Vaka Son Dakika

Vaka Son Dakika

Son dakika vaka son dakika haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vaka son dakika ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vaka son dakika haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vaka Son Dakika

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vaka son dakika gelişmeleri de dahil olmak üzere 434 vaka son dakika haberi bulunmuştur. Tüm vaka son dakika haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tam kapanma geri mi geliyor?
Tam kapanma geri mi geliyor? Tam kapanma ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Koronavirüs salgınında yeni varyatların görülmesi ve vaka sayılarının yukarı yönlü hareket etmesi 'Tam kapanma yeniden mi gelecek?' sorularını akıllara getirdi. Tam kapanma ile ilgili İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Memişoğlu önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul'da vaka sayılarında son haftalarda bir durgunluğa girildiğini, Ekim-Kasım aylarında vaka sayılarında bir artış yaşansa da aşılamalar sayesinde, bu artışın önceki piklerdeki kadar hastanelere yansıyacağını düşünmediğini söyledi. Prof. Dr. Memişoğlu, yeni bir kapanmanın gündeme geleceğini düşünmediğini de belirleterek "Zaten dünyada da gösterildi ki okullar ya da hareketli yaşamda kapanmalara gittiğinizde, ev içi bulaşlar artıyor. Ben, aşılanma oranlarımızın artması ve insanlarımızın da uyumu ile yeni bir kapanmaya gitmeden bu süreci aşacağımızı düşünüyorum" dedi.
5.09.2021 Sağlık
Sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlaması ile ilgili flaş açıklama! Bakanlık duyurdu, 81 ilde...
Sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlaması ile ilgili flaş açıklama! Bakanlık duyurdu, 81 ilde... Hafta içi - hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması ve uygulanan seyahat yasağı ile ilgili yeni bir açıklama yapıldı. İçişleri Bakanlığı kısmi kapanma süreci ile ilgili detayları paylaştı. Kısmi kapanma sürecinde koronavirüs tedbirlerine yönelik denetimler yoğunlaştırıldı. 3 bin 787 kişiye cezai işlem uygulandı.
18.04.2021 Gündem
Normalleşme sonrası kritik gelişme! 70 il alarm veriyor... Bakanlık duyurdu
Normalleşme sonrası kritik gelişme! 70 il alarm veriyor... Bakanlık duyurdu Sağlık Bakanlığı'ndan milyonları ilgilendiren açıklama geldi. Normalleşme sonrası alarm veren iller belirlendi. Son bir haftada hızla yükseldi. Bu hızla vakaların artmaya devam etmesi durumunda yeni tedbirler hayata geçirilecek. Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son bir haftalık verilere göre, 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayısı 70 ilde arttı, 11 ilde azaldı.
21.03.2021 Sağlık
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Gündem
İnfluenza vakaları arttı, uzmanı salgın uyarısı yaptı
İnfluenza vakaları arttı, uzmanı salgın uyarısı yaptı Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ersin Aksay, influenza ve soğuk algınlığı vakalarında ciddi bir artışın olduğunu ve mevcut durumun salgın olarak nitelendirilebileceğini söyledi. Aksay, “Bir salgından söz etmemiz mümkün. Aslına bakarsanız biz bu salgını Covid-19 döneminde maske kullanımından ötürü çok yaşamamıştık. Ancak maske kullanımının azalması sebebiyle influenza ve soğuk algınlığı vakalarında belirgin bir artış görüyoruz” dedi.
6.01.2024 Gündem
Karadeniz'de büyük tehlike!  'Rip akıntısı' 304 can aldı
Karadeniz'de büyük tehlike! 'Rip akıntısı' 304 can aldı Karadeniz'deki 12 kentin kıyı şeridinde, 10 yılda 'rip akıntısı' nedeniyle açığa sürüklenip, boğulma tehlikesi geçiren 648 kişiden 304'ü hayatını kaybetti. En fazla boğulma vakası Samsun'da, en azsa Artvin'de gerçekleşti. Giresun Üniversitesi'nden Doç. Dr. Mustafa Serkan Abdüsselam, "Vakalar ne yazık ki yıldan yıla artıyor. Yaş bakımından incelersek; vakaların yüzde 70'i, 30 yaş altı. Boğulma olaylarının yüzde 80’i erkek, yüzde 20’si kadın" dedi.
9.07.2023 Yaşam
Sıcak su torbası bomba gibi patladı, genç kız soluğu hastanede aldı
Sıcak su torbası bomba gibi patladı, genç kız soluğu hastanede aldı Küçükçekmece’de karnına koyduğu sıcak su torbası bomba gibi patlayınca 25 yaşındaki Türkan Aleyna Akça soluğu hastanede aldı. Vücudunda ciddi yanıklar oluşan genç kız, “Karnım ağrıyordu, sıcak su torbası hazırlamıştım, birkaç dakika sonra karnımda patladı. Karnımdan bacağımın başlangıç kısmına doğru yan kısmım da tamamen yandı. Havasını almamıştım, suyun da çok sıcak olduğunu düşünüyorum” dedi.
6.03.2023 Gündem
Bakan Koca'dan çocuklarda sıkça görülen vaka hakkında açıklama
Bakan Koca'dan çocuklarda sıkça görülen vaka hakkında açıklama Sağlık Bakan Fahrettin Koca, A Grubu Beta-Hemolotik Streptokok vakaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
2.02.2023 Gündem
Site ve apartmanda oturan herkesi ilgilendiriyor! 'Yasaklanamaz'
Site ve apartmanda oturan herkesi ilgilendiriyor! 'Yasaklanamaz' Site ve 7/24 kamera ile izlenen apartmanlarda oturanların tercihlerini belirleyen en önemli etken güvenlik oluyor. Özellikle çocuklar site ve apartman bahçelerinde serbestçe oyun oynayabiliyor. Ancak kimi aileler çocuklarının izlenmesinden rahatsız olabiliyor. Peki site yöneticilerinin kameradan site sakinlerini ve çocuklarını izleme yetkisi var mı? Blok girişinde çocuklar oturup cips yedikleri ve etrafı kirlettikleri için suçlu gibi başlarını eğdirerek fotoğraflarını çekebilir mi? Bu fotoğrafları da ekleyip ailelerine uyarı yazısı gönderebilir mi? Ceza hukukçusu Prof. Dr. Devrim Güngör, “Yöneticinin insanları hizaya getirme yetkisi yoktur. Güvenlik kamera kayıtlarını kendi telefonu veya bilgisayarı üzerinden anlık olarak takip etmesi, kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal etmektir ve suçtur” uyarısında bulundu.
9.01.2023 Ekonomi
Yeni salgın alarmı! Türkiye'de ilk vaka görüldü
Yeni salgın alarmı! Türkiye'de ilk vaka görüldü İngiltere ve Fransa’da Strep A bakteriyel enfeksiyonu nedeniyle ölen çocukların sayısı 11’e yükselirken, İstanbul’a 2 yaşında bir çocuk, Strep A kaynaklı menenjit nedeniyle yoğun bakımda tedavi görüyor.
9.12.2022 Gündem
6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar iddianamesi! Bakan Yanık'tan açıklamalar
6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar iddianamesi! Bakan Yanık'tan açıklamalar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşında kızı H.K.G.'yi 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirdiği iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulunuyor.
9.12.2022 Gündem
Yeni "tosuncuk kardeşler" vakası! 300 milyon TL'lik vurgun ortaya çıktı
Yeni "tosuncuk kardeşler" vakası! 300 milyon TL'lik vurgun ortaya çıktı Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın, Çiftlik Bank ile 2018 yılında 132 bin 222 kişiyi dolandırdığı 1 milyar 139 milyon 972 bin TL para ile yurt dışına kaçmıştı. Hakkında kırmızı bülten çıkarılan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın , 2021 yılında teslim olmuştu. Bir 'tosuncuk' vakası da Samsun ve Konya'da ortaya çıktı. 2 erkek kardeşin oluşturduğu sistemle 300 milyon TL'lik vurgun yapıldı. İşte yeni "tosuncuk kardeşler" vakasının detayları...
6.12.2022 Gündem
Prof. Dr. Yorulmaz: Uyuz vakalarında artış var
Prof. Dr. Yorulmaz: Uyuz vakalarında artış var Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, "Uyuz hiç bitmedi, ancak son 3 yılda bir artış oldu. Artışın temel nedenlerinden biri Covid-19 pandemisi nedeniyle insanları kapalı ortamlarda yaşamaya bir anlamda zorunlu halde tutmamız oldu. Tekrar açılımla birlikte insanlar dış ortama çıktıklarında daha geniş gruplara yayma söz konusu oldu. Dünyada da benzer eğilimler var. Dolayısıyla durumu bir genel artış olarak değerlendirmek, önlemlerimizi almak gerekecek" dedi.
2.10.2022 Gündem
Koronavirüs ile ilgili son dakika uyarısı! ‘16 kat arttı’ deyip gerçeği duyurdu: ‘Engellenemez...’
Koronavirüs ile ilgili son dakika uyarısı! ‘16 kat arttı’ deyip gerçeği duyurdu: ‘Engellenemez...’ Koronavirüs ile ilgili son dakika uyarısı! Günlük vaka ve ölüm sayıları artışa geçti, maske ile ilgili çarpıcı açıklama geldi. Risk oranı yüzde 99’a kadar yükseldi, tedbir alınmazsa toplu taşımalar çok tehlikeli bir hal alacak. Bir ay öncesine göre 14 günlük koronavirüs vaka sayısı 16 katına, 14 günlük ölüm sayısı 7 katına çıkmış durumda. Uzmanlar ise “Herkes takmıyorsa sizin çift maske takmanız bile virüs bulaşmasını engelleyemez” uyarısında bulundu.
7.08.2022 Sağlık
Tedirgin eden gelişme! Tüm Türkiye'de artıyor, toplu taşıma, uçak ve AVM...
Tedirgin eden gelişme! Tüm Türkiye'de artıyor, toplu taşıma, uçak ve AVM... Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Bakanlığı'n açıkladığı haftalık Covid-19 tablosundaki rakamlara göre günlük vaka sayısının ortalama 50 bin civarında olduğunu, günlük 22 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. İlhan, "Bu rakamlar azımsanacak rakamlar değil. Bu yüzden mutlaka maskemizi kalabalık olan yerlerde takmalıyız" dedi. Prof. Dr. İlhan, maskenin bazı alanlarda tekrar zorunlu hale getirilip getirilmeyeceğine ilişkin, "Sağlık kuruluşlarında maske takma halihazırda zorunlu. Bunun dışındaki diğer toplu alanlar, toplu taşımalar, uçaklar çok kalabalık AVMlerde ise şu an böyle bir yaklaşım söz konusu değil" açıklamasında bulundu. İşte son dakika haberinin detayı...
3.08.2022 Gündem
Korkutan haberi verdi! Hastanelere yatışlar tekrar başladı, her hasta...
Korkutan haberi verdi! Hastanelere yatışlar tekrar başladı, her hasta... Koronavirüs kabusu devam ediyor. Vaka artışları yeniden başladı. Antalya İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Başıbüyük, koronavirüs vaka sayılarındaki artışla birlikte daha önce yatan hasta sayısının sıfırlandığı yoğun bakımlarda tekrar yatışların başladığını söyledi. Başıbüyük, "Yoğun bakımlarda yatan hastaların yaş ortalaması 75. Serviste ve yoğun bakımdaki hastaların her birinin mutlaka ek bir hastalığı var" dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
3.08.2022 Gündem
Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! Geri mi dönüyor! Tarih verildi! Peş peşe açıklamalar geldi
Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! Geri mi dönüyor! Tarih verildi! Peş peşe açıklamalar geldi Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması geldi. Uzmanlardan maske yasağı ile ilgili peş peşe öneriler geldi. Vaka sayılarının 40 kat arttığını söyleyen uzmanlar asıl salgının sonbaharda geleceğini ifade etti. İşte yasaklarla ilgili kritik tüm gelişmeler...
30.07.2022 Yaşam
Maske yasağı ile ilgili son dakika gelişmesi! Tarih verildi
Maske yasağı ile ilgili son dakika gelişmesi! Tarih verildi Maske yasağı ile ilgili son dakika gelişmesi. Maske yasağı ile ilgili tarih verildi. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Covid-19 vaka sayısındaki artışlara ilişkin önemli bilgiler verdi. Almanya'da sonbaharda maske kullanımına başlanacağını söyleyen Özkan, Türkiye'ye de dikkat çekti. Peki Türkiye'de maske zorunluluğu geri gelir mi? İşte Özkan'ın açıklamaları...
23.07.2022 Yaşam
Zorunlu kapanma ile ilgili flaş açıklama! Vaka sayıları katlanarak artıyor, Bilim Kurulu Üyesi Özlü duyurdu
Zorunlu kapanma ile ilgili flaş açıklama! Vaka sayıları katlanarak artıyor, Bilim Kurulu Üyesi Özlü duyurdu Koronavirüs vaka sayıları her geçen gün katlanarak artıyor. Bu sebeple 'Zorunlu kapanma olacak mı?' sorusu da gündeme geliyor. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, açıklamalarda bulundu. 2020- 2021’deki gibi tekrar kaotik bir ortama geri dönülmesine ihtiyaç olacağını düşünmediğini belirten Özlü, "Tekrar kapanma beklentim yok. Yani zorunlu bir kapatma ya da o öyle bir ihtiyaç olacağını düşünmüyorum. Öyle bir şey gündemde değil. Zaten tüm dünyada da böyle bir beklenti yok. Sadece bazı ülkelerden maske kullanımı konusunda tavsiyeler var." dedi.
21.07.2022 Gündem
Türkiye'de koronavirüs vakaları hızla arttı, 3 maddelik ilk tedbir kararı geldi
Türkiye'de koronavirüs vakaları hızla arttı, 3 maddelik ilk tedbir kararı geldi Son dakika gelişmesi. Son dönemde artan koronavirüs vaka sayıları herkesi endişelendirdi. 4-10 Temmuz haftasında 117 bin 95 vaka görülürken vakaların hızla yükselmesiyle beraber ilk tedbir Eskişehir İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'ndan geldi. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 3 maddelik yeni kararı aldı. İşte haberin tüm detayları...
20.07.2022 Gündem
Hafta içi hafta sonu yasakları ile ilgili son dakika gelişmesi! Vaka sayısı 40 kat arttı, açıklamalar peş peşe geldi, tam ve kısmi kapanma...
Hafta içi hafta sonu yasakları ile ilgili son dakika gelişmesi! Vaka sayısı 40 kat arttı, açıklamalar peş peşe geldi, tam ve kısmi kapanma... Hafta içi hafta sonu yasakları ile flaş gelişmeler yaşanıyor. Vaka sayılarındaki hızlı tırmanış sonrası peş peşe açıklandı. Hafta içi, hafta sonu yasakları geri mi dönüyor? Tam ve kısmi kapanma gündemde mi? Milyonlarca vatandaş bu soruların yanıtını merak ediyor. Bakan Koca geçtiğimiz günlerde vaka sayılarının 40 kat arttığını söyledi. Koca yaptığı açıklamada, "Vaka sayısının artışı şu an günlük 40 katına kadar çıkmış durumda. Hastane yükü ise şu an 3 kat kadar arttı. Ciddi bir hastane yükümüzün olmadığını çok rahat söyleyebiliriz. Yoğun bakımlarda da bu artışların belirgin ve ciddi olmadığını görüyoruz" ifadelerini kullandı. Bakan Koca'nın açıklamasının ardından hastanelerden yoğun bakım doluluk oranı ile ilgili korkutan açıklamalar geldi. Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay Demirkıran, birkaç ay önce neredeyse tüm hastanelerde kapanan Kovid-19 yoğun bakım servislerinin yeniden açılmaya başlandığını, hatta bazı hastanelerde şimdiden yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldığını söyledi. Prof. Dr. Demirkıran, Kovid yoğun bakım doluluk oranlarında şu anda İstanbul'un başı çektiğini, hastaların büyük çoğunluğunun hatırlatma dozuna ihtiyacı olan 60 yaş üstü yandaş hastalığı olan risk gurubu kişilerden oluştuğunu belirtti. Peki artan vakar sonrası yeni tedbirler gelecek mi? Yeniden kapanma olacak mı? Bakan Koca tek tek açıkladı.
20.07.2022 Gündem
Haftalık koronavirüs tablosu açıklandı, korkunç vaka artışı
Haftalık koronavirüs tablosu açıklandı, korkunç vaka artışı Türkiye’nin haftalık Covid-19 vaka tablosu açıklandı. 4-10 Temmuz 2022 tarihlerini kapsayan tabloya göre 117 bin 95 yeni vaka kaydedildi, 31 kişi hayatını kaybetti.
13.07.2022 Gündem
Vaka sayılarında patlama yaşanıyor! Yüzde 50'yi geçti, o illerde...
Vaka sayılarında patlama yaşanıyor! Yüzde 50'yi geçti, o illerde... Koronavirüs vakalarında artış yaşanıyor. Uzman isimden korkutan açıklama geldi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, koronavirüs vakalarının hızla yükseldiğini belirterek, "Ülkemizde 10 bin civarında pozitif vakamız var. Haftalık 60 bin civarı veriliyor ama her gün sayı artıyor. Vaka artışı yüzde 10 ila 20 civarında ilerlerken şimdi yüzde 50yi gördü. Bayramlarda mümkün mertebe bir araya gelmemek gerekiyor. Sarılıp öpüşmeden maskeleri takıp selamlaşarak bayramı kutlamalıyız" dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
9.07.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Vaka Son Dakika ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vaka son dakika haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.