Viop

Viop

Son dakika viop haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan viop ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını viop haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Viop

haberleri sayfasında son dakika yaşanan viop gelişmeleri de dahil olmak üzere 67 viop haberi bulunmuştur. Tüm viop haberleri aşağıda listelenmiştir.
Borsa İstanbul'dan önemli değişiklik
Borsa İstanbul'dan önemli değişiklik Borsa İstanbul, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası işleyiş esaslarında bugünden geçerli olacak şekilde değişikliğe gitti.
25.01.2024 Ekonomi
Şeker Yatırım kaç lot verir, Şeker Yatırım halka arz hangi bankalarda var ve SKYMD katılım endeksine uygun mu (helal mi)? Şeker Yatırım halka arz tarihi, kodu ve fiyatı
Şeker Yatırım kaç lot verir, Şeker Yatırım halka arz hangi bankalarda var ve SKYMD katılım endeksine uygun mu (helal mi)? Şeker Yatırım halka arz tarihi, kodu ve fiyatı Şeker Yatırım Menkul Değerler halka arz olacak şirketler arasında yer alıyor. SPK tarafından Şeker Yatırım halka arzın onaylanmasının ardından talep toplamaya başlıyor. Şeker Yatırım (SKYMD) kaç lot verir, hangi bankalarda var, katılım endeksine uygun mu? Sorularına yanıt aranıyor. 2 iş günü talep toplayacak olan SKYMD, 52.500.000 TL nominal değerli paylarını adet başına 7,00 TL'den halka arz edecek. Şeker Yatırım Menkul Değerler, halka arz ile 120.000.000 TL olan mevcut sermayesini 35.000.000 TL artırarak 155.000.000 TL’ye çıkaracak. Peki, Şeker Yatırım Menkul Değerler kimin, ne iş yapıyor, Şeker Yatırım halka arz hisse kodu, fiyatı ve tarihi…
30.11.2023 Finans
Borsa İstanbul devre kesti! İşlemler durduruldu
Borsa İstanbul devre kesti! İşlemler durduruldu Borsa İstanbul'da işlemler, Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin çalışması ile 2. kez geçici olarak durduruldu.
25.10.2023 Ekonomi
Borsa bugün neden kapalı? Zafer Bayramı'nda borsa kapalı mı olur, 30 Ağustos borsa tatil mi, borsa bugün işlem görecek mi, Borsa açık mı 30 Ağustos?
Borsa bugün neden kapalı? Zafer Bayramı'nda borsa kapalı mı olur, 30 Ağustos borsa tatil mi, borsa bugün işlem görecek mi, Borsa açık mı 30 Ağustos? 30 Ağustos borsa işlem görecek mi, 30 ağustos borsa açık mı kapalı mı? 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yıl dönümünde borsaların açık olup olmadığı merak ediliyor. Zafer Bayramı yurtta büyük bir coşku ve çeşitli etkinliklerle kutlanırken yatırımcılar ise 30 Ağustos için borsaların akıbetini sorguluyor. 30 Ağustos'ta alış satış işlemi yapmayı düşünenler "30 Ağustos Çarşamba günü Borsa İstanbul'da işlem yapılıyor mu?" Peki, 30 Ağustos Zafer Bayramı borsa açık mı, borsa İstanbul bugün kapalı mı?
30.08.2023 Ekonomi
Borsa açık mı, borsa kapalı mı? Borsa bayramda kapalı mı, borsa hangi günler kapalı, borsa kapandı mı?
Borsa açık mı, borsa kapalı mı? Borsa bayramda kapalı mı, borsa hangi günler kapalı, borsa kapandı mı? Kurban Bayramıyla borsanın çalışma saatleri sorgulanıyor. Yurt içi piyasalar Kurban Bayramı tatili nedeniyle 1,5 gün açık oldu. Peki, Borsa kapandı mı, borsa bayramda açık mı?
27.06.2023 Ekonomi
Borsa İstanbul yeni önlemleri açıkladı
Borsa İstanbul yeni önlemleri açıkladı Borsa İstanbul, 5 iş gününün ardından yarın işlemlere yeniden başlayacak olan hisse senedi işlemlerine ilişkin önlemleri açıkladı.
14.02.2023 Ekonomi
Borsa işlemleri iptal mi? Borsada 6 Şubat Pazartesi, 7 Şubat Salı günü işlemleri iptal edildi mi? Borsa işlemler iptal ne demek?
Borsa işlemleri iptal mi? Borsada 6 Şubat Pazartesi, 7 Şubat Salı günü işlemleri iptal edildi mi? Borsa işlemler iptal ne demek? Borsa işlemler iptal edildi mi, borsa işlemler iptal ne demek? Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, pay piyasası ile vadeli işlem ve opsiyon piyasası pay ve pay endeksi türev pazarlarında işlemlerin durdurulmasına karar verildi. Akşam saatlerinde yapılan açıklamada 8 Şubat'taki tüm işlemlerin iptal edildiği, hisse ve VİOP piyasalarının 14 Şubat akşamına kadar kapalı olacağı duyuruldu. Söz konusu açıklamanın ardından “Borsada 6 Şubat Pazartesi, 7 Şubat Salı günü işlemleri iptal edildi mi? Borsa işlemler iptal ne demek?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.
9.02.2023 Ekonomi
Borsa İstanbul'dan deprem felaketi sonrası işlem iptali!
Borsa İstanbul'dan deprem felaketi sonrası işlem iptali! Borsa İstanbul AŞ, borsada işlemlerin durdurulmasına ve 8 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilen tüm işlemlerin BİAŞ Yönetmeliğinin "Emirlerin ve İşlemlerin Borsa Tarafından İptali" başlıklı 33 üncü maddesinin 1-c bendi uyarınca iptal edilmesine karar verdi.
8.02.2023 Ekonomi
SPK'dan deprem nedeniyle yeni ilke kararları
SPK'dan deprem nedeniyle yeni ilke kararları Sermaye Piyasası Kurulu, depremin yaşandığı yerlerdeki vatandaşlara yönelik olarak bazı kararlar aldı.
7.02.2023 Ekonomi
Borsa İstanbul devre kesti
Borsa İstanbul devre kesti Borsa İstanbul'da düşüş yüzde 5'i aşınca devre kesti ve işlemler durduruldu.
5.01.2023 Ekonomi
Borsa neden düşüyor? Borsa neden devre kesti? Borsadaki düşüşler için zirve toplantısı!
Borsa neden düşüyor? Borsa neden devre kesti? Borsadaki düşüşler için zirve toplantısı! Son haftalarda borsada yaşanan sert düşüşler ve değer kaybı yatırımcının gündeminde yer alıyor. Borsa İstanbul'da endekse bağlı devre kesici sistemi devreye girdi. Borsada son günlerde art arda yaşanan düşüşler sonrası Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği'nde toplantı düzenlendi. Zirve toplantısı olarak değerlendirilen bu toplantının yanı sıra henüz açıklama yapılmasa da SPK’da da toplantıların yapıldığı gelen bilgiler arasında. Peki, Borsa neden düşüyor? Borsa neden devre kesti? İşte detaylar…
20.09.2022 Ekonomi
Borsa İstanbul'da bayram düzenlemesi
Borsa İstanbul'da bayram düzenlemesi Borsa İstanbul'da, yarın öğleden sonra başlayacak 4,5 günlük Kurban Bayramı tatilinin ardından, gelecek hafta cuma günü de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla işlem gerçekleştirilmeyecek.
7.07.2022 Ekonomi
Borsa İstanbul'da işlemler geçici olarak durduruldu
Borsa İstanbul'da işlemler geçici olarak durduruldu Borsa İstanbul A.Ş.’den yapılan açıklamada, işlemlerin geçici olarak durdurulduğu belirtildi.
24.02.2022 Ekonomi
Borsada devre kesici nedir? Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi nasıl çalışacak? Devre Kesici Sistemi ne zaman devreye girecek?
Borsada devre kesici nedir? Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi nasıl çalışacak? Devre Kesici Sistemi ne zaman devreye girecek? Borsa İstanbul'da, Pay Piyasası ve Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'ndaki (VİOP) paya ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde uygulanmakta olan Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nde (EBDKS) düzenlemeye gidildi. Peki, Borsada devre kesici nedir? Devre kesici neden kullanılıyor? Borsada devre kesici nedir, kaç dakika sürecek? İşte detaylar...
9.02.2022 Ekonomi
Bankada parası olan herkesi kapsıyor! Ve belli oldu, 996 lira ek kazanç...
Bankada parası olan herkesi kapsıyor! Ve belli oldu, 996 lira ek kazanç... Bankada parası olan herkesi ilgilendiriyor. Hesaplara ek 996 lira yatırılacak. Detaylar belli oldu. Örnek hesaplama ve kazanç tablosu açıklandı. Birikimlerini Türk Lirası'nda değerlendiren vatandaşların kurdaki oynaklık nedeniyle mağdur olmaması için 'Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat' ürünü devreye alındı. Vatandaşlar, bankalardan vadeli hesap açacak. Vadeler 3,6,9 ve 12 ay şeklinde olacak. Sisteme isteyen her banka katılabilecek. 100 bin lira üzerinden tüm vadelere göre örnek hesaplamalar yapıldı. Sistem nasıl işleyecek? Kur korumalı TL mevduat hesabı sistemi ile ilgili tüm bilinmesi gerekenler...
22.12.2021 Ekonomi
MB: İhracatçı ve ithalatçı firmalara TL uzlaşmalı vadeli döviz satışı gerçekleştirilebilecek
MB: İhracatçı ve ithalatçı firmalara TL uzlaşmalı vadeli döviz satışı gerçekleştirilebilecek Merkez Bankası (MB), ihracatçı ve ithalatçı firmalara TL uzlaşmalı vadeli döviz satımına ilişkin açıklama yaptı.
21.12.2021 Ekonomi
Borsa İstanbul'da işlemler geçici olarak durduruldu
Borsa İstanbul'da işlemler geçici olarak durduruldu Borsa İstanbul A.Ş.’den yapılan açıklamada, endekse bağlı devre kesici tetiklenmiş ve Pay Piyasasındaki tüm işlem sıralarında, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasındaki (VİOP) Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası (BAP) Pay Senedi Repo Pazarında işlemler geçici olarak durdurulduğu belirtildi.
20.12.2021 Ekonomi
Devre kesici nedir? Borsa İstanbul devre kesici ne kadar sürer, neden uygulanır?
Devre kesici nedir? Borsa İstanbul devre kesici ne kadar sürer, neden uygulanır? Borsa İstanbul'da işlemler, Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin çalışması ile geçici olarak durduruldu. Söz konusu gelişmenin ardından devre kesici uygulaması hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Borsa İstanbul devre kesici nedir, ne demek? Borsada devre kesici kaç dakika sürer, neden uygulanır? İşte borsada devre kesici uygulaması hakkında merak edilenler...
17.12.2021 Ekonomi
Bugün borsa açık mı? Borsa bugün kaçta kapanıyor, borsa bugün kaça kadar açık 28 Ekim?
Bugün borsa açık mı? Borsa bugün kaçta kapanıyor, borsa bugün kaça kadar açık 28 Ekim? 28 Ekim borsa açık mı, borsa bugün kaça kadar açık? 29 Ekim arifesi nedeniyle kamu kurumların bugün öğleden sonra tatil olması borsanın bugün işlem yapıp yapılmayacağının sorgulanmasına neden oldu. Peki, bugün borsa açık mı? Borsa bugün kaçta kapanıyor?
28.10.2021 Gündem
VİOP'ta endeks kontratı haftaya yatay başladı
VİOP'ta endeks kontratı haftaya yatay başladı Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) ekim vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, haftaya yatay başlamasının ardından 1.562 puanda dengelendi.
13.09.2021 Ekonomi
Yerli yatırımcıların hisse senedi varlıkları bir yılda yüzde 70 arttı
Yerli yatırımcıların hisse senedi varlıkları bir yılda yüzde 70 arttı Türkiye’de yerleşik kurumsal, tüzel ve bireysel yatırımcıların finansal varlıkları, mayıs sonu itibarıyla bir yıllık dönemde yüzde 27 artışla 4 trilyon 466 milyar liradan, 5 trilyon 677 milyar liraya çıktı.
23.06.2021 Ekonomi
Borsa ikinci kez devre kesti! Devre kesici nedir? Borsada devre kesici uygulaması ne?
Borsa ikinci kez devre kesti! Devre kesici nedir? Borsada devre kesici uygulaması ne? Borsa İstanbul AŞ, pay piyasalarında saat 10.38 itibarıyla işlemlerin geçici olarak yeniden durdurulduğunu bildirdi. Borsa İstanbul'da saat 11.08.20'den itibaren işlemlere kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edilecek. Peki, Devre kesici nedir? Borsada devre kesici uygulaması ne? İşte detaylar.
22.03.2021 Ekonomi
VİOP nedir? VİOP işlemleri, VİOP’ta yatırım nasıl yapılır?
VİOP nedir? VİOP işlemleri, VİOP’ta yatırım nasıl yapılır? Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VİOP) Türkiye’nin ilk özel borsa kuruluşudur. VİOP yerli ve yabancı yatırımcılar için şeffaf ve güvenli yatırım ortamı oluşturarak, yatırımcılara riskten korunma, portföy çeşitlendirme, kaldıraç etkisinden faydalanma, etkin fiyat oluşumu ve yüksek likiditeye ulaşım gibi imkanlar sağlamaktadır. VİOP nedir? VİOP’ta yatırım nasıl yapılır?
16.12.2020 Gündem
28 Ekim borsa işlem saatleri! Borsa bugün açık mı?
28 Ekim borsa işlem saatleri! Borsa bugün açık mı? Borsa bugün açık mı? 28 Ekim borsa kaçta kapanıyor? Gibi sorular Cumhuriyet Bayramı nedeniyle soruların başını çekiyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın arifesi 28 Ekim’in yarım gün tatil olması borsa ile ilgili işi olan vatandaşların borsa işlem saatlerini sorgulamasına neden oldu. İşte 28 Ekim borsa işlem saatleri…
28.10.2020 Gündem
Döviz vadeli işlem sözleşmelerinde esnek vade özelliği başlıyor
Döviz vadeli işlem sözleşmelerinde esnek vade özelliği başlıyor Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında (VİOP), yarından itibaren dolar/TL (USD/TRY) vadeli işlem sözleşmelerinde esnek sözleşme oluşturabilecek ve dolar/ons altın vadeli işlem sözleşmeleri de akşam seansında işlem görecek.
17.09.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Viop ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki viop haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.