Gazete Vatan Logo

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa rektörü Nuri Aydın kimdir, nereli, hangi görevlerde bulundu? Atanan Prof. Dr. Nuri Aydın’ın biyografisi!

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Nuri Aydın atandı. Peki, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’ya atanan yeni rektör Nuri Aydın kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu, ne mezunu? Nuri Aydın’ın özgeçmişi ve eğitim hayatı…

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa rektörü Nuri Aydın kimdir, nereli, hangi görevlerde bulundu? Atanan Prof. Dr. Nuri Aydın’ın biyografisi!

4 Ağustos 2022 tarihli atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğüne Yeni Rektör Prof. Dr. Nuri Aydın getirildi. Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan tarafından imzalanan atama kararnamesi, TC. resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörü Nuri Aydın kimdir? Nuri Aydın ne mezunu, hangi görevlerde bulundu?

Prof. Dr. Nuri Aydın kimdir, nereli, kaç yaşında?

Nuri Aydın 1977, İstanbul’da doğdu, Akademisyen, Tıp Profesörü, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanıdır.

Prof. Dr. Nuri Aydın, 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde öğrenim gördüğü sırada, Amerika Birleşik Devletleri'nde Yale Üniversitesi ve Pittsburgh Üniversitesi'nde staj programlarına ve İngiltere Londra'da lisan eğitim programlarına katıldı. İnternlük dönemini Harvard Üniversitesi'nde tamamladı. Prof. Dr. Aydın, 2006 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı'nda tıpta uzmanlık eğitimini tamamlayarak Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı oldu. Uzmanlık eğitimi sırasında New York Hospital for Special Surgery'de (ABD) travma ve ayak cerrahisi, Münih Klinikum Rechts der Isar'da (Almanya) spor yaralanmaları konusunda eğitimler aldı.

Haberin Devamı

Uzmanlık sonrası mecburi hizmetini Validebağ Öğretmenler Devlet Hastanesi'nde (yeni adıyla Üsküdar Devlet Hastanesi) yaptı. Özel Acıbadem Hastanesi'nde çalıştı. Askerlik hizmetini Erzurum Mareşal Çakmak Asker Hastanesi'nde "uzman tabip" olarak yaptı.

2012 yılında Üsküdar Devlet Hastanesi'nde çalışırken "Doçent" unvanı aldı. 2013 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak göreve başladı. 2017 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde "Profesör" oldu.

Uluslararası Mesleki Çalışmaları

Prof. Dr. Nuri Aydın, 2006 yılında Avrupa Omuz ve Dirsek Cerrahisi Derneği'ne "asil üye" olarak kabul edildi. 2013 yılında Avrupa Omuz ve Dirsek Cerrahisi Derneği'nin (SECEC) "Intra-Europan Travelling Fellowship" eğitim bursunu İspanya'dan Dr. R. Barco Laakso ile birlikte almaya hak kazandı. Bu kapsamda omuz cerrahisi ile ilgili, içlerinde Charité (Almanya), Annecy (Fransa), Hatanpää ve Coxa (Finlandiya), Linkopig (İsveç), Berne (İsviçre), Nice (Fransa), Innsbruck (Avusturya), Aarhus'un (Danimarka) olduğu Avrupa'nın önde gelen 8 ayrı merkezinde eğitimler aldı.

Haberin Devamı

2016 yılında Amerikan Ortopedik Cerrahlar Akademisi (AAOS) tarafından verilen "AAOS International Surgical Skills Scholarship" bursunu aldı. Bu burs kapsamında Stetson Powel Orthopedics Los Angeles'ta (ABD) klinik ve cerrahi gözlemlerde bulundu. 2020 yılında ise aynı akademi tarafından verilen "Emerging Leaders Scholarship" bursuna layık görüldü.

Uluslararası Ortopedi ve Travmatoloji Derneği (SICOT) Omuz Cerrahisi Kurul Başkanlığı, Türk Omuz ve Dirsek Cerrahisi Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Avrupa Omuz ve Dirsek Cerrahisi Derneği (SECEC) Doğu Avrupa Bölgesi Komite Üyeliği, görevlerinde bulunmuştur. Halen Uluslararası Ortopedi ve Travmatoloji Derneği (SICOT) Omuz Cerrahisi Kurul Üyesi olarak görev yapmaktadır. Avrupa'daki önemli omuz cerrahisi eğitim merkezlerinden olan Innsbruck Üniversitesi bünyesinde her yıl düzenlenen Omuz Cerrahisi kursunda (Avusturya) "Onursal Eğitici" olarak görev almakta; omuz cerrahisi ile ilgili Avrupa'daki meslektaşlarına omuz artroskopisi ve omuz çevresi protez uygulamaları konusunda dersler ve uygulamalı eğitimler vermektedir.

Haberin Devamı

Mesleki İlgi Alanları

Prof. Dr. Nuri Aydın, ortopedi ve travmatoloji alanında artroskopi, spor yaralanmaları, diz ve omuz cerrahisi konularında uzmanlaşmıştır. Protez uygulamaları, tekrarlayan omuz çıkıkları, diz ve omuzda bağ yaralanmaları, kas yırtıkları konularında ameliyatlar yapmaktadır. Bu konularla ilgili çok sayıda akademik çalışması olup, uluslararası toplantılarda davetli konuşmacı olarak yer almıştır.

Prof. Dr. Nuri Aydın, 2014-2018 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Kan Transfüzyon Komitesi Üyeliği, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı Özel Öğrenci Komisyonu Üyeliği, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcılığı, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Gelir İdaresi Süreç Yöneticiliği görevlerini yürütmüştür. Halen, Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmektedir.

Haberin Devamı

2018 yılında İstanbul Üniversitesi'nden ayrılarak kurulan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'ya Kurucu Rektör olarak atanmıştır.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğü'ne Atanması

Prof. Dr. Nuri Aydın, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13.'ü ve Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2. ve 3. maddeleri uyarınca 14 Temmuz 2018 yılında İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Kurucu Rektörü olarak atanmıştır.