Vr

Vr

Son dakika vr haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vr ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vr haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vr

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vr gelişmeleri de dahil olmak üzere 222 vr haberi bulunmuştur. Tüm vr haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kırmızı bültenle aranan suç örgütü elebaşı Eric Schroeder yakalandı
Kırmızı bültenle aranan suç örgütü elebaşı Eric Schroeder yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Almanya tarafından çıkartılan Interpol kırmızı bülteniyle aranan organize suç örgütü elebaşı Eric Schroeder'in İstanbul'da yakalandığını duyurdu.
27.12.2023 Gündem
Çocuklar oyun, film ve kitap içeriklerinden ne bekliyorlar?
Çocuklar oyun, film ve kitap içeriklerinden ne bekliyorlar? Çocuk İçin İçerik Derneği (ÇİÇEK) her yıl Çocuk Hakları Günü olan 20 Kasım’da çocukların içerik tüketim dünyası ile ilgili bir ihtiyaca ya da hassas bir konuya dikkat çekmek amacıyla bir çalıştay gerçekleştiriyor.
19.11.2023 Yaşam
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın da katıldığı Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı Bakü’de gerçekleşti
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın da katıldığı Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı Bakü’de gerçekleşti T3 Vakfı’nın global arenada yer aldığı Uluslararası Uzay Federasyonunun (IAF) organize ettiği, Türkiye Uzay Ajansının (TUA) platin sponsoru olduğu Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla Bakü’de yapıldı. Cumhurbaşkanı Aliyev, etkinlikte yaptığı konuşmasında, böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için onur duyduklarını belirtti. Kongrenin açılış seremonisinde Mark Eliyahu’da sahne aldı.
3.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Aksaray'da hatalı sollama facia ile sonuçlandı! 3 kişi öldü 2 kişi yaralandı
Aksaray'da hatalı sollama facia ile sonuçlandı! 3 kişi öldü 2 kişi yaralandı Aksaray’da önündeki kamyonu sollamak isteyen otomobil ile karşı yönden gelen otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.
14.09.2023 Yaşam
Metaverse arsaları çöküşe geçti, yatırıcımlar şokta! 'Kripto paralardaki dalgalanmalara dikkat'
Metaverse arsaları çöküşe geçti, yatırıcımlar şokta! 'Kripto paralardaki dalgalanmalara dikkat' Büyük kazançlar getireceğine inanılan ve geçen yıl adeta kendi alanında piyasa oluşturan Metaverse arsaları, yatırımcılara hüsran yaşattı. Metaverse evrenindeki kan kaybını değerlendiren Dr. Ayça Maden, kripto paradaki dalgalanmaların dahi Metaverse arsalarındaki fiyatları altüst edebileceğine dikkati çekerek, bu çöküşün olası nedenlerini bir bir anlattı.
29.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Metaverse’ten Türkiye ekonomisine 2035’e kadar 37,5 milyar dolar ekonomik katkı beklentisi
Metaverse’ten Türkiye ekonomisine 2035’e kadar 37,5 milyar dolar ekonomik katkı beklentisi Metaverse’ün e-ticaret, perakende, turizm, kültür-sanat eğitim, oyun ve e-spor başta olmak üzere farklı sektörler aracılığıyla Türkiye'ye potansiyel ekonomik katkısının 2035 yılına kadar 37,5 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor.
13.06.2023 Ekonomi
Apple Vision Pro nedir, ne işe yarar? Apple Vision Pro fiyatı listesi açıklandı mı, ne kadar?
Apple Vision Pro nedir, ne işe yarar? Apple Vision Pro fiyatı listesi açıklandı mı, ne kadar? Apple, WWDC 23 etkinliğinde piyasaya çıkacak yeni ürünlerini ve işletim sistemlerine getirdikleri yenilikleri tanıttı.  Apple tarafından duyurulan yenilikler ve yeni ürünler arasında; 15 inç MacBook Air, M2 Ultra, iPadOS 17, macOS Sonoma, watchOS 10 ve Vision Pro yer aldı. Apple'ın yeni VR gözlüğü 'Vision Pro' ise merak konusu oldu.
6.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Nasreddin Hoca animasyon filmi için hazırlık
Nasreddin Hoca animasyon filmi için hazırlık Nasreddin Hoca’yı konu alan ve Hollywood film yapımcısı Timur Bekmambetov tarafından yönetileceği ifade edilen animasyon filmi için hazırlıkların son aşamaya geldiği duyuruldu.
24.03.2023 Magazin
Oyun ve etkinlik çadırında çocuklara moral ve eğitim desteği
Oyun ve etkinlik çadırında çocuklara moral ve eğitim desteği Deprem bölgesinde yardım çalışmalarını sürdüren T3 Vakfı, çadır kentlerde çocuklara hem moral hem de eğitim desteği vermeye devam ediyor.
1.03.2023 Eğitim
Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor Ödülleri sahiplerini buldu
Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor Ödülleri sahiplerini buldu Teknoloji ile spor, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor ödüllerinde buluştu. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, spor teknolojilerinde yenilikçiliğin önemine dikkat çekerek “Her alanda olduğu gibi sporda da teknoloji tabanlı girişimlerimize, yerli ve milli üretimimize özel bir ehemmiyet atfetmeliyiz” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da TÜBİTAK BİGG Spor kapsamında yakında spor teknolojileriyle ilgili yeni bir çağrıya çıkacaklarının müjdesini verdi.
25.01.2023 Diğer Sporlar
MSB: 2 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 2 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyinde tespit edilen 2 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
3.12.2022 Gündem
Araştırmada çarpıcı ‘sanal gerçeklik’ detayı
Araştırmada çarpıcı ‘sanal gerçeklik’ detayı Teknoloji, medya ve telekomünikasyon öngörülerini içeren ve yeni yayınlanan bir araştırmaya göre sanal gerçeklik trendi hızla büyüyor. E-ticaretin de yükselişe devam edeceği, sosyal medya üzerinden yapılan alışveriş hacminin de 1 trilyon doları aşacağı tahmin ediliyor.
1.12.2022 Bilim ve Teknoloji
Nescafe çekiliş sonuçları ne zaman açıklanacak? 1. Dönem Nescafe çekiliş sonuçları 2022 nasıl ve nereden sorgulanır?
Nescafe çekiliş sonuçları ne zaman açıklanacak? 1. Dönem Nescafe çekiliş sonuçları 2022 nasıl ve nereden sorgulanır? Dünyaca ünlü kahve markası Nescafe’den BMW ve iPhone çekilişi geldi. Çekilişe katılan vatandaşlar yüzlerce hediyeden birini kazanma şansı yakalayıp yakalanmadığını öğrenmek için “Nescafe çekiliş sonuçları” araştırmasına başladı. Peki, Nescafe çekiliş sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte Nescafe çekiliş sonuçları hakkındaki detaylar…
25.11.2022 Ekonomi
Göz ameliyatında devrim! Sadece Türkiye'de kullanılıyor, hastalar her şeyi önceden görüyor
Göz ameliyatında devrim! Sadece Türkiye'de kullanılıyor, hastalar her şeyi önceden görüyor Teknoloji her alanda olduğu gibi tıp alanında da hızla ilerlerken Türk mühendisler, eşi benzeri olmayan bir işe imza attı. Göz ameliyatı olmak isteyen hastalar artık girecekleri operasyonları VR gözlüklerle deneyimleyebilecek. Dr. Sultan Kaya Ünsal, konuyla ilgili detayları anlattı.
20.11.2022 Sağlık
Ev tasarımlarında sanal gerçeklik dönemi
Ev tasarımlarında sanal gerçeklik dönemi Teknolojik gelişmeler eğitim alanında da yakından takip ediliyor. Hayatın büyük bir alanında kullanılmaya başlanan metaverse lisans eğitiminde de uygulanmaya konuldu. Türkiye’de ilk defa iç mimarlık alanında VR gözlüklerle eğitime geçildi. Böylece tasarımlar artık sanal gerçeklikte yapılacak.
27.10.2022 Haber
Steam Halloween sale 2022! Steam indirimleri ne zaman, steam cadılar bayramı indirimi saat kaçta başlıyor, hangi oyunlar?
Steam Halloween sale 2022! Steam indirimleri ne zaman, steam cadılar bayramı indirimi saat kaçta başlıyor, hangi oyunlar? Steam cadılar bayramı indirimleri ne zaman, Steam indirimleri saat kaçta? Steam cadılar bayramı indirimleri tarihleri belli oldu. Oyun tutkunları Steam halloween indirimleri merak ediliyor.
25.10.2022 Bilim ve Teknoloji
'İlk Evim, İlk İş Yerim ve İlk Evim Arsa' projesi için 17 ilde harekete geçildi
'İlk Evim, İlk İş Yerim ve İlk Evim Arsa' projesi için 17 ilde harekete geçildi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ’nin “İlk Evim, İlk İş Yerim ve İlk Evim Arsa” projesi tanıtım tırı, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını vatandaşlara yerinde anlatmak amacıyla yola çıktı. İlk durağı Ankara olan tırdaki uzman personel, toplamda 17 ili ziyaret ederek örnek daireleri VR gözlük sayesinde vatandaşlara gezdirecek, kat planları ve projelerde kullanılacak malzemeler hakkında detaylı bilgi verecek. TOKİ Uygulama Dairesi Başkanı Osman Dinçer, Başkent Ankara’da tanıtım tırıyla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Tanıtım tırımızda vatandaşlarımızın proje kapsamında merak ettiği tüm sorular, idaremiz personeli tarafından titizlikle cevaplandırılacaktır. Rekor başvuru sayısıyla idaremize güvenini gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, onları tanıtım tırımıza davet ediyoruz” diye konuştu.
16.10.2022 Ekonomi
Bakan Varank: Katma değerin anahtarı yazılımda, tasarımda
Bakan Varank: Katma değerin anahtarı yazılımda, tasarımda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin, katma değerli üretimle muasır medeniyetler seviyesini yakalayabileceğini belirterek, "Katma değerin anahtarı nerede? Siz genç kardeşlerimizde, yazılımda, tasarımda. Bu alanlarda ne kadar çok insan yetiştirirsek Türkiye'yi de bu manada muasır medeniyetler seviyesinin üzerine o kadar kolay çıkarabiliriz" dedi.
9.09.2022 Ekonomi
İş fırsatı! Maaşı 13 bin TL ile 20 bin TL arasında! Birkaç ayda öğrenmek mümkün
İş fırsatı! Maaşı 13 bin TL ile 20 bin TL arasında! Birkaç ayda öğrenmek mümkün Haziran ayı itibarıyla Türkiye'de 'Metaverse' kelimesini duyanların oranı yüzde 60'a yaklaştı. Bazı insanlar işini bu sanal evrene taşımak isterken, bazıları da kurum ya da şirketlerde kariyer planları yapıyor. Bu sanal dünyada yerini almak isteyenler için de birçok firma Metaverse uzmanlığı eğitimleri veriyor. Peki, bu eğitimlerin içeriği ne, kursta alanın sertifikayla iş kurmak ya da işe girmek mümkün mü? Uzmanlara sorduk.
2.07.2022 Çalışma Hayatı
TOGG eleman alımı yapacak! Aranan şartlar belli oldu
TOGG eleman alımı yapacak! Aranan şartlar belli oldu TOGG eleman alımı yapıyor. TOGG eleman alımı 2022 şartları belli oldu ve pozisyonlar da tek tek açıklandı. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) inşası devam eden Gemlik'teki fabrikasındaki çalışmalar sona yaklaşırken, üretimde görev alacak çalışanlar için yeni ilanlar verdi. Yalnızca Türkiye için değil, Almanya'daki ofis için de işe alımlar yapılıyor.
22.06.2022 Ekonomi
19 Mayıs etkinlikleri nerede? İşte İBB 19 Mayıs etkinlik programı!
19 Mayıs etkinlikleri nerede? İşte İBB 19 Mayıs etkinlik programı! 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, bu sene İstanbul’da büyük bir coşkuyla kutlanacak. Kutlamaların ana buluşma noktası Maltepe Etkinlik Alanı, gün boyunca renkli aktivitelere ev sahipliği yapacak. Deniz Tekin, Nova Norda, Redd, Cartel’den Kabus Kerim, Erci’E ve Batuflex ve Murat Boz konserleri bayram coşkusunu artıracak. Dans, video mapping ve drone gösterilerinin harmanlandığı muhteşem 19 Mayıs Gösterisi ise izleyenleri büyüleyecek. İstanbullular, gün boyu sürecek etkinliklerde; sanal gerçeklik, futbol, dart, dans, snowboard, kaykay parkuru, zumba, playsatation ve mixibike gibi aktivitelerle keyif dolu bir gün geçirecek. İşte İBB 19 Mayıs etkinlik programı!
17.05.2022 Gündem
Kadir Gecesinin anlamı ve anlamı! Kadir Gecesi nedir, niçin kutlanır, Diyanet’e göre kelime ne anlama gelir, Kuran’da kadir gecesi?
Kadir Gecesinin anlamı ve anlamı! Kadir Gecesi nedir, niçin kutlanır, Diyanet’e göre kelime ne anlama gelir, Kuran’da kadir gecesi? Kadir gecesi anlamı ve önemi için yapılan araştırmalar arttı. Kadir Gecesi bugün idrak ediliyor. Ramazan ayı içerisinde yer alan dini literatürde “leyletü’l-Kadr” şeklinde kullanılan Kadir Gecesinde Müslümanlar dualar ederek, namaz kılarak ve Kur’an-ı Kerim okuyarak ibadetlerini gerçekleştirir. Peki, Kadir Gecesi nedir, niçin kutlanır? Kadir Gecesinin özelliği ne, ne anlama gelir, hükmü ne? İşte Kadir Gecesi önemi ve anlamı…
27.04.2022 Dini Bilgiler
İstanbul Havalimanı’nda Artırılmış Gerçeklik (AR) teknolojisiyle alışveriş dönemi
İstanbul Havalimanı’nda Artırılmış Gerçeklik (AR) teknolojisiyle alışveriş dönemi İstanbul Havalimanı’ndaki alışveriş alanında yolculara eşlik ederek mağazalar hakkında bilgi veren Artırılmış Gerçeklik (AR) teknolojisi hayata geçirildi. Yolcular, İGA’nın mobil aplikasyonu sayesinde mağazalar arasında gezintiye çıkabilmenin yanı sıra fiyat ve kampanyalar hakkında da bilgi alabilecek.
16.04.2022 Bilim ve Teknoloji
‘Bilim Tırı’ ile imkanlar kırsal mahallelerdeki okullara taşınıyor
‘Bilim Tırı’ ile imkanlar kırsal mahallelerdeki okullara taşınıyor Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren Deneyap ve Bilim Şahinbey Atölyeleri, “Bilim Tırı” ile merkezin imkanlarını kırsal mahallelerdeki okullara taşıyarak, öğrencilere bilimi sevdiriyor.
14.04.2022 Bilim ve Teknoloji
Antalya'da E-SPORFEST başladı
Antalya'da E-SPORFEST başladı Antalya’nın ilk E-Spor Festivali, Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Antalya E-SPOR FEST’te, ziyaretçilere Playstation, VR, Mobile Game, Oyun Bilgisayarı, simülasyon alanları gibi çeşitli oyun deneyimleri ücretsiz sağlandı.
19.03.2022 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Vr ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vr haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.