Yabancı Yatırımcılar

Yabancı Yatırımcılar

Son dakika yabancı yatırımcılar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yabancı yatırımcılar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yabancı yatırımcılar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yabancı Yatırımcılar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yabancı yatırımcılar gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.434 yabancı yatırımcılar haberi bulunmuştur. Tüm yabancı yatırımcılar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Borsa ile ilgili çarpıcı uyarı geldi! Kâr satışları ve tepki alımları sürüyor
Borsa ile ilgili çarpıcı uyarı geldi! Kâr satışları ve tepki alımları sürüyor Doğrudan yatırımlarda olmasa da sıcak para yönünden yabancı ilgisi devam ediyor. TCMB verilerine göre, 12 Nisan ile biten haftada yabancı yatırımcılar; hisse senetlerinde 160 milyon dolar, tahvil bonoda 38.2 milyon dolar alım yaptı. Hisse senetlerinde dört haftadır devam eden alımların toplamı 1.2 milyar doları buldu. Yerli yatırımcıların ise yüksek faiz nedeniyle borsaya ilgisinin fazla olduğunu söylemek bu aşamada zor.
21.04.2024 Ekonomi
Borsa İstanbul'dan bir rekor daha
Borsa İstanbul'dan bir rekor daha Borsa İstanbul bir süredir izlediği yatay seyri kırdı ve tarihi yüksek seviyesi olan 9588 puana kadar yükseldi.
5.04.2024 Ekonomi
Son 5 yılda en fazla yabancı yatırım Hollanda'dan geldi
Son 5 yılda en fazla yabancı yatırım Hollanda'dan geldi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre; yurt dışında yerleşik kişilerin Türkiye'ye doğrudan yatırım tutarı, 2019-2023 döneminde 31 milyar 332 milyon dolara ulaştı. Hollandalı yatırımcılar, 4 milyar 438 milyon dolarla ilk sırada yer aldı.
19.03.2024 Ekonomi
Borsa'da dengeler oturuyor! En yüksek yabancı alımı geldi
Borsa'da dengeler oturuyor! En yüksek yabancı alımı geldi Ekonomi yönetiminin uyguladığı politikalar etkilerini göstermeye başladı. TCMB verilerine göre 10 Kasım ile biten haftada yabancı yatırımcılar; hisse senetlerinde 7.3 milyon dolar, tahvil bonoda 131 milyon dolarlık alım yaptı. Son dönemde tahvil bonodaki en yüksek alımı gerçekleştirdiler. Öte yandan üçüncü çeyrek bilançoları beklenenden de iyi geldi. Ortadoğu’da devam eden savaşın yayılma olasılığının zayıflaması da önemli. Bu çerçevede Borsa İstanbul’da toparlanma çabalarının devamı beklenebilir.
19.11.2023 Ekonomi
Yatırımcılardan Türkiye'ye büyük ilgi! Orta Vadeli Program değiştirdi
Yatırımcılardan Türkiye'ye büyük ilgi! Orta Vadeli Program değiştirdi Yabancı yatırımcıda Türkiye rekabeti başladı. Yabancı yatırımcı kur riski az olan alanlara yoğunlaşabilir. Orta Vadeli Program’ın açıklanmasının ardından doğrudan yatırımlarda ve portföy yatırımlarında beklenen yabancı ilgisine ilişkin açıklamalarda bulunan uzmanlar “Altı ay önce Türkiye’ye bakmadıklarını söyleyen yatırımcılar şimdi geri dönüyor. ‘Yeni rakipler gelmeden işimi bitireyim’ diye düşünüyorlar” açıklamasında bulundu.
16.09.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonominin yol haritasını açıkladı: Türkiye’ye kredi akışı başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonominin yol haritasını açıkladı: Türkiye’ye kredi akışı başlıyor Hindistan'daki G20 Liderler Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurda dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Enaflasyonla mücadelede atılacak adımları açıklayan Erdoğan, "Atacağımız yeni adımlarla kalıcı çözümleri hayata geçireceğimize inanıyorum. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz ve ona ulaşmak için atacağımız nice adımlar Türkiye’nin ekonomik alanda da yıldızını parlatacak." dedi.
11.09.2023 Gündem
Borsa İstanbul'a 2023'te 1.4 milyon yatırımcı 27 şirket geldi! Yabancılar akın etti
Borsa İstanbul'a 2023'te 1.4 milyon yatırımcı 27 şirket geldi! Yabancılar akın etti Borsa İstanbul günden güne rekor kırmayı sürdürüyor. Yükseliş her geçen hafta daha çok yatırımcının ilgisini çekiyor. Son 15 günde 775 bin, yılbaşından bu yana 1.4 milyon yatırımcı borsaya aktı. Bu hafta gerçekleşecek 3 halka arzla birlikte Borsa İstanbul'da işlem gören yeni şirket sayısı 27’ye çıkıyor. Öte yandan yabancıda da BİST'e ilgi yoğun. İşte detaylar...
7.08.2023 Ekonomi
Yatırımın adresi Türkiye oldu! Bölgesel merkez haline geldi
Yatırımın adresi Türkiye oldu! Bölgesel merkez haline geldi Türkiye gerek portföy gerekse doğrudan yatırımda yabancının rotasına girdi. Risk primi düşerken, borsa zirve yaptı. İngiltere ve Güney Kore’den yatırım sinyali gelirken, ABD’li devler de Türkiye’yi bölgesel merkez olarak görüyor.
1.08.2023 Ekonomi
İTO Başkanı Avdagiç'ten Borsa İstanbul açıklaması: Hızlı bir yabancı girişi bekliyoruz
İTO Başkanı Avdagiç'ten Borsa İstanbul açıklaması: Hızlı bir yabancı girişi bekliyoruz İTO Başkanı Şekip Avdagiç, kaliteli geçen seçim sürecinin ardından yabancı yatırımcılardan pozitif sinyaller almaya başladıklarını söyledi. Avdagiç, ‘‘Seçimlerin ardından istikrarlı bir dönem ortaya çıktı. Arkasından Mehmet Şimşek Bey ve ekibinin de oluşturacağı yeni ekonomik denge paketiyle önümüzdeki günler için iyimseriz. Önce borsaya çok hızlı bir giriş öngörüyoruz’’ dedi.
19.06.2023 Ekonomi
MHP lideri Devlet Bahçeli: HDP, TBMM'ye sızmış düşman bakiyesidir
MHP lideri Devlet Bahçeli: HDP, TBMM'ye sızmış düşman bakiyesidir Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "Pençe-Kılıç harekatı Türk milletinin hukuki ve meşru bir hakkıdır. Bu harekatın durdurulmasıyla ilgili çağrı yapan HDP, TBMM'ye sızmış düşman bakiyesidir. HDP, Türk siyasetine tuzaklanmış zaman ayarlı bir bombadır. Bu bomba ya bombacıların elinde patlayacak, ya da patlatılacaktır." dedi.
22.11.2022 Siyaset
Cemal Kalyoncu'dan İstanbul Havalimanı açıklaması: Yabancı yatırımcılar sıraya girdi
Cemal Kalyoncu'dan İstanbul Havalimanı açıklaması: Yabancı yatırımcılar sıraya girdi Havacılık sektörü hem Türkiye'nin hem de Kalyon Holding’in stratejik sektörlerinin başında geliyor. Holding, geçtiğimiz nisanda İGA İstanbul Havalimanı'ndaki ortaklık payını yüzde 35'ten yüzde 55 seviyesine yükselterek İGA İstanbul Havalimanı'nın en büyük hissedarı olmuştu. Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, havalimanının devletten tek kuruş almadan hayata geçirildiğine dikkat çekerek "Orada, 10 milyar 250 milyon Euro harcıyoruz. 7 milyar Euro'sunu kredi ve özkaynaklar ile yaptık. 25 yılda devlete 22 milyar Euro kira ödeyeceğiz. Dünya Bankası, bu tutarı devletten alınan ihale olarak belirtmişti. Bu hatayı sonra düzelttiler" açıklamasında bulundu. Öte yandan Kalyoncu, uçuş ağında çok stratejik konumda bulunan İstanbul Havalimanı'na yabancıların ilgisinin olduğunun da altını çizdi.
23.08.2022 Ekonomi
Borsa İstanbul’da tarihi zirve! Yüzde 15'in üzerine çıktı
Borsa İstanbul’da tarihi zirve! Yüzde 15'in üzerine çıktı TCMB geçen haftaki toplantısında sürpriz bir karar alarak politika faiz oranını yüzde 14’ten yüzde 13 seviyesine çekti. Bu karar Borsa İstanbul’da dalgalanmaya neden olsa da, borsa tarihinin en verimli ağustos aylarından biri kayda geçti. Hisse senetlerinde yabancı payı cuma günü itibarıyla yüzde 34’ün üzerinde çıktı.
21.08.2022 Ekonomi
Dar gelirliler için yeni çalışma yolda! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdesini verecek
Dar gelirliler için yeni çalışma yolda! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdesini verecek Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı canlı yayında çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dar gelirlilerle ilgili bir müjdesi olduğunu söyleyerek, "Dar gelirlilerle ilgili birçok yeni bir çalışmamız var. Bu kabineye yetişmedi ama önümüzdeki kabine sonrası Cumhurbaşkanımız, sıkıntıları giderecek, Adalet Bakanlığı'mızla yaptığımız çalışmaları açıklayacak." ifadelerini kullandı.
3.08.2022 Ekonomi
GES'te büyük kazanç! Bugün son gün, Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası ödeyecek! En az 1000 lira...
GES'te büyük kazanç! Bugün son gün, Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası ödeyecek! En az 1000 lira... Büyük kazanç sağlanıyor. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası aracılığı ile uygulanacak. Asgari tutar 1.000 TL olarak belirlendi. Yatırım araçlarının çeşitlendirilmesi, yatırımcı tabanının genişletilmesi ve yatırımcıların Türk Lirası cinsi varlıklara yönelimlerinin teşvik edilmesi amacı ile uygulanmaya başladı. Hazine ve Maliye Bakanlığının Gelire Endeksli Senet ihracına ilişkin süre bugün bitiyor. Talepler 3 kamu bankası aracılığıyla toplanıyor. Yatırımcılar en az bin lira tutarında talepte bulunabiliyor. Gelire Endeksli Senet (GES) getirileri, DHMİ ve KEGM’den bütçeye aktarılan hasılatın paylarına endekslendi. Dönemsel getiri oranı yüzde 5.32, yıllık bileşik getiri oranı ise yüzde 23.04 olarak belirlendi. Senet, yalnızca gerçek kişilere ihraç edilecek ve talep toplama işlemleri ile kupon ve anapara ödemeleri Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilecek. Senetlerin getirileri 24 Haziran Cuma günü yatırımcıların hesaplarına aktarılacak. Senetlerin ilk kupon ödemesi ise 23 Eylül'de yapılacak.
22.06.2022 Ekonomi
GES’te büyük kazanç! Hesaplara yatacak!  Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası ödeyecek!  En az 1000 lira...
GES’te büyük kazanç! Hesaplara yatacak! Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası ödeyecek! En az 1000 lira... Gelire Endeksli Senet (GES) getirileri, DHMİ ve KEGM’den bütçeye aktarılan hasılatın paylarına endekslendi. Dönemsel getiri oranı yüzde 5.32, yıllık bileşik getiri oranı ise yüzde 23.04 olarak belirlendi. Senet, yalnızca gerçek kişilere ihraç edilecek ve talep toplama işlemleri ile kupon ve anapara ödemeleri Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilecek. Senetlerin getirileri 24 Haziran Cuma günü yatırımcıların hesaplarına aktarılacak. Senetler için asgari talep tutarı 1000 lira olacak ve 1 liranın katları şeklinde ihraç edilecek.
11.06.2022 Ekonomi
Türk Lirası varlıklara erişim imkanı genişletilecek! Bakan Nebati duyurdu
Türk Lirası varlıklara erişim imkanı genişletilecek! Bakan Nebati duyurdu Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Yurt dışı yerleşikler için düzenlenecek tahsisli swap enstrümanı ile yurt dışı yerleşiklerin, belirlenecek alanlarda kullanılmak üzere Türk Lirası cinsi varlıklara erişim imkanı genişletilecektir" dedi.
10.06.2022 Ekonomi
Satılık ev fiyatları uçtu! Konutta yeni vurgun...
Satılık ev fiyatları uçtu! Konutta yeni vurgun... Satılık konut fiyatlarındaki artışı vatandaşın alım gücünü zorluyor. Artık birçok kişi için ev sahibi olmak 'hayal' odu. Fiyatlardaki fahiş artış sonrası konut satışında yabancı yatırımcılar hedef alınmaya başladı. Ancak bu da ev sahipleri için yeni sorunların orta çıkmasına neden oldu. Satılık ev fiyatlarının tavan yapması ile birlikte dolandırıcılar yeni bir taktik ile ortaya çıktı. Evini en yüksek miktardan satmak isteyen ev sahiplerine yabancı zengin müşteri imajı ile alıcı getiriliyor. Ev sahibinin lüks mekanlar, yatlar ile gözü boyanıyor. Yaklaşık 1 milyon TL'ye denk gelen parası ise 'Pes' dedirten bir yöntemle çalınıyor. Şikayetlerin şu sıralar ardı arkası kesilmiyor...
20.04.2022 Ekonomi
Dolarlar Türkiye'ye akacak! ABD'li dev şirketler...
Dolarlar Türkiye'ye akacak! ABD'li dev şirketler... Dolarlar Türkiye'ye akacak! Başta ABD'li olmak üzere Batılı şirketler Türkiye'ye dümen kırdı! Yatırımların yeni gözdesi Türkiye Rusya'da yeni kriz sonrası terk eden sermaye ve yatırımlar yönünü nereye çevirecek. Başta ABD sermayeli şirketler olmak üzere birçok uluslararası firmanın yeni rotasında Türkiye de bulunuyor.
9.04.2022 Ekonomi
"Çanakkale Köprüsü Türkiye’nin ihracatına hız katacak"
"Çanakkale Köprüsü Türkiye’nin ihracatına hız katacak" Asya ile Avrupa kıtalarını Çanakkale Boğazı'nda birbirine bağlayan ve dün açılışı gerçekleştirilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün mesafeleri kısaltarak Türkiye'nin ihracatına hız katacağını söyleyen İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Başkan Yardımcısı ve Yeni Dönem Başkan Adayı Aydın Soyyiğit, Anadolu’dan Avrupa’ya taşınan ticari ürünlerde İstanbul’daki köprülerin dışında başka geçiş alternatifi olmayan Marmara’nın yükünü hafifletecek olan köprünün, hem lojistik hem de ticari hareketlilik bakımından büyük avantajlar sunacağını kaydetti.
20.03.2022 Ekonomi
Enflasyon, petrol fiyatları, TL, dolar ve KDV ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Nebati duyurdu: 250 milyar dolar...
Enflasyon, petrol fiyatları, TL, dolar ve KDV ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Nebati duyurdu: 250 milyar dolar... Enflasyon, petrol fiyatları, TL, dolar ve KDV ile ilgili son dakika açıklaması! "21. yüzyıl Türkiye'nin olacak" diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Çok daha iyi haberler gelecek, Türkiye fırsatlar ülkesi" açıklamasında bulundu. Bakan Nebati, "Üçüncü ayın sonundayız öncü göstergelerimiz iyi. Satın alma gücü paritesi çok iyi, PMI çok iyi, elektrik tüketimi gayet iyi, fabrikalar çalışıyor ve ihracatımız artarken iç tüketim de devam ediyor. Büyüme aynı şekilde yolunu sürdürüyor” dedi.
19.03.2022 Ekonomi
TEKNOFEST heyecanı Azerbaycan’da başladı
TEKNOFEST heyecanı Azerbaycan’da başladı Genç yaşlı herkesin ilgisini çekecek etkinliklerle dolu TEKNOFEST Azerbaycan Bakü Kristal Salon ve Sahil Bulvarı'nda gerçekleştirilecek.Tanıtım toplantısı Azerbaycan'ın Başkenti Bakü’de gerçekleştirildi.
7.02.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST’in Bilim ve Teknoloji Rüzgârı Azerbaycan’da esecek
TEKNOFEST’in Bilim ve Teknoloji Rüzgârı Azerbaycan’da esecek Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, beşinci yılında ülke sınırlarımızı aşarak uluslararası boyuta taşındı. Kardeş ülke Azerbaycan’da 26-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST, geçmişinden aldığı ilham ve bilgi birikimiyle Azerbaycan’da teknoloji, bilim, yarışma, heyecan, dostluk ve kardeşlik duygularıyla dopdolu bir festivale imza atacak. Ülkemizde her yıl teknoloji meraklısı yüzbinlerce gencin katıldığı teknoloji yarışmaları Azerbaycan’da da yapılacak. İlki 2018 yılında düzenlenen ve Millî Teknoloji Hamlesi hedefiyle her yıl rekorlar kırarak yolculuğuna devam eden TEKNOFEST, can Azerbaycan halkını da kucaklayacak.
15.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Yan sanayiye yeni yatırımlar geliyor
Yan sanayiye yeni yatırımlar geliyor TOSB, ilave 144 bin metrekarelik üretim alanını devreye alacak..
3.01.2022 Otomobil
Necmettin Batırel: Doların yükselişi enflasyondan fazla olmayacak
Necmettin Batırel: Doların yükselişi enflasyondan fazla olmayacak Ekonomist Necmettin Batırel, ''Türkiye 2022 yılında gerçekten uçacak. Yabancı yatırımcılar Türkiye’ye gelmeye başladı. Büyüyen ülkeye sermaye akımı yağar. Türkiye’deki doların yükselişi gördüğüm kadarıyla enflasyondan fazla olmayacak. Enflasyon ne kadar artarsa dolar o kadar artar'' dedi.
29.12.2021 Ekonomi
Devlet tahvili ve hazine bonoları gelirlerinde vergi alınmayacak
Devlet tahvili ve hazine bonoları gelirlerinde vergi alınmayacak Devlet tahvili ve Hazine bonolarından elde edilen tüm gelirlerden vergi alınmayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
22.12.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yabancı Yatırımcılar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yabancı yatırımcılar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.