Yasak Kararı

Yasak Kararı

Son dakika yasak kararı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yasak kararı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yasak kararı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yasak Kararı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yasak kararı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.203 yasak kararı haberi bulunmuştur. Tüm yasak kararı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hac iptal mi, hacca gitmek yasaklandı mı? Suudi Arabistan’da Türklere hac yasaklandı mı?
Hac iptal mi, hacca gitmek yasaklandı mı? Suudi Arabistan’da Türklere hac yasaklandı mı? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak Süper Kupa mücadelesi ertelendi. Kulüpler Atatürk tişörtü ve pankart taleplerinin karşılanmaması nedeniyle sahaya çıkmama kararı alarak Türkiye'ye döndü. TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe ortak açıklama yayınlarken, yaşanan süreçle ilgili Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden de bir açıklama geldi. Söz konusu olayın etkileri devam ederken sosyal medyada Suudi yetkililerinin Türklerin hacca gitmesine yönelik yasak kararı aldıkları yayılmaya başladı. Söz konusu paylaşımlarından ardından vatandaşlar “Hac iptal mi oldu, hacca gitmek yasaklandı mı? Suuidi Arabistan’da Türklere hac yasaklandı mı?” sorularına yanıt aramaya başladı. İşte detaylar…
30.12.2023 Gündem
Rekabet Kurumu: Kırmızı et piyasasına sektör incelemesi başlatıldı
Rekabet Kurumu: Kırmızı et piyasasına sektör incelemesi başlatıldı Rekabet Kurumu, sektördeki yapısal sorunların derinlemesine incelenmesi ve çözüm önerileri getirilmesi amacıyla kırmızı et piyasasına yönelik sektör incelemesi başlatıldığını açıkladı.
6.12.2023 Ekonomi
MEB resmen duyurdu! 81 ile yazı ile bildirildi, yasak kararı geldi
MEB resmen duyurdu! 81 ile yazı ile bildirildi, yasak kararı geldi MEB resmen duyurdu. Bir uygulama sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile yazı ile yasak kararını bildirdi. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerle veliler arasındaki iletişimi artırmayı amaçlayan ancak zaman zaman tartışmalara neden olan 'sınıf annesi' uygulamasını yasakladı.
6.12.2023 Gündem
Sağanak ve fırtına vurdu! Okullar tatil edildi, cezaevi boşaltıldı, yasak kararı geldi
Sağanak ve fırtına vurdu! Okullar tatil edildi, cezaevi boşaltıldı, yasak kararı geldi Zonguldak'ta da fırtına nedeniyle gemi ve 12 mürettebatından haber alınamazken kentte bir cezaevinin boşaltıldığı açıklandı.
19.11.2023 Gündem
Yasak kararı! Dereler taşma noktasına geldi
Yasak kararı! Dereler taşma noktasına geldi Zonguldak’ta etkili olan sağanak yağış nedeniyle dereler taşma noktasına gelince vatandaşların dere kenarlarına araç park etmeleri yasaklandı.
19.11.2023 Gündem
Silivri’de denize girmek yasak mı? Silivri’de denize girmek kaç gün yasaklandı?
Silivri’de denize girmek yasak mı? Silivri’de denize girmek kaç gün yasaklandı? İstanbul Silivri İlçe Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, 8 ve 9 Ağustos'ta sahil ve plaj bölgelerinde olumsuz hava şartları beklendiği belirtildi. Bu nedenle deniz girmenin tehlikeli olduğu ve yasaklandığı ifade edildi.
9.08.2023 Gündem
İkinci el araç satışında yeni yasak kararı
İkinci el araç satışında yeni yasak kararı Ticaret Bakanlığı'nca, ikinci el motorlu araçların tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerindeki fiyattan satılması yasağına uymayan ilan sayısının 20 binden 5 binin altına düştüğü bildirildi.
21.07.2023 Ekonomi
Apartmanda oturanlar dikkat! Para cezası ve yasak kararı verildi
Apartmanda oturanlar dikkat! Para cezası ve yasak kararı verildi Apartmanda oturan herkesi yakından ilgilendiriyor. Cam balkon son dönemlerde trend haline gelmiş, tozdan, yağıştan etkilenmek istemeyenlerin tercihi olmuştu. Ancak Yargıtay cam balkonla ilgili emsal bir karara imza attı. "Kat maliklerinin izni olmadan binada değişiklik yapılamaz" denildi.
19.07.2023 Ekonomi
İstanbul'da skuter kullanımında yeni dönem! İşte detayları
İstanbul'da skuter kullanımında yeni dönem! İşte detayları İstanbul'da skuter kullanımını kolaylaştırmak ve park sorununun önüne geçmek amacıyla yeni eylem planı hayata geçirildi. Böylece, şehirde bin 500 yeni park alanı oluşturulacak, bazı bölgelerde hız sınırları belirlenecek ve kullanıcılara düzenli olarak eğitimler verilecek.  Uygulamaların İstanbulkart ile entegre olacağı eylem planının detaylarını paylaşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Utku Cihan, "Amacımız şu anda teşvik mekanizmalarıyla, eğitim yöntemiyle, skuter kullanımını düzenlemek" dedi.
4.04.2023 Gündem
İBB Başkanı İmamoğlu'na verilen ceza belli oldu
İBB Başkanı İmamoğlu'na verilen ceza belli oldu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. İmamoğlu hakkında siyasi yasak kararı verildi.
14.12.2022 Gündem
Ev sahibi- kiracı herkes için geçerli! Yargıtay'dan yasak kararı
Ev sahibi- kiracı herkes için geçerli! Yargıtay'dan yasak kararı Yargıtay site ve apartmanda yaşayanları doğrudan ilgilendiren bir karar imza attı. Kapı önüne ayakkabı ve ayakkabılık ile bisiklet, spor aleti gibi eşyalar koymak ve geçişi engellemek Yargıtay içtihatları ışığında yasak. Uyarınıza rağmen kapı önüne ayakkabı, eşya koyan kiracı ya da ev sahibi komşunuza dava açmak mümkün.
21.11.2022 Gündem
Önce annesi sonra üvey annesi küvette ölü bulundu! Yıllar sonra korkunç itiraf
Önce annesi sonra üvey annesi küvette ölü bulundu! Yıllar sonra korkunç itiraf 5 yaşındayken Todd Boczkowski'nin öz annesi hayatını kaybetti. Babasının sonrasında tanıştırdığı kadınla öz annesinin benzerliği o kadar fazlaydı ki Todd ilk gördüğünde annesi sandı. Babasının ikinci evliliğini yapmasıyla bir süre sonra Todd'un 'anne' demeye başladığı kadın, öz annesiyle aynı şekilde küvette ölü bulundu. İki kadının da katili aynı çıktı. Yıllar sonra ise korkunç itiraf geldi...
15.11.2022 Dünya
Kate Middleton ile ilgili yeni yasak kararı! Artık kimse öğrenemeyecek
Kate Middleton ile ilgili yeni yasak kararı! Artık kimse öğrenemeyecek Kate Middleton bundan tam 11 yıl önce Prens William ile evlenip İngiliz kraliyet ailesine katıldı. Kate Middleton ya da yeni unvanıyla Galler Prensesi Catherine ile ilgili Kensington Sarayı yeni bir yasak kararı aldı. İşte detaylar...
11.11.2022 Dünya
Kripto paralar ile ilgili harekete geçildi! Flaş yasak kararı
Kripto paralar ile ilgili harekete geçildi! Flaş yasak kararı İran'da onaylanan kripto yasasının ardından şirketlerin, ithalatta dolar ve euro yerine kripto para ile ödeme yapabilecekleri bildirildi.
31.08.2022 Ekonomi
Hakkari'de yasak kararı! 15 gün boyunca yapılamayacak
Hakkari'de yasak kararı! 15 gün boyunca yapılamayacak Hakkari'de 15 gün süreyle gösteri ve toplantılara yasaklama kararı getirildi. Valilik tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı
16.08.2022 Gündem
Yunanistan ilk Avrupa ülkesi oldu! Veliaht Prens Selman Atina'da...
Yunanistan ilk Avrupa ülkesi oldu! Veliaht Prens Selman Atina'da... Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Yunanistan ziyareti Avrupa'da geniş yankı buldu. Dört yıllık tecritin ardından ilk kez bir AB üyesine ayak basan Muhammed bin Selman, atılan imzaları 'tarihi bir fırsat' olarak niteleyip tüm bölgede oyunun kurallarını değiştirmekten söz etti. Yunan medyası 'Suudi Prens'in büyük planı', 'Yunanistan enerji merkezi' gibi başlıklar atarken, Alman gazetesi Atina'nın adımlarını Türkiye'nin belirlediğini yazdı.
27.07.2022 Dünya
Yasak kararı! Dünyada bie ilk, hayatları boyunca alamayacaklar
Yasak kararı! Dünyada bie ilk, hayatları boyunca alamayacaklar Sigara satışları ile ilgili harekete geçildi. 2008 sonrası doğanlar hayatları boyunca tütün ürünlerini satın alamayacak. Uygulama gelecek sene başlayacak. Yeni Zelanda hükümeti, 2008'den sonra doğan herkese gelecek yıldan itibaren sigara ve diğer tütün ürünlerinin satışını yasaklayacak. Bu radikal düzenlemenin gelecek yıl hayata geçmesi bekleniyor. Yeni Zelanda "dumansız nesil" politikası uygulayan dünyadaki ilk ülke olmayı planlıyor.
27.07.2022 Dünya
Yasak kararı uygulanmaya başladı
Yasak kararı uygulanmaya başladı Bolu'daki Abant Milli Parkı'nda at ve faytonlarla göl etrafında yapılan turlar sonlandırıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nün kararının ardından faaliyetlerini milli parkın yakınlarındaki Örencik Yaylası'na kaydıran faytoncular iş yapamaz hale geldi.
20.07.2022 Gündem
Yeni yasak kararı! Çok sayıda ülkeyi kapsıyor, artık...
Yeni yasak kararı! Çok sayıda ülkeyi kapsıyor, artık... Yeni yasak kararının detayları belli oldu. Almanya, Avusturya, Belçika gibi çok sayıda ülkeyi kapsıyor. Artık yapılamayacak. Kısıtlama getirildi. Avrupa Birliği pek çok ara renk (yeşil, turuncu, mor ve tonları) dövme boyalarının kullanımını insan sağlığına zararlı olduğu gerekçesiyle yasakladı. Dövmeciler artık daha az ara renk boya üretileceğini belirtirken, siyah beyaz dövmelerin daha fazla yapılacağını söylüyor.
13.07.2022 Yaşam
Kıdem tazminatı ile ilgili binlerce işçiyi ilgilendiren karar! Mahkum çalışanlara güzel haber...
Kıdem tazminatı ile ilgili binlerce işçiyi ilgilendiren karar! Mahkum çalışanlara güzel haber... Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika gelişmesi! Çalışırken işlediği suçtan dolayı cezaevine giren işçileri yakından ilgilendiriyor. İhbar ve kıdem tazminatı ile ilgili kritik bir karar geldi. Karıştığı suçundan dolayı hapis cezası alan ve cezaevine gönderilen bir işçinin işten çıkarılması sonrası açılan davadan emsal bir karar çıktı. İşte detaylar...
16.06.2022 Çalışma Hayatı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) resmen duyurdu! Kabul edilmiyor, emeklilik...
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) resmen duyurdu! Kabul edilmiyor, emeklilik... SGK son dakika duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklama özellikle emeklilik bekleyenleri yakından ilgilendiriyor. Emeklilik sürecini sigortalı olarak işe başlanılan yıl, prim günü ve yaş şartı belirliyor. Nüfusta yanlış yazılmış olan doğum tarihlerini kişler sonradan düzeltebiliyor. Peki yaş düzeltmeleri emeklilikte dikkate alınır mı? SGK hangi yaş düzeltmelerini kabul eder? Emeklilikte dikkate alınabilmesi için yaş düzeltmesinin ne zaman yapılması gerekir? SGK yaş düzenlemesini dikkate almıyor. Ancak kritik bir detay değişiklik sağlayabiliyor.
16.06.2022 Çalışan Hakları
Halkbank’tan yeni kredi paketi! Resmen duyuruldu, 84 ay vade imkanı...
Halkbank’tan yeni kredi paketi! Resmen duyuruldu, 84 ay vade imkanı... Halkbank harekete geçti. Yeni kredi paketi devreye alındı. Banka tarafından kredi detayları paylaşıldı. Uzun vade imkanı ile dikkat çeken kredi paketinde geri ödeme 84 ayda yapılıyor. Halkbank, Yeşil Enerji Kredi Paketi’yle yeşil enerji projelerine finansal destek sunuyor
15.06.2022 Ekonomi
Haftalık izin ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar! 24 saatten az olursa...
Haftalık izin ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar! 24 saatten az olursa... Haftalık izin ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren gelişme! Bölünerek kullandırılamıyor, hiç kullanılmamış sayılıyor. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nden emsal nitelikte karar! Haftalık iznin 24 saatten az olamayacağına hükmeden mahkemenin telafi ve bölünen izinle ilgili verdiği karar ise dikkat çekti.
15.06.2022 Çalışma Hayatı
Yıllık izin ile ilgili flaş yasak kararı! Milyonlarca çalışanı kapsıyor, Ekim sonuna kadar....
Yıllık izin ile ilgili flaş yasak kararı! Milyonlarca çalışanı kapsıyor, Ekim sonuna kadar.... Asgari ücretli, özel sektör ve kamu çalışanı milyonları ilgilendiriyor. Yıllık izin ile ilgili yasak kararı! Tarihler belli oldu. Pek çok çalışan haberdar değil. Havaların ısınması ile tatil planları yapılmaya başladı. Peki kimler yıllık izin hakkını kullanarak tatil planını gerçekleştirebilecek? Senelik izin aynı işyerinde bir yıl ve üzerinde çalışanların sahip olduğu bir hak. Çalışanların bu haktan yararlanabilmeleri için, ne zaman izne çıkmak istediklerini işverenlerine önceden açıklamaları gerekiyor. Bazı çalışanlar ise; izin kullanayıp, işverenden izin parası talep ediyor. Ancak izin parası alınması kanunen yasaklanmış durumda. Çesitli sebepler ile yıllık izin hakkının tamamını kullanamayanlar ise işten çıkmaları durumunda izin parası talep edebiliyor. Öte yandan yıllık izin kullanacaklara yol izni ve avans ödemesi de yapılıyor. Part time olarak çalışanların da yıllık izin hakkı bulunuyor. İşte yıllık izin ile ilgili merak edilen detaylar...
15.06.2022 Çalışma Hayatı
Almanya'dan otomotiv devine son dakika yasak kararı!
Almanya'dan otomotiv devine son dakika yasak kararı! Almanya, internet bağlantısı özelliği olan Ford otomobillerine ülke çapında satış ve üretim yasağı getirdi.
21.05.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Yasak Kararı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yasak kararı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.