Yeme Bozukluğu

Yeme Bozukluğu

Son dakika yeme bozukluğu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yeme bozukluğu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yeme bozukluğu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeme Bozukluğu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yeme bozukluğu gelişmeleri de dahil olmak üzere 241 yeme bozukluğu haberi bulunmuştur. Tüm yeme bozukluğu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sonbahar depresyonunda bu belirtilere dikkat! En çok da kadınlarda görülüyor!
Sonbahar depresyonunda bu belirtilere dikkat! En çok da kadınlarda görülüyor! Güneşli ve sıcak havalar geride kaldı. Sonbahar ile birlikte bulutlu, soğuk havalar mevsimsel depresyonu da beraberinde getirdi. Havaların kapanmasıyla görülen bu depresyon tipi, uyku bozukluğu, iştah artışı veya azalması, yorgunluk hissi, cinsel isteğin azalması olarak kendini gösteriyor. Sonbahar ve kış döneminde günlerin kısalması ve güneşin yerini daha karanlık günlere bırakması kişilerin kapalı ortamlarda daha uzun süre vakit geçirmesi ise mevsimsel depresyonu tetikleyen en büyük nedenler olarak görülüyor. Uzman Psikolog Kaan Üçyıldız mevsimsel depresyonun kadınları daha çok etkilediğine dikkat çekerek, mevsimsel depresyona yönelik bilinmeyenleri gazetevatan.com için yanıtladı.
23.09.2023 Sağlık
Aralıklı oruç ile ilgili dikkat çeken açıklama!
Aralıklı oruç ile ilgili dikkat çeken açıklama! Aralıklı oruç diyetinin günde sadece 2 öğünden oluşan beslenme şekli olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Fatma Gizem Bahadır, “Aralıklı oruçta 16 saat yemek yenilmez. Daha sonra öğün alınır ve ardından tekrar 8 saat aç kalınır. Aralıklı oruç diyeti kahvaltı ve akşam öğününden oluşur. Gün boyunca kalori alımını kısıtlayarak kilo verme konusunda yardımcı olabilir. Vücudu bazı zamanlarda dinlenmeye alıp toksik öğelerin atılmasını sağlar. Vücudun kendini daha kolay onarmasını sağlar” dedi.
5.01.2023 Sağlık
Kışın ortaya çıkıyor! İki hafta devam ediyorsa dikkat
Kışın ortaya çıkıyor! İki hafta devam ediyorsa dikkat Kış geldi çattı. Soğuk havaların etkisiyle insanların davranışları da değişmeye başladı. Toplumda birçok kişiyi etkileyen bu durum 'kış depresyonu' olarak da biliniyor. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre 2020’ye kadarki 11 yılda antidepresan kullanım oranı yaklaşık yüzde 70 arttı. Bakanlığın, 2020 yılına ait son sağlık istatistiklerine göre, 2009 yılında 1000 kişi başına günlük 29 antideprasan ilacı düşerken, bu oran 2020’de 49’a çıktı.2021 yılında yaklaşık 5 milyon kutu artışla 59 milyon 641 bin 14'e yükseldi. Peki bu depresyon ile nasıl başa çıkarız? Hangi noktada doktora başvurmamız gerekiyor? İşte detaylar...
4.12.2022 Sağlık
Ünlü isimlerin zayıflama sırrı: Aralıklı Oruç
Ünlü isimlerin zayıflama sırrı: Aralıklı Oruç Hareketsiz yaşam tarzı, hazır gıdalar, çeşitli rahatsızlıklar kilo artışına neden oluyor. Dünya genelinde obezite giderek artarken, fazla kilo kişilerin yaşam kalitesini de olumsuz etkiliyor. Bu nedenle kilo kontrolü birçok kişinin gündeme. Ünlü isimler de kilo vermek için pek çok yöntemi deniyor. Ünlülerin yeni favorisi ise 'İntermittent Fasting. Aralıklı oruç olarak bilinen İntermittent Fasting beslenme şeklini hangi ünlüler uyguluyor? İF diyeti gerçekten sağlıklı mı? İşte aralıklı oruç ile ilgili merak edilen tüm detaylar…
16.09.2022 Magazin
YKS tercih sürecinde ailelere uzmanından uyarı! Tercih sürecinde stresle nasıl başa çıkılır?
YKS tercih sürecinde ailelere uzmanından uyarı! Tercih sürecinde stresle nasıl başa çıkılır? Üniversite tercih dönemi tek başına bölüm tercihi demek değildir. Klinik Psikolog Gözde Ceylan, üniversite adaylarının tercih yaparken birçok nedenden dolayı stres ve gerilim yaşayabileceklerine dikkat çekerek bu dönemde stresle nasıl başa çıkabileceği üzerine bilgiler paylaştı. Peki, Tercih sürecinde stresle nasıl başa çıkılır? İşte ailelerin dikkat etmesi gerekenler…
2.08.2022 Eğitim
Anne babalar dikkat! İstismarın habercisi olabilir
Anne babalar dikkat! İstismarın habercisi olabilir Çocuklarda görülen tıkanırcasına yemek yeme veya yemek reddi, hiç yememe gibi bozuklukların nedenlerinin mutlaka araştırılması gerektiğine dikkat çeken Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Elif Türel, “Çocuklarda görülen hırçınlık, saldırganlık, alt ıslatma ve dışkı kaçırma, yeme bozukları gibi birçok davranış problemi, çocuğun yaşadığı istismarın habercisi olabilir” uyarısında bulundu.
11.01.2022 Sağlık
Tedavi edilmeyen yeme bozuklukları ciddi sorunlara yol açıyor!
Tedavi edilmeyen yeme bozuklukları ciddi sorunlara yol açıyor! Yeme bozukluğu olan bireylerin bedensel, duygusal ve sosyal yönden yaşadığı anormal durum nedeniyle zarar görebildiğini belirten uzmanlar, aşırı ağırlık kaybının tehlikeli sağlık sorunlarına neden olabildiğini vurguluyor. Uzmanlar, yeme bozukluğu rahatsızlıklarının tedavi edilmemesi halinde kemiklerin zayıflaması, saç ve tırnaklarda kırılganlık, kas erimesi, halsizlik, kronik depresyon, tekrarlayıcı anksiyete gibi ciddi sağlık sorunlarının oluşabildiğine dikkat çekerek tedavisinde beslenme programının yanı sıra psikoterapinin de eş zamanlı uygulanması gerektiğini ifade ediyor.
14.12.2021 Sağlık
“Kemik erimesi sakatlık ve deformitelere neden oluyor”
“Kemik erimesi sakatlık ve deformitelere neden oluyor” Yaşlılık ile ortaya çıkan problemlerin başında gelen osteoporoz ya da halk arasındaki adıyla kemik erimesinin ileri yaş grubunda ciddi komplikasyonlara yol açtığının altını çizen Fizik Tedavi Uzmanı Uzm. Dr. Gül Erden Hocaoğlu, ‘’Kemik erimesine bağlı kırıklardan, sakatlıklardan, deformitelerden korunmak mümkün” dedi.
9.11.2021 Sağlık
Sosyal medya araçları olumsuz beden imajına yol açıyor!
Sosyal medya araçları olumsuz beden imajına yol açıyor! Genellikle başka bir alanda kendisini yeterli ve değerli hissetmeyen genç insanlarda beden üzerinden çekici olmaya yönelik çabalar ortaya çıkıyor. Düşük benlik saygısının beden memnuniyetsizliği ile ilişkili olduğunu belirten uzmanlar, sosyal medya araçları dışında televizyon reklamları, müzik videoları, reklam panoları ve dergiler gibi geleneksel medyaya maruz kalmanın erkek ve kadınlarda olumsuz beden imajına yol açtığını vurguluyor. Uzmanlar, beden görünümü ile aşırı uğraş içerisinde olan ve sürekli olarak kendisini yetersiz bulan gençlerin uzman yardımı alarak bu duruma yol açan nedenleri araştırmalarını tavsiye ediyor.
30.10.2021 Sağlık
Yeme bozukluğuna neden oluyor! Beden algısını bozuyor!
Yeme bozukluğuna neden oluyor! Beden algısını bozuyor! Genellikle başka bir alanda kendisini yeterli ve değerli hissetmeyen genç insanlarda beden üzerinden çekici olmaya yönelik çabalar ortaya çıkıyor. Düşük benlik saygısının beden memnuniyetsizliği ile ilişkili olduğunu belirten uzmanlar, sosyal medya araçları dışında televizyon reklamları, müzik videoları, reklam panoları ve dergiler gibi geleneksel medyaya maruz kalmanın erkek ve kadınlarda olumsuz beden imajına yol açtığını vurguluyor. Uzmanlar, beden görünümü ile aşırı uğraş içerisinde olan ve sürekli olarak kendisini yetersiz bulan gençlerin uzman yardımı alarak bu duruma yol açan nedenleri araştırmalarını tavsiye ediyor.
29.10.2021 Sağlık
Her yaşta ortaya çıkabiliyor! Depresyona neden oluyor!
Her yaşta ortaya çıkabiliyor! Depresyona neden oluyor! Dünya genelinde yaklaşık 125 milyon civarında insanı etkileyen sedef hastalığı, her yaşta ortaya çıkabiliyor. Toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla 29 Ekim günü, Dünya Sedef Hastaları Günü olarak kabul ediliyor. Prof. Dr. Emel Bülbül Başkan, Dünya Sedef Hastaları Günü’nde sedef hastalığı ile ilgili merak edilenleri anlattı.
25.10.2021 Sağlık
Gece yeme bozukluğu kadınlarda daha sık görülüyor
Gece yeme bozukluğu kadınlarda daha sık görülüyor Yeme bozukluklarından biri olan gece yeme bozukluğu sendromu kişinin gece uykusundan uyandıktan sonra akşam yemeğini yediği halde, geç saatlerde çok fazla yemek tüketmesi olarak tanımlanır. Yapılan araştırmalarda kadınların erkeklere oranla gece yeme bozukluğuna daha yatkın olduğu tespit edilmiştir. Kadınların yaşadıkları hormonel değişikler gece yeme eğilimini artırır. Sonbaharın gelişiyle birlikte günlerin kısalmasının gece yeme bozukluğunu tetiklediğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Pınar Çoban Çinko, konu hakkında bilgi verdi.
21.10.2021 Sağlık
Deniz Akkaya-Efe Önbilgin dava kavgası yeniden başladı
Deniz Akkaya-Efe Önbilgin dava kavgası yeniden başladı İş insanı Efe Önbilgin, kızının annesi Deniz Akkaya'nın kızının bikinili fotoğraflarını paylaşmasını engellemek için dava açmış ancak kaybetmişti. Bunun üzerine Önbilgin, kararı İstinaf Mahkemesi’ne taşıdı ve davanın yeniden görülmesi için başvurdu.
18.08.2021 Magazin
Sözleri tepki çeken Deniz Akkaya geri adım atmadı!
Sözleri tepki çeken Deniz Akkaya geri adım atmadı! “Şişman ve çirkin insanlarla muhatap olmak istemiyorum. Yeme bozukluğu ve kendine bakmamak duygusal hastalıktır” açıklaması yapan deniz Akkaya, geri adım atmadı. Akkaya “Artık konu çok yayıldı ama ben boşa konuşmam” dedi.
14.08.2021 Magazin
Bu belirtiler yeme bozukluğuna işaret ediyor!
Bu belirtiler yeme bozukluğuna işaret ediyor! Çocuklarda ve ergenlerde görülebilen yeme bozukluğu, birtakım ipuçları ile anlaşılabiliyor. Yeme hakkında takıntılı düşünce, davranışlar ve duyguların ipucu olarak değerlendirilebileceğini belirten uzmanlar, sıklıkla kalori hesabı yapılmasının ve uygulanan yoğun diyetlerin de yeme bozukluğuna işaret ettiğini vurguluyor. Gençlerin özellikle sosyal medyadaki “sıfır beden” fenomenler gibi olmak istedikleri için durumdan kötü etkilendiklerini kaydeden uzmanlar, aile tutumlarının da yeme bozukluğunda önemli bir etken olabildiğine dikkat çekiyor.
11.08.2021 Sağlık
Sağlıklı beslenme alışkanlığı takıntıya dönüşmemeli!
Sağlıklı beslenme alışkanlığı takıntıya dönüşmemeli! Günümüzde sağlıklı beslenme konularının popülerlik kazanmasıyla ortaya çıkan alışkanlıklar kişilerde takıntılı biçimde bir beslenme alışkanlığına yol açabiliyor. Sabri Ülker Vakfı’nın derlediği bilgilere göre “Ortoreksiya Nervoza” olarak geçen sağlıklı beslenme takıntısı ciddi fiziksel ve ruhsal sorunlara yol açabiliyor.
27.07.2021 Sağlık
Sosyal medya fenomenlerine 'filtre' yasağı geliyor!
Sosyal medya fenomenlerine 'filtre' yasağı geliyor! İskandinav ülkesinde sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda görüntülerde değişiklik yapmak için hemen hemen herkes tarafından kullanılan fotoğraf filtreleriyle ilgili flaş bir karar verildi. Norveç filtreli fotoğraflara yasak getirmeye hazırlanıyor.
6.07.2021 Gündem
Uğurtan Sayıner son yolculuğa uğurlandı
Uğurtan Sayıner son yolculuğa uğurlandı 'Bizimkiler' dizisinde 'Cemil' karakterini canlandıran tiyatro sanatçısı Uğurtan Sayıner son yolculuğuna uğurlandı.
29.06.2021 Magazin
Uğurtan Sayıner kimdir? Bizimkiler'in 'Cemil'i Uğurtan Sayıner hayatını kaybetti!
Uğurtan Sayıner kimdir? Bizimkiler'in 'Cemil'i Uğurtan Sayıner hayatını kaybetti! Bizimkiler dizisinde Cemil karakteri ile hafızalara kazınan Uğurtan Sayıner vefat etti. Birçok dizi ve filmde yer alan oyuncu, yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı hayatını kaybettiğı belirtildi. Peki, Uğurtan Sayıner kimdir? Uğurtan Sayıner kaç yaşındaydı? İşte Bizimkiler dizisinin 'Cemil' karakteri Uğurtan Sayıner'in hayatı, dizi ve filmleri...
28.06.2021 Gündem
Bizimkiler dizisinin Cemil'i tiyatro sanatçısı Uğurtan Sayıner vefat etti
Bizimkiler dizisinin Cemil'i tiyatro sanatçısı Uğurtan Sayıner vefat etti Türk televizyonuna damga vuran ve 1989- 2002 yılları arasında yayınlanan 'Bizimkiler' dizisinde Cemil karakterine hayat veren tiyatro sanatçısı 77 yaşındaki Uğurtan Sayıner, yaşamını yitirdi. Uğurtan Sayıner'in cenazesi, yarın Karşıyaka Ahmet Piriştina Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.
28.06.2021 Magazin
Yeme bozukluğu vakaları arttı! En sık kadınlarda ve ergenlerde görülüyor!
Yeme bozukluğu vakaları arttı! En sık kadınlarda ve ergenlerde görülüyor! Son dönemde sağlık ve diyet ile ilgili sosyal medya paylaşımları oldukça popüler hale geldi. Kullanıcıların 'Nasıl diyet yapılır?', 'Nasıl fit kalınır?' 'Günde kaç kalori yakılmalı?' gibi paylaşımlarla sıkça karşılaştığını vurgulayan uzmanlar, bazı web sitelerinin düzensiz yemek yemeyi teşvik ederek yeme bozukluğunu bir moda ya da güzellik algısı olarak göstermeye çalıştığını ifade ediyor. Uzmanlar yeme bozukluğunun ergenlerde, kadınlarda ve manken, dansçı, sporcu gibi meslek gruplarında başarılı genç kızlarda daha çok görüldüğüne dikkat çekiyor.
8.06.2021 Sağlık
Gece yeme sendromu en çok kadınlarda görülüyor!
Gece yeme sendromu en çok kadınlarda görülüyor! Gece uyanıp bilinçsizce yemek yemenin, beynin uyku uyanıklık kontrolünde yaşanan sorundan kaynaklandığını belirten uzmanlar, bu durumu uyurgezerliğe benzetiyor. Çoğunlukla genç kadınlarda görülen ve bir uyku bozukluğu olan bu sorun, kişiye aşırı kilo aldırabiliyor. Uyku sırasında kişinin farkında olmadan tehlikeli gıdalar yiyerek zehirlenebileceği uyarısında bulunan uzmanlar, bu durumun ilaç tedavisiyle ortadan kalkabileceğini belirtiyor.
14.05.2021 Sağlık
Pandemi ‘yeme bozuklukları’ riskini artırdı
Pandemi ‘yeme bozuklukları’ riskini artırdı Yapılan çalışmalar Covid-19 sürecinde yeme bozuklukları riskinin arttığını gösterirken, uzmanlar bu riskin pandeminin bitmesiyle ortadan kalkmayacağı konusunda uyardı.
28.02.2021 Sağlık
Yeme bozukluğu testi! Kaçamak mı, ruhsal sorun mu?
Yeme bozukluğu testi! Kaçamak mı, ruhsal sorun mu? Yeme bozuklukları, sağlıksız beslenme alışkanlıklarının gelişmesine neden psikolojik bir durumdur. Genellikle yiyecek, vücut ağırlığı veya vücut şekli ile ilgili bir takıntıyla başlar. Bazı durumlarda, yeme bozuklukları ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir ve hatta tedavi edilmezse ölümle sonuçlanabilir. Peki, Yeme bozukluğu nedir? Yeme bozukluğu belirtileri neler? Yemek bozukluğu testi nasıl yapılır? Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı yeme bozukluğunu anlamanın yollarını anlattı.
27.01.2021 Sağlık
“Anne ile bebek arasındaki ilişki kişinin beslenme tarzını oluşturuyor”
“Anne ile bebek arasındaki ilişki kişinin beslenme tarzını oluşturuyor” Yeme bozukluklarının altında bebeklik döneminde anne ile kurulan bağın rol oynadığını belirten Uzm. Dr. Emin Çağlar, “Psikiyatrik açıdan anne ile bebek arasındaki ilişki kişinin beslenme tarzını oluşturuyor. İlk 1 yaşta anne bebek ilişkisi bozulursa sonraki dönemlerde o çocukta beslenme ve yeme bozuklukları açısından risk meydana geliyor” dedi.
6.01.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Yeme Bozukluğu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yeme bozukluğu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.