Yazışmalar

Yazışmalar

Son dakika yazışmalar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yazışmalar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yazışmalar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yazışmalar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yazışmalar gelişmeleri de dahil olmak üzere 867 yazışmalar haberi bulunmuştur. Tüm yazışmalar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Eylem Tok, oğlunu Amerika'ya kaçırmıştı! Oğuz Murat Aci’nin babası konuştu: Belki içinde çok önemli deliller var
Eylem Tok, oğlunu Amerika'ya kaçırmıştı! Oğuz Murat Aci’nin babası konuştu: Belki içinde çok önemli deliller var Eyüpsultan'da yazar Eylem Tok’un 16 yaşındaki oğlunun karıştığı kaza sonucu Oğuz Murat Aci’nın hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturma sürerken, baba Özer Aci CNN TÜRK'e konuştu.
7.04.2024 Gündem
WhatsApp yazışmaları için AYM'den emsal karar! Mesajları nedeniyle işten çıkarılmıştı
WhatsApp yazışmaları için AYM'den emsal karar! Mesajları nedeniyle işten çıkarılmıştı Ordu’da, bir kamu kurumunda çalışan 3 işçi, kendi aralarında kurduğu WhatsApp grubundaki yazışmaları nedeni ile işten çıkarıldı. Ordu İş Mahkemesi'ne başvuran işçiler, aleyhte karar alınması üzerine konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı.
5.03.2024 Gündem
Ünsüz Yumuşaması Nedir, Nasıl Bulunur? Ünsüz Yumuşaması Örnekleri Ve Kuralları...
Ünsüz Yumuşaması Nedir, Nasıl Bulunur? Ünsüz Yumuşaması Örnekleri Ve Kuralları... Dilimizi doğru kullanmak ve yazmak oldukça önemlidir. Hele resmi yazışmalar ve kurumsal yazışmalarda imla hatası yapmadan kurallara uygun bir metin ortaya çıkarmak oldukça önemlidir. Bunun için Türk dil bilgisi kurallarına hakim olmak gerekir. Ünsüz yumuşaması da bu kurallardan biridir. Bir ses olayı olan ve sert ünlülerin, kendinden sonra gelen eke bağlı olarak ses değişimi yaşaması gerektiği durumdur.
5.02.2024 Gündem
Halil Falyalı cinayeti davasında karar
Halil Falyalı cinayeti davasında karar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan aralarında Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez kardeşlerin de bulunduğu 7 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, sanık Mustafa Söylemez'i iki kez müebbet hapis cezasına çarptırırken; sanık Mehmet Faysal Söylemez'in tüm suçlardan beraatine karar vererek tahliyesine hükmetti. Sanıklar Abdurrahim Çelik, Cengiz Şener ve Ender Yıldız'a ise toplam 25 yıl hapis cezası veren mahkeme, sanık Metin Süs'ün beraatine, firari sanık Cemil Önal'ın dosyasının ise ayrılmasına hükmetti.
19.01.2024 Gündem
Seçil Erzan ikinci kez hakim karşısına çıkıyor! Emre Belözoğlu, Arda Turan ve Selçuk İnan mahkemede tanık olarak dinlenecek
Seçil Erzan ikinci kez hakim karşısına çıkıyor! Emre Belözoğlu, Arda Turan ve Selçuk İnan mahkemede tanık olarak dinlenecek Seçil Erzan olayında yeni gelişmeler yaşanıyor. Ponzi Seçil yarın ikinci kez hâkim karşısına çıkıyor. Duruşmada futbolcular Selçuk İnan, Emre Belözoğlu ve Arda Turan’ın da arasında bulunduğu 7 kişi müşteki, 11 kişi ise tanık olarak dinlenecek. Hem Seçil Erzan’a hem de müşteki ve tanıklara kırık telefondan çıkan yazışmalar da sorulacak.
11.01.2024 Gündem
Fatih Terim ile Seçil Erzan arasındaki mesajlaşmalar ortaya çıktı! Dikkat çeken detaylar
Fatih Terim ile Seçil Erzan arasındaki mesajlaşmalar ortaya çıktı! Dikkat çeken detaylar Yüksek kar getirili özel fon vaadiyle aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan davasında bilirkişi raporu hazırlandı. Erzan'ın telefon ve sim kartının incelenmesiyle hazırlanan raporda, Fatih Terim ile arasındaki mesaj kayıtları yer aldı.
2.01.2024 Gündem
Dolandırıcıların yeni yöntemi 'kardeşime eş arıyorum' tuzağı
Dolandırıcıların yeni yöntemi 'kardeşime eş arıyorum' tuzağı Dolandırıcılar her gün farklı yöntem geliştirerek tuzak kuruyor. Son günlerde dolandırıcılar attıkları mesajlarla abla, abi veya kız kardeşlerine eş aradıklarını söylüyorlar. Verilen numara mesaj atanlar ya da linki tıklayanlar tuzağa düşüyor. Sosyal medyada çok kişi bu tuzağa düştüğünü belirtiyor. Uyarıda bulunan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Murat Kırık, "İstenen amaç; tehdit, şantaj ve korkuyla para sızdırmaktır. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda bu hesabı engellemek ve hiçbir şekilde yazışma yapmamak son derece önemlidir. Zira para verseniz de bundan kurtuluşunuz yoktur" dedi.
29.12.2023 Gündem
Bir pastaya onlarca kişiyi dolandırdı! Akılalmaz olayın detayları ortaya çıktı
Bir pastaya onlarca kişiyi dolandırdı! Akılalmaz olayın detayları ortaya çıktı Kahramanmaraş'ta araç kiralama firması aracılığıyla birçok kişiyi dolandırdığı iddia edilen 8'i tutuklu, 23 sanık hakkında 2 ile 806 yıl arasında değişen hapis cezaları istemi ile dava açıldı. Mustafa Can K.'nin (27), icraya vereceği müşterinin birinci derece yakınlarının TC kimlik numaralarını noter katibi M.P.'den temin ettiği, bunun karşılığında da sanık M.P.'ye pasta gönderdiği yazışmalar da dava dosyasına girdi.
14.12.2023 Gündem
3 bin yıllık kayıp dil Türkiye'de keşfedildi
3 bin yıllık kayıp dil Türkiye'de keşfedildi Ülkemiz toprakları için kullanılan "medeniyetler beşiği" sözünün doğruluğunu bir kez daha kanıtlayan, güzel bir haberle karşınızdayız.
22.11.2023 Kültür Sanat
Whatsapp gruplarındaki yazışmalar işten çıkarılma sebebi olabilir mi?
Whatsapp gruplarındaki yazışmalar işten çıkarılma sebebi olabilir mi? İletişim ağlarının her geçen gün artması özellikle çalışma yaşamında etkisini gösteriyor. Geçtiğimiz yıllarda mail üzerinden yapılan yazışmaların pek çoğu artık Whatsapp kanalından yapılarak zaman kaybının önüne geçiliyor. Çalışanlar arasında kurulan Whatsapp grupları üzerinden hem iş ile ilgili iletişim kuruluyor hem de özel yazışmalar yapılabiliyor. Ancak bu yazışmaların işverenin eline geçebiliyor. Bu durumda çalışanları 'İşten çıkarılır mıyım?' korkusu sarıyor. Konun detaylarını Avukat Cansen Erdoğan anlattı.
19.10.2023 Çalışma Hayatı
Kerkük nerede? Kerkük resmi dili nedir, neden Türkçe oldu? Kerkük harita konumu
Kerkük nerede? Kerkük resmi dili nedir, neden Türkçe oldu? Kerkük harita konumu Türkmen şehri Kerkük'te 2008'de alınan karar yıllar sonra yürürlüğe girdi. Bunun ardından Kerkük'te artık resmi dil olarak Türkçe kullanılıyor. Peki, Kerkük nerede? Kerkük resmi dili nedir, neden Türkçe oldu?
21.09.2023 Gündem
iPhone'da silinen mesajlar geri getiriliyor! TikTok fenomeni adım adım anlattı
iPhone'da silinen mesajlar geri getiriliyor! TikTok fenomeni adım adım anlattı Telefon kullanıcısı milyonları ilgilendiren detay! iPhone'da silinen mesajları geri getirmenin yolu ortaya çıktı. Sosyal medyada izlenme rekorları kıran video, iMessage üzerinden riskli bir mesaj gönderirken iki kez düşünmenize neden olabilir.
4.08.2023 Bilim ve Teknoloji
9 yaşındaki Yelkan'ın ölümünde taksitli para cezası! Aile karara isyan etti
9 yaşındaki Yelkan'ın ölümünde taksitli para cezası! Aile karara isyan etti Antalya'nın Kemer ilçesinde geçen yıl trafik kazasında bisikletli Yelkan Göktuğ Demirsöz'e (9) aracıyla çarparak ölümüne neden olan Mustafa Nagnalo 'basit taksirle ölüme neden olma' suçundan 'takdiri indirim' uygulanarak 1 yıl 8 ay hapse çarptırıldı. Bu ceza 12 bin 100 liraya çevrildi. Gerekçeli kararda, cezanın 24 ay eşit taksitle tahsil edilebileceği belirtildi. Karara tepki gösteren Demirsöz ailesi, imza platformu 'change.org'da 'Yelkan için adalet istiyoruz' adı altında kampanya başlattı. Baba Mert Demirsöz, "Çocuğumuzun kanı da canı da satılık değil. Adalet istiyoruz" dedi.
29.07.2023 Gündem
Yeni saadet zinciri ortaya çıktı, oltalama yöntemini kullanıyorlar! '3 ay sonra çökecek'
Yeni saadet zinciri ortaya çıktı, oltalama yöntemini kullanıyorlar! '3 ay sonra çökecek' Dolandırıcılar yüksek gelir sağlamak isteyen vatandaşları tuzağına düşürmeye devam ediyor. Günlük 3 bin TL kazanma vaadine kapılanlar elinde olan parasını da kötü niyetli kişilere kaptırıyor. Dolandırıcılar bu kez de dijital platformları kullanıyor.
19.07.2023 Gündem
Borcu olanlar dikkat! Yargıtay'dan flaş karar, suçlu duruma düşebilirsiniz
Borcu olanlar dikkat! Yargıtay'dan flaş karar, suçlu duruma düşebilirsiniz Yargıtay’dan borcu ve alacağı olan milyonları ilgilendiren emsal niteliğinde bir karara imza atıldı. Hiçbir yazılı beyan olmadığı halde sosyal medyada borçlu olduğuna ilişkin ifadeler kullanılması delil sayıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Avukat Ali Oktay Coşgun, bu tip uygulamalardaki yazışmaların belge niteliği taşıdığına dikkat çekerek, haklıyken suçlu duruma düşürecek konuyla ilgili de çarpıcı bilgiler verdi.
2.07.2023 Ekonomi
Psikologdan online taciz! Rezalet mesajlarda ortaya çıktı: Seansta tahrik oldum
Psikologdan online taciz! Rezalet mesajlarda ortaya çıktı: Seansta tahrik oldum Hatice B., kişisel problemleriyle ilgili olarak tedavi gördüğü psikolog Mustafa Özay’ın online seans sırasında kendisini taciz ettiğini iddia ederek şikâyetçi oldu. Cinsel taciz suçlamasıyla yargılanan Mustafa Özay, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.
29.06.2023 Yaşam
Adalet Bakanı Tunç: Atalay'ın davası dokunulmazlık kapsamı dışında
Adalet Bakanı Tunç: Atalay'ın davası dokunulmazlık kapsamı dışında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gezi Davası yargılamasında 18 yıl hapis cezası alan ve Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay'ın durumuyla ilgili, "Gezi Davası anayasal düzenle ilgili bir konu. Anayasanın 14'üncü maddesindeki dokunulmazlık kapsamı dışında olan dosyalardan. Tabii ki bunun takdiri Meclis Başkanlığımız ile Yargıtay arasında yapılacak yazışmalar sonrası ortaya çıkacaktır" dedi.
7.06.2023 Gündem
TÜİK'ten 'ücretsiz doğal gaz' açıklaması: "Sıfır fiyat" yöntemi uygulanacak
TÜİK'ten 'ücretsiz doğal gaz' açıklaması: "Sıfır fiyat" yöntemi uygulanacak Mayıs ayı itibarıyla uygulamaya başlanan bir ay ücretsiz ve bir yıl indirimli doğalgaz kararı enflasyon hesaplamasını değiştirdi. TÜİK, Mayıs ayı TÜFE hesaplanmasında doğalgaz için "sıfır fiyat" yöntemi uygulanacağını açıkladı.
30.05.2023 Ekonomi
Alt Tire İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Alt Tire İşareti Nasıl Yapılır?
Alt Tire İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Alt Tire İşareti Nasıl Yapılır? Oldukça fazla sayıda anlamı ile beraber bilgisayar ortamında alt tire işareti çok fazla değerlendirilmektedir. Genelde rakamlarının arasında ya da harflerin arasında kullanarak değerlendirildiğini söylemek mümkündür. Özellikle resmi yazışmalar ya da resmi bazı noktalara giriş esnasında şifre olarak önemli yere sahiptir.
25.05.2023 Eğitim
Yapay zeka ölüme sürükledi! Yazışmalar ortaya çıktı
Yapay zeka ölüme sürükledi! Yazışmalar ortaya çıktı Popülerliği hızla artan yapay zeka destekli sohbet botlarından birinin ölüme sebep olduğu öne sürüldü. Belçika'da eşi intihar eden kadın, kocasının intiharının sebebinin yapay zeka olduğunu iddia etti.
4.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Kripto para kullanıcılarına dolandırıcı şoku! Yazışmalar ortaya çıktı
Kripto para kullanıcılarına dolandırıcı şoku! Yazışmalar ortaya çıktı Kripto para varlıklarını ele geçirerek 50 milyon lira haksız kazanç sağladığı belirlenen çete 'Cüzdan Operasyonu' ile çökertildi. Operasyonda şüphelilerden el konulan çok sayıda dijital materyallerinin incelemesinde şüphelilerin vatandaşları dolandırmak için kullandıkları yöntemler ve mesajların detayları ortaya çıktı.
18.03.2023 Yaşam
Bakan Akar: Yıl başından itibaren 306 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Akar: Yıl başından itibaren 306 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar yurt içinde, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde toplam 37 bin 647, sadece bu yılın başından itibaren ise 306 terörist etkisiz hale getirilmiştir" dedi.
17.03.2023 Gündem
Boşanma davalarında Yargıtay'dan flaş karar
Boşanma davalarında Yargıtay'dan flaş karar Eşinin telefonuna yüklediği program ile telefondan silinen kayıtların geri getiren kocaya Yargıtay'dan kötü haber geldi. Yüksek Mahkeme; silindikten sonra kurtarılan yazışma ve fotoğrafların hukuka aykırı olarak elde edilen delil niteliğinde olduğuna hükmetti.
6.03.2023 Gündem
Öğretmene borsa tuzağı! Gelen mesajlar hayatını kabusa döndürdü
Öğretmene borsa tuzağı! Gelen mesajlar hayatını kabusa döndürdü Vatandaşları fark farklı yöntemlerle tuzağa düşüren fırsatçılar, bu kez de borsada yatırım yapmak isteyen bir öğretmeni hedef olarak seçti. Sanal borsa ile para kazanmak isteyen Oğuzhan Akın, akılalmaz oyunu tüm parasını kaybettikten sonra anladı.
26.02.2023 Gündem
Evli çiftleri ilgilendiren karar! Bu deliller hukuka aykırı bulundu
Evli çiftleri ilgilendiren karar! Bu deliller hukuka aykırı bulundu Evli milyonlarca çifti ilgilendiren son dakika gelişmesi! Yargıtay, boşanma arifesindeki eşler için çok önemli bir karara imza attı. Eşin telefonundaki silinen kayıtları ile ilgili emsal bir karar geldi.
24.01.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Yazışmalar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yazışmalar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.