Vergi Mükellefi

Vergi Mükellefi

Son dakika vergi mükellefi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vergi mükellefi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vergi mükellefi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vergi Mükellefi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vergi mükellefi gelişmeleri de dahil olmak üzere 472 vergi mükellefi haberi bulunmuştur. Tüm vergi mükellefi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Silah taşıma ruhsatı ciro 2024 | Silah taşıma ruhsatı ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu? Silah ruhsatı ciro 2024 ne kadar olacak?
Silah taşıma ruhsatı ciro 2024 | Silah taşıma ruhsatı ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu? Silah ruhsatı ciro 2024 ne kadar olacak? Ciro ile silah taşıma ruhsatı ile ilgili aramalar 2024 yılına girişmesiyle sorgulanmaya başlandı. 45.000.000  lira olan silah taşıma ciro miktarının 2024 yılında ne kadar olduğu sorgulanıyor. Yeniden değerlendirme oranına göre bedeller yüzde 58.46 olmuştu. Peki, 2024 silah ruhsat ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu?
4.01.2024 Ekonomi
Vergilerle ile ilgili tüm vatandaşları ilgilendiren karar! Önü açıldı
Vergilerle ile ilgili tüm vatandaşları ilgilendiren karar! Önü açıldı Anayasa Mahkemesi vergi davaları, tam yargı davaları, idari işlemler hakkında açılan davalara ilişkin olarak önemli karar verdi. Mahkeme bu davaların değerinin 1 lira olması halinde bile temyiz yolunun açıldığını ilan etti.
13.10.2023 Ekonomi
Otomobil alacaklara 'kredi' freni! Piyasayı canlandıracak öneri
Otomobil alacaklara 'kredi' freni! Piyasayı canlandıracak öneri Faizlerin yükselmesi sonrası vatandaşların krediye ulaşma güçlüğü ikinci el otomobil piyasasına da yansıdı. Hem okulların açılması nedeniyle hem de kredi faizlerinin yükselmesi nedeniyle piyasada duraklama yaşadıklarını söyleyen Manisa Otonomi Dernek Başkanı Arif Diz, “İkinci elde enflasyondan kaynaklı fiyatlar artıyordu. Çok fazla talep ikinci el piyasasının artmasına neden oluyordu. Piyasanın oturmasıyla ikinci el piyasasında da fiyatlar oturmaya başlayacak” dedi.
25.09.2023 Ekonomi
Otel yöneticileri isyanda: Turistlerin 'bileklik' oyunu pes dedirtti
Otel yöneticileri isyanda: Turistlerin 'bileklik' oyunu pes dedirtti Antalya'ya tatile gelen turistlerin yaptığı dolandırıcılık yöntemi pes dedirtti. Yabancıların satın aldığı evleri haftalık kiralayan bazı turistlerin burada bulunan otellerden bileklik temin ettiği, bu bileklikleri para vermeden aldıkları ve otellerden ücretsiz yararlandıkları ortaya çıktı.
28.07.2023 Gündem
Ek MTV'yi kimler ödeyecek? Ek MTV tarifesi belli oldu, arabası olan herkesi kapsıyor
Ek MTV'yi kimler ödeyecek? Ek MTV tarifesi belli oldu, arabası olan herkesi kapsıyor Ek MTV ödemeleriyle ilgili son dakika açıklaması geldi. Ek motorlu taşıtlar vergisinde (MTV) detaylar belli oldu. EK MTV tarifesi belli oldu. Ek MTV’nin mükellefi, kanunun yayımlandığı 15 Temmuz 2023’te vergi mükellefi olanlar ile 31 Aralık 2023’e kadar ilk defa tescil edilen taşıtların sahibi olan kişi ve şirketler olacak. Ek MTV ödenmeden, muayene işlemleri yapılmayacak. İşte ek MTV ödemeleriyle ilgili flaş detaylar...
21.07.2023 Ekonomi
EYT’de bilinmeyen prim detayı! Başlangıç kabul edilmiyor, başvurular reddediliyor
EYT’de bilinmeyen prim detayı! Başlangıç kabul edilmiyor, başvurular reddediliyor EYT ile emekli olanlar maaşlarını almaya başlarken bazıları da kademeli olarak ilk maaşını alma heyecanı yaşıyor. EYT sonrası işten çıkanlara 100 gün uyarısında bulunan İş ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Mehmet Akif Cenkci, sigorta başlangıcı ile ilgili önemli tespitte bulundu.
21.07.2023 Emekli
Emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay! Maaşlar yüzde 25 düşüyor
Emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay! Maaşlar yüzde 25 düşüyor Emeklilik ile dikkat çeken detay ortaya çıktı. EYT'ye hak kazanan vatandaşlar çalışmaya devam ediyor. EYT'den yararlananların yüzde 40'ı maaşlarında düşüş yaşamamak için işine devam etti. Maaş kesintisiyle ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, çalışan ve işvereni yakından ilgilendiren Sosyal Güvenlik Destek Primi sistemi ile ilgili kritik detayları aktardı.
14.07.2023 Emekli
Tutuklanan Nurdağı Belediye Başkanı: Yıkım sebebi belli değil
Tutuklanan Nurdağı Belediye Başkanı: Yıkım sebebi belli değil Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde tutuklanan Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'ın kullandığı sosyal medya hesabından bugün paylaşım yapıldı. Paylaşımda Kavak, ruhsatı kendi adına kayıtlı olan binanın yıkıldığını belirterek, “Ancak henüz yıkım sebebi belli olmamakla birlikte soruşturmanın tamamlanması ile söz konusu binanın yapımında herhangi bir demir eksikliği veya yanlış kum kullanımının olmadığı anlaşılacaktır” dedi.
2.03.2023 Gündem
Vergi mükelleflerine büyük indirim! 48 ay taksitle ödenecek
Vergi mükelleflerine büyük indirim! 48 ay taksitle ödenecek Matrah artırımı düzenlemesiyle ilgili bakanlık çalışma başlattı. Yoğun talep üzerine 2022’nin de matrah artırımı kapsamına alınması planlanıyor. Teklifle 31 Aralık 2022 ve öncesine dair tüm kamu alacakları yapılandırılabilecek, borçlar 48 ayda ödenebilecek. Kamu borçlarını yapılandıran düzenlemede tüm vergiler, vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus para cezaları, köprü, otoyol, kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, üst kurullarca verilen idari para cezaları, 4207 sayılı Kanun kapsamında tütün ürünlerinin zararlarını önleyici, önlenmesi ve kontrolü hakkında kanun kaynaklı idari para cezaları gibi tüm idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, ecrimisiller, madenlerden devlet hakkı, kaynak kullanımı destekleme primi borçları gibi borçlar yer alıyor.
5.02.2023 Ekonomi
Geçmişe dönük Bağkur kayıt hakkı gelecek mi? Bağkur’da geriye dönük borçlanma yapılabilir mi? Esnafın emekliliği için çalışma var mı?
Geçmişe dönük Bağkur kayıt hakkı gelecek mi? Bağkur’da geriye dönük borçlanma yapılabilir mi? Esnafın emekliliği için çalışma var mı? Binlerce esnafı ilgilendiriyor! Hükümetin Sosyal Güvenlik alanında yaptığı çalışmalar sürerken Bağkur’dan prim eksiği olan esnafta da geriye dönük borçlanma beklentisi oluştu. Esnaflar, Bağ-Kur kapsamında sigortalı olması zorunlu olanlar arasında yer alıyor. Ancak geçmişte vergi mükellefi veya oda sicil kaydı olduğu halde bugün Bağkur’lu olmayan pek çok esnaf bulunuyor. Hükümetten esnafa yönelik geriye dönük Bağkur'a kayıt hakkı ile ilgili yasal düzenleme yapılması için beklentiler arttı. Peki, Geçmişe dönük Bağkur kayıt hakkı gelecek mi? Bağkur’da geriye dönük borçlanma yapılabilir mi? İşte detaylar….
20.10.2022 Emekli
Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medya düzenlemesi yürürlüğe girdi!
Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medya düzenlemesi yürürlüğe girdi! Sosyal medya düzenlemesi olarak bilinen Basın Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürülüğe girdi. Düzenlemenin detayları merak edilirken Sosyal medyada gerçeğe aykırı bilgi yayanlarla ilgili uygulanacak hükümler de yer aldı. Peki, Sosyal medya yasası nedir? Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medyada gerçeğe aykırı bilgi yayanlara hapis cezası var mı? İşte detaylar…
18.10.2022 Gündem
TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi belli oldu! İşte illere göre tahsis edilen yerler
TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi belli oldu! İşte illere göre tahsis edilen yerler Toplu Konut İdaresi Başkanlığı kapsamında duyurulan 'İlk Evim Arsa' ve 'İlk İş Yerim' projesindeki yerlerin hangi illerde yapılacağı belli oldu.
10.10.2022 Ekonomi
Cumhuriyet tarihinin en büyük projesinde arsa ve iş yeri başvuruları başladı
Cumhuriyet tarihinin en büyük projesinde arsa ve iş yeri başvuruları başladı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen İlk Evim, İlk İşyerim, İlk Evim Arsa projesi çerçevesinde arsa ve iş yerlerine başvurular bugün başladı.
10.10.2022 Ekonomi
TOKİ işyeri başvurusu nasıl yapılır? TOKİ ilk işyerim e devlet ekranı, ücreti, başvuru aşamaları!
TOKİ işyeri başvurusu nasıl yapılır? TOKİ ilk işyerim e devlet ekranı, ücreti, başvuru aşamaları! TOKİ ilk işyerim e devlet ekranı, ücreti, başvuru aşamaları hakkında yapılan araştırmalar arttı. TOKİ Sosyal Konut Projesi'nin 2. ayağı arsa satışları için başvurular başlıyor. Proje kapsamında  10 bin iş yeri için başvurular alınacak. 350 bin liradan başlayan tutarlar için 2633 liradan başlayan taksit tutarı ve 120 ay vade uygulanacak. Peki, TOKİ işyeri başvurusu nasıl yapılır?
10.10.2022 Ekonomi
Bakanlık açıkladı! 106 bin 821 kişi riskli kategoride
Bakanlık açıkladı! 106 bin 821 kişi riskli kategoride Hazine ve Maliye Bakanlığınca, vergisel yükümlülüklerini yerine getirmeyen mükellef gruplarının tespitine yönelik yapılan incelemede belirlenen kriterlerin ihlali nedeniyle 106 bin 821 mükellefin riskli kabul edildiği açıklandı.
3.10.2022 Ekonomi
Erken emeklilik fırsatı! Sigorta kaydı olmayanlara geriye dönük borçlanma imkanı
Erken emeklilik fırsatı! Sigorta kaydı olmayanlara geriye dönük borçlanma imkanı Erken emekli olmak isteyen Bağ-Kur'lular için önemli bir adım atılıyor. Esnaf ve sanatkar, vergi mükellefi olduğu tarihten itibaren Bağkur’lu olmak zorunda. Ancak geçmişte vergi mükellefi veya oda sicil kaydı olduğu halde bugün Bağkur’lu yapılmayan çok sayıda esnaf bulunuyor. Bu kapsamdaki esnafa yönelik de çalışma başlatılmış durumda. Eğer yasal düzenleme yapılırsa, geriye dönük borçlanmanın kapısı açılacak ve prim eksiği olan binlerce esnaf emekli olabilecek.
29.09.2022 Çalışma Hayatı
Arsa ve işyeri fiyatları belli oldu! Aylık taksitleri 937 liradan başlıyor
Arsa ve işyeri fiyatları belli oldu! Aylık taksitleri 937 liradan başlıyor Konut projesi ile ilgili detaylar açıklandı. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. İşyeri almak isteyen ya da arsaya ev inşa edecek vatandaşlar için projeler resmen duyuruldu. Arsalar faizsiz şekilde vatandaşlara satılacak ve kendi evlerini yapabilecekler. İnşa sürecinde mimari ve mühendislik desteği de verilecek. İşyeri sahibi olmak isteyenler için de fiyatlar belirlendi. Başvuru şartları da belli oldu. İşte arsa ve işyeri ile ilgili detaylar...
13.09.2022 Ekonomi
TOKİ velayeti altında ne demek? TOKİ başvuru şartları açıklandı!
TOKİ velayeti altında ne demek? TOKİ başvuru şartları açıklandı! TOKİ ucuz konut projesinin detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. TOKİ’nin 81 ile yapacağı 250 bin konut ile iş yeri ve arsalara ilişkin detaylar belli oldu. TOKİ aracılığıyla inşa edilecek konutlara, proje ili sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet eden veya proje il nüfusuna kayıtlı, kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine ülke sınırları içinde tapuda kayıtlı konutları bulunmayan, daha önce TOKİ aracılığıyla ev satın almamış 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşları başvuru yapabilecek. Sosyal konutlar için bir haneden tek başvuru alınabilecek. Söz konusu şartların belli olmasının ardından “TOKİ velayeti altında ne demek?” sorusuna yanıt aranmaya başlandı.
13.09.2022 Gündem
Sosyal konut projesi başvuru bedeli  belli oldu
Sosyal konut projesi başvuru bedeli belli oldu Milyonların merakla beklediği sosyal konut projesinde tüm detaylar belli oldu. En çok merak edilenlerden biri proje başvuru bedelinin kaç lira olacağıydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın proje detaylarını açıklamasının ardından TOKİ tarafından başvuru bedeli de açıklandı
13.09.2022 Ekonomi
13 Eylül TOKİ açıklaması! TOKİ başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları, evlerin fiyatları ve taksit tutarları
13 Eylül TOKİ açıklaması! TOKİ başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları, evlerin fiyatları ve taksit tutarları Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu konut projesi olma özelliği taşıyan projenin detayları belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada 250 bin konut inşa edilecek, 2 trilyon liradan fazla ekonomik hareketlilik oluşturacak. 100 bin ek istihdam ortaya çıkaracak olan projeyle gençler, emekliler, şehit yakını, gaziler ve engelliler küçük miktarlarda ev sahibi olacak. İşte 13 Eylül TOKİ açıklaması…
13.09.2022 Ekonomi
Sosyal konut projesi için tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan detayları açıkladı
Sosyal konut projesi için tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan detayları açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin tanıtımını yaparak, 81 il ve tüm ilçelerde 2023-2028'i kapsayan 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa ile 50 bin iş yeri yapmayı hedeflediklerini söyledi. Erdoğan, "Vatandaşlarımız toplamda 608 bin lira fiyata sahip 2+1 konutlarımıza aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle ve 240 ay vade ile sahip olabilecektir. Aynı şekilde toplamda 850 bin lira fiyata sahip 3+1 konutların ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vade ile yapılabilecektir" dedi.
13.09.2022 Siyaset
TOKİ başvuru ücreti ne kadar, şartlar neler? 2022 TOKİ sosyal konut projesi başvuruları ne zaman başlıyor? Kimler nasıl başvuru yapabilir, ne zaman?
TOKİ başvuru ücreti ne kadar, şartlar neler? 2022 TOKİ sosyal konut projesi başvuruları ne zaman başlıyor? Kimler nasıl başvuru yapabilir, ne zaman? TOKİ sosyal konut projesi başvuru tarihleri ve şartları merak ediliyor. Ev ve arsa sahibi olmak isteyen vatandaşlar TOKİ ucuz konut projesinin detaylarının belli olacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak açıklamayı bekliyor. Sosyal konut projesi kapsamında evler 81 ilde, arsa 7 bölgede olacak. En fazla konut İstanbul’a yapılacak. Peki, TOKİ başvuru şartları belli oldu mu, TOKİ sosyal konut projesi başvuruları ne zaman başlıyor? Kimler nasıl başvuru yapabilir, ne zaman?
13.09.2022 Ekonomi
Sosyal konut projesi başvuru! Şartları neler, ne zaman başvuru yapılacak, başvuru tarihi açıklandı mı, yarın başlıyor mu? TOKİ sosyal konut projesine kimler başvurabilir?
Sosyal konut projesi başvuru! Şartları neler, ne zaman başvuru yapılacak, başvuru tarihi açıklandı mı, yarın başlıyor mu? TOKİ sosyal konut projesine kimler başvurabilir? Sosyal konut projesi kapsamında 250 bin toplu konut, 100 bin imara açık arsa yapılacak. Ev ya da arsa sahibi olmak isteyenler TOKİ sosyal konut projesi hakkında yaptıkları araştırmaları hızlandırdı. Son 20 yılda TOKİ ile 1 milyon 170 bin sosyal konut üretildi. İlk kez, tek seferde 250 bin konut yapılacak. 100 bin altyapılı arsayla konut yapma imkanı sağlanacak ve 10 bin sanayi sitesiyle vatandaşımıza kendi işini kurma imkanı verilecek. Peki Sosyal konut projesi başvuru şartları neler, 2022 Sosyal konut projesine başvurusu nasıl yapılır, proje ne zaman ve nerede yapılacak?
12.09.2022 Ekonomi
Yeni Varlık Barışı düzenlemesi neler içeriyor? Varlık Barışı’nda sistem nasıl işleyecek?
Yeni Varlık Barışı düzenlemesi neler içeriyor? Varlık Barışı’nda sistem nasıl işleyecek? Yeni Varlık Barışı düzenlemesi ayrıntılar belli oldu. Düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Yurt dışında bulunan para, altın, döviz gibi varlıkların ekonomiye kazandırılması hedeflenenen Varlık Barışı’nda son gün 31 Mart 2023 olarak belirlendi. Peki, Yeni Varlık Barışı düzenlemesi neler içeriyor? Varlık Barışı’nda sistem nasıl işleyecek? Varlık Barışı’nda vergi dairelerinde beyanda bulunulacak mı? Varlık Barışı’nda transfer nasıl gerçekleşecek? Varlık Barışı vergilendirme nasıl olacak? İşte detaylar…
9.08.2022 Ekonomi
Emeklilik imkanı! SSK'lı, Bağ-Kur'lu, kamu çalışanı farkı yok, başvuran yararlanıyor
Emeklilik imkanı! SSK'lı, Bağ-Kur'lu, kamu çalışanı farkı yok, başvuran yararlanıyor İş hayatına başlayan herkes bir süre çalıştıktan sonra ne zaman emekli olacağını araştırmaya başlıyor. Bazen kişinin emekli olabilecek kadar çalışması mümkün olmuyor. Bu durumda SGK'ya başvuranlar ödenmiş primlerin iadesini talep edebiliyor. Bu seçenek daha çok prim günü az olan kişilerin tercihi oluyor. Ancak uzun süre çalışmış olmasına rağmen emeklilik için yeterli prim günü olmayanlar borçlanma yolu ile emekli olabiliyor. Erkekler askerlik borçlanması yaparken kadınlar ise doğum borçlanmasından yararlanabiliyor.
9.08.2022 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Vergi Mükellefi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vergi mükellefi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.