Vizesiz Avrupa

Vizesiz Avrupa

Son dakika vizesiz avrupa haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vizesiz avrupa ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vizesiz avrupa haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vizesiz Avrupa

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vizesiz avrupa gelişmeleri de dahil olmak üzere 505 vizesiz avrupa haberi bulunmuştur. Tüm vizesiz avrupa haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rusya'dan Türkiye kararı! Domateste kota değişti
Rusya'dan Türkiye kararı! Domateste kota değişti Türkiye’den Rusya’ya önemli ihracat kalemlerinden olan ve Fethiye ve Seydikemer ilçelerinden gönderilen domates ihracatında Rusya daha önce 350 bin ton olan Domates ihracat kotasını 500 bin tona çıkardı.
22.07.2023 Ekonomi
Vizesiz Avrupa Birliği süreci başlıyor! İşte 6 maddelik yol haritası
Vizesiz Avrupa Birliği süreci başlıyor! İşte 6 maddelik yol haritası AB’nin vize muafiyeti için istediği 72 kriterden 66’sını tamamlayan Türkiye geri kalan 6 kriterin tamamlanması için düğmeye basıyor. En kritik başlıklardan olan ‘terörle mücadele’ konusunda taviz verilmeden ifade özgürlüğü esnetilecek.
22.07.2023 Gündem
Ankara’dan ekimde ‘vizesiz AB’ atağı
Ankara’dan ekimde ‘vizesiz AB’ atağı Avrupa Birliği’nden vize muafiyeti için gerekli 72 kriterden 66’sını yerine getiren Türkiye, Meclis’in 1 Ekim’de açılmasıyla birlikte yeni bir atağa geçecek. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın son altı kriterle ilgili “Çalışmaları hızlandırın” talimatının ardından dosyalar müzakere edilebilecek düzeye geldi.
29.07.2019 Gündem
'Vizesiz Avrupa' için son adım...
'Vizesiz Avrupa' için son adım... Vize serbestisi için gereken 72 kriterden 66’sı tamamlandı. Kalan altı kriterden beşinin de hemen çözülebileceği ifade edildi. Tek sorunlu kriter ise Terörle Mücadele mevzuatı. AB, cezalandırma ve tutuklamayla ilgili düzenleme bekliyor.
17.05.2019 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: İş insanları için yeşil pasaport süreleri 4 yıla çıkartılmalı
Bakan Çavuşoğlu: İş insanları için yeşil pasaport süreleri 4 yıla çıkartılmalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Arkadaşlara (iş insanlarına) iki yıllık yeşil pasaport veriyormuşuz, bunun 4 yıla çıkarılması konusunda haklı bir talep geldi. 4 yıla çıkarılması son derece makul, 5 yıla çıkarılması son derece makul." dedi.
6.03.2019 Gündem
Rum kesimi Türkiye'ye engel çıkarmaya hazırlanıyor!
Rum kesimi Türkiye'ye engel çıkarmaya hazırlanıyor! Türkiye ile AB arasında devam eden Türk vatandaşlarına vize serbestliği pazarlıklarına Kıbrıs Rum yönetimi engel çıkarmaya hazırlanıyor.
17.12.2018 Dünya
5. Reform Eylem Grubu Toplantısı sonrası 4 bakandan ortak mesaj!
5. Reform Eylem Grubu Toplantısı sonrası 4 bakandan ortak mesaj! Dört bakan Ankara'da düzenlenen 5. Reform Eylem Grubu toplantısı sonrası ortak açıklama yaptı. Toplantıda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Yıl sonunda cari denge 30 milyar doların altına iner" dedi. Bakan Çavuşoğlu, vizesiz Avrupa ile ilgili 'Yeni pasaportların AB tarafından tanınmasıyla kriterler 6’ya düştü" diye konuştu. İçişleri Bakanı Soylu sınır güvenliği ile ilgili önemli projeyi duyururken, Adalet Bakanı Gül ise 'Yargı Reformu Belgesi'nin ocak ayında açıklanabileceğini ifade etti. Reform Eylem Grubu Bildirisi'nde ise "Gümrük Birliği'nin güncellenmesi müzakerelerinin bir an evvel başlaması hem AB hem de Türkiye'nin yararına olacaktır" vurgusu yapıldı.
11.12.2018 Ekonomi
Son dakika... Vizesiz Avrupa çok yakın!
Son dakika... Vizesiz Avrupa çok yakın! AB Komisyonunun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopoulos, Türkiye'ye vize serbestisine ilişkin, "Yerine getirilmesi gereken 72 kriteri tamamlamaya çok yakınız. Türk yetkililer kriterleri en kısa sürede tamamlama konusunda kararlı." dedi.
28.11.2018 Dünya
Son dakika... AB ile vize görüşmelerinde flaş gelişme!
Son dakika... AB ile vize görüşmelerinde flaş gelişme! AB heyeti ile vize görüşmelerinde önemli bir adım daha atıldı. AB heyeti ile yapılan toplantıda çalışma planının teknik ayrıntıları hakkında ilave bilgi talep edildi.
1.06.2018 Dünya
Gürcistan'a vizesiz AB onaylandı
Gürcistan'a vizesiz AB onaylandı Gürcistan vatandaşlarına, Schengen ülkelerine vizesiz giriş hakkı tanıyan uygulama Avrupa Parlamentosunda onaylandı. Karar resmi onay için AB Konseyine gidecek.
17.06.2021 Dünya
İki ülkeye vizesiz AB müjdesi!
İki ülkeye vizesiz AB müjdesi! AB üyesi ülkelerin ve Avrupa Parlamentosu'nun yer aldığı görüşmelerde, acil durumlarda vize serbestisinin askıya alınması koşulları üzerinde uzlaşmaya varıldı.
17.06.2021 Dünya
‘Türkiye’nin de Avrupa’ya ihtiyacı var’
‘Türkiye’nin de Avrupa’ya ihtiyacı var’ AB Komisyonu Başkanı Juncker, Türkiye-AB ilişkisiyle ilgili “Bizim onlara olduğu kadar Türkiye’nin de Avrupa’ya ihtiyacı var” dedi
29.09.2021 Gündem
AB Komisyonu Başkanı Juncker'den 'Türkiye' açıklaması
AB Komisyonu Başkanı Juncker'den 'Türkiye' açıklaması Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Türkiye-AB ilişkilerine yönelik "Bizim onlara olduğu kadar, Türkiye'nin de Avrupa'ya ihtiyacı var" dedi.
17.06.2021 Dünya
Türkiye vizesiz AB için formülü buldu
Türkiye vizesiz AB için formülü buldu Türkiye ile AB vize serbestisi için eksik kalan 5 kriterden 4’ünün yerine getirilmesi için anlaştı. Terör yasalarında değişikliğe ilişkin kriter üzerindeki anlaşmazlık “dürüst arabulucu” yöntemiyle çözülecek
29.09.2021 Gündem
Vizesiz AB'ye en yakın ülkeler!
Vizesiz AB'ye en yakın ülkeler! Türkiye, Gürcistan, Ukrayna ve Kosova'nın vizesiz Avrupa Birliği için görüşmeleri sürüyor. Vizesiz AB'ye en yakın ülke ise Gürcistan...
17.06.2021 Dünya
‘ABD’yle Suriye anlaşmasına yakınız’
‘ABD’yle Suriye anlaşmasına yakınız’ Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov: Anlaşmaya ne zaman varılacağını ya da ne zaman açıklanacağını size söyleyemem. Görüşmelerin sonuca varmaması için bir sebep olmadığını düşünüyorum.
29.09.2021 Gündem
Vizesiz Avrupa için 4 ayda 11 sözleşme
Vizesiz Avrupa için 4 ayda 11 sözleşme Ankara, vize muafiyeti için koşulları yerine getirmek amacıyla Mart 2016'dan bu yana beş Avrupa sözleşmesini imzalayıp, 11 Avrupa sözleşmesini de onayladı. Ancak Avrupa Parlamentosu (AP) düzeyindeki siyasi engel henüz ortadan kalkmış değil.
17.06.2021 Dünya
Numan Kurtulmuş'tan flaş açıklama
Numan Kurtulmuş'tan flaş açıklama Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı...
29.09.2021 Gündem
‘Koşullar yerine getirilmezse vize serbestisi olmayacak’
‘Koşullar yerine getirilmezse vize serbestisi olmayacak’ Alman Bakan Maiziere, “Vize serbestisi için gerekli koşullar yerine getirilmezse, vize serbestisi de olmayacak” dedi
29.09.2021 Gündem
Berlin'den vize serbestisi için sert çıkış
Berlin'den vize serbestisi için sert çıkış Alman Bakanlar, Ankara'nın talep edilen yasa değişikliklerini yerine getirmeye yanaşmaması halinde Türk vatandaşlarına AB'ye vizesiz giriş imkanı tanınmayacağını söyledi.
28.05.2016 Dünya
Yurt dışında evlenmeye vize dopingi
Yurt dışında evlenmeye vize dopingi Avrupa ülkelerine girişte Türklere vize uygulamasının kaldırılacağı yönündeki söylemler bile yetti; gelin ve damat adayları düğün rotalarını Paris’e çevirdi.
18.05.2016 Ekonomi
Türklere vizesiz Avrupa için mini zirve
Türklere vizesiz Avrupa için mini zirve Türkiye ile AB arasındaki mülteci anlaşması Türklere vizesiz Avrupa nedeniyle tehlikede. AB vize serbestisi tanınması için Ankara'dan terör tanımını değiştirmesini talep ediyor. Türkiye ise bunu reddiyor. AB mülteci anlaşmasını kurtarmak ve pozisyonunu netleştirmek için mini zirve yaptı.
29.09.2021 Gündem
AB vize serbestisi için ne istiyor?
AB vize serbestisi için ne istiyor? Vize serbestisi için toplam 72 kriterin yerine getirilmesi gerekiyor. 5 kriterde henüz AB standartlarının sağlanamadığı açıklandı. Nedir bu kriterler? AB bu kriterlerin nasıl yerine getirilmesini istiyor?
29.09.2021 Gündem
AP Türkiye Raportörü: Temmuzda vize serbestisi zor
AP Türkiye Raportörü: Temmuzda vize serbestisi zor Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına temmuzda Schengen bölgesinde vize serbestisi verilmesinin düşük bir ihtimal olduğunu söyledi.
5.05.2016 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Vizesiz Avrupa ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vizesiz avrupa haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.