Yakıt Tasarrufu

Yakıt Tasarrufu

Son dakika Yakıt Tasarrufu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Yakıt Tasarrufu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Yakıt Tasarrufu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yakıt Tasarrufu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yakıt tasarrufu gelişmeleri de dahil olmak üzere 461 yakıt tasarrufu haberi bulunmuştur. Tüm yakıt tasarrufu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Arabası olanlar dikkat! Aşırı sıcaklar zarar veriyor
Arabası olanlar dikkat! Aşırı sıcaklar zarar veriyor Uzmanlar, yaz aylarında aşırı sıcaklardan araçların da korunması gerektiğini belirtiyor. Aşırı sıcakların ve güneş ışınlarının aracın boyasına zarar verebildiğini belirten uzmanlar, boya koruma folyolarının ise aracın boyasını koruyabileceğini ifade ediyor.
20.07.2023 Otomobil
Bakan Özhaseki: Bakanlık binasında akıllı sistemle 100 milyon lira tasarruf sağladık
Bakan Özhaseki: Bakanlık binasında akıllı sistemle 100 milyon lira tasarruf sağladık Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Bakanlık binasında 2017 yılından itibaren uygulanan akıllı sistem ile 100 milyon lirayı aşkın tasarruf sağlandığını bildirdi.
10.07.2023 Gündem
Anız yakmak daha çok gübre masrafına neden oluyor
Anız yakmak daha çok gübre masrafına neden oluyor ADANA’da buğday hasadının ardından çok sayıda çiftçi tarlalarını ikinci ürün ekimine daha kısa sürede hazırlamak için anız yakmaya başladı. Adana Tarım Platformu Sözcüsü Cahit İncefikir, çiftçilerin yakıt tasarrufu sağlamak için tarlalarındaki anız kalıntılarını yaktığını söyleyerek, "Ancak topraktaki azot ve karbon miktarı azaldığı için ilerleyen zamanlarda daha çok gübre ihtiyacı doğuyor. Ucuz gibi görünen anızı yakmak daha çok gübre masrafına neden oluyor” dedi.
10.06.2023 Gündem
Dsg Nedir, Ne İşe Yarar? Dsg Şanzıman Çalışma Prensibi Nedir?
Dsg Nedir, Ne İşe Yarar? Dsg Şanzıman Çalışma Prensibi Nedir? DSG Audi, SEAT ve Skoda dahil olmak üzere Volkswagen Grubu bünyesindeki birçok üretici tarafından kullanılan bir tür çift kavramalı şanzımandır. Geleneksel bir otomatik şanzımandan çok farklı bir şekilde çalışır, ancak sürüş sırasında farkı fark etmeyebilirsiniz.
6.06.2023 Gündem
İki şehir arası 15 dakikaya inecek! 11 milyar TL'lik dev proje
İki şehir arası 15 dakikaya inecek! 11 milyar TL'lik dev proje Karadeniz Sahil Yolu Projesi çerçevesinde olan ve 2019 yılında ilk etabı tamamlanarak hizmete açılan, Ordu Çevre Yolu’nun ikinci etabında çalışmalar devam ediyor. Yol tamamlandığında yakıt ve zaman tasarrufu sağlayacak, 45 dakikalık Ordu-Giresun arası 15 dakikaya inecek.
23.03.2023 Ekonomi
Avrasya Tüneli'nden geçen 100 milyonuncu araca hediye
Avrasya Tüneli'nden geçen 100 milyonuncu araca hediye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Avrasya Tüneli Kontrol Merkezi'nde Avrasya Tüneli'nde gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamanın ardından Avrasya Tüneli'nden geçen 100 milyonuncu aracın sahibine bir ay ücretsiz kullanım hakkı hediye edildi. Bakan Karaismailoğlu, "Sadece 2022 yılında 33 milyon saat zaman tasarrufu, 38 bin ton yakıt tasarrufu, 19 bin ton emisyon azalımı, 79 milyon araç-kilometre azalmasıyla oluşan kaza maliyeti tasarrufu elde etmesi sonucunda, ülke ekonomisine 6 yıllık toplam katkısı 1,2 milyar dolara ulaşmıştır. Böylelikle Avrasya Tüneli, ülke ekonomisine katkısıyla yatırım maliyetini 6 yılda karşıladı. Duyanlar duymayanlara anlatsınlar lütfen" dedi.
3.02.2023 Gündem
Doğal gaz ve elektrik faturasından bu önlemlerle tasarruf elde etmek mümkün
Doğal gaz ve elektrik faturasından bu önlemlerle tasarruf elde etmek mümkün Kışın gelmesiyle beraber doğal gaz ve elektrik kullanımı da artış gösterdi. Yapacağımız bireysel tedbirlerle artan fatura maliyetlerini düşürmek mümnkün. İstanbul Gelişim Üniversitesi'den Dr. Öğr. Üyesi Ekrem Süzen, yaşam alanlarında doğal gaz ve elektrik tasarrufunun nasıl sağlanabileceğini tek tek anlattı.
21.11.2022 Ekonomi
Arabası olan herkesi ilgilendiren uyarı: Yakıt tüketimini yüzde 10 artırıyor
Arabası olan herkesi ilgilendiren uyarı: Yakıt tüketimini yüzde 10 artırıyor Eskişehir'de motor tamiri yapan Seyfi Apaş, kaygan zeminde kış lastiği kullanılmaması sonucunda aracın teker aksamında hasar oluşabileceği, yakıt tüketiminin de yüzde 10 artacağını belirtti.
2.11.2022 Otomobil
Bakan Kurum'dan kira ve ev fiyatlarına ilişkin açıklama: Kiralar düşmeye başladı, zincirleme olarak daha da düşecek
Bakan Kurum'dan kira ve ev fiyatlarına ilişkin açıklama: Kiralar düşmeye başladı, zincirleme olarak daha da düşecek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan Yeşilvadi 3 Katlı Köprülü Kavşak projesinin temel atma törenine katıldı. Kiraların düşmeye başladığını ifade eden Bakan Kurum, “Bu kampanya duyurulduğu andan itibaren hem konut fiyatları hem de kiralarda düşüş başladı. İnşallah kısa süre içerisinde zincirleme olarak, konut ve kira fiyatları daha da hızlı bir şekilde düşecek." dedi.
12.08.2022 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu: Yatırımlarımızın meyvelerini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz
Bakan Karaismailoğlu: Yatırımlarımızın meyvelerini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Ülkemizi dünyanın lider ekonomileri arasına yükseltiyor, milletimizi hak ettiği yere taşıyoruz. Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme stratejimize uygun biçimde hayata geçirdiğimiz büyük ulaşım ve iletişim yatırımlarımızın meyvelerini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
26.07.2022 Siyaset
Anadolujet'in ilk A321neo tipi uçağı filodaki yerini aldı
Anadolujet'in ilk A321neo tipi uçağı filodaki yerini aldı Türk Hava Yolları'nın (THY) büyüyen markası AnadoluJet, yeni nesil uçaklarıyla filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Son olarak filoya giren TC-LUJ kuyruk kodlu Airbus 321neo tipi uçak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Batman Havalimanı'na ilk uçuşunu TK7370 sefer sayısıyla gerçekleştirdi.
9.07.2022 Ekonomi
Dev dizel kamyonlar elektrikliye dönüşüyor!
Dev dizel kamyonlar elektrikliye dönüşüyor! Kaya kamyonlarının tamamen elektrikliye dönüştürülmesi ile yakıt maliyetinin azaltılması ve sıfır emisyona ulaşılması hedefleniyor.
29.05.2022 Otomobil
Arabası olan yüz binleri ilgilendiriyor! E-Devlet'ten yapılıyor! Ücretsiz ama...
Arabası olan yüz binleri ilgilendiriyor! E-Devlet'ten yapılıyor! Ücretsiz ama... Arabası olan yüz binleri ilgilendiriyor. Arabası olan ve bayramda yola çıkacak yüz binlerce sürücüye peş peşe uyarılar geldi. Akaryakıt tasarrufu, trafik sigortası, araba bakımı, muayene ile ilgili yüz binleri ilgilendiren açıklamalar yapıldı. Öte yandan araba sahibi yüz binlerce kişiye kritik bir ikaz geldi. 30 Nisan Cumartesi saat 00.00’dan, 5 Mayıs Perşembe sabah 07.00’ye kadar Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyollar ile İstanbul'daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçiş ücretsiz. Bunun dışında kalan özel otoyol ve köprüler ücretli. 31 Mart’ta OGS dönemi kapandı artık sadece HGS kullanılıyor. Uzun yolda çok fazla geçiş yaşanacağından limitinizin yeterli olduğundan emin olun. Mağdur olmamak için belli bir bakiyenin altında otomatik bakiye yükleme, kredi kartı tanımlama gibi seçenekleri bankanızla görüşerek aktif hale getirebilirsiniz. Kaçak geçiş yaptığınızla ilgili şüphe oluşursa e-Devlet’ten ‘kaçak geçiş’ arama sonucundan sorgulayabilirsiniz. Kaçak geçişlerde 15 gün içinde yeterli bakiye yüklerseniz cezalı duruma düşmezsiniz.
29.04.2022 Ekonomi
Zorunluğu kış lastiği uygulaması kaldırıldı, oto lastikçilerde değişim yoğunluğu başladı
Zorunluğu kış lastiği uygulaması kaldırıldı, oto lastikçilerde değişim yoğunluğu başladı Zorunluğu kış lastiği uygulamasının kaldırılması ve havaların ısınmasıyla birlikte oto lastikçilerde yoğunluk yaşanıyor.  
8.04.2022 Ekonomi
Fiat Egea artık hibrit ve otomatik!
Fiat Egea artık hibrit ve otomatik! Egea’nın otomatik şanzımanlı hibrit motorlu versiyonları Sedan, Hatchback, Cross ve Cross Wagon gövde tipleriyle satışa çıktı.
4.04.2022 Otomobil
Akaryakıt tüketimini büyük oranda düşürüyor! Araç sahibi herkesi ilgilendiriyor, kritik detay...
Akaryakıt tüketimini büyük oranda düşürüyor! Araç sahibi herkesi ilgilendiriyor, kritik detay... Akaryakıt tüketimini inanılmaz oranda düşürüyor. Araç sahibi milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Sürücüler için yakıt tasarrufu sağlayacak altın değerinde öneriler geldi. Düzenli servis bakımlarının yapılmasının ve kış-yaz lastiği kullanılmasının önemli olduğunu belirten oto bakım işletmesi yetkilileri servis bakımının yanı sıra araç kullanımındaki küçük detayların da yakıt tüketimini büyük ölçüde azalttığını vurguluyor. İşte yakıt ekonomisi sağlayabilmek için ipuçları...
21.03.2022 Ekonomi
1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti belli oluyor! Bakan duyurdu
1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti belli oluyor! Bakan duyurdu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu 1915 Çanakkale Köprüsü’nde açıklamalarda bulunarak, "Geçiş ücreti Cumartesi günü açıklanacak. Burada da makul bir bedel olacak. Daha uygun olsun daha çok araç geçsin amacımız" dedi.
19.02.2022 Siyaset
Avrasya Tüneli ile ilgili Bakan Karaismailoğlu'ndan açıklama
Avrasya Tüneli ile ilgili Bakan Karaismailoğlu'ndan açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Avrasya Tüneli’nden geçen araç sayısının 5 yılda 79 milyona ulaştığına dikkat çekerek, tünelin ülke ekonomisine katkısının toplam 8,1 milyar lira olduğunu açıkladı. Karaismailoğlu tünelin İstanbul trafiğini de rahatlattığını söyledi.
15.02.2022 Ekonomi
Enerji tasarrufuna çözüm oluyor, ısınma maliyetini düşürüyor! Kışı çıkarmanın maliyeti 500 lira
Enerji tasarrufuna çözüm oluyor, ısınma maliyetini düşürüyor! Kışı çıkarmanın maliyeti 500 lira Enerji ve yakıttan tasarruf sağlıyor, ısınma masraflarını tasarruflu hale getiriyor. 500 lirayla kışı çıkartıyor, iki yılda geliştirildi. Enerji maliyetlerinin yükseldiği şu günlerde, Mersin’de ısıtma sektöründe çalışan Muhammet Çiçeklidağ, bir ailenin en fazla 500 lirayla kışı geçirebileceği bir soba üretti. Çiçeklidağ’ın, piyasadaki pelet sobalara kendi tasarımını da ekleyerek 2 yılda geliştirdiği soba, yüksek ısı performansı, düşük yakıt maliyeti ve doğa dostu oluşuyla enerji tasarrufuna da çözüm sunuyor.
8.02.2022 Ekonomi
THY, çevreci yakıtla ilk uçuşunu Paris'e yaptı
THY, çevreci yakıtla ilk uçuşunu Paris'e yaptı Sürdürülebilir kaynaklardan elde edilen çevreci yakıtlı uçaklarını kullanmaya başlayan Türk Hava Yolları (THY)'nin bu yakıtla ilk uçuşu TK-1823 sefer sayılı Paris seferi oldu.
2.02.2022 Gündem
Akaryakıt tüketimini artırıyor! Bunu yapan yanar, yüzde 20 daha fazla öder...
Akaryakıt tüketimini artırıyor! Bunu yapan yanar, yüzde 20 daha fazla öder... Benzin, motorin ve LPG'de fiyatlar arttı. Akaryakıtta fiyat artışının yanında bir de soğuk hava etkisi ile tüketim daha da fazla oluyor. Hayatı olumsuz etkileyen soğuk hava ve kar araçların yakıt tüketimini de yüzde 10-20 artırıyor. Bu soğuk havalarda daha daha az yakıt tüketmek mümkün. Peki nasıl? Akü, lastik, gaz, fren, motor... İşte kar ve soğukta cebinizin yanmasını önleyecek 10 öneri...
28.01.2022 Ekonomi
Raylı araç üretimi için hazırlık yapıyor!
Raylı araç üretimi için hazırlık yapıyor! Türkiye’de ürettiği 50 elektrikli aracı yurtdışına ihraç eden TEMSA şimdi de raylı araç üretimine hazırlanıyor.
20.01.2022 Otomobil
130 yıldır ağır vasıta üretiyor
130 yıldır ağır vasıta üretiyor Ağır ticari araç markası Scania 130. yaşına bastı. Yeni Scania 2016 yılında Scania, “125 yılın en büyük yatırımı” olarak tanımladığı, 10 yıllık araştırma geliştirme süresi, 2 milyar Euro yatırım ve 10 milyon kilometrenin üzerinde test sürüşü sonucu üretime başladığı yeni nesil araçlarını yola çıkardı.
3.01.2022 Otomobil
Faturalar ile ilgili son dakika açıklaması! 1.000 TL'sini ödemeyin
Faturalar ile ilgili son dakika açıklaması! 1.000 TL'sini ödemeyin Tüm aboneleri çok yakından ilgilendiriyor. Faturalar ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Tüketiciler faturalara 1.000 TL daha az ödeyebilir. Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkanı Ali İhsan Sılkım, "Ülkemizin nihai enerji tüketiminin en az yüzde 20'si konutlarda kullanılmakta. Konutlarda basit verimlilik uygulamaları ile yıllık enerji faturanızda 1000 liraya kadar varan tasarruf mümkün" dedi.
7.11.2021 Ekonomi
Maserati Hybrid 1.9 milyon TL’ye Türkiye’de!
Maserati Hybrid 1.9 milyon TL’ye Türkiye’de! Levante Hybrid, 2 litrelik 4 silindirli benzinli motoruyla, yavaşlama ve frenleme anında oluşan enerjiyi geri kazanmak için 48 Volt hibrit sistemi bir arada kullanıyor.
1.11.2021 Otomobil

Benzer Haber Etiketleri

Yakıt Tasarrufu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yakıt tasarrufu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.