Gazete Vatan Logo

İki ülkeye vizesiz AB müjdesi!

AB üyesi ülkelerin ve Avrupa Parlamentosu'nun yer aldığı görüşmelerde, acil durumlarda vize serbestisinin askıya alınması koşulları üzerinde uzlaşmaya varıldı.

İki ülkeye vizesiz AB müjdesi!

AB'nin Ukrayna ve Gürcistan vatandaşlarının Schengen bölgesine vizesiz seyahat etmesini sağlayacak serbestiyi kısa süre içinde tanıyacağı bildirildi.

Bu, 45 milyon Ukraynalı ve 5 milyon Gürcistanlı'nın Schengen bölgesine vizesiz seyahat hakkı kazandığı anlamına geliyor.

Geçtiğimiz yılki göç krizinden sonra, 45 milyon Ukraynalı'nın ve 5 milyon Gürcü'nün blokta ziyaretlerini kolaylaştırmak için harekete geçen AB hükümetleri halkın tepkisini çekti.

Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn da Twitter hesabından yaptığı açıklamada da 'askıya alma mekanizması konusundaki anlaşmadan' memnuniyet duyduğunu belirtti.

Avrupa Birliği vize muafiyeti yürürlüğe girmeden önce önlem amacıyla acil fren mekanizmasını uygulamak istiyor. Acil fren mekanizması vize serbestisinin gerekli durumlarda askıya alınmasını kolaylaştıracak.