Yahya Kemal Beyatlı

Yahya Kemal Beyatlı

Son dakika yahya kemal beyatlı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yahya kemal beyatlı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yahya kemal beyatlı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yahya Kemal Beyatlı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yahya kemal beyatlı gelişmeleri de dahil olmak üzere 125 yahya kemal beyatlı haberi bulunmuştur. Tüm yahya kemal beyatlı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Servet-İ Fünûn Dönemi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Servet-İ Fünûn Temsilcileri Kimlerdir?
Servet-İ Fünûn Dönemi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Servet-İ Fünûn Temsilcileri Kimlerdir? Servet-i Fünun 1896-1901 seneleri arasında ortaya çıkmış bir edebiyat dönemidir. Bu dönemde sanat sanat içindir anlayışı benimsenmiş ve edebiyat batıya yaklaştırılmıştır. 
4.02.2024 Gündem
Saf Şiir Nedir, Özellikleri Nelerdir? Saf Şiirin Temsilcileri Ve Örnekleri Nelerdir?
Saf Şiir Nedir, Özellikleri Nelerdir? Saf Şiirin Temsilcileri Ve Örnekleri Nelerdir? Edebiyatta yer alan birçok farklı şiir türü bulunmaktadır. Saf şiirde edebiyatta oldukça önemli bir yere sahiptir. Öz şiir olarak da bilinmekte olan saf şiirde estetik planların son derece ön planda tutulduğunun söylenmesi mümkün olmaktadır. Saf şiir türlerinde ahenk ve üslup oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Saf şiir, özellikle milli edebiyat döneminin şiir anlayışında önemli bir yere sahiptir. 
1.02.2024 Gündem
Ahmet Hamdi Tanpınar Kimdir? Ahmet Hamdi Tanpınar Eserleri Ve Özellikleri Nelerdir?
Ahmet Hamdi Tanpınar Kimdir? Ahmet Hamdi Tanpınar Eserleri Ve Özellikleri Nelerdir? Cumhuriyet dönemi edebiyatçıları arasında en öne çıkan isimlerden biri, kuşkusuz Ahmet Hamdi Tanpınar’dır. Gerek edebi yönü gerek eserleri gerekse kişiliğiyle bir döneme ışık tutmuştur. Cumhuriyet dönemi Türkiye’sinde dünyaya gelen Ahmet Hamdi Tanpınar, yazar, şair ve akademisyen kimliklerinin yanı sıra siyasi kimliği ile de bilinmektedir. Günümüze değin ulaşan birçok eser bırakmış, ürünleri Türk edebiyatında hala ders konusu olarak işlevini devam ettirmektedir. 
21.01.2024 Eğitim
Yer gök kırmızı-beyaza boyandı! Sonsuza dek izindeyiz Atam
Yer gök kırmızı-beyaza boyandı! Sonsuza dek izindeyiz Atam Bugün Cumhuriyet’in 100. yaşını kutlayan Türkiye’de çok büyük bir gurur ve coşku yaşanıyor. Yurdun dört bir yanında evler, sokaklar, meydanlar bayraklarla donatıldı. Yer gök kırmızı-beyaza boyandı. Kazanımlarıyla modern dünyanın kapılarını aralayan Cumhuriyet, daha nice yüz yıllarca yaşayacak, Atatürk’ün dediği gibi ‘İlelebet payidar’ kalacak...
29.10.2023 Gündem
Polisten TOMA ve zırhlı araçlarla Cumhuriyet kutlaması
Polisten TOMA ve zırhlı araçlarla Cumhuriyet kutlaması Adana'da polis ekipleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü yılı dolayısıyla; Türk bayraklarıyla donatılan TOMA ve zırhlı araçların da bulunduğu çok sayıda araçla kent turu yaptı. İlkokul öğrencilerinin çiçeklerle karşıladığı polisler, okul bahçesinde çocuklarla şarkı ve marş söyleyip, balon, şeker ve bayrak dağıttı.
28.10.2023 Gündem
Ahmet Haşim Eserleri Nelerdir? Ahmet Haşim Eserleri'nin Özellikleri
Ahmet Haşim Eserleri Nelerdir? Ahmet Haşim Eserleri'nin Özellikleri Saf Şiir akımının temsilcilerinden biri olan Ahmet Haşim 1887 yılında Bağdat'ta doğdu. En çok etkilendiği Fransız şairler Stephan Mallerme, Charles Baudelaire ve Louis Aragon oldu. Dergilerde yayımlanan şiirleriyle edebiyat eleştirmenlerinden tam not alan Ahmet Haşim, önce Fecr-i Ati topluluğuna girdi. Topluluktaki diğer şairlerin fikir ayrılığına düşmesiyle Fecr-i Ati kısa sürede dağıldı. Daha sonrasında Yahya Kemal Beyatlı ile birlikte Nev Yunani ve saf şiir akımını kuran Ahmet Haşim, şiir dışında bir gezi ve iki deneme kitabı yazdı.
11.08.2023 Eğitim
29 Ekim konserleri! Cumhuriyet Bayramı konserlerine kimler, nerede katılacak? 29 Ekim konserleri ücretsiz mi?
29 Ekim konserleri! Cumhuriyet Bayramı konserlerine kimler, nerede katılacak? 29 Ekim konserleri ücretsiz mi? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. Yılı tüm coşkuyla kutlanacak. Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenecek etkinlerden biri olan konserler vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, Cumhuriyet Bayramı konserlerine kimler, nerede katılacak? İşte 29 Ekim konserleri…
24.10.2022 Kültür Sanat
Bakan Yanık: İnsanlığa umut olmuş bir Türkiye var
Bakan Yanık: İnsanlığa umut olmuş bir Türkiye var Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Vatandaşların kapı kapı dolanarak derdine çare bulmak için günlerini hatta belki de haftalarını harcadığı Türkiye, şükürler olsun ki artık geride kaldı. Artık sadece kendi vatandaşının derdini değil tüm dünyanın derdini sırtlanacak kadar büyümüş, insanlığa umut olmuş bir Türkiye var" dedi.
17.09.2022 Siyaset
Kemal Kılıçdaroğlu Evrensel Aşura Matem Merasimi'nde konuştu
Kemal Kılıçdaroğlu Evrensel Aşura Matem Merasimi'nde konuştu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Evrensel Aşura Matem Merasimi'nde yaptığı konuşmada, "Bizler Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da temsil ettiği adaletten yanayız. Adaletten tarafız. Ancak şunu da özenle vurgulamak isterim. Hazreti Hüseyin'e ağlayanlardan olup Yezid gibi davrananlardan da değiliz" dedi.
8.08.2022 Siyaset
İETT otobüsü, yolcu indirmek için duran minibüse çarptı
İETT otobüsü, yolcu indirmek için duran minibüse çarptı Pendik’te İETT otobüsü, yolcu indirmek için duran yolcu minibüsüne arkadan çarptı. Minibüsteki bir yolcu tutunduğu direkle beraber düşerken, kazadan saliseler önce minibüsten inen yolcu ise kazayı yara almadan atlattı. Kaza minibüs içerisindeki kameraya yansıdı.
3.08.2022 Yaşam
HDP’nin İstanbul Kongresine suç duyurusu
HDP’nin İstanbul Kongresine suç duyurusu Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından, HDP’nin İstanbul 4. Olağan Kongresinde katılımcıların terör örgütü elebaşını övücü sloganlar ile örgütsel marşlarının söylenmesinin tespit edilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.
12.12.2021 Siyaset
Az uyku alzaymır ve kanser riskini artırıyor
Az uyku alzaymır ve kanser riskini artırıyor Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nejat Altıntaş, az uykunun alzaymır ve kanser riskini artırdığını söyledi.
27.10.2021 Sağlık
Banu Küçükpolat kimdir, nereli, kaç yaşında? Türk Tabipleri Birliği'nden Opr. Dr. Banu Küçükpolat'a incelem talebi!
Banu Küçükpolat kimdir, nereli, kaç yaşında? Türk Tabipleri Birliği'nden Opr. Dr. Banu Küçükpolat'a incelem talebi! Sabahın Sultanı Seda Sayan programına çıkarak dans etmesiyle gündeme gelen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Banu Küçükpolat'a, Türk Tabipleri Birliği'nden inceleme talebi geldi. Söz konusu gelişmenim ardından Banu Küçükpolat hakkında merak edilenler arttı. Peki, Banu Küçükpolat kimdir, nereli?
29.09.2021 Gündem
Barbaros Hayreddin Paşa (Hızır Reis) kimdir, nerede doğdu? "Kaptan-ı Derya" Barbaros Hayreddin Paşa nasıl öldü, ne zaman, kim öldürdü?
Barbaros Hayreddin Paşa (Hızır Reis) kimdir, nerede doğdu? "Kaptan-ı Derya" Barbaros Hayreddin Paşa nasıl öldü, ne zaman, kim öldürdü? Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı dizisi ile Barbaros kardeşler yeniden gündeme geldi. Osmanlı İmparatorluğu'nun ünlü denizcileri arasında yer alan ve "Kaptan-ı Derya" olarak Osmanlı Devleti'nin ilk kaptan paşası olarak bilinen Barbaros Hayreddin Paşa, asıl adıyla Hızır Reis’in hayatı ve denizcilik başarıları merak konusu oldu. Peki, Barbaros Hayreddin Paşa (Hızır Reis) kimdir, nerede doğdu? "Kaptan-ı Derya" Barbaros Hayreddin Paşa nasıl öldü, ne zaman, kim öldürdü?
16.09.2021 Gündem
30 Ağustos Zafer Bayramı şiirleri! Kısa 2, 3, 4 kıtalık ve uzun 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili ünlü şairlerden 30 Ağustos şiirleri…
30 Ağustos Zafer Bayramı şiirleri! Kısa 2, 3, 4 kıtalık ve uzun 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili ünlü şairlerden 30 Ağustos şiirleri… 30 Ağustos Zafer Bayramı şiirleri, Büyük Taarruz’un 99. yılını sosyal medya hesaplarından kutlamak bugünün önemini anlatan mesajlar atmak isteyenler tarafından sorgulanıyor. Biz de kısa 2, 3, 4 kıtalık şiirler ile ünlü şairlerden uzun 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili şiirleri derledik. İşte ünlü şairlerden 30 Ağustos şiirleri
30.08.2021 Gündem
Savaşçı'nın yeni bölümü ne zaman başlayacak 2021? Savaşçı 5. sezon 100. bölüm yayın tarihi hangi gün? Savaşçı oyuncuları 2021
Savaşçı'nın yeni bölümü ne zaman başlayacak 2021? Savaşçı 5. sezon 100. bölüm yayın tarihi hangi gün? Savaşçı oyuncuları 2021 Savaşçı ne zaman başlayacak 2021? Savaşçı dizisinin 5. Sezonuna saatler kaldı. Savaşcı yeni sezon yayın tarihi merakla bekleniyordu. Nihayet Savaşçı 100. bölümüyle ekranlara geliyor. Kadrosu yenilenen Savaşçı dizisinin yeni sezonun ilk bölümü ne zaman? Savaşçı oyuncu kadrosu ve yeni sezon yayın tarihi...
10.04.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih vererek duyurdu! '2023'te Ay'a gidiyoruz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih vererek duyurdu! '2023'te Ay'a gidiyoruz' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Uzay Ajansı tarafından hazırlanan ‘Milli Uzay Ajansı' Tanıtım Toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli uzay Programı'ndaki birincil ve en önemli hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100. yılında Ay'a ilk teması gerçekleştirmektir. İnşallah Ay'a gidiyoruz. Hazırlıklarına başladığımız Ay programıyla bu hedefi 2 aşamada tamamlamayı düşünüyoruz." dedi.
9.02.2021 Gündem
Survivor Hayrettin kimdir? Survivor Hayrettin Karaoğuz kaç yaşında ve nereli? İşte hayatı!
Survivor Hayrettin kimdir? Survivor Hayrettin Karaoğuz kaç yaşında ve nereli? İşte hayatı! Survivor 2021 için nefesler tutuldu. İlk bölüm için geri sayım devam ederken Survivor 2021 Ünlüler Takımı kadrosu da belli oldu. Survivor 2021 Ünlüler Takımı'nın dikkat çeken isimlerinden biri de, sosyal medyadaki video paylaşımları ile bilinen Hayrettin oldu. Peki, Survivor Hayrettin kimdir? Survivor Hayrettin Karaoğuz kaç yaşında ve nereli? İşte Survivor 2021 Ünlüler Takımı yarışmacılarından Survivor Hayrettin Karaoğuz'un hayatı...
9.01.2021 Gündem
TBMM Başkanı Şentop: 'Türkiye güçlü bir devlettir'
TBMM Başkanı Şentop: 'Türkiye güçlü bir devlettir' Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, "Türkiye güçlü bir devlettir, dostluğunun değeri ilgili bütün taraflarca kabul edilmektedir. Biz her alanda iyinin, güzelin, doğrunun ve adaletin yanında durmak için çaba sarf eden, gayret gösteren bir ülkeyiz. İçinden geçtiğimiz salgın sürecinde dost veya düşman herkes buna şahitlik yaptı." ifadelerini kullandı.
21.12.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan resti çekti! 'Yaparız diyorsak yaparız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan resti çekti! 'Yaparız diyorsak yaparız' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Milli Park Alanı'nda, Malazgirt Zaferinin 949. Yıl Dönümü Kutlama Programı kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Korkunun ecele faydası yoktur. Türkiye Akdeniz'de de Ege'de, Karadeniz'de hakkı olanı alacaktır." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri Yunan medyasında manşetlere taşındı.
26.08.2020 Gündem
İstanbul'un birçok ilçesinde elektrik kesintileri yaşanacak
İstanbul'un birçok ilçesinde elektrik kesintileri yaşanacak İstanbul'un çoğu ilçesinde 20 Mart Cuma ve 21 Mart Cumartesi günleri 9 saate varan elektrik kesintileri yaşanacak. BEDAŞ, planlı elektik kesintilerinin listesini vatandaşlarla paylaştı.
19.03.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Omuzlarının üzerinde baş da kalmayacak'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Omuzlarının üzerinde baş da kalmayacak' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti il danışma meclis toplantısında konuştu. Erdoğan, canlı yayında rest çekerek, "Şayet bir an önce Türkiye’nin belirlediği sınırların dışına çıkmazlarsa, bir süre sonra omuzlarının üzerinde o başlar da kalmayacak." dedi.
2.03.2020 Siyaset
Bakırköy'de liseli dehşeti!
Bakırköy'de liseli dehşeti! Bakırköy’de profesyonel dansçı olduğu öğrenilen bir lise öğrencisi, başka öğrenci grubu tarafından darp edilerek, karnından bıçaklandı. Ağır yaralanan öğrenci hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, aynı saldırgan öğrencileri, başka bir öğrenciyi darp ettiği anlar ise kameraya yansıdı.
22.12.2019 Yaşam
İstanbul’da elektrik kesintisi | 17 Aralık planlı elektrik kesintisi
İstanbul’da elektrik kesintisi | 17 Aralık planlı elektrik kesintisi BEDAŞ 17 aralıkta İstanbul’da yaşanacak planlı elektrik kesintisi listesini yayınladı. İşte İstanbul elektrik kesintisi listesi…
17.12.2019 Gündem
İstanbul elektrik kesintisi - 25 Kasım 2019 planlı elektrik kesintisi programı!
İstanbul elektrik kesintisi - 25 Kasım 2019 planlı elektrik kesintisi programı! 25 Kasım İstanbul’da birçok semt ve mahallede elektrik kesintisi olacak. BEDAŞ tarafından yayımlanan elektrik kesintisi listesine göre, 25 Kasım 2019 Pazartesi İstanbul’un birçok ilçesindeki sem ve mahallelerde elektrik kesintisi yaşanacak.
25.11.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Yahya Kemal Beyatlı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yahya kemal beyatlı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.