Yale Üniversitesi

Yale Üniversitesi

Son dakika yale üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yale üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yale üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yale Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yale üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 292 yale üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm yale üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yıldız Holding’de üst düzey atama
Yıldız Holding’de üst düzey atama Yıldız Holding’in inovasyon şirketi Northstar’da CEO görevine Cengiz Altop atandı.
20.02.2024 Çalışma Hayatı
Hüzünlü şarkıları neden seviyoruz? Uzmanlar açıkladı
Hüzünlü şarkıları neden seviyoruz? Uzmanlar açıkladı Pek çoğumuz hüzünlü olmaktan hoşlanmayız ancak hüzünlü müzik eserlerinden zevk alırız. Peki neden?
25.05.2023 Bilim ve Teknoloji
NASA yeni keşfi dünyaya duyurdu: Görünmez canavar
NASA yeni keşfi dünyaya duyurdu: Görünmez canavar ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), galaksiler arası uzayda çok hızlı bir şekilde hareket eden yeni bir kara delik keşfedildiğini duyurdu. “Görünmez bir canavar” olarak nitelendirilen kara deliğin 20 milyon güneş ağırlığında olduğu vurgulandı.
8.04.2023 Dünya
THE 2023 Dünya Sıralaması açıklandı: Türkiye'den 67 üniversite listede
THE 2023 Dünya Sıralaması açıklandı: Türkiye'den 67 üniversite listede İngiltere merkezli uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan 'THE 2023 Dünya Sıralaması' verileri açıklandı. Listede devlet ve vakıf olmak üzere 67 Türk üniversitesi yer aldı.
12.10.2022 Dünya
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa rektörü Nuri Aydın kimdir, nereli, hangi görevlerde bulundu? Atanan Prof. Dr. Nuri Aydın’ın biyografisi!
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa rektörü Nuri Aydın kimdir, nereli, hangi görevlerde bulundu? Atanan Prof. Dr. Nuri Aydın’ın biyografisi! İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Nuri Aydın atandı. Peki, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’ya atanan yeni rektör Nuri Aydın kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu, ne mezunu? Nuri Aydın’ın özgeçmişi ve eğitim hayatı…
4.08.2022 Gündem
En zor iki bölümü bir arada bitirdi dünya peşinden koştu
En zor iki bölümü bir arada bitirdi dünya peşinden koştu Malatyalı değirmenci bir baba ile ev hanımı annenin ilk çocuğu olan İbrahim Ethem Hamamcı (24) Fen Lisesi'nden mezun oldu, 2016'da LYS Türkiye birincisi olarak üniversiteyi kazandı. Uluslararası tıp bölümünü seçen Hamamcı, aynı anda bilgisayar mühendisliği de okuyarak çift anadal yaptı ve okulu Medipol Üniversitesi'nde bir ilke imza attı. Bilgisayar mühendisliğinden mezun olan Hamamcı, tıp fakültesi 6'ncı sınıfta olmasına rağmen Yale, Pensilvanya Üniversitesi gibi dünyanın en saygın üniversitelerinden burslu doktora kabulü aldı. Ama o, tercihini İsviçre'den yana kullandı ve şimdi en büyük hedefi, sağlıkta yapay zeka üzerine çalışarak doktor meslektaşlarının üzerindeki yoğun hasta yükünü biraz olsun hafifletmek.
24.07.2022 Yaşam
Türk doktor tıpta bir ilke imza attı, altın onay geldi! Tümörün büyümesini durdurdu
Türk doktor tıpta bir ilke imza attı, altın onay geldi! Tümörün büyümesini durdurdu Girişimsel Radyolog Prof. Dr. Rahmi Öklü’nün geliştirdiği, kanser tedavisinde damar içinden uygulanan ve tümörün büyümesini durduran hidrojel yöntemi, Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu’ndan (FDA) onay aldı. Yöntemin tıpta ilk oluşu ve ilk defa FDA onayı alması, tıp dünyasında ‘Altın Standart’ olarak gösteriliyor.
17.07.2022 Gündem
Uluslararası 600'den fazla şirket, Rusya'yı terk etti
Uluslararası 600'den fazla şirket, Rusya'yı terk etti ABD'de Yale Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, Ukrayna'daki savaş nedeniyle 600'den fazla şirketin Rus pazarından tamamen çekildiği ifade edildi.
12.04.2022 Dünya
Tansu Çiller parti mi kuruyor, siyasete dönüyor mu? Tansu yıllar kaç yılında başbakan oldu, siyaset kariyeri…
Tansu Çiller parti mi kuruyor, siyasete dönüyor mu? Tansu yıllar kaç yılında başbakan oldu, siyaset kariyeri… Eski Başbakanlardan Tansu Çiller, Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulunurken, son günlerde merak edilen “Tansu Çiller parti mi kuruyor?” sorusuna da yanıt verdi. Eski Başbakan Çiller, bir süredir gündemi meşgul eden iddialarla ilgili net konuştu. Şu an için bir parti kurma kararı almadığını belirten Çiller "Toplumu kucaklamak lazım. Bunu en iyi yapabilecek girişimin her tarafı kucaklayan bir merkez sağ oluşumu olacağını düşünüyorum. Bunun Türkiye’ye yeniden kazandırılması gerektiğine inanıyorum." diye konuştu.
28.02.2022 Gündem
Koronavirüsle ilgili şok tespit! Hamile ölümlerinin nedeni...
Koronavirüsle ilgili şok tespit! Hamile ölümlerinin nedeni... Koronavirüsle mücadele tüm dünyada güçlü şekilde devam ederken, yeni araştırmalardan da çarpıcı sonuçlar gelmeye devam ediyor. Yaklaşık 5 milyon kişinin ölümüne neden olan salgın ortaya çıktığından beri bilim insanları, hastalığın kadın ve erkekleri farklı düzeyde etkilediğini gösteren çalışmalara imza attı. Erkek bebeklerin, kız bebeklere göre daha az antikor ürettiğini ve sitokin fırtınasına neden olan proteinlerde artış sağladığını söyleyen araştırmacılar, hamilelerin ağır hastalığa yakalanması ve ölümünde yatan nedeninin bu durum olabileceğine dikkat çekti.
22.10.2021 Dünya
Prof. Dr. Şükrü Emre, Ege Üniversitesi  kadrosuna katıldı
Prof. Dr. Şükrü Emre, Ege Üniversitesi kadrosuna katıldı ABD'nin Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi Transplantasyon Bölümü'nde büyük başarılara imza atan Prof. Dr. Şükrü Emre'nin, Ege Üniversitesi (EÜ) kadrosuna katıldığı bildirildi.
27.09.2021 Sağlık
Afet hastalığı eko-anksiyete ile başa çıkma yolları!
Afet hastalığı eko-anksiyete ile başa çıkma yolları! Doğal afetlere karşı aşırı duyarlılık sergiliyor, korku, kaygı, endişe gibi duygular hissediyorsanız dikkat! Eko-anksiyete olabilirsiniz. İşte adını son yıllarda adını sıkça duyduğumuz ‘eko-anksiyete' ve onunla başa çıkmanın yolları…
12.09.2021 Sağlık
Dijital eğitim için dev iş birliği!
Dijital eğitim için dev iş birliği! Kolay Kampüs ve Da Vinci Kids eğitimde güçlerini birleştirdi! Çocuklar için kolay ve eğlenceli öğrenme sunan dünya devi Da Vinci Kids, artık yeni nesil dijital eğitim platformu Kolay Kampüs’te.
16.07.2021 Eğitim
Biden, Trump’ın kovduğu ismi başkan yaptı
Biden, Trump’ın kovduğu ismi başkan yaptı ABD'de, Trump karşısında üstünlüğü elde eden Demokratlar'ın adayı Joe Biden kolları sıvadı. Biden, Trump'ın görevden aldığı ABD Kamu Sağlığı Dairesi Başkanı Vivek Murthy'i Covid-19'la mücadele ekibinin başına getirdi.
9.11.2020 Dünya
Tansu Çiller ne zaman başbakan oldu? Tansu Çiller nereli, eğitimi ve hayatı!
Tansu Çiller ne zaman başbakan oldu? Tansu Çiller nereli, eğitimi ve hayatı! Eski başbakanı Tansu Çiller'in hayatı ve siyasi kariyeri merak ediliyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki ilk ve tek kadın başbakanı olan Tansu Çiller kimdir?
23.07.2020 Gündem
Amerikalılar Tanrı'nın Kovid-19 ile insanlığa "değiş" mesajı verdiğini  düşünüyor
Amerikalılar Tanrı'nın Kovid-19 ile insanlığa "değiş" mesajı verdiğini düşünüyor ABD'de inananların üçte biri, Tanrı'nın yeni tip corona virüs ile (Kovid-19) insanlığa, yaşam biçimini değiştirmesi gerektiği yönünde mesaj verdiğini düşünüyor.
15.05.2020 Dünya
Dünyaca ünlü mimar hayatını kaybetti
Dünyaca ünlü mimar hayatını kaybetti Kuala Lumpur'daki Petronas Kuleleri ve New York'taki Dünya Finans Merkezi binalarının da aralarında bulunduğu birçok eserin mimarı Arjantinli Cesar Pelli, ABD'nin New Haven şehrinde 92 yaşında yaşamını yitirdi.
20.07.2019 Dünya
"Karaciğer nakliyle" Guinness rekor denemesi
"Karaciğer nakliyle" Guinness rekor denemesi Malatya'da İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinin, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için eş zamanlı gerçekleştireceği 5 karaciğer nakli başladı.
12.06.2019 Sağlık
Bilim insanları diyabeti iki yıl erteleyen ilaç geliştirdi
Bilim insanları diyabeti iki yıl erteleyen ilaç geliştirdi Amerikalı bilim insanları geliştirdikleri ilaçla tip 1 diyabet hastalığının gelişimini 2 yıla kadar geciktirebilmeyi başardıklarını duyurdu.
10.06.2019 Sağlık
Ünlü manken gözaltına alındı!
Ünlü manken gözaltına alındı! ABD Başkanı Donald Trump'ın Yüksek Mahkeme üyeliğine aday gösterdiği, hakkında cinsel taciz iddiaları ortaya atılan Yargıç Brett Kavanaugh'ı protesto eden çoğu kadın 300'den fazla kişi gözaltına alındı. Aralarında ünlü manken Emily Ratajkowski de var.
5.10.2018 Dünya
Şok sözler: 'Beni tecavüz sonrası öldürmesinden korktum'
Şok sözler: 'Beni tecavüz sonrası öldürmesinden korktum' ABD Yüksek Mahkemesi üyeliği için aday gösterilen Brett Kavanaugh'ı cinsel tacizle suçlayan ilk kadın olan Profesör Christine Blasey Ford, 1982 yılında Kavanaugh'ın kendisine tecavüz etmeye çalıştığını söyledi ve "Belki de kazayla beni öldürebilirdi" dedi.
27.09.2018 Dünya
'İçkili yurt partisinde cinsel saldırı yaptı'
'İçkili yurt partisinde cinsel saldırı yaptı' ABD'de depreme yol açan Anayasa Mahkemesi adayı Kavanaugh'a bu kez 1980'li yıllardaki bir olay nedeniyle hedef tahtasında. Deborah Ramirez isimli kadın, üniversite yıllarında Kavanaugh'un kendisini taciz ettiğini söylüyor.
24.09.2018 Dünya
Genetik hastalığın nedenini Türk doktorlar buldu
Genetik hastalığın nedenini Türk doktorlar buldu Baş çevresinin küçüklüğü, entelektüel yetersizlik, otizm belirtileri gösteren ve sara nöbetleri geçiren hastalarda görülen ve “Diensefalik-Mezensefalik Bileşke Bozukluğu” adı verilen hastalığın nedenini Türk doktorları buldu.
11.09.2018 Sağlık
Bensu Soral ve Hakan Baş kimdir?
Bensu Soral ve Hakan Baş kimdir? Yakın zamandan nikah masasına oturmaya hazırlanan Bensu Soral ve Hakan Baş çiftinin davetiyesinin sosyal medyada paylaşılması gündemde en çok konuşulan konulardan biri oldu. İçerde dizisi ile gönülleri fetheden ilk olarak Murat Dalkılıç'ın klibi ile tanıdığımız Bensu Soral, Hakan Baş ile dünyaevine girmeye hazırlanıyor. Peki Bensu Soral ve Hakan Baş çifti kimdir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları...
29.08.2018 Gündem
Pepsi CEO'su Indra Nooyi istifa etti
Pepsi CEO'su Indra Nooyi istifa etti Pepsi CEO'su Indra Nooyi, 12 yılın ardından CEO görevinden ayrılacağını açıkladı. Ekim ayından itibaren görevini Ramon Laguarta'ya devredecek olan Indra Nooyi dünyanın en güçlü kadınları arasında gösteriliyor. 24 yıldır Pepsi'de çalışan Indra Nooyi, CEO'luk döneminde 35 milyar dolar gelirle aldığı şirketi 63 milyar dolara taşımayı başarmıştı
6.08.2018 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yale Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yale üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.