz kaldı. Peki yemek ücretleri ne kadar yükseltilecek? İşte çalışanları ilgilendiren detaylar...
28.07.2023 Çalışma Hayatı
Borsa İstanbul'dan illüzyonist Aref'e tedbir! Hisse kısa sürede yüzde 576 yükseldi...
Borsa İstanbul'dan illüzyonist Aref'e tedbir! Hisse kısa sürede yüzde 576 yükseldi... BİST, illüzyonist Aref Ghafouri ve Eren Çayır isimli kişiler hakkında yatırımcı bazında tedbir uygulama kararı aldı. İki ismin BİST'te işlem gören ve kısa sürede katbekat yükseliş gösteren Avrupa Yatırım Holding hissesinde işlem yaptıkları tespit edildi.
22.06.2023 Ekonomi
Londra'da operasyonla ayrılmışlardı! Mucize ikizler 5 yaşında
Londra'da operasyonla ayrılmışlardı! Mucize ikizler 5 yaşında Mucize ikizler 5 yaşına girdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde 2020 yılında 2 yaşındayken Londra’da yapılan operasyonla ayrılan siyam ikizleri Derman-Yiğit Evrensel, 5’inci yaş günlerini tedavi ve takiplerinin devam ettiği Ankara Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde kutladı. Anne Fatma Evrensel ve baba Ömer Evrensel ve ağabeyleri Kürşat Evrensel’e hastanedeki doktor ve hemşireler eşlik etti.
22.06.2023 Gündem
Asgari ücrete ek yemek ücreti!
Asgari ücrete ek yemek ücreti! Asgari ücretli çalışan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Yıl sonuna kadar işverenlerin yemek bedelinden istisna edebileceği kazanç tutarı 105,75 TL olarak uygulanacak.
22.06.2023 Ekonomi
Yol ve yemek parası hesabına son noktayı Yargıtay koydu
Yol ve yemek parası hesabına son noktayı Yargıtay koydu Milyonlarca işçiyi yakından ilgilendiren bir karara imza atan Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, yol ve yemek ücreti alacaklarının hesabında, işçinin fiilen çalıştığı günler esas alınarak hesaplanması gerektiğine hükmetti. Yüksek Mahkeme, bu tür davalarda 30 gün değil izinlerin çıkarılmasıyla 26 gün üzerinden hesap yapılmasının hakkaniyetli olduğuna dikkat çekti.
Tazminat ve uzaktan çalışma hakkı doğuyor!
Tazminat ve uzaktan çalışma hakkı doğuyor! Pandemi döneminde bir zorunluluk olarak başlayan uzaktan çalışma modeli, deprem sonrası yeniden gündeme geldi. Çalışanlar belli koşullarda uzaktan çalışmayı talep edebiliyor. İşverenin kabul etmemesi durumda kıdem ve ihbar tazminatı ile iş akdinin feshedilmesi gündeme geliyor.
22.03.2023 Çalışma Hayatı
Özel okulda bir öğlen yemeği 200 lira! Tercihe bağlı ücretler zorunlu oldu, velilerden tepki
Özel okulda bir öğlen yemeği 200 lira! Tercihe bağlı ücretler zorunlu oldu, velilerden tepki İzmir'de bir özel okul, iddiaya göre gelecek yıl için kayıt yaptırmak isteyen velilerden sözleşmede yer almayan ve velinin tercihine bırakılan yemek ücreti ve genel gider katkı payını zorunlu tuttu. İstenilen ücretin kanun dışı olduğunu belirten veliler hukuki yollara başvururken, "Yaklaşık 50 bin TL olan yıllık okul ücreti, yasal olmayan ilave ücretlerle 100 bin liraları buluyor, bu parayı ödemezsek kayıtların yenilenmeyeceği söyleniyor. Öğrencinin öğlen yemeği için yaklaşık 200 lira ücret isteniyor" diyerek duruma tepki gösterdi.
31.01.2023 Eğitim
Sözleşmeliye kadro Meclis’e ne zaman gelecek? Sözleşmeliye kadro ne zaman Meclis’te, yürürlüğe gireceği tarih açıklandı mı?
Sözleşmeliye kadro Meclis’e ne zaman gelecek? Sözleşmeliye kadro ne zaman Meclis’te, yürürlüğe gireceği tarih açıklandı mı? Sözleşmeliye kadro konusu gündemdeki yerini koruyor. Bakan Bilgin tarafından TBMM'ye sunulan kanun teklifinin ne zaman yasallaşacağı bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur-SEN'in ortak çalışmaları ile yürütülen süreç Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla tamamlanacak. Kabine toplantısında gündeme gelecek olan sözleşmeliye kadro şartları neler, ne zaman verilecek, hangi tarihte yürürlüğe girecek? Sorularının yanıtı araştırılıyor.
9.01.2023 Memur
Yemek ücretlerine zam geldi! Tüm çalışanları ilgilendiriyor
Yemek ücretlerine zam geldi! Tüm çalışanları ilgilendiriyor Çalışan milyonlar yemek ücretinin yeni yılda ne kadar olacağını merak ediyordu.2023 yemek parası netleşti. Yeni dönemde yemek parası ödemeleri, yemek çekinin haricinde 2023 yılında hesaplara da yatırılabilecek. Normal şartlar altında yemek çeki olarak verildiğinde işverenin gider gösterebildiği yemek parası, yeni yılda maaşa dahil olarak ödenebilecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Memur ve emekliye yüzde 25 zam
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Memur ve emekliye yüzde 25 zam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da "Sözleşmeliye Kadro Şöleni" programında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emekli maaş artış oranının yüzde 25 olarak uygulanacağını açıkladı.
3.01.2023 Gündem
Sözleşmeliye kadro müjdesinde detaylar ortaya çıktı! Harcırah, tazminat ve yükselme...
Sözleşmeliye kadro müjdesinde detaylar ortaya çıktı! Harcırah, tazminat ve yükselme... Binlerce sözleşmeli personele, kadro müjdesi. 500 bin sözleşmeliye kadrolu memuriyette detaylar ortaya çıkmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir şölende ayrıntılar açıklanacak. Kademe, derece ilerleme ve kurumlar arası yer değişikliği hakkına sahip olunacak. İşte kadroya geçen sözleşmeli personellerin yeni hakları...
3.01.2023 Çalışma Hayatı
2023 yemek ücreti ne kadar oldu, 110 TL mi?  Yemek parası istisna tutarı açıklandı!
2023 yemek ücreti ne kadar oldu, 110 TL mi?  Yemek parası istisna tutarı açıklandı! Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "2023 yılı ücret gelirlerinde uygulanacak gelir vergisi tarifesini belirledik" dedi. Peki, 2023 yemek ücreti ne kadar oldu? 2023 yemek ücreti belli oldu mu? İşte 2023 yemek ücreti istisnası…
30.12.2022 Çalışma Hayatı
2023 yemek ücreti ne zaman açıklanacak? Yemek ücreti 2023 yılında ne kadar olacak, günlük yemek ücreti belli mi?
2023 yemek ücreti ne zaman açıklanacak? Yemek ücreti 2023 yılında ne kadar olacak, günlük yemek ücreti belli mi? 1 Aralık 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere çalışanlar için yapılan 51,01 TL'ye kadar olan yemek ödemeleri gelir vergisi, damga vergisi, SGK işçi payı, SGK işveren payı, işsizlik sigortası işveren payı ve işsizlik sigortası işçi payı gibi ödemelerden muaf tutuldu. Peki, yemek ücreti ne kadar olacak, 2023 yemek ücreti ne zaman açıklanacak?
27.12.2022 Ekonomi
Asgari ücretten yüksek maaş alanlar ne kadar zam alacak?
Asgari ücretten yüksek maaş alanlar ne kadar zam alacak? Asgari ücret zam oranı belli oldu. Özel sektörde yüksek maaşla çalışanlar ise, kendilerine ne kadar zam yapılacağını merak ediyor. Zam oranları ile ilgili uzman isimden dikkat çeken bir açıklama geldi. İşte yeni maaşlar ile ilgili merak edilen detaylar...
23.12.2022 Çalışma Hayatı
Asgari ücret ile ilgili flaş vergi düzenlemesi önerisi! KDV yüzde 1'e indirilmeli
Asgari ücret ile ilgili flaş vergi düzenlemesi önerisi! KDV yüzde 1'e indirilmeli Asgari ücretlileri yakından ilgilendiren vergi düzenlemesi önerisi geldi. Vergi Hukuku uzmanı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, "Türkiye’de vergi yükünü taşıyan ana kesimin ücretliler olduğuna dikkat çekerek, “Asgari ücret belirlenirken geçim şartları ile yoksulluk sınırının dikkate alınması Anayasal bir zorunluluktur. Bunun için ise, sadece asgari ücret miktarına odaklanmak yeterli değildir. Asgari ücretli üzerindeki ağır vergi yükünün de dikkate alınması gerekir. Aksi halde, bir el ile verilen diğer el ile alınmış olunur” dedi.
20.12.2022 Ekonomi
Yemek kartlarıyla ilgili flaş gelişme!
Yemek kartlarıyla ilgili flaş gelişme! Yemek Kartları Derneği Başkanı Öner Piyade, yemek kartlarının marketlerde kullanılamayacağı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.
15.12.2022 Gündem
Yemek kartları market alışverişinde kullanılmayacak mı? Yemek kartı marketlerde geçecek mi, geçmeyecek mi? Yemek kartı market alışverişi!
Yemek kartları market alışverişinde kullanılmayacak mı? Yemek kartı marketlerde geçecek mi, geçmeyecek mi? Yemek kartı market alışverişi! Yemek kartları 1 Aralık 2022 itibarıyla yeni döneme başladı. Söz konusu düzenleme çalışan ve işverenlerde soru işaretlerine neden oldu. Arama motorlarına yönelen vatandaşlar “Yemek kartları kalkacak mı, yemek kartları marketlerde geçmeyecek mi, yemek kartı markette geçecek mi? sorularına yanıt aramaya başladı. Öte yandan Yemek Kartları Derneği Başkanı Öner Piyade çıkan haberler üzerine açıklamalarda bulundu. İşte İşte Yemek kartı market alışverişi ile ilgili son durum...
14.12.2022 Ekonomi
Yemek kartlarına market yasağı! Yemek kartı market alışverişi kalktı mı?
Yemek kartlarına market yasağı! Yemek kartı market alışverişi kalktı mı? Sosyal güvenlik ve vergi konularında uzman Hürriyet yazarı Noyan Doğan, işverenler tarafından çalışanlara nakden ödenen yemek bedelinin prime esas kazanca dahil edilmeyeceğine yönelik kanuni düzenlemeyi yazdı. Peki, Yemek kartı market alışverişi kalktı mı? Yemek kartlarına market yasağı hakkında merak edilenler…
14.12.2022 Ekonomi
Yemek kartı ile market alışverişi yapan çalışanlar dikkat! Değişiklik yapıldı
Yemek kartı ile market alışverişi yapan çalışanlar dikkat! Değişiklik yapıldı Milyonlarca çalışan yemek parasını market alışverişlerinde kullanıyordu. Ancak yemek kartları ile ilgili yapılan değişiklik çalışanlarda endişe yarattı. İşveren tarafından ödenen yemek paraları artık market ve diğer alışverişlerde kullanılamayacak mı? Detaylar belli oldu.
14.12.2022 Çalışma Hayatı
Kamuda çalışan işçileri kapsıyor! Yemek ücretlerine zam geldi
Kamuda çalışan işçileri kapsıyor! Yemek ücretlerine zam geldi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan arasında imzalanan Kamu Toplu Sözleşmesi Ek Protokolü ile kamu kurumlarında çalışan işçilerin günlük yemek ücreti net 55 TL’ye çıkartıldı.
5.10.2022 Ekonomi
Nakit olarak ödenecek! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor
Nakit olarak ödenecek! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor Yemek kartı uygulaması ile ilgili yeni düzenleme geliyor. Düzenleme sonrası yemek ücretini nakit olarak almayan çalışanlar, işverene sağlanacak vergi muafiyeti ile yemek parasını nakit olarak alabilecek.
5.10.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yemek Ücreti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yemek ücreti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.