Yabancı Sermaye

Yabancı Sermaye

Son dakika yabancı sermaye haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yabancı sermaye ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yabancı sermaye haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yabancı Sermaye

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yabancı sermaye gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.239 yabancı sermaye haberi bulunmuştur. Tüm yabancı sermaye haberleri aşağıda listelenmiştir.
Turkcell’in yeni yönetim kurulu belli oldu
Turkcell’in yeni yönetim kurulu belli oldu Olağan Genel Kurulu tamamlanan Turkcell’de yeni yönetim kurulu belirlendi. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı görevine devam ederken, yönetim kuruluna Arda Ermut, Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ve Prof. Dr. İdris Sarısoy atandı.
2.05.2024 Ekonomi
Borsa 10 bini geçti, işte yeni hedef! Uzman isim tarih verdi
Borsa 10 bini geçti, işte yeni hedef! Uzman isim tarih verdi Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 10 bin 82 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Uzmanlar psikolojik bir duvar olarak görülen 10 bin seviyesinin aşılması sonrasında yeni hedef seviyelerin 15 bin puan seviyeleri olduğu görüşünde.
30.04.2024 Ekonomi
Borsa psikolojik sınıra dayandı! İşte en çok kazandıran sektörler
Borsa psikolojik sınıra dayandı! İşte en çok kazandıran sektörler Yılın ilk dört ayının sonuna gelindi. Hisse senetleri içinde yılbaşından bu yana getirileri yüzde 70’lere çıkan şirketler var. Borsa kritik sınırda. Endekste 10 bin sınırı güçlü aşılırsa, bu seviyenin üstünde kalıcı hareket olabilir
28.04.2024 Ekonomi
Borsa İstanbul rekor tazeledi! Bankacılık endeksi öne çıktı
Borsa İstanbul rekor tazeledi! Bankacılık endeksi öne çıktı Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 9.907,38 puanla rekorunu tazeledi. Bankacılık endeksi yüzde 2,03, holding endeksi yüzde 1,93 değer kazandı.
26.04.2024 Ekonomi
Borsa İstanbul'a ilgi arttı! 4 haftada 5 milyar dolara ulaştı
Borsa İstanbul'a ilgi arttı! 4 haftada 5 milyar dolara ulaştı Yerel seçimlerin ardından ekonomik programın devamı ve enflasyonla mücadelede kararlılıkla ilgili mesajlar, yabancıların TL varlıklara ilgisini artırdı. Son 4 haftada yabancı girişi 5 milyar dolara ulaştı
22.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Piyasaları maniple etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Piyasaları maniple etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Borsa İstanbul 150. Yıl Gong Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Daha kararlı duruş sergilememiz gerekiyor. İster siyasetçi ister ekonomist. Sermaye piyasalarını manipüle etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız. Gerek SPK, gerek BİST'ten bu konuda daha fazla hassasiyet göstermesini istiyoruz" dedi.
22.12.2023 Gündem
Ekonomide asırlık başarının sırrı bağımsızlıkta yatıyor! Milli gelir 10 bin doların üzerinde
Ekonomide asırlık başarının sırrı bağımsızlıkta yatıyor! Milli gelir 10 bin doların üzerinde 29 Ekim 1923’te ekonomik anlamda da bağımsızlığın temelleri atıldı. Türk iş dünyasının motivasyonu ve azmi bu bağımsızlık anlayışı üzerine inşa edildi. Yerli üretim, milli kalkınma hamleleri tam 100 yıllık maratonun temel taşlarını oluşturdu. Hiç kuşku yok ki Cumhuriyet’in 100’üncü yılında ekonomik olarak ulaşılan büyüklük azımsanacak bir büyüklük değil.
29.10.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Birçok bakanlığa atama yapıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Birçok bakanlığa atama yapıldı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile kamu kurumlarına üst düzey yönetici atamaları yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre; Gelir İdaresi Başkanlığına Bekir Bayrakdar, Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığına ise Yusuf Kıraç atandı.
7.10.2023 Gündem
100 milyon dolarlık lojistik merkezi törenle açıldı
100 milyon dolarlık lojistik merkezi törenle açıldı Alışveriş platformu Amazon’un İstanbul Tuzla’daki lojistik merkezi düzenlenen resmi törenle açıldı.
5.10.2023 Ekonomi
Bakan Kasapoğlu'ndan Göztepe'ye art arda müjde!
Bakan Kasapoğlu'ndan Göztepe'ye art arda müjde! Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, 14 Mayıs'ta yapılacak 2023 Türkiye Genel Seçimleri öncesi milletvekili adayı olduğu İzmir'de Göztepe Spor Kulübü'nü ziyaret etti. Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nda açıklamalarda bulunan Mehmet Kasapoğlu, stadyumun yaşam merkezi haline gelmesi ve kulübe İnciraltı'nda amatör branşlar tesisi yapılması için çalışma içerisinde olduklarını dile getirdi.
5.05.2023 Göztepe
Bakan Varank açıkladı! 33 bin tesiste üretim başladı
Bakan Varank açıkladı! 33 bin tesiste üretim başladı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, depremden zarar gören bölgelerdeki sanayi tesisleriyle ilgili hasar raporunu açıkladı. Deprem bölgesinde bulunun 34 Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) 7’sinde kısmi altyapı hasarları olduğunu ifade eden Bakan Varank, ağır ve orta hasarlı 5 bin 600 tesisin bulunduğunu kaydetti. Varank, tüm bölge bağlamında 33 bin tesiste üretimin başladığını vurgulayarak depremin sanayi üzerindeki maliyetinin yaklaşık 170 milyar lira olduğunu söyledi.
26.03.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle buluştu: Mısır ile bu iş yoluna girdiyse aynı şekilde Suriye ile de bu iş yoluna girebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle buluştu: Mısır ile bu iş yoluna girdiyse aynı şekilde Suriye ile de bu iş yoluna girebilir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da gençlik buluşması programına katıldı. Erdoğan, Türkiye Mısır ilişkilerinde güzel gelişmelerin olacağına inandığını belirterek, "Bizim körfez ülkeleriyle olan küslüğümüzü menfaate çevirmek isteyenler oldu. Tabi bunlar giderilince oyunlar bozuldu. İşte bunların içerisinde Birleşik Arap Emirlikleri. İşte bizim Birleşik Arap Emirlikleri'yle münasebetlerimiz gayet iyi bir konumda. Daha da iyi olacak inşallah. Bu tabi malum bazı çevreleri rahatsız ediyoruz. Bundan sonraki süreçte nasıl Mısır ile bu iş yoluna girdiyse aynı şekilde Suriye ile de bu iş yoluna girebilir. Siyasette küslük olmaz." dedi.
27.11.2022 Siyaset
Otomobillere yönelik yeni dönem! Kararı duyurdu, 81 ilde başlıyor, destek ödemesi ve...
Otomobillere yönelik yeni dönem! Kararı duyurdu, 81 ilde başlıyor, destek ödemesi ve... Otomobillere yönelik yeni hamle geldi. Yeni kararı resmen duyurdu. Devreye alınıyor. Elektrikli araçlar için şarj istasyonlarına 1 milyar liralık yatırım yapılacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, Türkiye'de elektrikli araçların şarj altyapısını oluşturmak amacıyla devreye aldığı "Elektrikli Araçlar İçin Hızlı Şarj İstasyonları Destek Programı" ile 1 milyar liralık yatırımın önü açıldı. Yatırımcıların 15 Nisan 2023'e kadar şarj istasyonlarını kurması gerekiyor ancak yatırımların çok daha hızlı tamamlanacağı öngörülüyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuyla ilgili "Türkiye'de 1500'den fazla yüksek hızlı şarj istasyonunun kurulacağı 300 milyon TL bütçeli şarj istasyonları destek programına çağrımızı yapmıştık. Ülkemizde yüksek hızlı şarj istasyonlarını yaygınlaştırmak için başlattığımız programımızın çağrısını sonuçlandırdık. 200'den fazla firmamızın başvurduğu bu programla bir yılda 1 milyar TL'ye yakın şarj istasyonu yatırımı inşallah devreye alınacak." açıklamasında bulundu. İşte son dakika haberinin detayları...
2.07.2022 Ekonomi
Bakan Varank: 'Türkiye'de üretim yok' diyenlere, icraatla cevap veriyoruz
Bakan Varank: 'Türkiye'de üretim yok' diyenlere, icraatla cevap veriyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Ülkemizde malum bir grup Türkiye'de hiç fabrika kurulmuyor hatta olanlar da kapanıyor, diye ısrarla bir dezenformasyon yürütüyor. Biz ısrarla 'Türkiye'de üretim yok' diyenlere, lafla değil icraatla cevap veriyoruz" dedi. 
2.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Bakan Muş: Bu yıl ihracat hedefimiz 250 milyar dolar
Bakan Muş: Bu yıl ihracat hedefimiz 250 milyar dolar Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın 25'inci yıl dönümü kapsamında D-8 Teşkilatı ve TOBB iş birliğinde D-8 Yatırım Forumu gerçekleşti. Programda konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş "Türkiye olarak geçen sene 225 milyar dolarlık mal ihracatı gerçekleştirdik. Bu yılki hedefimiz ise 250 milyar dolar ve üstü. Bu hedef doğrultusunda emin adımlarla yürüyoruz" dedi.
16.06.2022 Ekonomi
Türk lirası ile ilgili flaş karar! Bakanlık duyurdu
Türk lirası ile ilgili flaş karar! Bakanlık duyurdu Türk lirası ile ilgili son dakika kararı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında alınan karara ilişkin oluşan istisnaları Twitter üzerinden duyurdu.
21.04.2022 Ekonomi
Araba fiyatlarına zam geliyor! Tarih verildi, geri dönüşü yok, şu anki fiyatlar tarih olacak, hem sıfır hem de ikinci el...
Araba fiyatlarına zam geliyor! Tarih verildi, geri dönüşü yok, şu anki fiyatlar tarih olacak, hem sıfır hem de ikinci el... Araba almayı planlayan herkesi ilgilendiriyor. Uzun süredir devam eden çip krizi nedeni ile yaşanan tedarik sorunu fiyatlara da yansıdı. Sıfır ve ikinci el araba fiyatları yükselişini sürdürüyor. Yüksek fiyatlarla araba alacaklar ise istedikleri marka ve modeli bulmakta zorlanıyor. Otomobilde de stokçular devrede. Al-satçılar ucuza aldıkları arabaları ikinci el orak sıfırdan daha yüksek fiyatlara satmaya başladı. Stokçuluk sadece kişisel düzeyde kalmadı. Otomobil piyasasında yabancı sermaye grupları da devreye girdi. Otomotivde çip ve kur bahanesiyle oluşturulan krizde, ikinci el piyasasında faaliyet gösteren dev sermayeli yabancı şirketler de büyük rol oynuyor. Bu firmalar Türkiye’nin dört bir yanından TIR’larla topladıkları araçları, sıfırından bile pahalıya satıyor. Araba fiyatları yeni yılla birlikte nasıl bir seyir izleyecek? Sıfır ve ikinci el araba almak isteyenlere kötü haber geldi. Önümüzdeki sürecekte fiyatların düşmeyeceği, sıfır araçlarda ocak ayı itibarı ile yapılacak zammın ikinci ele de yansıyacağı açıklandı. Araba fiyatları için kritik tarih verildi. Bu tarih sonrası hem sıfır hem de ikinci el araba fiyatlarında çok ciddi artış yaşanacak.
19.12.2021 Ekonomi
Ekonomide OHAL iddiası! Peş peşe açıklamalar geldi
Ekonomide OHAL iddiası! Peş peşe açıklamalar geldi Profesör İzzet Özgenç’in ağır ekonomik bunalım gerekçesiyle ‘Olağanüstü Hal’ ilan edilebileceği yönündeki tweet’i ortalığı karıştırdı. Zaten diken üzerinde olan piyasaları olumsuz yönde etkiledi. Olayla ilgili detaylar ortaya çıktı.
16.12.2021 Gündem
Bakan Varank: 5G ve ötesi teknolojiler için yol haritası hazırladık
Bakan Varank: 5G ve ötesi teknolojiler için yol haritası hazırladık Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, haberleşme teknolojileri kümelenmesinin 140 milyon liralık yerli ve milli 5G donanım yazılım geliştirme projesine TÜBİTAK olarak katkı sağladıklarını söyledi.
3.11.2021 Ekonomi
Faiziyle paralar iade edilecek! Meclis’te resmen kabul edildi, 5 yıl şartı...
Faiziyle paralar iade edilecek! Meclis’te resmen kabul edildi, 5 yıl şartı... Milyonlarca kişiyi kapsayan düzenleme Meclis’te kabul edildi. O paralar faiziyle birlikte iade edilecek. “Küçük esnaf" olarak ifade edilen ve 850 bin civarında olan iş yeri grubunun kazançları gelir vergisinden istisna tutulacak. Tarımsal desteklerden kesinti yapılmayacak. Çiftçilere ödenen desteklerden kesilen stopaj vergisinin 5 yıl geriye dönük iadesine ilişkin düzenleme kapsamında, Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) kayıtlı 2 milyon kişiye, faiziyle birlikte yaklaşık 5 milyar lira ödeme yapılması bekleniyor. Çiftçiler artık beyanname vermeden kaynaktan kesinti yapılarak vergilerini ödeyecek. Kanunla, 1 Ocak 2022'de yürürlüğe girmesi öngörülen konaklama vergisinin yürürlük tarihi 1 Ocak 2023'e ertelendi.
15.10.2021 Ekonomi
Esnafa vergi muafiyeti geliyor! AK Parti yasa teklifini Meclis'e sundu
Esnafa vergi muafiyeti geliyor! AK Parti yasa teklifini Meclis'e sundu Yüz binlerce kişi bekliyordu. AK Parti, 65 maddelik Vergi Usul Kanunun'da değişiklik öngören yasa teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu.
1.10.2021 Siyaset
Bakan Varank duyurdu! 60 bine yaklaştı
Bakan Varank duyurdu! 60 bine yaklaştı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bugüne kadar 6,2 milyar dolarlık ihracat, 131 milyar TL'lik satış gerçekleştiren teknoparklarda 6 bin 680 firmanın yer aldığını ve buralarda çalışan Ar-Ge personel sayısının 60 bine yaklaştığını duyurdu.
7.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘21 milyar doları aştı’  dedi ve duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘21 milyar doları aştı’ dedi ve duyurdu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD merkezli şirketlerin üst düzey yöneticilerinin iştirakiyle çevrimiçi gerçekleşen toplantıda konuştu. Haziranda hedefin normalleşme olduğunu vurgulayan Erdoğan, yoğun aşılama kampanyasının başlatılacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başkan Biden'ın 1915 olayları hakkında yaptığı açıklama ilişkilerimize ilave yük getirse de Sayın Biden'la NATO Zirvesi'nde gerçekleştireceğimiz görüşmenin yeni dönemin habercisi olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.
26.05.2021 Gündem
Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu TÜPRAŞ oldu!
Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu TÜPRAŞ oldu! İSO'nun Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020 Araştırması'na göre, TÜPRAŞ, üretimden satışlarda 58,6 milyar lirayla en büyük sanayi kuruluşu oldu. Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020 Araştırması'nda Ford Otomotiv 45,2 milyar lirayla ikinci, Oyak-Renault Otomobil Fabrikaları ise 31,2 milyar lirayla üçüncü oldu
26.05.2021 Ekonomi
3 binden fazla yatırım teşvik belgesi verildi
3 binden fazla yatırım teşvik belgesi verildi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yılın ilk 3 ayında sabit yatırım tutarı 50 milyar 252 milyon lira olan 3 bin 124 proje için yatırım teşvik belgesi düzenledi.
30.04.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Yabancı Sermaye ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yabancı sermaye haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.